as jau namiskiams bijau sakyt, kad apie pomidoru seja jau mastau, tik garsiai sakau, kaip as laukiu pavasario
QUOTE(Perlen @ 2009 11 28, 21:10)
Būtinai penį augink,dėl kelių priežasčių ,čia visos jau augina ir labai patenkintos
ot ir ne visos augina
Papildyta:
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 11 28, 23:16)
as jau namiskiams bijau sakyt, kad apie pomidoru seja jau mastau, tik garsiai sakau, kaip as laukiu pavasario
as tai garsiai aiskinu, kad kitamet pomidoru auginsiu dvigubai daugiau nei siemet. Taigi savaime aisku, kad vyrui teks dar viena siltnamiuka statyt. I ka jis atsako, kad nemato prasmes, nes visvien konservuotu pomidoru jis ne paragaut nespeja
QUOTE(troja3030 @ 2009 11 28, 20:50)
tai gal gali pasidalinti netiniais adresais as ir noreciau pasipuikuoti savam kaime
as kol kas konkreciu puslapiu neissirinkau, tiesiog isivedu i google 'tomato seeds'. Ir zioplineju, kokiu pomidoru aprasymai labaiusiai uz sirdies griebs. O kai is Greisi gausiu seklytes, bus aiskiau, ko dar iki pilnos laimes truksta.
na, seilems pavarvinti gerai, pvz. cia
http://www.reimersee...tomato_711.aspx
arba cia
http://www.parkseed....archText=tomato
QUOTE(Perlen @ 2009 11 28, 22:10)
Būtinai penį augink,dėl kelių priežasčių ,čia visos jau augina ir labai patenkintos
aha, mano drauge ji ir augino ir pati ragavau. siaip sake jis labai gerai konservuoti, nes netrukineja, bet man labiau patinka apvalus pomidorai konservavimui. o PENIS gal daugiau tvirtoms misrainems, nes kai ragavau tai maciau, kad ir seklu mazai ir siaip toks kietas
QUOTE(AveM @ 2009 11 28, 22:53)
Taip nors forma aki pamalonina.
cia labai jau aktualu vienisems
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 11 29, 00:16)
o maniskis nieko nesako, nors pernai visos virtuves palanges buvo aprautos visokiu geriu, o ispikiavus pomidorus jie rado vieta palei svetaines didyji langa, jis pas mane i pietu puse ir iki zemes
QUOTE(saintlina @ 2009 11 29, 00:40)
ot ir ne visos augina
Papildyta:
as tai garsiai aiskinu, kad kitamet pomidoru auginsiu dvigubai daugiau nei siemet. Taigi savaime aisku, kad vyrui teks dar viena siltnamiuka statyt. I ka jis atsako, kad nemato prasmes, nes visvien konservuotu pomidoru jis ne paragaut nespeja
Papildyta:
o kiek siemet auginai nes as turejau apie 40 savo ir 20 dar nusipirkau. sodinau tankiai tai sunku buvo juos apdirbti, siemet is klaidu mokinsiuosi: jokiu pirktiniu veisliu (nes itariu, kad baltasparni nuo ju parsinesiau) ir sodinsiu reciau.
QUOTE(saintlina @ 2009 11 29, 00:52)
as kol kas konkreciu puslapiu neissirinkau, tiesiog isivedu i google 'tomato seeds'. Ir zioplineju, kokiu pomidoru aprasymai labaiusiai uz sirdies griebs. O kai is Greisi gausiu seklytes, bus aiskiau, ko dar iki pilnos laimes truksta.
arba cia
arba cia
labai aciu pasizvalgysiu ir as cia
as tai apie pomidoru seja galvot pradesiu tik po svenciu, nes kai jau is pikiuoju tai jau buna galvos sukimas kaip 100 daigu sutalpinti ant dvieju buto palangiu koliai i siltnamius iskeliaus
QUOTE(AveM @ 2009 11 28, 22:53)
Taip nors forma aki pamalonina.
