Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis 3

QUOTE(Iriska @ 2010 01 28, 11:21)
Pats susiduriau su griztamos temperaturos problema. Kai tik paleidinejom katila, viska aprisom pagal reikomenduojama schema. Taciau ketureigis su pavara taip durniuodavo, kad baisu ziureti. Radau klaida: gamintojas rekomenduoja maza rata daryti su 1.5" skersmens metal.vamzdziu (viduj butu ~1.25"), taciau pas mus padaryta su lituojamu plast.vamzdziu 1.25 (viduj butu ~1"). Pats ketureigis 1.25", t.y. toks kaip reikia. Zodziu, karstas vanduo nebego sava eiga per mazaji rata. Santechnikas keike lenku padaryta apatine deze su degikliu, per kuria griztamas vanduo pajungtas, Neva ten neaiskaus praleidimo kanalas ir kreivai prie Viadruso apatinio vamzdzio pajungtas. Paskaiciavus kas pigiau, nekeitem vamzdziu, bet pastatem siubliuka ant mazojo rato. Dabar skirtumas tarp paduodamo ir griztamo laikosi apie 8 laipsnius, ketureigis nebeslankioja nuo min iki max kas 10 min. Pagalvokit, gal ir pas jus panasi situacija, kai truksta vamzdio skersmens mazam rate?

Paliukas, o kuom bloga zema grizt.vandens temperatura? Pastebejau, kad net prie 30 laipsniu vamzdziai nerasuoja, tad nesuku sau galvos. Ar cia vis vien katilas rudija? Kiek reikia laikyti griz.temperatura?

Uoj Iriska jei tu zinotum kokiu nesamoniu jie pridare....
Boileris sildomas UZ mazojo rato (ne NUO) - be siurbliuko
Grindu sildymo siurbliukas prie katilo, o ne prie kolektoriu
ir t.t.

Siandienine situacija:
visur padavimas atsuktas
Boilerio jutiklis pratemptas iki grindu kolektoriaus ir prijungtas prie vieno is griztamojo konturu, nustatyta 30C (katilas galvoja kad cia boileris ir kai reikia ijungia siurbliuka)
Einu maudytis - uzdarau padavima i grindis ir radiatorius, uzkelia boileri, atsuku grindis, radiatorius, uzsuku boileri ir maudaus...

O del temperaturos, tai spyzius bijo jei pvz pas Jus 60-70 laipsniu katile ir staigai i ji paduodamas 10 laipsniu - gali itrukti.
Plienas to nebijo, bet... susidaro rasos taskas.

Rekomenduojama kad griztu nuo 50 laipsniu kad nebutu sunkumu.

Tai va visa tiesa apie mano siandienine sistema smile.gif

Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2010 01 28, 09:36)
Noreciau paklaust, kokia iseinancia is katilo temperatura palaikot?
Pas mane iseinanti 68-72 laipsniai, gryztamo 53-55. Pastebejau, kad siomis dienomis labai pradejo begti kondensatas  cry.gif
O dar svolociai kaministai atvirkscia kamino idekla idejo ir staigiai susibankrotino  gun_rifle.gif , tai katilinej kvapelis dabar nekoks  doh.gif
Reiks pavasari perdarinet  doh.gif

Dar vienas klausimas visiems KLIMOSZ LING DUO naudotojams :

Gal kas turi katilo valdymo pulto ECONOMIC 3000 ( ne Recal Art 3000D) lietuviska vartotojo instrukcija? help.gif Nes mano turimos lenkiska ir angliska daznai apie ta pati raso skirtingai... g.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2010 01 28, 11:36)
Dar vienas klausimas visiems KLIMOSZ LING DUO naudotojams :

Gal kas turi katilo valdymo pulto ECONOMIC 3000 ( ne Recal Art 3000D) lietuviska vartotojo instrukcija?  help.gif Nes mano turimos lenkiska ir angliska daznai apie ta pati raso skirtingai...  g.gif

Jei neatsiras padedanciu, parasykite - pameginsim kazka "pakombinuot"
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 01 28, 11:34)
Boileris sildomas UZ mazojo rato (ne NUO) - be siurbliuko
Grindu sildymo siurbliukas prie katilo, o ne prie kolektoriu
ir t.t.

