Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis 3

Sveiki, su SVENTEMIS VISUS
Noreciau paklausti Silainiai kiek mokejote uz degilki ir ar jis tinka visiems katilams, bei ar man jis reikalingas jai pas mane grudai ir taip dega, skaiciau kaip prikrenta pro degilkio tarpus grudu, bet maniau tas mane pralenks, nes kurenuosi vien grudais arba maisytais su granulemis be problemu, bet pries keleta dienu nuejau paziureti kaip katilas, tai tiesiog tuo momentu uzgeses buvo aisku nesupanikavau, ramiai isjungiau palaukiau kol pilnai atves degiklis(tiksliau nuejau gult nes jau velu buvo smile.gif ) ,o ryte atsukus apacia pilna grudu, aisku isvaliau ir vel pakuriau trauka vel gerai ir toliau naudojuos, bet noriu paklaust ar sia problema istaisytu tas specialus degiklis ar tiesiog kas dvi savaites reikes isvalyti oro padavimo kanalus profilaktiskai, kad nebutu staigmenu isvaziavus, nes dabar tik tokia baime yra nerast uzgesusio katilo ir pilno katilo ne pelenu o grudu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gsmpasaulis @ 2009 12 26, 03:37)
Sveiki, su SVENTEMIS VISUS
Noreciau paklausti Silainiai kiek mokejote uz degilki ir ar jis tinka visiems katilams, bei ar man jis reikalingas jai pas mane grudai ir taip dega, skaiciau kaip prikrenta pro degilkio tarpus grudu, bet maniau tas mane pralenks, nes kurenuosi vien grudais arba maisytais su granulemis be problemu, bet pries keleta dienu nuejau paziureti kaip katilas, tai tiesiog tuo momentu uzgeses buvo aisku nesupanikavau, ramiai isjungiau palaukiau kol pilnai atves degiklis(tiksliau nuejau gult nes jau velu buvo smile.gif ) ,o ryte atsukus apacia pilna grudu, aisku isvaliau ir vel pakuriau trauka vel gerai ir toliau naudojuos, bet noriu paklaust ar sia problema istaisytu tas specialus degiklis ar tiesiog kas dvi savaites reikes isvalyti oro padavimo kanalus profilaktiskai, kad nebutu staigmenu isvaziavus, nes dabar tik tokia baime yra nerast uzgesusio katilo ir pilno katilo ne pelenu o grudu smile.gif

Degiklis mums kainavo 120Lt, ar tiktu apties katilui, sunku pasakyt, reiktu sutikrinti degiklio diametrus, deja, bet sis degiklis nepasalina grudu patekimo i oro padavimo ertme. schmoll.gif Degiklio konstrukcija skiriasi nuo paprasto tik tuo, kad turi papildoma zieda, kuris degancia grudu mase "pakelia" arciau keramikos, kas, anot gamintoju, pagerina degimo procesa... mirksiukas.gif
Degiklis atrodo taip:
http://kotly.com/pop...ge.php?pID=1865
Pasibaigus sildymo sezonui reiks pabandyti kazkaip uzdeti papildoma tinkleli ant oro padavimo g.gif
Visiems geru svenciu!!! santa2.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2009 12 26, 11:15)
Degiklis mums kainavo 120Lt, ar tiktu apties katilui, sunku pasakyt, reiktu sutikrinti degiklio diametrus, deja, bet sis degiklis nepasalina grudu patekimo i oro padavimo ertme.  schmoll.gif  Degiklio konstrukcija skiriasi nuo paprasto tik tuo, kad turi papildoma zieda, kuris degancia grudu mase "pakelia" arciau keramikos, kas, anot gamintoju, pagerina degimo procesa...  mirksiukas.gif
Degiklis atrodo taip:
http://kotly.com/pop...ge.php?pID=1865
Pasibaigus sildymo sezonui reiks pabandyti kazkaip uzdeti papildoma tinkleli ant oro padavimo  g.gif
Visiems geru svenciu!!! santa2.gif