Papildyta:
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 11 29, 00:16)
O maniškiai džiaugiasi ,nes lapnojam vos ne kasdiena marinuotus , arba dar šviežius pomidorus, bet šviežūs į pabaigą
kitamet , auginsiu irgi daugiai, lauke normalus derlius buvo ,tai ir kitamet padauginsiu
sviezius valgem visi isskyrus mano drauga, o va marinuotus valgom tik mudu su teciu as kitais metais daugiau darysiu pomidoru padazo, labai skaniai gavos, greit isgaravo, o jei bus pomidoru geriau savo ekologiska valgyt
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 11 29, 16:04)
sviezius valgem visi isskyrus mano drauga, o va marinuotus valgom tik mudu su teciu as kitais metais daugiau darysiu pomidoru padazo, labai skaniai gavos, greit isgaravo, o jei bus pomidoru geriau savo ekologiska valgyt
Vieną pomidorų padažą dariau, nu mums nelabai ,įdomu koks tavo receptas,jei atsimeni parašyk
QUOTE(troja3030 @ 2009 11 29, 09:57)
o kiek siemet auginai nes as turejau apie 40 savo ir 20 dar nusipirkau. sodinau tankiai tai sunku buvo juos apdirbti, siemet is klaidu mokinsiuosi: jokiu pirktiniu veisliu (nes itariu, kad baltasparni nuo ju parsinesiau) ir sodinsiu reciau.
su tais, kurie lauke augo tai gal ~120 Prisisejau, paskui negi ismesi - visus sukaisiojau. Bet lauke vistiek ne tokie, kaip siltnamyje. Gerai butu priedanga jiems itaisyt kitamet.
O jau siltnamy super buvo. Kaimynka po siai dienai netiki, kad niekuo netresiau
Papildyta:
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 11 29, 15:04)
va marinuotus valgom tik mudu su teciu as kitais metais daugiau darysiu pomidoru padazo, labai skaniai gavos, greit isgaravo, o jei bus pomidoru geriau savo ekologiska valgyt
man kecupas nelabai gavosi.. o konservavau savo sultyse. Niaam niam Tik taip ir darysiu ir toliau.
QUOTE(satanele @ 2009 11 29, 16:11)
Vieną pomidorų padažą dariau, nu mums nelabai ,įdomu koks tavo receptas,jei atsimeni parašyk
KECUPAS
3 Kg pomidoru
10 galvuciu svogunu
2 stiklines cukraus
1 stikline 9% acto (as pyliau maziau nei puse ir tai man perdaug, pomidorai ir taip rugstus)
5 saukstai druskos (nubraukti)
2 arbatiniai sauksteliai pipiru (as dejau viena sauksteli kvepianciuju pipiru, viena karciuju, gavosi nei per astrus nei per svelnus)
1 arbatinis saukstelis cinamono (nedejau, mama nemegsta )
10 vnt gvazdikeliu
Viska sumalti (pomidorus as pertriniau, kad neliktu seklu ir skureliu), sudeti ir virinti 1 val. ant pacio galo ideti 1-2 saukstus krakmolo, kad gautusi tirstesnis.Skanaus Spalva gaunasi kaip is parduotuves tu pigiuju padazu, bet skonis kaip su darzovem kad buna pirkt, man ir mano artimiesiems patiko
Laba diena,
Aš dar net nesusimasčiau ką sėsiu kitąmet, dar šiųmetinių nesuvartojom
kas tai - juodais princas
Aš dar net nesusimasčiau ką sėsiu kitąmet, dar šiųmetinių nesuvartojom
QUOTE(AveM @ 2009 11 14, 23:00)
As vis galvoju,jei sumastysim vaziuoti meskerioti stintu,kaip man nepamirst tau isideti "juodojo princo"
kas tai - juodais princas