"Roma" pomidoriukai auginau kokius 3 metus, labai derlingi, žemaūgiai buvo, tai aš juos tarp aukštų sukišdavau labai tinka savose sultyse daryt, ir sultis iš jų spausdavau
Dabar bandau kitokias veisles, nes norisi naujovių
Sveikos aš irgi pomidorų gerbėja ir valgytoja,o pernai jau pirmuosius pamidorus ir pati užsiauginau,nors derlius buvo nelabai koks,šiemet daugiau pasiskaitysiu forume patarimų,gal pavyks geriau.Pasirinkau sėklų ir noriu paklausti kada jau reiks sėti pamidorus, baisu pavėluoti arba per anksti pasodinti.
QUOTE(alincikita @ 2010 01 15, 14:27)
sveikos merginos
is praeitu metu temos uzrasiau sau pomidoriuku pavadinima "idil",atrodo pas *GREISI* buvo gal galit patarti kur man ju ieskuoti? gal zinot kokia internetine parduotuve kur galima butu ka nors idomaus pasirinkti
aciu is anksto
is praeitu metu temos uzrasiau sau pomidoriuku pavadinima "idil",atrodo pas *GREISI* buvo gal galit patarti kur man ju ieskuoti? gal zinot kokia internetine parduotuve kur galima butu ka nors idomaus pasirinkti
aciu is anksto
Regila turi ir as lygtais turiu,bet auginti ,tai koki viena ar du.Labai grazu .Lietuviskas sriftas neisijungia
QUOTE(*GREISI* @ 2010 01 15, 21:43)
Regila turi ir as lygtais turiu,bet auginti ,tai koki viena ar du.Labai grazu .Lietuviskas sriftas neisijungia
*GREISI* ,ką šiemet sėsi ?
QUOTE(rimute7 @ 2010 01 14, 19:48)
...Ir dar apie aukštaūgius : na nemoku jų auginti, vaisius veda tik apačioje, o kuo aukščiau, tuo smulkesni ir mažiau pomidoriukų būna .Pasidalinkit patirtim .
Jau daug metų auginu aukštaūgius RAISA, kol kas man jie vieninteliai pasiteisinę ir kiek pabandau pigesnius ar iš PC pirktus - pravalas juodas Be gailesčio laužau lapus iki jau paaugusių viršutinių pomidoriukų kekės, neleidžiu augti pažastims. Pačius pirmus pomidorus nuskinu dar žalius, nes jie neleidžia augti kitiems ir įsitikinau, kad nereikia gailėti. Praėjusią vasarą pasigailėjau ir palikau, tai kol neišskyniau, tol kiti buvo suvargę, o po to augo kuo toliau tuo didesni, net stiebai lūžo ir virvutės neatlaikė
Laisčiau, t.y. tręšiau tik savais marmalais - raugintais pomidorų lapais, dilgėlėm.
Ir aš noriu skanių ir derlingų pomidoriukų, bet kaip, pasirodo, sunku išsirinkti ir dar kai esi toks "žalias" žemdirbysteje. O taip norisi
Seksiu temą ir mokysiuos. Gal jau tuoj sėsite pomidoriukus?
Seksiu temą ir mokysiuos. Gal jau tuoj sėsite pomidoriukus?
Oi jau man ir knieti pradeti....
tai o kur perkat seklas?
QUOTE(alincikita @ 2010 01 16, 15:44)
tai o kur perkat seklas?
Gavau iš *GREISI* iš Regilos, pati prisirinkau iš savo augintų
QUOTE(meškinija96 @ 2010 01 15, 17:41)
Sveikos aš irgi pomidorų gerbėja ir valgytoja,o pernai jau pirmuosius pamidorus ir pati užsiauginau,nors derlius buvo nelabai koks,šiemet daugiau pasiskaitysiu forume patarimų,gal pavyks geriau.Pasirinkau sėklų ir noriu paklausti kada jau reiks sėti pamidorus, baisu pavėluoti arba per anksti pasodinti.
Jei į plėvelinį šiltnamį sodinsit, tai sėti reikia kovo viduryje, jei šiltnamis šildomas, tai galima kovo pradžioj.
Manau, kad dar tikrai labai anksti juos sėti, nors rankos jau išsiilgo žemės darbų, taip ir knieti ką nors pasėti...
QUOTE(Aderaa @ 2010 01 16, 20:01)
Jei į plėvelinį šiltnamį sodinsit, tai sėti reikia kovo viduryje, jei šiltnamis šildomas, tai galima kovo pradžioj.
Manau, kad dar tikrai labai anksti juos sėti, nors rankos jau išsiilgo žemės darbų, taip ir knieti ką nors pasėti...
prisikllausiau jusu,nusipirkau pom.seklas Tolstoj, geltonu pearshaped,cherrola,taifun, na ir red cherry red cherry jau auginau pernai.tiek vilties dedu i nauja sezona...