Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis 3

QUOTE(silainiai @ 2009 12 18, 10:35)
Man avizos nepatiko, kitam sezonui turbut vel ieskosim rugiu. Kazkaip labai daug pelenu gaunas nuo avizu, nors internete labai didelio skirtumo neradau: avizu pelenu- 2,3%, rugiu- 1,5%. Ir dega rugiai stabiliau (sumaisyti su granulemis)...

Sveiki, visi.

si tema labai daug padejo apsispresti koki katila pirkti. Nusipirkau Ling Duo 25kW. Jau pusantro menesio kankinuosi mokindamasis, kaip teisigai kurenti, bet vis nesiseka. Bandziau granules, tai viskas labai patiko isskyrus kaina schmoll.gif, todel nusprendziau kurenti grudais. Is pradziu pabandziau avizas, tai kol lauke buvo ~1C tai uzteko silumos, bet didziausia problema DIDELIS peleningumas verysad.gif .Per nakti prisikaupia pilna pelenine juodu, kaip grudo siluetas pelenu. Tada gavau kvieciu ir jais kurenu jau antra savaite ir turiu ta pacia problema - daug juodu, grudo silueto pelenu. Neimanoma taip:(

Silainiai: minejot, jus maisot rugius 85% ir granules 15%. Kokie pas jus pelenai gaunasi? Balti ar juodi grudo formos? As itariu,kad man jie ne visi sudega, nes paspaudus tuos pelenus, jie pusiau kieti. Itariu pas mane nustatymuose kazkas ne taip. Dabar esu padares 5sek padavimas, kas 25sek. Oro stiprumas 90W, oro sklende atidaryta minimaliai, gaunasi plysys apie 1cm.

Gal Silainiai, gal Paliukas, o gal ir kiti gali pasidalinti patirtimi, kaip padaryti, kad tie grudai sudegtu pilnai ir butu kaip normalus lengvi pelenai, nes per para dabar turiu isnesti apie 30ltr tokiu pelenu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kastutis @ 2009 12 22, 01:30)
Sveiki, visi.

si tema labai daug padejo apsispresti koki katila pirkti. Nusipirkau Ling Duo 25kW. Jau pusantro menesio kankinuosi mokindamasis, kaip teisigai kurenti, bet vis nesiseka.  Bandziau granules, tai viskas labai patiko isskyrus kaina  schmoll.gif, todel nusprendziau kurenti grudais. Is pradziu pabandziau avizas, tai kol lauke buvo ~1C tai uzteko silumos, bet didziausia problema DIDELIS peleningumas verysad.gif .Per nakti prisikaupia pilna pelenine juodu, kaip grudo siluetas pelenu. Tada gavau kvieciu ir jais kurenu jau antra savaite ir turiu ta pacia problema - daug juodu, grudo silueto pelenu. Neimanoma taip:(

Silainiai: minejot, jus maisot rugius 85% ir granules 15%. Kokie pas jus pelenai gaunasi? Balti ar juodi grudo formos? As itariu,kad man jie ne visi sudega, nes paspaudus tuos pelenus, jie pusiau kieti. Itariu pas mane nustatymuose kazkas ne taip. Dabar esu padares 5sek padavimas, kas 25sek. Oro stiprumas 90W, oro sklende atidaryta minimaliai, gaunasi plysys apie 1cm.

Gal Silainiai, gal Paliukas, o gal ir kiti gali pasidalinti patirtimi, kaip padaryti, kad tie grudai sudegtu pilnai ir butu kaip normalus lengvi pelenai, nes per para dabar turiu isnesti apie 30ltr tokiu pelenu  verysad.gif

Pelenai ir pas mane gaunasi grudo, tiksliau grudu "gabalo" formos.Nustatymai 5sek padavimas, degimas 18sek. Oro stiprumas 23%, sklende irgi pradaryta minimaliai . O pelenu gaunasi 5-7 ltr pelenu. Tiesa,mes dar pirkom specialu degikli grudams:

http://kotly.com/pop...ge.php?pID=1865

P.S. Katila pirkot Lietuvoj?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 22 gruodžio 2009 - 07:14
Na kad grudai "probleminis" kuras tai pastebeta, bet ir pigiausias, todel matau kad verta pasistengti smile.gif
Taigi siulau padaryti toki dalyka:
1. Issivalyk "lekstute" (manau pilna nuotrupu del to ir putimas blogesnis) - pries tai rasem kaip.
2. Del grudu maisymo daugiau patars Silainiai. Galiu teoriskai pasiulyti - megink maisyti tada 8/2 santykiu, bet taip "pramakaluodamas" granules su grudais, kad tolygiai issimaisytu.
3. Jei vistiek dega blogai, atidaryk daugiau oro padavimo sklende tol kol neprades gerai svilinti na panaisiai kaip pas mane, cia vien tik granules, manau kad kai taip "pasvilins tuomet sudegs geriau smile.gif

