turiu toki durna klausimeli ... kuo granuliniai katilai pranasesni uz virsutinio degimo katilus ? pats turiu stropuvos katiliuka, kuri laikau ukiniame pastate, o jis nuo namo kazkur uz 14 m. savaime aisku, sildymo vamzdziai eina po zeme. bet pastaruoju metu kazkuo nebesu patenkintas ta stropuva, nes jau ne pirma karta kazkiek paveda... sakau, gal yra koks analogas, kuri galeciau laikyti tame paciame ukiniame pastate ?
QUOTE(xNeriusx @ 2010 01 26, 11:47)
turiu toki durna klausimeli ... kuo granuliniai katilai pranasesni uz virsutinio degimo katilus ?
Paprasta:
1. Nereikia tiek ploto kurui sandeliuoti
2. Priklausomai nuo bunkerio dydzio dega ilgiau nei Stropuva
3. Degimo procesas labiau automatizuotas
Malkos - kuras pigesnis, granules - patogesnis
Klausimas gerb. Paliukui:
- Ar esi susidures su tokiu irenginiu kaip el.variklio apsuku reguliatorius?
Esme tame, kad RecalArt A3000D nevaldo ventiliatoriaus apsuku. Gime mintis oro srauta mazinti ne uzdarant sklende, bet mazinant pacio ventiliatoriaus variklio apsukas kartu mazinant jo skleidziama triuksma.
Gal atsiras cia geriau uz mane ismananciu lenku kalba ir pasakys ar cia aprasytas daiktas skirtas butent tam, ko man reikia.
Esme tame, kad RecalArt A3000D nevaldo ventiliatoriaus apsuku. Gime mintis oro srauta mazinti ne uzdarant sklende, bet mazinant pacio ventiliatoriaus variklio apsukas kartu mazinant jo skleidziama triuksma.
Gal atsiras cia geriau uz mane ismananciu lenku kalba ir pasakys ar cia aprasytas daiktas skirtas butent tam, ko man reikia.
QUOTE(Iriska @ 2010 01 26, 12:56)
Čia apie "daiktą"
"Urządzenie szczególnie polecane jako regulator obrotów silników wiertarek, odkurzaczy, mikserów i innych sprzętów gospodarstwa domowego".
Įrenginys rekomenduojamas kaip sūkių reguliatorius grąžtų, dulkių siurblių, mikserių ir kitos buitinės technikos varikliams.
Dar rekomenduojama naudoti radiatorių, jei reguliuojama srovė viršija 2A.
QUOTE(Iriska @ 2010 01 26, 12:56)
Su siuo irenginiu kolkas nesusiduriau - nebuvo poreikio, del to ir nesigilinau.
Pas Jus kurenama smulki anglis todel Jums reikia didesnio oro srauto.
Patikslinkite geriau kas yra netaip garse? Ar Jums per garsiai veikia ar barska ventiliatorius?
QUOTE(Paliukas @ 2010 01 26, 13:19)
Pas Jus kurenama smulki anglis todel Jums reikia didesnio oro srauto.
Patikslinkite geriau kas yra netaip garse? Ar Jums per garsiai veikia ar barska ventiliatorius?
Meginant isgauti geltona liepsna vis vien tenka dalinai uzdaryti sklende ant ventiliatoriaus.... Vietoj to galima butu ji pristabdyti. Sumazetu triuksmas ir el.sanaudos. Su paciu ventiliatorium viskas gerai, jis atlieka savo funkcija, bet garsas - kaip kylancio lektuvo: susideda pacio variklio garsas su svilpiancio oro garsu. Nezinau, gal groteles kaltos... O kadangi katiline yra uz sienos nuo gyvenamojo kambario, to ventiliatoriaus uzimas girdimas tam kambary. Nepadeda ir 5cm putplasciu apsiltinta siena. Todel ir galvojama apie apsuku mazinima.
Koks tipo variklis yra tame ventiliatoriuje: sepeteliu principu (kaip kokioj drelej) ar asinchroninis (taip berods vadina magnetu centruojamus kompiuterio ventiliatorius)? Sprendziant is katilo charakteristiku, kur visam katilui reikia ~250W, tai ventiliatoriui reikia maziau. Kadangi ant jo jokiu lenteliu apie srove/galia neradau, gal zinai, kokio jis galingumo?
QUOTE(Iriska @ 2010 01 26, 13:45)
Meginant isgauti geltona liepsna vis vien tenka dalinai uzdaryti sklende ant ventiliatoriaus.... Vietoj to galima butu ji pristabdyti. Sumazetu triuksmas ir el.sanaudos. Su paciu ventiliatorium viskas gerai, jis atlieka savo funkcija, bet garsas - kaip kylancio lektuvo: susideda pacio variklio garsas su svilpiancio oro garsu. Nezinau, gal groteles kaltos... O kadangi katiline yra uz sienos nuo gyvenamojo kambario, to ventiliatoriaus uzimas girdimas tam kambary. Nepadeda ir 5cm putplasciu apsiltinta siena. Todel ir galvojama apie apsuku mazinima.
Koks tipo variklis yra tame ventiliatoriuje: sepeteliu principu (kaip kokioj drelej) ar asinchroninis (taip berods vadina magnetu centruojamus kompiuterio ventiliatorius)? Sprendziant is katilo charakteristiku, kur visam katilui reikia ~250W, tai ventiliatoriui reikia maziau. Kadangi ant jo jokiu lenteliu apie srove/galia neradau, gal zinai, kokio jis galingumo?
