Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis 3

QUOTE(silainiai @ 2009 12 12, 13:50)
Cia kalba apie ventiliatoriaus sklende, ar apie kamino sklende?  g.gif

Apie kamino katile - nes ventiliatoriaus jau sake kad pridare
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 12 12, 14:10)
Apie kamino katile - nes ventiliatoriaus jau sake kad pridare

Sveiki,
matot pas mane situacija yra tokia schmoll.gif , jog sklendes kamino nera, nes ja idet jai neklystu reikia apie 30cm,o del katilines plocio jos man neisejo ideti, nes dabar stovi katilas ir vietos nera labai daug praejimui, cia istorija labai ilga, katila neseniai tik pasistaciau ir tuo paciu pristatoma kamina, name gyvenam virs metu laiko, pries tai sildziau sistema su galan peciu elektra, sanaudos iseidavo taupant tai yra peciaus veikimas tik naktiniu tarifu menesiui iseidavo apie 500-600 lt cia kalbu apie siuos metus, kaip salciu nebuvo,o per salcius iseidavo ir iki 1200 lt. verysad.gif sildymui , namuose turedavome nuo 20-21 temp. na o dar pamacius planuojamas elektros kainas tai sokas zmogu gali istikt. Katilais pradejau dometis nuo rugsejo menesio daug zmoniu daug forumu aplankyta, ir pasirinkau granulini katila, tik tiek kad biski jauciuosiu dar zalias biggrin.gif tai todel nepykit jai ko tiksliai neatsakysiu. Tiesa sistema dabar veikia taip pirmame aukste nepalikes jokio karcio ribotuvo (kokia temperatura uzduosiu is katilo tokia ir bus grindyse),nors as ji isemiau siais metais pries sildima, nes mano galva nebuvo jo laikyt sildant elektra ir dar kaina nuo jo nebuvo nuplesta virs 1... lt.(ir istikruju efektas buvo ir sanaudos mazesnes) na bet cia neesme, o i antra auksta uzdejes ribotuva,o karsesni grazina i griztama, tiesa jungiant katila salia jo dejo trisaki, kad pecius neverktu. Ir dabar turiu situacija tokia pecius dirba 40 laipsniu rezimu griztamas yra 30 laipsniu ir man tos silmos sociai uztenka ir katilas neverkia, tai ar man yra tikslinga didinti ta temperatura? Ir dar pasikartosiu ar kas yra bandes sildytis pastoviai tik avizomis ir kiek mazdaug gaunasi pelenu is 40kg (maiso) avizu, nes mano atveju per para reikia ne dakraut katila o valyt pelenus smile.gif Dekingas is anksto
Atsakyti
QUOTE(gsmpasaulis @ 2009 12 12, 18:00)
Sveiki,
matot pas mane situacija yra tokia  schmoll.gif , jog sklendes kamino nera, nes ja idet jai neklystu reikia apie 30cm,o del katilines plocio jos man neisejo ideti, nes dabar stovi katilas ir vietos nera labai daug praejimui, cia istorija labai ilga, katila neseniai tik pasistaciau ir tuo paciu pristatoma kamina, name gyvenam virs metu laiko, pries tai sildziau sistema su galan peciu elektra, sanaudos iseidavo taupant tai yra peciaus veikimas tik naktiniu tarifu menesiui iseidavo apie 500-600 lt cia kalbu apie siuos metus, kaip salciu nebuvo,o per salcius iseidavo ir iki 1200 lt.  verysad.gif  sildymui , namuose turedavome nuo 20-21 temp. na o dar pamacius planuojamas elektros kainas tai sokas zmogu gali istikt. Katilais pradejau dometis nuo rugsejo menesio daug zmoniu daug forumu aplankyta, ir pasirinkau granulini katila, tik tiek kad biski jauciuosiu dar zalias  biggrin.gif  tai todel nepykit jai ko tiksliai neatsakysiu. Tiesa sistema dabar veikia taip pirmame aukste nepalikes jokio karcio ribotuvo (kokia temperatura uzduosiu is katilo tokia ir bus grindyse),nors as ji isemiau siais metais pries sildima, nes mano galva nebuvo jo laikyt sildant elektra ir dar kaina nuo jo nebuvo nuplesta virs 1... lt.(ir istikruju efektas buvo ir sanaudos mazesnes) na bet cia neesme, o i antra auksta uzdejes ribotuva,o karsesni grazina i  griztama, tiesa jungiant katila salia jo dejo trisaki, kad pecius neverktu. Ir dabar turiu situacija tokia pecius dirba 40 laipsniu rezimu griztamas yra 30 laipsniu ir man tos silmos sociai uztenka ir katilas neverkia, tai ar man yra tikslinga didinti ta temperatura? Ir dar pasikartosiu ar kas yra bandes sildytis pastoviai tik avizomis ir kiek mazdaug gaunasi pelenu is 40kg (maiso) avizu, nes mano atveju per para reikia ne dakraut katila o valyt pelenus smile.gif Dekingas is anksto