P.S. Silainiai siandien turiu paskaiciavimus sunaudojimo menesiui.
250m2, katilo galingumas 28kW.
Viso 43 maiseliai x 25kg = 1.075t
Pinigine israiska:
1. Rinkos kaina 537,5Lt/men
2. Gauta kaina sezono pradzioje 462,25Lt/men

Matavau nuo Lapkricio 22d iki Gruodzio 22d

Dabar pradesiu "safe mode" granules + malkos is ryto imestos ir vakare grizus, paziuresim kas tada gausis assa.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 12 22, 09:42)
Na kad grudai "probleminis" kuras tai pastebeta, bet ir pigiausias, todel matau kad verta pasistengti smile.gif
Taigi siulau padaryti toki dalyka:
1. Issivalyk "lekstute" (manau pilna nuotrupu del to ir putimas blogesnis) - pries tai rasem kaip.
2. Del grudu maisymo daugiau patars Silainiai. Galiu teoriskai pasiulyti - megink maisyti tada 8/2 santykiu, bet taip "pramakaluodamas" granules su grudais, kad tolygiai issimaisytu.
3. Jei vistiek dega blogai, atidaryk daugiau oro padavimo sklende tol kol neprades gerai svilinti na panaisiai kaip pas mane, cia vien tik granules, manau kad kai taip "pasvilins tuomet sudegs geriau smile.gif

P.S. Silainiai siandien turiu paskaiciavimus sunaudojimo menesiui.
250m2, katilo galingumas 28kW.
Viso 43 maiseliai x 25kg = 1.075t
Pinigine israiska:
1. Rinkos kaina 537,5Lt/men
2. Gauta kaina sezono pradzioje 462,25Lt/men

Matavau nuo Lapkricio 22d iki Gruodzio 22d

Dabar pradesiu "safe mode" granules + malkos is ryto imestos ir vakare grizus, paziuresim kas tada gausis  assa.gif

O tai kas kart reikes uzdarineti "retorta"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 12 22, 08:42)

Dabar pradesiu "safe mode" granules + malkos is ryto imestos ir vakare grizus, paziuresim kas tada gausis  assa.gif

O kaip keiciat nustatymus tokiam kurenimo budui? As pabandziau imest kelias malkas, tai baiges tuo, kad katilas beveik uzvire, suveike termoapsauga, kuri nebepaleidzia ventiliatoriaus iki katilo temperatura nukris iki 60 laipsniu... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2009 12 22, 12:33)
O kaip keiciat nustatymus tokiam kurenimo budui? As pabandziau imest kelias malkas, tai baiges tuo, kad katilas beveik uzvire, suveike termoapsauga, kuri nebepaleidzia ventiliatoriaus iki katilo temperatura nukris iki 60 laipsniu...  schmoll.gif

O pas tamsta yra servo pavara?

Papildyta:
QUOTE(silainiai @ 2009 12 22, 12:33)
O tai kas kart reikes uzdarineti "retorta"?

Kam ji uzdarineti? nereikia, kada nori uzmeti, nenori nemeti. Jei kurenciau lentom su vinim (kaip pirma sezona) tuomet reiketu uzdengt kad neprikristu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 22 gruodžio 2009 - 11:37
QUOTE(Paliukas @ 2009 12 22, 11:36)
O pas tamsta yra servo pavara?

Papildyta:

Kam ji uzdarineti? nereikia, kada nori uzmeti, nenori nemeti. Jei kurenciau lentom su vinim (kaip pirma sezona) tuomet reiketu uzdengt kad neprikristu

Ant ketursakio? Taip, yra...
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2009 12 22, 12:36)
Ant ketursakio? Taip, yra...

Dabar klientas atvyksta, parasysiu i az ka reikia daryt, bet truputi veliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 12 22, 11:37)
Dabar klientas atvyksta, parasysiu i az ka reikia daryt, bet truputi veliau  4u.gif

Sveiki,

Na galetumet parasyti ir visiems,ne tik i az.Aktualus dalykas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marginas @ 2009 12 22, 16:21)
Sveiki,

Sveiki,

man tai patarimu negaila, bet pas tamsta kitoks valdiklis ir kitokie nustatymai tai net nezinau kuom padet, bet pamegint visuomet galime atsiuskite man kad ir i az koks katilas ir koks valdiklis, gal ir galesiu kuom pagelbet (prisizadet nenoriu) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 22 gruodžio 2009 - 15:30
QUOTE(marginas @ 2009 12 22, 16:21)
Sveiki,

Atsakiau smile.gif
Atsakyti
Sveiki. Norejau paklausti kokio dydzio patalpos uztektu granulems sandeliuoti sezonui? Pas mus bus sildomo ploto apie 170m2 norime pasibraizyti priestato projekta o del sios patalpos visiskai nesiorentuoju kokia ji turetu buti doh.gif
Atsakyti