Įkraunama...
Įkraunama...

Kai mamai baigiasi kantrybė..

Sandra_I, nesu niekada gavusi berzines koses kiek pati save pamenu tongue.gif ir atrodo, labai baisiu nesamoniu nekreciu, na gal daugiau akiplesa, nei kiti, bet del to tik dziaugiuosi, nes gyvent lengviau biggrin.gif manau, kad jusu aprasytoj situacijoj yra kazkas daugiau, nei jus matot is sono tongue.gif tuoj mazo pliaukstelejimo per sikna neuzteks, ipras ir prie to. O kas paskui? gal jusu tetai ir dedei reiktu pasidometi daugiau apie vaiku auklejimo budus, yra tikrai nemazai knygu, gal pavyktu atrasti tokia, kurios metodika 'limpa'.

Ruta1992, o kazin, kaip tevai elgiasi su abiem vaikais, kai jusu nebuna? Gal net ir patys nepastebi, isisuke i darbu sukuri, gal cia kazkoks maistas tos mergaites. Vaikam uztenka minimaliu priezasciu. As dar iki siol pamenu, kad mama sakydavo, jog man reikia nesti siuksles, nes brolis dar mazas, konteinerio nepasiekia doh.gif tai dar dabar pamenu, kaip sau isikaliau i galva, kad va, man 8 metai ir as pasiekiu konteineri, tai kai broliui bus tiek, jis jau irgi turi pasiekt lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biti atskrend: 19 lapkričio 2009 - 14:17
Labai geri patarimai, ir as vis bandau susivaldyti ir nesaukti, bet labai sunku, o ypac vakare kai einam miegoti ir prsideda isterijos, o as jau bunu pavargusi, va td jau tikrai nei iseidineti kazkur norisi, nei negaliu nekreipti demesio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2009 11 19, 14:14)
Sandra_I, nesu niekada gavusi berzines koses kiek pati save pamenu  tongue.gif ir atrodo, labai baisiu nesamoniu nekreciu, na gal daugiau akiplesa, nei kiti, bet del to tik dziaugiuosi, nes gyvent lengviau  biggrin.gif manau, kad jusu aprasytoj situacijoj yra kazkas daugiau, nei jus matot is sono  tongue.gif tuoj mazo pliaukstelejimo per sikna neuzteks, ipras ir prie to. O kas paskui? gal jusu tetai ir dedei reiktu pasidometi daugiau apie vaiku auklejimo budus, yra tikrai nemazai knygu, gal pavyktu atrasti tokia, kurios metodika 'limpa'.

Ruta1992, o kazin, kaip tevai elgiasi su abiem vaikais, kai jusu nebuna? Gal net ir patys nepastebi, isisuke i darbu sukuri, gal cia kazkoks maistas tos mergaites. Vaikam uztenka minimaliu priezasciu. As dar iki siol pamenu, kad mama sakydavo, jog man reikia nesti siuksles, nes brolis dar mazas, konteinerio nepasiekia  doh.gif tai dar dabar pamenu, kaip sau isikaliau i galva, kad va, man 8 metai ir as pasiekiu konteineri, tai kai broliui bus tiek, jis jau irgi turi pasiekt  lotuliukas.gif  doh.gif

Kadangi jie daug dirba,tai kai grįžta namo visi kartu į parką eina,pyragą kepa,į žaidimų kambarį važiuoja ir tikrai stengiasi ta dėmesį skirt vienodai ir dičkei beveik niekada nesakom,kad ji kažką padarytų,nes brolis per mažas,nebent paprašau kažką paduoti,atnešti,bet pvz žaislus mažiaus išmėtytus ir renkam kartu su mažium,nes išmėtė žaislus būtent mažius (susirinkt ir pats mažėlis galėtų,nes jau neįtin mažas yra 2m.9mėn.) O šiaip manau,kad greit išaugs,nes rodos,kad čia kaltas pavydas,kad užsiimama ne vien su ja,bet ir su broliu.Nes labai pykčių padaugėja,kai grįžta iš močiutės,nes ten gauna daug dėmesio.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruta1992: 19 lapkričio 2009 - 14:46
Aš nesu už tai, kad vaikus reikia mušti ir savuosius mušu,ne, paprasčiausiai būna tokiu situacijų kad reikia,to vienintelio kartelio ir situacija daugiau niekada nebesikartoja,kaip ir tas isterinis klykimas ir voliojimasis bet kur parkritus,savo dukrą beržine koše esu pavaišinusi tik du kartus ir to užteko kad išgirstu kas jai sakoma,toliau viska išspręsdavome kalbėdamos ir be jokiu isterijų.O dabar kai dukra jau didelė ir kalbame apie viską atvirai,esam kalbėjusios apie rykštele,ji puikiausiai prisimena ir žino už ką gavo,dabar ačiū sako,nes kaip pati sako jo tada jau reikėjo.
Žinau yra tokių tėvų kurie jau ir kalbos dovaną praradę su vaikais, vien tik kumščiai ir rėkimas likęs,nesu iš tokių ir už menkiausia neklausimą užpakalio neplaku,va čia jau galima sakyti neauklėjimas ,o vaiko erzinimas,neklauso i užpakali kas iš to,ta minute išsilieja o toliau ... kitą kartą vėl tas pats ir vėl.....