Kazkaip atvirksciai pas Jus pajungta sistema g.gif : juk i grindini sildyma reikia zemesnes temperaturos, todel statomas pamaisymo voztuvas. O i radiatorius paduodamas vanduo tokia temperatura,kokia yra iseinancio vandens is katilo...
Avizomis kurenti bandau pirma diena, tai dar reikia rasti reikiamus rezimus, bet jau susidaro ispudis, kad pelenu bus daugiau, nei kurenant rugiu-granuliu miksa. Turbut gausis pilna pelenine per para. Rytoj bus daugiau info.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 12 gruodžio 2009 - 18:50
Hmm o yra katile rankena kuria gali patraukti i save ar nuo saves (virsuje dazniausiai buna)?
Del grindu - yra gi ant kolektoriu (bent turi buti) termogalvos (tokie kaip kraniukai atsukti/uzsukti).
Del radiatoriu antrame aukste, dek termogalvas (jos moki vezi dabar su akcija po 25lt) ir nusuk iki 3-ju tarkim padalu.
O katile nustatyk apie 60laipsniu palaikymui. Dabar tau kelia nuo 30 iki 40 laipsniu ilgesni laika nei keltu nuo 50-60.
Atsakyti
QUOTE(gsmpasaulis @ 2009 12 12, 19:00)
Sveiki,
matot pas mane situacija yra tokia  schmoll.gif , jog sklendes kamino nera, nes ja idet jai neklystu reikia apie 30cm,o del katilines plocio jos man neisejo ideti, nes dabar stovi katilas ir vietos nera labai daug praejimui, cia istorija labai ilga, katila neseniai tik pasistaciau ir tuo paciu pristatoma kamina, name gyvenam virs metu laiko, pries tai sildziau sistema su galan peciu elektra, sanaudos iseidavo taupant tai yra peciaus veikimas tik naktiniu tarifu menesiui iseidavo apie 500-600 lt cia kalbu apie siuos metus, kaip salciu nebuvo,o per salcius iseidavo ir iki 1200 lt.  verysad.gif  sildymui , namuose turedavome nuo 20-21 temp. na o dar pamacius planuojamas elektros kainas tai sokas zmogu gali istikt. Katilais pradejau dometis nuo rugsejo menesio daug zmoniu daug forumu aplankyta, ir pasirinkau granulini katila, tik tiek kad biski jauciuosiu dar zalias  biggrin.gif  tai todel nepykit jai ko tiksliai neatsakysiu. Tiesa sistema dabar veikia taip pirmame aukste nepalikes jokio karcio ribotuvo (kokia temperatura uzduosiu is katilo tokia ir bus grindyse),nors as ji isemiau siais metais pries sildima, nes mano galva nebuvo jo laikyt sildant elektra ir dar kaina nuo jo nebuvo nuplesta virs 1... lt.(ir istikruju efektas buvo ir sanaudos mazesnes) na bet cia neesme, o i antra auksta uzdejes ribotuva,o karsesni grazina i  griztama, tiesa jungiant katila salia jo dejo trisaki, kad pecius neverktu. Ir dabar turiu situacija tokia pecius dirba 40 laipsniu rezimu griztamas yra 30 laipsniu ir man tos silmos sociai uztenka ir katilas neverkia, tai ar man yra tikslinga didinti ta temperatura? Ir dar pasikartosiu ar kas yra bandes sildytis pastoviai tik avizomis ir kiek mazdaug gaunasi pelenu is 40kg (maiso) avizu, nes mano atveju per para reikia ne dakraut katila o valyt pelenus smile.gif Dekingas is anksto

yra toks daiktas kaip termomixas (bent santechnikai jį taip vadina) jis būtinas sistemoj šildant grindis, nes jei paduosi į grindis daugiau kaip 50 laipsnių, atšokinės plytelės (jei jų yra)
Atsakyti
QUOTE(kazoke @ 2009 12 12, 23:04)
yra toks daiktas kaip termomixas (bent santechnikai jį taip vadina) jis būtinas sistemoj šildant grindis, nes jei paduosi į grindis daugiau kaip 50 laipsnių, atšokinės plytelės (jei jų yra)

Plyteles gal dar nuo tiek neatsokines o vat koks laminatas tai smagiai issiries
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2009 12 12, 18:48)
Avizomis kurenti bandau pirma diena, tai dar reikia rasti reikiamus rezimus, bet jau susidaro ispudis, kad pelenu bus daugiau, nei kurenant rugiu-granuliu miksa. Turbut gausis pilna pelenine per para. Rytoj bus daugiau info.

