Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI,

QUOTE(Mantilė @ 2010 01 17, 21:40)
šįmet pirmą kart sodinsiu pomidorus...
tai dabar jau renku info kaip ir kas blush2.gif
sėklytes sodinsiu į tokias daigyklėles,o kai pomidorai paaugs ir juos reiks išpikiuoti-į ką juos reiks perkelti?

as praejusiai metais issodinau i dideles vienkartines stiklines (gal 0,5 l talpos) - labai gerai buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 01 18, 10:20)
as praejusiai metais issodinau i dideles vienkartines stiklines (gal 0,5 l talpos) - labai gerai buvo  biggrin.gif

Aš persodinu į perpjautus išilgai sulčių pakelius.
Atsakyti
Sveikutės, norėčiau jungtis prie pomidorų "mylėtojų'' , ar priimsit?
Aš pomidorus sodinu į majonezo kibiriukus, įkišu ten po sėklytę, o jau kai pasirodo tikrieji lapeliai-iškasu ir ten pat įsodinu giliau. Patikėkit-daigai tada užauga tvirtesni. Gėda, bet niekad nesilaikiau jokių "mėnulio kalendorių", o pomidorų kasmet turiu tiek, kad užtenka ir patiems ir išdalinti. Gal todėl, kad niekad netaupiau sėkloms. Bet eina metai ir jau norisi ne pomidorų gausos, bet kad jie būtų skanūs. Pernai pabandžiau Favoritą, patiko-šiemet irgi sėsiu. Makarena sodinu visada-tai pagrindas. Bet skaičiau, kad kažkokioj degustacijoj išgyrė Buran ir ieškojau jo jau pernai, bet neradau. Tai sakau, gal kuri kur matėte?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 01 18, 09:20)
as praejusiai metais issodinau i dideles vienkartines stiklines (gal 0,5 l talpos) - labai gerai buvo  biggrin.gif

O! Čia labai gera mintis bigsmile.gif Stiklinių apačią tikriausiai pradūrėte?
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 01 18, 10:27)
O! Čia labai gera mintis bigsmile.gif Stiklinių apačią tikriausiai pradūrėte?

nugis ne - nebuvau apie tai pagalvojusi biggrin.gif Bet nesiskunde pomidoriukai. Turbut jei anksti sodint, tai reiktu skyliu. O maniskiai tuose indeliuose buvo apgyvendinti balandį, saule jau kaitino pro langa. Tai dregmes per daug nebuvo.
O siaip labai man patiko, kad nereikejo kaupti visokiu indeliu nuo maisto produktu, ir kainuoja tos vienkartines stiklines nedaug. Nusipirkau 100 ir prisodinau. Ir uzrasyt markeriu patogu, kur kokia veisle.
Atsakyti
QUOTE(DIva62 @ 2010 01 18, 11:23)
Sveikutės, norėčiau jungtis prie pomidorų "mylėtojų'' , ar priimsit?
Aš pomidorus sodinu į majonezo kibiriukus, įkišu ten po sėklytę, o jau kai pasirodo tikrieji lapeliai-iškasu ir ten pat įsodinu giliau. Patikėkit-daigai tada užauga tvirtesni. Gėda, bet niekad nesilaikiau jokių "mėnulio kalendorių", o pomidorų kasmet turiu tiek, kad užtenka ir patiems ir išdalinti. Gal todėl, kad niekad netaupiau sėkloms. Bet eina metai ir jau norisi ne pomidorų gausos, bet kad jie būtų skanūs. Pernai pabandžiau Favoritą, patiko-šiemet irgi sėsiu. Makarena sodinu visada-tai pagrindas. Bet skaičiau, kad kažkokioj degustacijoj išgyrė Buran ir ieškojau jo jau pernai, bet neradau. Tai sakau, gal kuri kur matėte?