Dar noriu patrukdyti,o ta degikli cia lietuvoje pirkote, ir jis kaip pavaizduotas dedasi ar atvirksciai, nes jai atvirksciai tai atrodo toks degiklis jau yra pas mane, na kaip uzgesinsiu kada katila padarysiu foto, kas kiek laiko jums tenka isvalyti oro padavimo anga nuo grudu.
Atsakyti
sveiki su sventem visus newyear.gif wink_3.gif norejau jusu paklsusti parasto klausimelio ax.gif ar didele katiline turi buti jei nori pasitatyti granulini katila? mat mano katiline tikrai nera didele tiksliu ismatavimu siai minutei nzn doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mimuliuke @ 2009 12 27, 21:49)
sveiki su sventem visus newyear.gif  wink_3.gif  norejau jusu paklsusti parasto klausimelio  ax.gif  ar didele katiline turi buti jei nori pasitatyti granulini katila? mat mano katiline tikrai nera didele tiksliu ismatavimu siai minutei nzn  doh.gif

pas mane katilines plotis 1.60 m ilgis apie 5 metrai (per sona vaikstau nes katilas randasi viduryje katilines) ir viskas tilpo, nes pats katilas aisku priklauso nuo gamintojo uzima nedaug vietos ilgis apie 1 metra o plotis apie 1.5, cia viskas priklauso nuo katilo galingumo kuo daugiau kw tuo daugiau vietos smile.gif
Atsakyti
Su praejusiom sventem visus ir artejanciais Naujaisiais Metais smile.gif

Idomumo delei ir as atsukau prie oro padavimo dangteli, kur pamaciau pilna pelenu ar grudu. sad.gif Gaila, bet lenkai cia nedadare. Reiks ir man pagalvoti ne sildymo sezonu, kaip uzkirsti kelia, kad grudai nekristi i oro padavimo kamera. Beje, tik pirma karta atsukau ta oro padavimo kameros dangteli nuo pirkimo, tai menesi laiko nieko nenutiko, oras sekmingai praejo pro tuos grudus.

Papildyta:
Mimuliukas: Pas mus katiline 1.60 * 6m. Turejau irgi dideli galvos skausma, koki katila deti, bet galu gale apsisprendziau deti granulini katila. Turiu pripazinti, kad ankstoka, taciau nesigailiu. Nuo dureliu iki sienos yra apie 50cm, tai truputi pasisukus turiu praeiti pro katila,, aptarnavimas irgi truputi nepatogus, bet jau ipratau. Projektuojant, kaip katila deti, nusprendziau katila patraukti toliau nuo kamino, kad tipo butu lengviau valyti indekla, bet dabar daryciau kitaip, katila pritraukciau prie kamino kuo arciau, nes is priekio katila dazniau aptarnauji, nei is galo. Tai tiek pastebejimu. Tikiuosi pades planuotis smile.gif
Rekomenduoju paziureti grunuliniu katilu brezinius ir juos pritaikyti savo katilinei, tada bus lengviau isivaizduoti. Breziniuose yra parasyta, kiek turi buti is priekio/galo/sonu palikta laisvos vietos.
Atsakyti
QUOTE(gsmpasaulis @ 2009 12 27, 18:52)
Dar noriu patrukdyti,o ta degikli cia lietuvoje pirkote, ir jis kaip pavaizduotas dedasi ar atvirksciai, nes jai atvirksciai tai atrodo toks degiklis jau yra pas mane, na kaip uzgesinsiu kada katila padarysiu foto, kas kiek laiko jums tenka isvalyti oro padavimo anga nuo grudu.