Nauji pastebejimai kurenent avizas: Pelenu susidaro tikrai gerokai daugiau, nei kurenent rugiu-granuliu miksa - siandien ryte,po paros kurenimo pelenai net netilpo i pelenine,reiskia ispylineti reiktu 2 kart per para doh.gif. Avizos sudega gerai, lieka tik baltas "pukas", kuris didelio turio, bet tuscias. Issemus pelenus susidare 10 ltr kibiras, nors svorio gal nepilnas kilogramas. Kolkas tiek. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 13 gruodžio 2009 - 10:17
QUOTE(silainiai @ 2009 12 13, 11:17)
Nauji pastebejimai kurenent avizas: Pelenu susidaro tikrai gerokai daugiau, nei kurenent rugiu-granuliu miksa - siandien ryte,po paros kurenimo pelenai net netilpo i pelenine,reiskia ispylineti reiktu 2 kart per para  doh.gif. Avizos sudega gerai, lieka tik baltas "pukas", kuris didelio turio, bet tuscias. Issemus pelenus susidare 10 ltr kibiras, nors svorio gal nepilnas kilogramas. Kolkas tiek. rolleyes.gif

Pas mane lygiai tas pats, ne katila dakraut reikia,o pelenus 1karta issemt i para,o ju buna iki 10 litru, vakar pabandziau sumaisyti su medzio granulemis del smalsumo smile.gif Tiesa SILAINIAI, o kaip nustate kurenote, koks padavimo ir laukimo intervalas? Tik vienintelis dalykas guodzia kurenant avizomis, kad gaunasi labai pigu.
P.S. Pas mane nera tikrai jokios sklendes, dar pasikartosiu bet pas mane namuose visur grindinis viso 1400m vamzdelio, radiatoriu nera gyvenamam plote yra garaze bet jie uzsukti,(antrame aukste irgi grindinis sildymas) antro auksto temp. reguliuoju su termo galva,o pirmam aukstui as turiu ta maisytuva specialiai skirtas grindiniam sildimui,net nezinau kaip jie cia vadinasi, bet zinau kad musu santechnikai nelabai juos deda, tik kazkaip man idejo sad.gif jo apacioje yra reguliatorius kuris reguliuoja temperatura,as ji esu siandienai isemes, galiu as ji vel idet tik nezinau ar as turesiu nauda ar ne, nes su elektra kaip sildziau buvo nuostolinga.
Atsakyti
QUOTE(gsmpasaulis @ 2009 12 13, 10:51)
Pas mane lygiai tas pats, ne katila dakraut reikia,o pelenus  1karta issemt i para,o ju buna iki 10 litru, vakar pabandziau sumaisyti su medzio granulemis del smalsumo  smile.gif Tiesa SILAINIAI, o kaip nustate kurenote, koks padavimo ir laukimo intervalas?  Tik vienintelis dalykas guodzia kurenant avizomis, kad gaunasi labai pigu.
P.S. Pas mane nera tikrai jokios sklendes, dar pasikartosiu bet pas mane namuose visur grindinis viso 1400m vamzdelio, radiatoriu nera gyvenamam plote yra garaze bet jie uzsukti,(antrame aukste irgi grindinis sildymas) antro auksto temp. reguliuoju su termo galva,o pirmam aukstui as turiu ta maisytuva specialiai skirtas grindiniam sildimui,net nezinau kaip jie cia vadinasi, bet zinau kad musu santechnikai nelabai juos deda, tik kazkaip man idejo sad.gif jo apacioje yra reguliatorius kuris reguliuoja temperatura,as ji esu siandienai isemes, galiu as ji vel idet tik nezinau ar as turesiu nauda ar ne, nes su elektra kaip sildziau buvo nuostolinga.