Vienam tolimam giminaiciui, tuo pat metu kaip ir mes nupirkusiam toki pat Ling Combi irgi pajunge boileri nuo didelio rato, uz ketureigio. Niekaip karsto vandens neisgauna.. smile.gif Svarbiausia, kad dirbo firma, tipo specai... Buna gi kreivarankiu apsisaukeliu!

O del grindu sildymo tai zinok, kad pas mus irgi pamaisymas padarytas ne ant kolektoriaus, bet katilineje. Dvieigis voztuvas + termogalva su kapiliaru ant griztamo grindu vandens. Veikia kuo puikiausiai.
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2010 01 28, 20:04)
O del grindu sildymo tai zinok, kad pas mus irgi pamaisymas padarytas ne ant kolektoriaus, bet katilineje. Dvieigis voztuvas + termogalva su kapiliaru ant griztamo grindu vandens. Veikia kuo puikiausiai.

Pas mus lygiai taip pat - ir veikia super, be problemu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2010 01 28, 21:04)
Vienam tolimam giminaiciui, tuo pat metu kaip ir mes nupirkusiam toki pat Ling Combi irgi pajunge boileri nuo didelio rato, uz ketureigio. Niekaip karsto vandens neisgauna.. smile.gif Svarbiausia, kad dirbo firma, tipo specai... Buna gi kreivarankiu apsisaukeliu!

Tai va va, apie tokius ir sneku (tiesa pas mane buvo rekomenduoti tevuko, pats buvau isvykes, o tevukas tikejo tuom ka sake - kad ir kaip gavos, saviems nepriekaistauju).

Na o pas mane viskas i viena susimaiso.... Nu neesme, gresia katilui didesnis demesys ir papildomas silumokaitis ant ismetimo vamzdzio (kur temp. apie 200 laipsniu) - sildys griztanti vandeni ir pakels katilo NVK smile.gif

Turiu buitini sprendima del ventiliatoriaus, su musu specu siandien prie kavos pasnekejom, kadangi jis su elektronika nesipyksta, parekomendavo apsuku nemazinti, geriau pasidomekit pagal ventiliatoriaus diametra izoliuota vamzdi uzdekit taip, kad ventiliatoriaus isorines sieneles gerai uzsidengtu, ir vamzdi patraukite toliau nuo sienos (kur miegate).
Supaprastintai - uzdedate vamzdi and oro padavimo ir nunesat prie kitos isenos (svarbu neperdidziausi atstumai ir jokiu 90 laipsniu kampu).
Cia teorine galimybe, pries kazka nusprendziant dar gerai pasigilinkite
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2010 01 28, 11:36)
Noreciau paklaust, kokia iseinancia is katilo temperatura palaikot?
Pas mane iseinanti 68-72 laipsniai, gryztamo 53-55. Pastebejau, kad siomis dienomis labai pradejo begti kondensatas  cry.gif
O dar svolociai kaministai atvirkscia kamino idekla idejo ir staigiai susibankrotino  gun_rifle.gif , tai katilinej kvapelis dabar nekoks  doh.gif
Reiks pavasari perdarinet  doh.gif