Ta degikli pirkom is KLIMOSZ atstovu Lietuvoje, neapsimokejo vaziuoti i Lenkija vien del degiklio,nors ten ir pigiau buvo ... mirksiukas.gif Sitas degiklis turi papildoma zieda virsuje ir dedasi kaip parodyta nuotraukoje, o apatine dalis analogiska senajam degikliui. Degikli dabar valau kai prisimenu(mazdaug kas 7-10 dienu) arba kai jau oro padavimas susilpneja.
Papildyta:
QUOTE(mimuliuke @ 2009 12 27, 20:49)
sveiki su sventem visus newyear.gif  wink_3.gif  norejau jusu paklsusti parasto klausimelio  ax.gif  ar didele katiline turi buti jei nori pasitatyti granulini katila? mat mano katiline tikrai nera didele tiksliu ismatavimu siai minutei nzn  doh.gif

Granulinis katilas yra mazdaug 70-100cm gylio ir 120-150cm plocio(kai kuriu gamintoju gali buti ir kitokie matmenys). Nuo katilo iki sienos turetu buti 10-20cm tarpas, nuo bunkerio puses iki sienos apie metra, is galo- 50-100cm, is priekio irgi bent metras. Zodziu minimalus katilines ismatavimai butu apie 2,5mx3m. ax.gif
Atsakyti
Sveiki visi su praejusiom newyear.gif

Kazkas klause del patalpos, idedu brezini

Katilo plotis ir ilgis dar turi "dasideti" prie bendru ismatavimu smile.gif

Plotis aplamai katilu buna nuo 80 iki 150cm
Ilgis irgi priklausomai nuo 100 iki 200cm
Aisku visuomet kazkiek galima "pakombinuoti" taip katilo pagaminima, kad itilptu, bet aisku nereikia per daug persistengti siaurinant katiline, nes po to galima skaudziai nusvilti....
P.S. Atsiprasau uz paskutini posta dar karta - nervai neatlaike 4u.gif
Atsakyti
aciu visiems uz issamius atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Su Naujais Metais visus!!! newyear.gif

Vis mastom apie katilinės rekonstrukciją ir galvojam apie granulinį katilą.
Noriu pasiteirauti tų kas kūrenote ar kūrenate granulinius katilus su smulkinta anglimi (tipo tokia kur hufa prekiauja).

1. Ar anglis sudega pilnai - t.y. nelieka šlako tik smulkus pelenai?
2. Ar imanoma taip sureguliuoti katilą kad kūrenant anglimi nebūtų dūmų lauke iš kamino ir nesmirdėtų aplinkui?
3. Kiek būna pelenų su anglimis. ar imanoma pasiekti rezultata 1 bunkeris - vienas pelenu išėmimas?
4. Kas kiek dažnai valote katilą (tipo kapitaliai kai reikia išrinkti, gramdyti) per sezona. Kas kiek laiko su paprastu šepetėliu reikia valyti?
Atsakyti
Sveiki visi, su praejusiais wink.gif

Siandien pameginau pakurenti grudus .Pradzioje kol pereidinejo is granuliu i grudus patiko ugnis, po to nusivyliau smagiais koralais... Taciau radau buitini sprendima, tai bliudelis su prakirstu dugnu bigsmile.gif - nesijuokit cia kaip ir sakiau buitinis sprendimas, taciau kaip bebutu keista pas mane koralai deginant jame nebeaugo bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 02 sausio 2010 - 17:45
QUOTE(Paliukas @ 2010 01 02, 17:44)
Sveiki visi, su praejusiais wink.gif

Siandien pameginau pakurenti grudus  .Pradzioje kol pereidinejo is granuliu i grudus patiko ugnis, po to nusivyliau smagiais koralais... Taciau radau buitini sprendima, tai  bliudelis su prakirstu dugnu  bigsmile.gif  - nesijuokit cia kaip ir sakiau buitinis sprendimas, taciau kaip bebutu keista pas mane koralai deginant jame nebeaugo  bigsmile.gif

O ziurint vaizdo irasa matosi, kad degiklis sukasi... Ar tiesa? Ir kaip per ta bliudeli pelenai isbyres? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 02 sausio 2010 - 18:30