Nesidomejau del variklio tipo ir ventiliatoriaus sanaudu.
Kadangi pas Jus stovi Nord tipo variklis, daugiau informacijos rasite ju puslapyje, cia panasus variantas, apie nurodoma modeli neaptikau, o gamintojo del tokio dalyko nelabai noriu trukdyti (be to juk Jusu pardavejas gal irgi gali padet?)
Ventiliatorius sunaudoja iki 80W
Del garso nesugalvoju ka pasiulyt, gal geresnis variantas butu siena rimciau izoliuoti, negu mazinti ventiliatoriui apsukas
QUOTE(gsmpasaulis @ 2010 01 21, 01:07)
As isidejau granulini katila nuo gruodzio menesio ir galiu garsiai pasakyti, kad SUPER!!! atvaziave buvo sveciu, kurie ir geoterminiais sildosi ir moka siuo metu apie 600 lt., o dar elektra brangs. Kaimynas sake irgi mastys apie granulini katila,nes realiai pamate kiek as vargstu, o kiek jis vargsta, (nors jo peciui vos 2metai) ir svarbiausia svaru grazu ir silta.
Tai siam kartui tiek
Tai siam kartui tiek
gal galit priminti koks pas jus katilas?
QUOTE(Iriska @ 2010 01 26, 11:56)
labai lengvai galite pasinaudoti visagaliu Google ir isvertus esme visvien suprasite
As irgi esu susidomejes granuliniais katilais. esu pasistates nauja nama, kuriame dar nieko nera. ispradziu buvau nusprendes dyzeliniu kuru sildytis, dabar kazkaip linkstu link granulinio, nes manau pigiau iseitu. domejausi daug granuliniais, ir manau dabar geriausia butu pirkti Ling duo arba Ling combi. dabar jie tekainuoja tik 9000lt. minusas kad jie be automatinio uzdegimo, uzdegima dadeti dar kainuotu berods 1200lt. kitas variantas imti koki kieto kuro katila ir ideti atskira granuliu degikli. katila galvoju gal geriausiai butu viadrus , nes jis spizinis, tai patikimas butu. klausimas kaip butu su NVK idedant i paprasta peciu? bijau kad gamyklinis iskart su degikliu butu ekonomiskesnis. beje tas gamyklinis su iskart esanciu degikliu manau butu patikimesnis, nes kaip supratau tera tik vienas sraigtas, o kai degiklis atskirai tai sraigtas yra degiklyje ir padavimo is bunkerio vamzdyje. be to sitas ling degina ir grudus, ko daug kitu nesugeba (nezinau kodel).
QUOTE(zojux @ 2010 01 27, 00:27)
labai lengvai galite pasinaudoti visagaliu Google ir isvertus esme visvien suprasite
Gudruolis, a ne?!
Paliukas, aciu uz nuoroda i puslapi su ventiliatorium. Dabar zinau jo galia ir naudojama srove. Beliko suzinoti sparnuotes variklio tipa.
Papildyta:
QUOTE(morkus @ 2010 01 27, 01:02)
As irgi esu susidomejes granuliniais katilais. esu pasistates nauja nama, kuriame dar nieko nera. ispradziu buvau nusprendes dyzeliniu kuru sildytis, dabar kazkaip linkstu link granulinio, nes manau pigiau iseitu. domejausi daug granuliniais, ir manau dabar geriausia butu pirkti Ling duo arba Ling combi. dabar jie tekainuoja tik 9000lt. minusas kad jie be automatinio uzdegimo, uzdegima dadeti dar kainuotu berods 1200lt. kitas variantas imti koki kieto kuro katila ir ideti atskira granuliu degikli. katila galvoju gal geriausiai butu viadrus , nes jis spizinis, tai patikimas butu. klausimas kaip butu su NVK idedant i paprasta peciu? bijau kad gamyklinis iskart su degikliu butu ekonomiskesnis. beje tas gamyklinis su iskart esanciu degikliu manau butu patikimesnis, nes kaip supratau tera tik vienas sraigtas, o kai degiklis atskirai tai sraigtas yra degiklyje ir padavimo is bunkerio vamzdyje. be to sitas ling degina ir grudus, ko daug kitu nesugeba (nezinau kodel).
Jei domejaisi, reikia, turetum zinoti, kad Klimosz Ling Combi padarytas butent spizinio Viadruso pagrindu. Paliuko cia vietoj parduodami aparatai yra Klimosz produkcijos broliukai ir analogai. Del automatinio uzdegimo: manau, geras daiktas, bet jo privalumai pasireiks tik vasara, t.y. tuo metu, kai katilas naudojamas tik vandeniui sildyti, t.y. dirba ne nuolat ir yra leidziama jau uzgesti. Sildymo sezono metu sis daiktas praktiskai nereikalingas (jei automatikas yra teisingai suderinta).
Del auto ikurimo butu paprasciau jei pasiskelbtu tie kas naudoja be jo, t.y. ar sudaro kazkokiu keblumu.
Asmeniskai man - ne, si sezona kuriau katila tris kartus:
1. Sezono pradzioje
2. Kai idomumo delei gesinau granules ir padeginejau grudus
3. Kai nakciai neapsikentes isvaliau likusius grudus ir padegiau granules
Visa likusi laika dega ir negesta
Asmeniskai man - ne, si sezona kuriau katila tris kartus:
1. Sezono pradzioje
2. Kai idomumo delei gesinau granules ir padeginejau grudus
3. Kai nakciai neapsikentes isvaliau likusius grudus ir padegiau granules
Visa likusi laika dega ir negesta