Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis 3

QUOTE(Paliukas @ 2010 01 20, 10:18)

Taigi is viso sunaudota 58maiseliai granuliu po 25kg=1,450t
Jei granuliu kaina 500lt/t = 725Lt
Jei gauta kaina pries sezona 430Lt/t = 623,5Lt

Jei tai butu anglis iseiga butu (teoriskai) = 0.967t - apie 450-500Lt

Buvau pazadejes kad ryte ir vakare uzmetinesiu malku, bet cia "pachalturinau" - is tikruju kartais imesdavau kartais ne... zodziu gal tik uzmetinejimui sunaudojau ketvirtadali pazado  blush2.gif

Na, o mes sunaudosim per menesi 1,8 tonos grudu cry.gif

Bet skaiciuojam pinigus: 1t-220Lt, 0,8t-80Lt(kitas pirkimas)= 300Lt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2010 01 20, 11:42)
Na, o mes sunaudosim per menesi 1,8 tonos grudu  cry.gif

Bet skaiciuojam pinigus: 1t-220Lt, 0,8t-80Lt(kitas pirkimas)= 300Lt  blush2.gif

Na matot toks dalykas yra, kad siais metais turime tikra ziema, o ne tokias kokios budavo iki tol, todel ir sanaudos didesnes.
Aisku tam kad nebuti "luzeriais" galime pritrinti kad sunaudojam po 500kg per menesi bis.gif
Tada ir as daugiau klientu prisitraukciau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 20 sausio 2010 - 10:50
QUOTE(Paliukas @ 2010 01 20, 11:49)
Na matot toks dalykas yra, kad siais metais turime tikra ziema, o ne tokias kokios budavo iki tol, todel ir sanaudos didesnes.
Aisku tam kad nebuti "luzeriais" galime pritrinti kad sunaudojam po 500kg per menesi  bis.gif
Tada ir as daugiau klientu prisitraukciau biggrin.gif

Sveiki, na ir as noriu pasidalinti ispudziais, nes katila turiu ne taip jau ir seniai nuo gruodzio menesio, tai kaip sios srities naujokas darau eksperimentus. Kai pabaigiau avizas per pazystamus 10km spinduliu susiradau kvieciu, kuriu supirkimo punktas nesupirko del pajuodavimu tai tona kvieciu 200 lt. as pabandymui visa laime kad pasemiau tik 5 maisus is kuriu 4 dar randasi pas mane katilineje smile.gif , ka noriu pasakyti ir damasiau granuliu ir reguliavau kiek imanydamas, bet uzdusydavo tikraja ta zodzio prasme pacia liepsna ir net zarijas po kvietciais, mano manymu jie per dregni ir per smulkus, pravargau as 2-3 dienas kosmaras kazkoks smile.gif dametinedavau malku kad tik isdektu man jie kiek nors ir tai neiskentes is bunkerio susemiau atgal i maisus smile.gif ir sau pasakiau kvieciams ne smile.gif))) na bet jai degtu jie normaliai pelenu kiekis butu tikrai mazesnis nei su avizomis.
Tai po kvieciu bandziau anglimi, na kaip pasemiau 100 kg. 2 maisai po 50kg. susale,atitirpo dregmes, suodziu, pilnumoj uzteko, nuo dregmes net bunkeris is vidaus rudziu spejo pagauti smile.gif dege tai super nors nemaniau kad jie taip degs, smarve atidarius yra, bet atreguliavus viska normaliai nera ko ten kisti nosies, pas mane anglis buvo sijota, tai pasitaike ir didesniu gabaleliu anglies nei rase skelbime kaip pirkau, ko pasekoje uzstrikdino sraigta, bet giliai depresijon nepuoliau issiardziau ir vel viskas gerai, ten gudri lenku apsauga sugalvota, kad nesudegintu variklio. Is anglies kaitra buvo ziauri, bet sanaudos paskaiciavau irgi gavosi ne menkos man ~700 lt. jai tonos kaina 420 lt. na cia nera tikslus skaiciavimas nes visa sistema buvo atvesusi vos ne para laiko, nors namuose buvo 20 silumos. Tik pabandziau is pat pradziu patiko kaitra, bet jau geriau kurenciau su granulemis nei su tomis anglimis, pastebejimas is anglies maziau pelenu nei man gaunasi is avizu smile.gif
Na o siandiena vel kurenu su savo avizomis smile.gif)) katiline nera jokio kvapo net kvepia smile.gif viena karta i para isvalau pelenus ir nesuku as sau galvos, tiesa kurenu as juos vienus nedarau mix, nes tiesa pasakant net neturejau su kuo as ju maisyt nes viska buvau sudegines. Tai siandien dienos sanaudos galiu pasakyti daugiau nei vienas maisas iki 50 kg. cia su uzmetimu parai gaunasi 1500kg litais 300 lt plius kuras, nes 1t. as perku po 200 lt., bet svarus kokybiski ir svarbiausia sausi grudai smile.gif , na o namuose pas mane I aukste 25 laipsniai (zmona megsta siluma), II aukste neturiu termometro bet mazdaug bus nuo 20 iki 22, ir komentaras butu mano toks eksperimentu siais metais tikrai jau nedarysiu kurensiu avizomis vargo tikrai daugiau nei su granulemis, bet piniginia israiska ta varga pakompensuoja smile.gif
Tai as tik noriu pasakyti zmonems, kurie dar dvejoje ir galvoje skaitydami forumus ir svarstydami koki katila deti, as ta pati dariau nuo praeitu metu rugsejo menesio kiek zmoniu tiek nuomoniu, o dar faktas tas kad kam gerai tai visi tyli ir dziaugiasi tik skelbiasi pagrindia tie kam blogai. As isidejau granulini katila nuo gruodzio menesio ir galiu garsiai pasakyti, kad SUPER!!! atvaziave buvo sveciu, kurie ir geoterminiais sildosi ir moka siuo metu apie 600 lt., o dar elektra brangs. Kaimynas sake irgi mastys apie granulini katila,nes realiai pamate kiek as vargstu, o kiek jis vargsta, (nors jo peciui vos 2metai) ir svarbiausia svaru grazu ir silta.
Tai siam kartui tiek smile.gif
Atsakyti
Na man kaip pardavejui reikia eksperimentuoti, tam kad galeciau normaliai atsakyti pirkejams i klausimus: "granules dega? - taip", "anglis dega - taip", "grudai dega - sunkiau bet taip" ir t.t. smile.gif
Mielai ir as sedeciau ant granuliu ar smulkios anglies.
Tiesa, pasinaudosiu Iriskos patarimu ir anglies uzsipirkes vasara (tam kad nebutu dregna) susinesiu i rusi ir susidesiu smile.gif
O pagalvojes, nusprendziau siais metais mesti pilnas pajegas ant duru uzsandarinimo ir konkretaus rusio atskyrimo nuo pirmo auksto (silumine prasme), tuomet manau ir sanaudas apsimazinsiu - nes siuo metu (na kadangi dar pilnai antro auksto neisirenge, o po to keliausiu pirma isirenginet) per duru apacia "ciongas" eina kad ojoj, kitos durys net neapsiltintos (na uz ju prikaltas pledas kad saltis taip neitu) - uztat ventiliacijos siuo metu nereikia, namas naturaliai pats prasivedina biggrin.gif