Laikus nustatinejau bandymo keliu, siaip gamintojai rekomenduoja,kad katilas darbo fazeje dirbu nominaliu galingumu (apie 70%), o pasiekes reikiama temperatura pereitu i budejimo rezima. Mano katilui instrukcijoje yra preliminari galingumu lentele pagal padavimo-degimo periodus, nustaciau 5/20.
Ant jusu katilo juk yra trieigis voztuvas,tai sureguliuokit,kad katilo mazajame rate butu isejime apie 65-70, o gryztamame- apie 55. O i nama galite paleisti apie 40, kad gyvatukai normaliai siltu. Grindiniam su reguliatoriumi nusistatote pageidaujama temperatura,pvz. 35 laipsnius. Tokiu rezimu katilui dirbti sveikiau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2009 12 13, 12:50)
Laikus nustatinejau bandymo keliu, siaip gamintojai rekomenduoja,kad katilas darbo fazeje dirbu nominaliu galingumu (apie 70%), o pasiekes reikiama temperatura pereitu i budejimo rezima. Mano katilui instrukcijoje yra preliminari galingumu lentele pagal padavimo-degimo periodus, nustaciau 5/20.
Ant jusu katilo juk yra trieigis voztuvas,tai sureguliuokit,kad katilo mazajame rate butu isejime apie 65-70, o gryztamame- apie 55. O i nama galite paleisti apie 40, kad gyvatukai normaliai siltu. Grindiniam su reguliatoriumi nusistatote pageidaujama temperatura,pvz. 35 laipsnius. Tokiu rezimu katilui dirbti sveikiau.  4u.gif

Supratau, dekui uz info thumbup.gif , o kokia iseiga jums isejo su avizomis, koki plota sildote ir kiek mazdaug sunaudojote avizu ? Nes mano atveju max maisas parai, o maise 40 kg.
Atsakyti
Sveiki,
noriu parašyti apie mūsų katilą Kostrewa Pellets Fuzzy Logic 25kw su liambda zondu. Mokėjom 11klt. Šildomas plotas apie 190 m2, namuose pagrinde radiatoriai. Dieną laikome 21C, naktį - 19C. Namas 2006 statybos, sienos 40cm akyto betono blokeliai be papildomo apšiltinimo, daug vitrininių langų. Kūrenam vien tik granulėm. Per mėnesį sunaudojam apie 1t granulių.

Patebėjimai:
1. Mūsų katilas gan garsiai veikia (padavimas/ventiliatorius), garsiau nei kaimynų (jie nusipirko lygiai tokį patį), t.y. katilai nors ir atrodo vienodai bet lenkai pagamino juos skirtingus. Antram kaimynui blogai veikia šnekas - kažkas blogai su šneko diametru. Gerai, kad yra garantija:)
2. Pirmam kaimynui turės keisti ištraukimo ventiliatorių, nes ventiliatorius stringa už pačio katilo sienelių.
3. Gamintojas rekomenduoja valyti degiklio sieneles kas 7 dienas -> ką mes ir darom tai manau trūkumas kai už daiktą sumoki >10K.
4.Pirkom granules iš Biogra.lt (šviesios) 540/t, vėliau - latviškas iš Maišiagalos 500/t (tamsesnės). Biogros granulės sudega beveik visos ir beveik nėra dūmų, tuo tarpu latviškų pelenai lieka ant degiklio (jų nenupučia ventiliatorius) vėliau jos nustumiamos ir krenta per degiklio kraštus ir dūmingumas didesnis. Latviškos ilgiau dega, gal dėl to granulės nepridega prie degiklio. Dar pastebėjom, kad latviškos granulės kai kada susilydo į nedidelius gabalus, kurie nesudega ir lieka degiklyje kol jų neišvalai.

Turiu klausimų:
1. Kurios granulės geresnės? Ar tos kurios sudega greičiau ir pilnai, ar tos kurios dega lėčiau?
2. Katilas gali veikti "pastoviu" ir "orų" režimais, bet nustačius ant "orų" kartais katilo temperatūra nukrenta net iki 45C kas manau nepriimtina. Šiuo metu laikom ant "pastovaus" 70+-2. Kokia jūsų praktika dėl šių režimų?
Atsakyti
QUOTE(gsmpasaulis @ 2009 12 13, 12:29)
Supratau, dekui uz info  thumbup.gif , o kokia iseiga jums isejo su avizomis, koki plota sildote ir kiek mazdaug sunaudojote avizu ? Nes mano atveju max maisas parai, o maise 40 kg.

Kadangi kurenam avizas tik antra diena tiksliu duomenu dar truksta blush2.gif , bet kazkur panasiai kaip jums - apie 40 kg/para dabartiniu (-5) oru , plotas- 200 kv.m
Atsakyti