Gal galetumete pasakyti, kuo tie 'Makarena' Jums patinka. Mano tai nepakeiciami yra lietuviski 'Skariai', t.p. 'Brooklynus', 'Delfinus' ir 'Rondello' auginsiu kaip ir pernai. Ir dar daug veisliu vel isbandyti nagucius niezti doh.gif Jau turiu nusipirkusi pardavejos labai isgirtus 'Corazon F1'. Gal bandete kuri nors auginti juos?
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
ir aš jungiuosi prie jusu ax.gif Preitais metais pirma karta sodinau jau nupirktus daigelius net pavadinimu nepamenu. Šiais metais nusipirkau sėklyčiu tai pati sodinsiuosi. Rytoj parašysiu jums kokiu nusipirkau rušiu ax.gif
Papildyta:
Aš tai renku nuo pyragu sausainiu ir pievagrybiu tuos plasmasines dėžutes, nes mačiau pas pažįstama kažkada labai patogu. Po to persodina į tuos specelius indelius po viena.Nuo tokiu sulčiu aš negaliu nes salione prie lano laikysiu negaliu negražiai bus ax.gif
Papildyta:
QUOTE(DIva62 @ 2010 01 18, 11:23)
Bet skaičiau, kad kažkokioj degustacijoj išgyrė Buran ir ieškojau jo jau pernai, bet neradau. Tai sakau, gal kuri kur matėte?

Žalioje stotelėje dabar yra labai daug prisiveže mirksiukas.gif pabandyk ten ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrikeB @ 2010 01 18, 12:18)
Gal galetumete pasakyti, kuo tie 'Makarena' Jums patinka. Mano tai nepakeiciami yra lietuviski 'Skariai', t.p. 'Brooklynus', 'Delfinus' ir 'Rondello' auginsiu kaip ir pernai. Ir dar daug veisliu vel isbandyti nagucius niezti  doh.gif Jau turiu nusipirkusi pardavejos labai isgirtus 'Corazon F1'. Gal bandete kuri nors auginti juos?

Makarena, nors tai yra hibridiniai pomidorai, bet jie skanūs, netrukinėja ir gausiai dera, be to atsparūs ligoms. Iš lietuviškų esu bandžiusi tik Vytėnų didžiuosius-daugiau neauginau jokių lietuviškų (taip išgąsdino biggrin.gif ). Pernai pabandžiau rusiškas veisles, viskas buvo gerai, pomidorai skanūs, bet įsisuko ligos ir nusiaubė visą šiltnamį. Gerai, kad jau buvo rudeniop ir mes jau pomidorų atsivalgę buvom.
Atsakyti
QUOTE(DIva62 @ 2010 01 18, 12:43)

Tai kai aš pirkau man ir patarė pirkti hibridinius nes neskilinėja ax.gif Tai ėmiau iš brangesniu ax.gif ankstyvu, koncervavimui pailgu ir velesniu ax.gif tik nepamenu pavadinimu ryt tikrai parašysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,čia vis minit kad skabot lapus,ar tai tos vadinamos pažastys ar kažkokie kiti lapai.Pernai leidau augti pamidorų daigams kiek jies patiko tai pasidarė tokios džiunglės,tai daba kai paskaitinėju reikia daigų viršūnes nulaužyti ir pernai pas mano pamidorus buvo ne vienas tas pagrindinis kotas bet kai kurie po tris turėjo tokias šakas iš šaknų, musiau ir jas reikėjo išlaužyti,bet buvo gaila, maniau bus daugiau pamidorų. lotuliukas.gif blush2.gif

Ir dar norėjau paklausti jei šiltnamyje prie pamidorų kokius keturis daigus paprikų imesčiau ar labai blogai būtų ar visai nieko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meškinija96: 18 sausio 2010 - 15:20
Sveikutės , aš pernai irgi pirmus metus pati sėjau pomidorų daigus, labai gerai augo ir turėjau neblogą derlių thumbup.gif
augti leidau tik vienam stiebui, o pažastinius ūgliukus,ir iki užmegztų kekių lapus nulaužiau, ir buvo susodinti gana tankiai,ir nesigailiu taip dariusi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rimute7 @ 2010 01 17, 19:58)
Sveikos, pomidorų mylėtojos 4u.gif. Šiemet niekur nerandu pirkti "Darbai pagal mėnulį" ar pan. Nežinau, kad geriausiai pagal mėnulį sėti papriką ir pomidorus g.gif ? Gal kuri augintoja jau žino ? Prašau, pasidalinkit paslaptim ax.gif

As radau kad geriausia seti 26, 27, 28d - dar patikslinsiu, ar tikrai ax.gif
Atsakyti