Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI,

QUOTE(vilytte @ 2010 01 22, 11:35)
Sveikos, mes irgi nebe pirmi metai kaip pomidorus auginam, šis sezonas bus 8 jau.  Prieš 3 metus nusipirkau vieną pakutį Delfine, nuo to laiko sodinam tik tuos brangiuosius (Delfine, Hamilton, Brooklyn). Derlius praktiškai 3 kart didesnis, nekalbant apie tai, kad derėjimo sezonas daug ilgesnis.

nemazai patirties thumbup.gif
As pernai auginau Hamilton. Tikrai - dideli, atsparus ligoms, gausus derlius. Bet skonio man pritruko. O Delfine ir Brooklyn nebandziau.
Atsakyti
Sveikos, mes irgi nebe pirmi metai kaip pomidorus auginam, šis sezonas bus 8 jau. Pradžioj daigus pirkdavom turguj, paskui auginau pati iš sėklų (tų pigesnių). Ir visada pomidorų turėjom. Prieš 3 metus nusipirkau vieną pakutį Delfine, nuo to laiko sodinam tik tuos brangiuosius (Delfine, Hamilton, Brooklyn). Derlius praktiškai 3 kart didesnis, nekalbant apie tai, kad derėjimo sezonas daug ilgesnis. Žinau, kad ir pigesniuosius pomidorus purškiant, tręšiant galima gan ilgai jais džiaugtis, bet kai sau tai norisi ekologiškų. Todėl aš dabar tik už tuos brangiuosius. Kadangi mūsų giminaičiai, pažįstami irgi turi šiltanamisu daržus, tai vis klausia, ką mes darom tiem pomodorams smile.gif .

o kokia ju kaina? ir kur ju yra pirkti?
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2010 01 22, 12:02)
o kokia ju kaina? ir kur ju yra pirkti?

Hamilton praejusiais metasi pirkau turbut Zaliajam centre (arba Maximoj, ten kur Profesionalu linija), kaina 8,69 Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 22 sausio 2010 - 12:14
QUOTE(saintlina @ 2010 01 22, 12:09)
Hamilton praejusiais metasi pirkau turbut Zaliajam centre (arba Maximoj, ten kur Profesionalu linija), kaina 8,69 Lt.

aciu, jau uzsimaniau ir tokiu blush2.gif

dar noriu palaust: ar jus neveriat variniu ziedeliu i pomidorus? Pas tolimesne kaimyne maciau pervertus pomidorus, tai iki pat salnu lapai grazus zali, sako jokios ligos nepuola.
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2010 01 22, 12:21)
dar noriu palaust: ar jus neveriat variniu ziedeliu i pomidorus? Pas tolimesne kaimyne maciau pervertus pomidorus, tai iki pat salnu lapai grazus zali, sako jokios ligos nepuola.

esu girdejus, bet neveriu. Pas mane ir taip iki salnu neblogi buvo smile.gif
Atsakyti
na rasau savo sarasa:
Red cherry (aukstaugiai, mazi pomidoriukai)
betalux (zemaugiai, ankstyvi)
sultan F1 (vid. velyvumo, determinantiniai)
balconi red F1
agata (ankstyvi, zemaugiai)
goldene konigin (geltoni, vid. ankstyvumo)
gauti is GREISI:
black russian (dideli, juodi)
garden's delight
tommy toe
chadwick cherry
black cherry

pakolkas 11 ax.gif bet kazko tikrai dar noriu is greisi 4u.gif

praeitasi metais auginau dar brooklyn, polset, staccato. Polset nebesesiu, skonis kaip maximiniu, apie tas kitas dvi kazkodel nepamenu ir pasizymejus nieko nesu blush2.gif vasara sprendziua kad jau kietu pomidoru neauginsiu, bet va marinuoti man butent tokie patys skaniausi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2010 01 21, 17:15)
tai čia juk kita firma ir jų sėklos matau pigesnės,bet ne tų veislių kokių ieškau

blush2.gif Atsiprašau, ne taip parašiau. Nuvylė Kėdainių šiltnamių sėklos. O Baltic seed tikrai patiko. Tik šiandien paskaičiau ką parašiau.
QUOTE(Kanape @ 2010 01 22, 10:02)
Bandau ir aš įsilieti į šią temą. Prieš porą metų užsakinėjau iš Kėdainių šiltnamių, Originalių erfurto sėklų ir Baltic seeds. Viskas super su Erfurto ir B.S. siuntimu ir sėklomis buvo. Bet Kėdainiais tai nusivyliau. Pasirodo kai krauni prekes į krepšį - formuoji užsakymą, pabaigoje, kai tau parodo ką išsirinkai ir kiek tau tai kainuos, tai nežinau kaip dabar, bet tuomet man parodė kainą be PVM...ir jokio pranešimo apie tai. Apie tai sužinojau tik kai atsiėmiau prekes ir pradėjau nagrinėti, kodėl teko mokėti daugiau negu tikėjausi. Tai gerai, kad dar kažkokių vienų sėklų neturėjo, tai dar skirtumas ne toks didelis išėjo. Finale man jų sėklų kaina gavos tiek pat kiek parduotuvėse, o kai kurios net brangiau. O dėl siuntimo kainos, tai nepamenu, bet lyg suformavus  užsakymą, pasirenkant atsiskaitymo būdą, yra informacija apie siuntimo mokestį.
Kas netingit, galit pabandyt įsimesti keletą prekių ir formuot užsakymą, juk nutraukti užsakymą visada galit.

jo. thumbup.gif Ir dar kol sulaukiau. gal po kokių 2 savaičių gavau. Ir tikrai daug brangiau.
Prieš 3 metus nusipirkau vieną pakutį Delfine, nuo to laiko sodinam tik tuos brangiuosius (Delfine, Hamilton, Brooklyn).

