Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI,

As ir leidau augti tik vienam stiebui, ir gana tankiai susodinti buvo, ir lapus be gailescio skabiau, o ju vis augo ir augo, kai tankiau apeini tai maziau darbo buna, nes pas tevus tai gal du kartus persezona nuskabydavo viska tai jau ten dziungles budavo ir darbo nemazai...ainu seklas nuzvelgti savo...
O kokioj vietoj jus laikot seklas, ar siltai ar saltai, nes mano seklos saltai ir galvoju dabar ar negalejo susalt... g.gif
Atsakyti
Sveikos pomidorų augintojos, o kaip jums Taifun pomidorai? g.gif Aš šiemet tik juos žadu sėti ir auginti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sraigiuss: 18 sausio 2010 - 15:37
Sėklas aš laikau, virtuvėje spintelės stalčiuje bigsmile.gif
Taifun neauginau verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo satanele: 18 sausio 2010 - 15:41
Labukas

šiemet pirmi metai kaip mėginsiu sėtis pati tai nelabai žinau kaip teisingai visas procesas vyksta... gal kuri netingėtu brukštelti...

ar būtina pikiuoti... persodinti... ar jei išdyksta atskiram indeli tai galima ir palikti?

kokiam gylyje sėklytes slėpti? ar prieš tai jas kaip nors apdorojate?
Atsakyti
O tai 26, 27,28 d. tai kokio čia mėnesio? Visad pomidorus sodinu kovo pradžioj, nes vieną kartą pasodinau vasario pradžioj-tai jau pavasarį nebežinojau kur dingti ir kaip juos tvirtinti, nes nuo palangių krito dėl didumo ir išstipimo.
Egute, kad ir po vieną sėklytę sodinu, vis tiek paaugusius (kai pasirodo tikrieji lapeliai) aš iškasu ir pasodinu giliau (tame pačiame inde)-stiebai būna stipresni. Kai netingėdavau tai sėklas prieš sodinimą apvoliodavau augimo stimuliatoriuje (tik nežinau ar padėdavo ką ar pati geriau jausdavausi biggrin.gif ). Sodinu maždaug apie 1 cm gylyje, uždengiu su stiklu (pomidorai dygsta tamsoje ) ir statau prie radijatoriaus. Svarbu nepražiopsoti to momento kai iš žemės pasirodo daigo "kilputė", tada jau reikia kelti ant palangės.
Lėksiu ryt į Žalią stotelę, nes pakalbėjau ir jau azartas apėmė-jaučiu pavasariu pakvipo ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(meškinija96 @ 2010 01 18, 15:14)
Ir dar norėjau paklausti jei šiltnamyje prie pamidorų kokius keturis daigus paprikų imesčiau ar labai blogai būtų ar visai nieko.

bent jau man tai nieko nesigauna. Buvau pasodinusi tarp pomidoru papriku - gal tris paprikas ir nuskyniau. Ar jos nemegsta draugijos, ar pomidorai jas tiesiog uzgozia. Bet kitais metais auginsiu paprikas atskirai.

Papildyta:
QUOTE(DIva62 @ 2010 01 18, 16:56)
Visad pomidorus sodinu kovo pradžioj, nes vieną kartą pasodinau vasario pradžioj-tai jau pavasarį nebežinojau kur dingti ir kaip juos tvirtinti, nes nuo palangių krito dėl didumo ir išstipimo.
Egute, kad ir po vieną sėklytę sodinu, vis tiek paaugusius (kai pasirodo tikrieji lapeliai) aš iškasu ir pasodinu giliau (tame pačiame inde)-stiebai būna stipresni. Kai netingėdavau tai sėklas prieš sodinimą apvoliodavau augimo stimuliatoriuje (tik nežinau ar padėdavo ką  ar pati geriau jausdavausi biggrin.gif ). Sodinu maždaug apie 1 cm gylyje, uždengiu su stiklu (pomidorai dygsta tamsoje ) ir statau prie radijatoriaus.

as irgi anksciau pomidoru nesodinu, nes ir taip i balandzio pabaiga nezinau kaip su jais tvarkytis biggrin.gif
Seklyciu niekur nevolioju, puikiai dygsta ir taip. O persodinimus pomidoriukai tikrai labai megsta, tvirtesni buna, saknu sistema gausesne.
Atsakyti
QUOTE(sraigiuss @ 2010 01 18, 16:36)
Sveikos pomidorų augintojos, o kaip jums Taifun pomidorai?  g.gif Aš šiemet tik juos žadu sėti ir auginti 4u.gif

Man nei taifūnas ,nei talstojus nepatinka.Gal ir gerai dera,nu bet skonio man trūksta.Pernai auginau,šiemet tikrai neauginsiu.
Atsakyti
Šitų sėklyčių gausiu dovanų,o kur iš Amerikos turiu gauti dar negavau.
http://www.thompson-...duct/891/1.html ,žiūrėsim,aprašo labai skaniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 18 sausio 2010 - 19:32
Dėkui DIva, už info wink.gif

o persodinant tą daigelį kiek tas giliau ikasti... ir kaip daigelius iškasat (gal žemes praskleidus ar kaip... juk nerausi) tik nesijuokite iš manęs bet nesu to darbo net vizualiai mačiusi o labai knieti pamėginti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 01 18, 09:20)
as praejusiai metais issodinau i dideles vienkartines stiklines (gal 0,5 l talpos) - labai gerai buvo  biggrin.gif

kažką panašaus ir įsivaizdavau ,na kad tokio dydžio pomidorams reikia indo,nesu pirkus tų stiklinių -reiks pažiūrėti parduotuvėje thumbup.gif

QUOTE(vikuliote @ 2010 01 18, 09:42)
Aš persodinu į perpjautus išilgai sulčių pakelius.

o šaknims pakankamas dydis?ar ne taip supratau .. ax.gif

renku jūsų info ,kurie pomidorai skaniausi.Nes aš noriu pasisodinti skanių pomidoriukų,kokių beskonių galima ir parduotuvėj nusipirkti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2010 01 18, 22:00)
kažką panašaus ir įsivaizdavau ,na kad tokio dydžio pomidorams reikia indo,nesu pirkus tų stiklinių -reiks pažiūrėti parduotuvėje thumbup.gif
o šaknims pakankamas dydis?ar ne taip supratau .. ax.gif

renku jūsų info ,kurie pomidorai skaniausi.Nes aš noriu pasisodinti skanių pomidoriukų,kokių beskonių galima ir parduotuvėj nusipirkti biggrin.gif

Gardens delight,black cherry,black russian,sungold,juliet,orange russian,russia rose.Šiaip skoniu ,tai man vyšninių niekas nepakeis.Ypač skanūs black cherry ir gardens delight.
Atsakyti
QUOTE(egute @ 2010 01 18, 21:46)
Dėkui DIva, už info wink.gif

o persodinant tą daigelį kiek tas giliau ikasti... ir kaip daigelius iškasat (gal žemes praskleidus ar kaip... juk nerausi) tik nesijuokite iš manęs bet nesu to darbo net vizualiai mačiusi o labai knieti pamėginti smile.gif

Įsodinti kad tik lapeliai matytųsi. O iškasu aš su paprasta stalo šakute blush2.gif -taip atsargiai iškeliu ir stengiuosi nenupurtyti labai žemių.
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2010 01 18, 22:12)
Gardens delight,black  cherry,black russian,sungold,juliet,orange russian,russia rose.Šiaip skoniu ,tai man vyšninių niekas nepakeis.Ypač skanūs black cherry ir gardens delight.

O čia pomidorų veislės tokios? Ir kur jų gaunat?
Atsakyti