Aš nesakau kad tik mušti vaikai užauga gerais,jokiu būdu,bet ką daryti,toms mamoms kuriu atžalos jau 3 metų gali visur pasiūsti ir akis užspjaudyti,jai pačiai ar svetimiems,apie tokia situacija kalbu,o vaikų yra tikrai gerų kuriems nereikia net kartoti ką pasakei,tai ir apie jokia beržine koše kalbos negali būti.

O vaikų pažįstu daug,galiu pasakyti pakankamai daug,darželyje dirbau 13 metų,mačiau ir paklusnių ir išlepintu,kurie su peiliu ateidavo i lopšeli nes vaikas norėdavo atsinešti,o mama negalėdavo atimti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasiuks30: 19 lapkričio 2009 - 16:31
QUOTE(Sandra_I @ 2009 11 19, 14:08)
prisiminus savo vaikyste jus niekada nuo tevu nesate gavusios per uzpakaliuka?manot kad tai sugadino jum gyvenima?asmeniskai as buvau labai ziauriai musama pirmasis patevis taip elgesi su manim ir mama bet ilgai nereikejo to kenteti.ir nesijauciu kad tapau blogesniu zmogumi.jis neturejo kantrybes su vaikais todel aukledavo kumsciais...baisu bet realu.man nepatinka smurtas nesiruosiu taip aukleti savo mazosios,kai pati tai isgyvenau zinau koks jausmas ir baime kankina nuolatos musama vaika.bet lengvas pliaukstelejimas per uzpakaliuka nemanau kad yra blogas dalykas,pavyzdziui kai dar laukiausi mano tetos dvynukes buvo 4m pribegusios pradejo man dauzyt per pilva ju mama pasake kad negalima o merginos atsake tu mum neaiskink ka norim ta darom.tada dede svelniai sudave per uzpakaliukus ir is karto nurimo atsiprase manes ir pilvuka visada tik glostydavo.sakysit nesuprato kad negalima?suprato jos zinojo kad pilvukyje yra vaikutis kad jis mazas ji reikia saugot negalima uzgaut.jos tiesiog buvo taip auklejamos kad viskas galima o kai mama pasakydavo ir paaiskindavo situacija kad negalima ir kodel negalima tiesiog isvadindavo ja visaip parodydavo vidurini pirsta ir pareiksdavo kad ji joms vistiek nieko nepadarys ir tikrai negaus per uzpakaliukus.3-4metu mergaites kaip toks elgesys?dabar neseniai specialiai pradejo daryt i kelnes kaku ir siusioti padariusios juokiasi teplioja...su jom teta elgiasi labai gerai daug demesio viska aiskina pasakoja parodo ka galima ka negalima ir kokios pasekmes po to...bet nieko visiskai nieko...tokios mazytes ir is namu sugeba pabegt aisku toli nepabega nueina uz namo ir sedi ilga laika.ir tikrai pasmerktumet mama kuri tokiu atveju lengvai plauksteletu savo vaikui per uzpakaliuka?taip kad beveik nejaustu neskaudetu ir verkt nereiketu?vaiko auklejimas smurtu ir musimu tikrai nera gerai puikiai ta suprantu ir laikausi sios tiesos remdamasi savo patirtim.

