QUOTE(silainiai @ 2009 12 18, 10:35)
Man avizos nepatiko, kitam sezonui turbut vel ieskosim rugiu. Kazkaip labai daug pelenu gaunas nuo avizu, nors internete labai didelio skirtumo neradau: avizu pelenu- 2,3%, rugiu- 1,5%. Ir dega rugiai stabiliau (sumaisyti su granulemis)...
Sveiki, visi.
si tema labai daug padejo apsispresti koki katila pirkti. Nusipirkau Ling Duo 25kW. Jau pusantro menesio kankinuosi mokindamasis, kaip teisigai kurenti, bet vis nesiseka. Bandziau granules, tai viskas labai patiko isskyrus kaina , todel nusprendziau kurenti grudais. Is pradziu pabandziau avizas, tai kol lauke buvo ~1C tai uzteko silumos, bet didziausia problema DIDELIS peleningumas .Per nakti prisikaupia pilna pelenine juodu, kaip grudo siluetas pelenu. Tada gavau kvieciu ir jais kurenu jau antra savaite ir turiu ta pacia problema - daug juodu, grudo silueto pelenu. Neimanoma taip:(
Silainiai: minejot, jus maisot rugius 85% ir granules 15%. Kokie pas jus pelenai gaunasi? Balti ar juodi grudo formos? As itariu,kad man jie ne visi sudega, nes paspaudus tuos pelenus, jie pusiau kieti. Itariu pas mane nustatymuose kazkas ne taip. Dabar esu padares 5sek padavimas, kas 25sek. Oro stiprumas 90W, oro sklende atidaryta minimaliai, gaunasi plysys apie 1cm.
Gal Silainiai, gal Paliukas, o gal ir kiti gali pasidalinti patirtimi, kaip padaryti, kad tie grudai sudegtu pilnai ir butu kaip normalus lengvi pelenai, nes per para dabar turiu isnesti apie 30ltr tokiu pelenu