QUOTE(Paliukas @ 2009 12 12, 14:10)
Apie kamino katile - nes ventiliatoriaus jau sake kad pridare
Sveiki,
matot pas mane situacija yra tokia
, jog sklendes kamino nera, nes ja idet jai neklystu reikia apie 30cm,o del katilines plocio jos man neisejo ideti, nes dabar stovi katilas ir vietos nera labai daug praejimui, cia istorija labai ilga, katila neseniai tik pasistaciau ir tuo paciu pristatoma kamina, name gyvenam virs metu laiko, pries tai sildziau sistema su galan peciu elektra, sanaudos iseidavo taupant tai yra peciaus veikimas tik naktiniu tarifu menesiui iseidavo apie 500-600 lt cia kalbu apie siuos metus, kaip salciu nebuvo,o per salcius iseidavo ir iki 1200 lt.
sildymui , namuose turedavome nuo 20-21 temp. na o dar pamacius planuojamas elektros kainas tai sokas zmogu gali istikt. Katilais pradejau dometis nuo rugsejo menesio daug zmoniu daug forumu aplankyta, ir pasirinkau granulini katila, tik tiek kad biski jauciuosiu dar zalias
tai todel nepykit jai ko tiksliai neatsakysiu. Tiesa sistema dabar veikia taip pirmame aukste nepalikes jokio karcio ribotuvo (kokia temperatura uzduosiu is katilo tokia ir bus grindyse),nors as ji isemiau siais metais pries sildima, nes mano galva nebuvo jo laikyt sildant elektra ir dar kaina nuo jo nebuvo nuplesta virs 1... lt.(ir istikruju efektas buvo ir sanaudos mazesnes) na bet cia neesme, o i antra auksta uzdejes ribotuva,o karsesni grazina i griztama, tiesa jungiant katila salia jo dejo trisaki, kad pecius neverktu. Ir dabar turiu situacija tokia pecius dirba 40 laipsniu rezimu griztamas yra 30 laipsniu ir man tos silmos sociai uztenka ir katilas neverkia, tai ar man yra tikslinga didinti ta temperatura? Ir dar pasikartosiu ar kas yra bandes sildytis pastoviai tik avizomis ir kiek mazdaug gaunasi pelenu is 40kg (maiso) avizu, nes mano atveju per para reikia ne dakraut katila o valyt pelenus
Dekingas is anksto