QUOTE(Iriska @ 2010 01 17, 16:13)
Dariau panasu eksperimenta. Pries beriant i tuscia bunkeri anglis (pagr.kuras) imaisiau saulegrazu lukstu granuliu ~20proc. Kadangi anglis slapia buvo, tai granules isbrinko ir kol perejo per padavimo sneka, subirejo i dulkes. Gavosi sh...as
. Is cia 2 morales:
1) pirkti angli vasara, kai lauke sausa
2) anglies uzdegimui ir pakaitinimui granules netinka. Geriausia padeda smulkios skiedros ir zibalas.
Papasakosiu viska nuo pradziu.
Siuo metu kurenau grudais ir blogybe buvo ta, kad buvo daug pelenu, lyg nesudegusiu grudu. Paskaicius, kad grudai geriau dega su granulemis, panorau ir as pabandyti. Kadangi granuliu maisiukais negavau, nusipirkau angliu. Anglys buvo slapios ir susalusios, nes lauke minusas. Paemiau tas anglis ir sumaisiau is pradziu 10%, o veliau 20% angliu, 80% grudu. Degiklio nekeiciau, skirtas biomasei.
Is karto pastebejau geresni degima, nes anglies gabaliukai pakele degimo temperatura. Taip pat sumazejo peleningumas, likdavo tik toks kietas slakas. Pelenine reikia isvalyti karta i diena. Pas mane grudai yra apie 13% dregnumo, bet grudai nebijo dregmes, o kaitra degiklyje isdziovina ir anglis ir sudrekusius grudus.
I bunketi telpa 4 maisai grudu su anglimis miksiukas, tai jo man uzteko 3 paroms per dabartinius salcius -10C. Namas yra 150 kv.m. sildomo ploto, 1a palaikom +21C, O antrame aukste +18C, nes ten dar negyvename. Dabar jau baigiau grudus, tai turbut pereisiu prie angliu, nes niekur nerandu kur nusipirkti grudu
Tai tiek.
Papildyta:
QUOTE(silainiai @ 2010 01 17, 17:12)
Tarp kitko, jei dar vienas pliusas Jusu degikliui yra automatinis granuliu uzdegimas, tai jis pilnai imanomas ir granuliniame katile (bent jau maniskiame)
Silainiai, man regis musu vienodi katilai ir man idomiai nuskambejo, kad yra automatinis uzdegimas. Pas mane yra toks punktas meniu, bet tas uzdegimas neveikia. Gal reikia kazkokios papildomos detales, kad veiktu automatinis uzkurimas?
Papildyta:
QUOTE(silainiai @ 2010 01 21, 11:26)
Patalpa , aisku reikalinga, bet nereikia sandeliuoti 2 dviems metams
Galima susitarti su ukininku ir parsivezti tik menesiui
Silainiai: gal galite pasidalinti kokiu nors ukininku kontaktais, kurie turi atliekamu ir blogu grudu pardavimui? As esu Kaune, itariu kaip ir jus