Labas. Paduodamo vandens is katilo ir gryztamo atgal skirtumas neturi virsyti 15 laipsniu ,kitaip pradeda atsirasti kondensatas kuris eda katilo korpusa ir sutrumpina katilo tarnavimo laika trigubai. Kondensato atsiradimo priezastys:kuro dregnumas, neteisingai sumontuota sistema . dazniausia klaida : 1 mazas vamzdziu diametras mazajame rate,2 per mazas siurblys , arba net permazas ketureigis voztuvas ko pasekoje pavyzdziui: katilas katilas paduoda 70 laipsniu vandeni ,persilpnai varomas vanduo kol apkeliauja visa sistema per daug atausta.dazniausiai kazkur pries gala net nepasildydamas rikiamai patalpu, o katilas tuo tarpu ilsisi lygtai viskas gerai,o i katila gryzta tik 50 laipsniu.dazniausiai kondensuoja kai kurenama mazom tempareturom pvz:padudamas 40 laipsniu, tada gryztamajam esant ir 30 jau kondenduja.
Atsakyti
Laba diena,
noriu ir aš prisijungti prie "granulistų" kompanijos.
Prisistatymui trumpa info : katilas Ling Duo 25kW, namas 270kvm, šildomo ploto 200kvm - 120kvm grindinis (pirmas aukšas), 80kvm radiatoriai (antras aukštas). Garažo neskaičiuoju, nors ir stovi radiatorius, bet praktiškai jo dar neprireikė.
Šiuo metu vyksta glaistymo darbai. Temperatūrą laikau 15-17 laipsnių.
Sausio mėn. sanaudos bus apie 1,6 tonos pjuvenų granulių. Bandžiau smulkinta anglimi ir visiškai nepatiko. Daug suodžių ir pelenų, kaitrumas man net mažesnis už granulių buvo, nors bandžiau reguliuoti įvairiausiais būdais ir su chronometru matavau per kiek laiko išyla katilas, kiek laiko "miega" prie skirtingų sklendės padėčių, ventiliatoriaus apsukų ir katilo min. temperatūrų. Anglis pirkau iš UAB Grasta, buvo šlapios, pradžiovinau ant šildomų grindų, bet vis tiek bunkeris buvo aprasojęs iš vidaus.
Buvau pirkęs ir maumedžio granulių iš Naujintos - šūdas visiškas, koralai tik auga.
O dabar klausimėlis. Pastebėjau, kad degimas labai priklauso nuo traukos kamine, o ji stiprokai svyruoja priklausomai nuo oro sąlygų (vėjas, temperatūra). Ar turite sumontavę traukos reguliatorius ir kur pirkote, už kiek. Pasidairiau aplinkui tai nedaug kas turi prekyboje, o jei ir turi tai kainelės blink.gif

Tai tiek
Atsakyti
Niekuomet nepirkite maumedzio granuliu tikras .... man kenoj buvo ikise, kai klausiau kame reikalas dievagojos kad maumedzio papuole, matau ir is kitu pasakojimu kad maumedis visiskai netinka...
Yra traukos stabilizatoriai, mums viena imone siule uz 96Lt www.elstava.lt, kolkas poreikio nebuvo tai ir nesikreipem, bet matau Jums tuomet tiktu.

Kas liecia oro slegius, tai kaip minejau budas yra toks - uzdarai sklende, kol dega pradeda duminti i namus, po truputi atidarineji kol nenustos, kai nustoja dar siek tiek atidarai (atsargai) ir palieki - kolkas problemu nebuvo
Atsakyti
Susiradau aš Economic 3000 valdiklio instrukcija, paskaičiau ir supratau, kad jame yra viskas, ko man taip trūksta RecalArt 3000D valdiklyje. Turiu omeny 1)ventiliatoriaus apsukų valdymas 2) karšto vandens recirkuliacinio siurblio valdymas.
Pavydziu... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2010 01 29, 19:33)
Susiradau aš Economic 3000 valdiklio instrukcija, paskaičiau ir supratau, kad jame yra viskas, ko man taip trūksta RecalArt 3000D valdiklyje. Turiu omeny 1)ventiliatoriaus apsukų valdymas 2) karšto vandens recirkuliacinio siurblio valdymas.
Pavydziu...  blush2.gif

Bet kai ko ir nera, pvz. dienines ir naktines temperaturu ...
Atsakyti
QUOTE(BusyBee @ 2010 01 26, 19:06)
gal galit priminti koks pas jus katilas?  ax.gif

Kortex eko-plus 25kw
Atsakyti