QUOTE(Paliukas @ 2010 01 20, 11:49)
Na matot toks dalykas yra, kad siais metais turime tikra ziema, o ne tokias kokios budavo iki tol, todel ir sanaudos didesnes.
Aisku tam kad nebuti "luzeriais" galime pritrinti kad sunaudojam po 500kg per menesi
Tada ir as daugiau klientu prisitraukciau
Sveiki, na ir as noriu pasidalinti ispudziais, nes katila turiu ne taip jau ir seniai nuo gruodzio menesio, tai kaip sios srities naujokas darau eksperimentus. Kai pabaigiau avizas per pazystamus 10km spinduliu susiradau kvieciu, kuriu supirkimo punktas nesupirko del pajuodavimu tai tona kvieciu 200 lt. as pabandymui visa laime kad pasemiau tik 5 maisus is kuriu 4 dar randasi pas mane katilineje
, ka noriu pasakyti ir damasiau granuliu ir reguliavau kiek imanydamas, bet uzdusydavo tikraja ta zodzio prasme pacia liepsna ir net zarijas po kvietciais, mano manymu jie per dregni ir per smulkus, pravargau as 2-3 dienas kosmaras kazkoks
dametinedavau malku kad tik isdektu man jie kiek nors ir tai neiskentes is bunkerio susemiau atgal i maisus
ir sau pasakiau kvieciams ne
))) na bet jai degtu jie normaliai pelenu kiekis butu tikrai mazesnis nei su avizomis.
Tai po kvieciu bandziau anglimi, na kaip pasemiau 100 kg. 2 maisai po 50kg. susale,atitirpo dregmes, suodziu, pilnumoj uzteko, nuo dregmes net bunkeris is vidaus rudziu spejo pagauti
dege tai super nors nemaniau kad jie taip degs, smarve atidarius yra, bet atreguliavus viska normaliai nera ko ten kisti nosies, pas mane anglis buvo sijota, tai pasitaike ir didesniu gabaleliu anglies nei rase skelbime kaip pirkau, ko pasekoje uzstrikdino sraigta, bet giliai depresijon nepuoliau issiardziau ir vel viskas gerai, ten gudri lenku apsauga sugalvota, kad nesudegintu variklio. Is anglies kaitra buvo ziauri, bet sanaudos paskaiciavau irgi gavosi ne menkos man ~700 lt. jai tonos kaina 420 lt. na cia nera tikslus skaiciavimas nes visa sistema buvo atvesusi vos ne para laiko, nors namuose buvo 20 silumos. Tik pabandziau is pat pradziu patiko kaitra, bet jau geriau kurenciau su granulemis nei su tomis anglimis, pastebejimas is anglies maziau pelenu nei man gaunasi is avizu
Na o siandiena vel kurenu su savo avizomis
)) katiline nera jokio kvapo net kvepia
viena karta i para isvalau pelenus ir nesuku as sau galvos, tiesa kurenu as juos vienus nedarau mix, nes tiesa pasakant net neturejau su kuo as ju maisyt nes viska buvau sudegines. Tai siandien dienos sanaudos galiu pasakyti daugiau nei vienas maisas iki 50 kg. cia su uzmetimu parai gaunasi 1500kg litais 300 lt plius kuras, nes 1t. as perku po 200 lt., bet svarus kokybiski ir svarbiausia sausi grudai
, na o namuose pas mane I aukste 25 laipsniai (zmona megsta siluma), II aukste neturiu termometro bet mazdaug bus nuo 20 iki 22, ir komentaras butu mano toks eksperimentu siais metais tikrai jau nedarysiu kurensiu avizomis vargo tikrai daugiau nei su granulemis, bet piniginia israiska ta varga pakompensuoja
Tai as tik noriu pasakyti zmonems, kurie dar dvejoje ir galvoje skaitydami forumus ir svarstydami koki katila deti, as ta pati dariau nuo praeitu metu rugsejo menesio kiek zmoniu tiek nuomoniu, o dar faktas tas kad kam gerai tai visi tyli ir dziaugiasi tik skelbiasi pagrindia tie kam blogai. As isidejau granulini katila nuo gruodzio menesio ir galiu garsiai pasakyti, kad SUPER!!! atvaziave buvo sveciu, kurie ir geoterminiais sildosi ir moka siuo metu apie 600 lt., o dar elektra brangs. Kaimynas sake irgi mastys apie granulini katila,nes realiai pamate kiek as vargstu, o kiek jis vargsta, (nors jo peciui vos 2metai) ir svarbiausia svaru grazu ir silta.
Tai siam kartui tiek