Ar paryškintas sakinys jums neatsako į klausimą, kodėl negalima mušt vaiko? 4u.gif

Ir tik nereikia pradėt mėtytis pavyzdžiais, kokie monstrai išauga iš nemušamų vaikų. Tokie auga iš neauklėjamų vaikų, o auklėjimas nėra tik diržas ir riksmai. Bet tai nėra ir vien švelnūs žodžiai ir vaiko auginimas pūkų kamuoly. Turi būti ir švelnus, ir griežtas žodis, ir kažkas leidžiama, ir kažkas draudžiama. Nereikia pult į kraštutinumus.
Atsakyti
Labai gera ir idomi tema apie tai kaip elgtis kai vaikas isveda is KANTRYBES doh.gif , pas mus tokiu situaciju kaip isterijos priepolis parduotuveje ar renginyje ,tai labai labai labai daznas ivykis, bet cia as jau esu uzsigrudinusi ir zinau, kad tai manes laukia, tai paprasciausiai nekreipiu demesiu, nes zinau, kad po kiek laiko NURIMS. Kas liecia namie pykcius tai nuvedimas i kita kambary mazosios - man NEPADEDA, nes ji nebijo buti viena ir ta kambary i kuri as ja nuvesiu apvers aukstyn kojom lotuliukas.gif , o mano isejimas i kita kambary, taip pat mums neiseitis, nes kai tankas thumbup.gif atbega pas mane. Bet man padeda tai, kad as pasakau :"ISMESIU TAVO MIKI MAUZA" tai jos mylimiausias zaislas is didziosios raides, ir kai tai isgirsta mano mazoji ta pacia sekunde ijungia stabdi thumbup.gif . Taciau ir pasitaiko tokiu atveju, kad neispirmo karto isgirsta sia fraze, tai tenka net iki siukliu dezes jos zaisla nunesti, o tada biggrin.gif tai buna spektaklis ciumpa ji mane ir stabdo, kad tik nemesciau. Zinoma, net nekiltu tokia mintis ismesti, bet tai pati veiksmingiausia priemone pristabdyti mazosios bloga elgesi ir paciai neprarasti kantrybes.
Atsakyti
QUOTE(rasiuks30 @ 2009 11 19, 18:26)
Aš nesu už tai, kad vaikus reikia mušti ir savuosius mušu,ne, paprasčiausiai būna tokiu situacijų kad reikia,to vienintelio kartelio ir situacija daugiau niekada nebesikartoja,kaip ir tas isterinis klykimas ir voliojimasis bet kur parkritus,savo dukrą beržine koše esu pavaišinusi tik du kartus ir to užteko kad išgirstu kas jai sakoma,toliau viska išspręsdavome kalbėdamos ir be jokiu isterijų.O dabar kai dukra jau didelė ir kalbame apie viską atvirai,esam kalbėjusios apie rykštele,ji puikiausiai prisimena ir žino už ką gavo,dabar ačiū sako,nes kaip pati sako jo tada jau reikėjo.
Žinau yra tokių tėvų kurie jau ir kalbos dovaną praradę su vaikais, vien tik kumščiai ir rėkimas likęs,nesu iš tokių ir už menkiausia neklausimą užpakalio neplaku,va čia jau galima sakyti neauklėjimas ,o vaiko erzinimas,neklauso i užpakali kas iš to,ta minute išsilieja o toliau ... kitą kartą vėl tas pats ir vėl.....

Aš nesakau kad tik mušti vaikai užauga gerais,jokiu būdu,bet ką daryti,toms mamoms kuriu atžalos jau 3 metų gali visur pasiūsti ir akis užspjaudyti,jai pačiai ar svetimiems,apie tokia situacija kalbu,o vaikų yra tikrai gerų kuriems nereikia net kartoti ką pasakei,tai ir apie jokia beržine koše kalbos negali būti.