Reikės gal šiemet išbandyti.

Pernai auginau lauke 2 veislių tai labai patiko. Tikrai derlius geras buvo ir ligos nelabai puolė. Tik pasodinau bulvių vietoj, kažkaip net nepagalvojus. Tik gal po gero mėn, po pasodinimo apsigraibiau. Bet patiko. Šiemet auginsiu lauke daugiau. O sėjau.
Šituos

Ir

Šituos
Atsakyti
Šiaip skonis labai priklauso nuo to, kas juos valgo. Vienam mėsingi, kitam vandeningi, vienam minkšti, kitam kieti. Todėl, pasakyt, kad tie skanūs ar ne, labai jau individualu. Tiesa iš tų brangiųjų (jau minėjau Delfine, Brooklyn, Hamilton), man turbūt labiausiai patinkatys ir dydžio, ir skonio prasme Sahel (kažkodėl mylimiausių veislė "užkritus" buvo) smile.gif .
O šiaip didelius augint labai gerai, jei kas gaminasi naminį pomidorų padažą, ar konservuoja tokiu būdu, kai reik lupt pomidorų odeles (su mažais pomidorais tada nors verk).
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2010 01 22, 15:39)
Šiaip skonis labai priklauso nuo to, kas juos valgo. Vienam mėsingi, kitam vandeningi, vienam minkšti, kitam kieti. Todėl, pasakyt, kad tie skanūs ar ne, labai jau individualu. Tiesa iš tų brangiųjų (jau minėjau Delfine, Brooklyn, Hamilton), man turbūt labiausiai patinkatys ir dydžio, ir skonio prasme Sahel (kažkodėl mylimiausių veislė "užkritus" buvo) smile.gif .
O šiaip didelius augint labai gerai, jei kas gaminasi naminį pomidorų padažą, ar konservuoja tokiu būdu, kai reik lupt pomidorų odeles (su mažais pomidorais tada nors verk).

as visada sodinu delfine pomidorus.tik pernai pirkau sodinukus turguje,tai nusivyliau,apgavo,kad delfine pomidoru sodinukai.tai siemet tik pati sodinsiuosi smile.gif .
o tarp delfine pomidoru, dar labai daug pasodinu zemaugiu pomidoriuku,jie :ohnereiklus ir nelepnus.tai derliaus baisu kiek doh.gif
Papildyta:
QUOTE(skorpe555 @ 2010 01 22, 16:16)
as visada sodinu delfine pomidorus.tik pernai pirkau sodinukus turguje,tai nusivyliau,apgavo,kad delfine pomidoru sodinukai.tai siemet tik pati sodinsiuosi smile.gif .
o  tarp delfine pomidoru,  dar labai daug pasodinu zemaugiu pomidoriuku,jie  :ohnereiklus ir nelepnus.tai derliaus baisu kiek doh.gif

o zemaugiu niekad nesodinu schmoll.gif ,jie tik vieta uzima,nes zemaugiai pomidorai dvigubai maziau duoda derliaus ,nei aukstaugiai.
Atsakyti
Sveikutės , žemaūgius sodinau ir aš betaliux thumbup.gif ,o ypač gerai jie augo lauke,ir tarpuose tarp aukštūjų , šiemet būtinai augisiu japoninį triufelį, delfinus, ir vyšninių daug, dar turiu armonika ,ją auginsiu pirmus metus g.gif
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2010 01 22, 09:59)
pavasariui....pernai kaip buvau minejusi jau sausio 5 buvau pasejusi  blush2.gif

bet taip anksti seti pomidorus blush2.gif doh.gif .tai kas su jais darosi pavasari?kokio jie turi buti dydzio....nebent pas jus sunkiau auga.
as visuomet sodinu vasario gale ar kovo pradzioje ir tai baisu ,kaip jie suauga ,kol reikia i siltnami isnesti doh.gif
Papildyta:
QUOTE(troja3030 @ 2010 01 22, 09:59)
pavasariui....pernai kaip buvau minejusi jau sausio 5 buvau pasejusi  blush2.gif

bet taip anksti seti pomidorus blush2.gif doh.gif .tai kas su jais darosi pavasari?kokio jie turi buti dydzio....nebent pas jus sunkiau auga.
as visuomet sodinu vasario gale ar kovo pradzioje ir tai baisu ,kaip jie suauga ,kol reikia i siltnami isnesti doh.gif
Atsakyti
va is sitos firmos auginau situos:
http://www.balticsee...s...t&Itemid=27

Atsakyti