O tiesa klausimas, apie draugus minejote, kad jiems su geoterminiu ten kazkas netaip, gal galite patikslinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 21 sausio 2010 - 07:51
QUOTE(Paliukas @ 2010 01 20, 11:18)
Buvau pazadejes kad ryte ir vakare uzmetinesiu malku, bet cia "pachalturinau" - is tikruju kartais imesdavau kartais ne... zodziu gal tik uzmetinejimui sunaudojau ketvirtadali pazado  blush2.gif

Ar teisingai supratau, kad degant granulem/grudam/angliai degiklyje dar uzmeti malku i pagrindine kamera virsuje? O tu plytu nuo virsaus net nereikia tokiu atveju nuimti?
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2010 01 21, 10:05)
Ar teisingai supratau, kad degant granulem/grudam/angliai degiklyje dar uzmeti malku i pagrindine kamera virsuje? O tu plytu nuo virsaus net nereikia tokiu atveju nuimti?

Visiskai teisingai.
Pas Jus kur keramika sudeta, ta kamera yra uzimta, taciau kita - zemiau laisva i ja dar galite imesti malku.
Kai spali kurenau tik malkom tai keramika buvau isemes (ja ir Jus galite issimti - nera sudetinga, tik reikes pirstiniu kad neissitepti). tuomet pasidaro dvi kameros ir jau malku galite nemazai uzkrauti.
Atsakyti
QUOTE(gsmpasaulis @ 2010 01 21, 01:07)
viena karta i para isvalau pelenus ir

o čia su granuliniais visais taip reikia? Ar tik jei grūdais kūreni?
Nes tuomet sakyčiau joks čia privalumas (lyginant su malkom) , jei vistiek kasdien turi katilinę aptarnauti g.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2010 01 21, 10:11)
Nes tuomet sakyčiau joks čia privalumas (lyginant su malkom) , jei vistiek kasdien turi katilinę aptarnauti  g.gif

Jei su granulem kurenti tai 1 karta i viena ar dvi savaites. Priklauso nuo sunaudojimo (temp. poreikio) ir granuliu kokybes (yra siuksliu ar ne). Jus kurenates malkom, bandet turbut ir briketais, matet kiek pelenu is briketu gaunas ir kiek is malku, cia panasiai
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2010 01 21, 09:11)
Nes tuomet sakyčiau joks čia privalumas (lyginant su malkom) , jei vistiek kasdien turi katilinę aptarnauti  g.gif

Skirtumas toks, kad kurenant granulini katila namas sildomas PASTOVIAI, o ne kaip malkomis - 4 valandas. Ir 40 kubu malkines nereikia... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2010 01 21, 11:14)
Skirtumas toks, kad kurenant granulini katila namas sildomas PASTOVIAI, o ne kaip malkomis - 4 valandas. Ir 40 kubu malkines nereikia...  rolleyes.gif

patalpos granulių sandėliavimui nereikia? g.gif Įsivaizdavau kad joms netgi rimtesnės/sandaresnės reikia, netinka tiesiog krūvą lauke papilti?
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2010 01 21, 10:17)
patalpos granulių sandėliavimui nereikia?  g.gif Įsivaizdavau kad joms netgi rimtesnės/sandaresnės reikia, netinka tiesiog krūvą lauke papilti?

Patalpa , aisku reikalinga, bet nereikia sandeliuoti 2 dviems metams blush2.gif
Galima susitarti su ukininku ir parsivezti tik menesiui
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2010 01 21, 11:17)
patalpos granulių sandėliavimui nereikia?  g.gif Įsivaizdavau kad joms netgi rimtesnės/sandaresnės reikia, netinka tiesiog krūvą lauke papilti?

Taip patalpa sandeliavimui reikalinga, bet ji bus mazesne nei jusiske dabar (svarbiausia kad butu sausa), t.y. viena europalete (i auskti iki 2m)=1t
Atsakyti