O vaikų pažįstu daug,galiu pasakyti pakankamai daug,darželyje dirbau 13 metų,mačiau ir paklusnių ir išlepintu,kurie su peiliu ateidavo i lopšeli nes vaikas norėdavo atsinešti,o mama negalėdavo atimti.

as labai pritariu jums,cia kazkas panasaus kaip as galvoju drinks_cheers.gif kai vaikas tampa bokso kriause ir tevu isiucio objektu ant kurio galima issiliet cia jau yra baiu tokiu tevu tevais negalima vadint schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandra_I @ 2009 11 19, 20:53)
as labai pritariu jums,cia kazkas panasaus kaip as galvoju drinks_cheers.gif kai vaikas tampa bokso kriause ir tevu isiucio objektu ant kurio galima issiliet cia jau yra baiu tokiu tevu tevais negalima vadint schmoll.gif

Pagaliau mane suprato mirksiukas.gif
Atsakyti
Man tas kad ir vienkartinis vaiko musimas parodytu tik viena dalyka-tevams reikia pagalbos, daugiau ziniu kaip aukleti savo vaika. Ir ne trimeciame vaikelyje slypi jo negero elgesio priezastys-ne vienas vaikas negimsta mokedamas keiktis ar rodyti tevams vidurini pirsta. Tevu pareiga priziureti, kokioje aplinkoje auga ju vaikas, is ko mokosi ir ima pavyzdi. Nu ok ok, paziuresim, ka as snekesiu po keleriu metu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zverelis2 @ 2009 11 19, 17:56)
Labai gera ir idomi tema apie tai kaip elgtis kai vaikas isveda is KANTRYBES doh.gif , pas mus tokiu situaciju kaip isterijos priepolis parduotuveje ar renginyje ,tai labai labai labai daznas ivykis, bet cia as jau esu uzsigrudinusi ir zinau, kad tai manes laukia, tai paprasciausiai nekreipiu demesiu, nes zinau, kad po kiek laiko NURIMS. Kas liecia namie pykcius tai nuvedimas i kita kambary mazosios - man NEPADEDA, nes ji nebijo buti viena ir ta kambary i kuri as ja nuvesiu apvers aukstyn kojom lotuliukas.gif , o mano isejimas i kita kambary, taip pat mums neiseitis, nes kai tankas thumbup.gif atbega pas mane. Bet man padeda tai, kad as pasakau :"ISMESIU TAVO MIKI MAUZA" tai jos mylimiausias  zaislas is didziosios raides, ir kai tai isgirsta mano mazoji ta pacia sekunde ijungia stabdi thumbup.gif . Taciau ir pasitaiko tokiu atveju, kad neispirmo karto isgirsta sia fraze, tai tenka net iki siukliu dezes jos zaisla nunesti, o tada biggrin.gif tai buna spektaklis ciumpa ji mane ir stabdo, kad tik nemesciau. Zinoma, net nekiltu tokia mintis ismesti, bet tai pati veiksmingiausia priemone pristabdyti mazosios bloga elgesi ir paciai neprarasti kantrybes.

schmoll.gif Rase vienam laikrasti istorija: Maciute sakidavo anuke (3 metu) busi negera ismesiu per langa. Kada seimoi gyme antras vaikas,ir daznai verke,jo seso (jau budama 4 metu) ismeti kudiki per langa is 3 auksto.
O jusu dukrele gales uzsimanit ismest jusu milima daikta. Nu viska gale atsetikt.
Atsakyti
Ir as stengiuosi "laikytis" kai vaikui isterijos uzeina, susikaupiu, iseinu i kita kambari, palaukiu..bet ne visad tai pavyksta.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2009 11 19, 22:29)
Man tas kad ir vienkartinis vaiko musimas parodytu tik viena dalyka-tevams reikia pagalbos, daugiau ziniu kaip aukleti savo vaika. Ir ne trimeciame vaikelyje slypi jo negero elgesio priezastys-ne vienas vaikas negimsta mokedamas keiktis ar rodyti tevams vidurini pirsta. Tevu pareiga priziureti, kokioje aplinkoje auga ju vaikas, is ko mokosi ir ima pavyzdi. Nu ok ok, paziuresim, ka as snekesiu po keleriu metu  biggrin.gif

Būtent drinks_cheers.gif Visos stebisi, koks baisus vaikas auga- mušasi, spardosi, spjaudosi, kaip gi čia jo nemuši, juk kalbos nepadeda! O kad iki to tėvai buvo "akli" tam, dėl ko vaikas taip pradėjo elgtis, nė viena nesusimąsto. Dažnai sureaguojame tik po laiko, o tada jau imamasi kraštutinių priemonių.
Atsakyti