Įkraunama...
Įkraunama...

Kai mamai baigiasi kantrybė..

QUOTE(aurute__ @ 2011 02 09, 16:02)
as jau kelios dienos esu praradusi visiska kantrybe su savo mazja kalbek nekalbejus, graziai, pakeltu tonu ji vistiek daro priesingai ir taip lyg nieko nekalbejom. tai siandien ir per uzpakaly uzvosiau. o baisiausia jei neleidi ko daryti tai pradeda musti mane arba vyra.

Musu vyresnelis panasiai elgiasi, neperseniausia mustis pradejo doh.gif siaip labai veiksmingas dalykas, pas mus sako "time out" tai yra kai pasodini vaika ant kedes ir palieki viena kiek vaikui metu tiek minuciu, negalima kalbeti, aiskintis, argumentuoti, praejo laikas paaiskini ka negerai padare, apkabini ir pabuciuoji.. Jeigu esat mate "supernanny" laida, suprasit apie ka kalbu mirksiukas.gif tik kartais jau nebera kantrybes aiskinti simta kart per diena doh.gif
Atsakyti
oj kiekv kartu per diena aiskinama kad cia ta negalima daryti, ka galima daryti, kam anas daiktas reikalingas kam kitas.o musti nemusu kiekviena diena tik siandien pirma karta, o ji musasi gan seniai doh.gif nu as ja nuvedu db y kita kamb.liepiu pabuti kai nusiramins tada ateiti tai tas biski duoda naudos.
Atsakyti
niekada nemusu schmoll.gif ir duok dieve, nemusiu. musimas tik dar labiau skatina smurta.
retai sakau ne, leidziu daug, o jau kai sakau ne, tai visiems aisku, kad ne biggrin.gif pritupiu iki jos lygio, ziuriu i akis ir pasakau trumpai ir aiskiai NE. jei sakojasi, rankas priglaudziu prie jos kuno ir velgi - NE. kolkas veikia g.gif
tiesa, ana diena pabego takeliu, saukiau kad griztu, bet vare sau. ir pargriuvo visu ugiu doh.gif atejau, ir sakau, negalima mamos neklausyt, gi sakiau nebek. stovejo galva nuleidus smile.gif liepiau atsiprasyt, sake apapush lotuliukas.gif susilydziau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(baronkyte @ 2011 02 09, 23:40)

tiesa, ana diena pabego takeliu, saukiau kad griztu, bet vare sau. ir pargriuvo visu ugiu  doh.gif  atejau, ir sakau, negalima mamos neklausyt, gi sakiau nebek. stovejo galva nuleidus smile.gif liepiau atsiprasyt, sake apapush  lotuliukas.gif  susilydziau  lotuliukas.gif

koks šaunus būdas užaugint savim nepasitikinčią bailiukę, priklausomą nuo kitų nuomonės drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2011 02 10, 01:31)
koks šaunus būdas užaugint savim nepasitikinčią bailiukę, priklausomą nuo kitų nuomonės  drinks_cheers.gif  wub.gif

Nu tokie komentrai, tai užmuša. Tai ką, mamai taip išeina,pagal jus nieko negalima pasakyt visiškai , nes kitaip užaugins savim nepasitikintį vaiką doh.gif Mamai belieka tik tylėti, o jau pasakyti,kad reikia klausyti mamos, tai visiška žala vaikui pagal jus?
Atsakyti
as manau kad su kiekvienu vaiku kokio amziaus jis bebutu reikia elgtis kaip su suaugusiu, bet juk mamos yra mamos ir jos pavargsta ir tie vaikai isveda is kantrybes. ir ta balsa pakeliam ir viska. svarbiausia vaikui nuo mazu dienu reikia issaiskinti kas galima o kas ne ir jei negalima tai kodel. va as visada mazajai pasakau ko negalima ir kodel negalima.ir nors ji dar maza bet jau yra pora dalyku kur ne vienas vaikas noretu ilisti budamas mazas bet ji zino kad ten negalima nes gali susizeisti.ir jau net nebeziuri y ta puse.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aurute__: 10 vasario 2011 - 09:55
QUOTE(aurute__ @ 2011 02 10, 09:53)
as manau kad su kiekvienu vaiku kokio amziaus jis bebutu reikia elgtis kaip su suaugusiu, bet juk mamos yra mamos ir jos pavargsta ir tie vaikai isveda is kantrybes. ir ta balsa pakeliam ir viska. svarbiausia vaikui nuo mazu dienu reikia issaiskinti kas galima o kas ne ir jei negalima tai kodel. va as visada mazajai pasakau ko negalima ir kodel negalima.ir nors ji dar maza bet jau yra pora dalyku kur ne vienas vaikas noretu ilisti budamas mazas bet ji zino kad ten negalima nes gali susizeisti.ir jau net nebeziuri y ta puse.

kaip su suaugusiu tik vienintele prasme - su pagarba ir meile, atsizvelgiant i vaiko poreikius ir galimybes. visom kitom prasmem - vaikas nera tik mazesnio dydzio suauges. vaiko mastymas, pasaulio suvokimas kitoks, i tai butina atsizvelgti.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 02 10, 09:53)
Nu tokie komentrai, tai užmuša. Tai ką, mamai taip išeina,pagal jus nieko negalima pasakyt visiškai , nes kitaip užaugins savim nepasitikintį vaiką  doh.gif Mamai belieka tik tylėti, o jau pasakyti,kad reikia klausyti mamos, tai visiška žala vaikui pagal jus?

pasakyti, kad mamos reikia klausyti, galima visaip wink.gif jūs suaugusiems irgi piktdžiugiškai sakote, kad "ar aš nesakiau, va matai, kaip blogai gavosi?"
apskritai tai man įdomi ta situacija, kodėl pvz. negalima bėgti takeliu, ar kad mama tingi bėgt iš paskos, ar kad vaikas apskritai turi eit šalia ir niekur nebėgioti, ar pvz. to takelio gale yra judri autostrada ir vaikui gresia realus pavojus, o mama apsikrovusi sunkėliausiais maišais ir fiziškai negalėtų vaikui užtikrinti saugumo...
bet taip, vaikui nukritus neapsiverstų liežuvis pasakyt su piktdžiuga - ahaaaa, matai, neklausei, dabar dievulis (likimas etc.) ir nubaudė... juolab kad tai melas, ir vaiko nukritimas neturi nieko bendra su mamos klausymu ar neklausymu, tiesiog pusantrų metų vaiko koordinacija dar nėra gerai išlavėjusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stripulis: 10 vasario 2011 - 21:42
Stengiuosi tvardytis ir, grizus MB, varau kur nors atsipalaiduoti arba prasau "israsyti" man "laisva" diena biggrin.gif
Atsakyti
idomios diskusijos 4u.gif
pirma karta esu gavusi nuo mociutes (buvo isterijos priepuolis, melynavau, pradejau dusti, po keliu ryksteliu tapau auksinis vaikas). zinojom, kas yra dirzas, jo bijojom, privengem biggrin.gif mociutei sakau aciu, mamai irgi. gavom, vadinasi reikejo ax.gif ir niekas nesako, kad reikia plakti ta vaika, kol randai liks, tpfu tpfu tpfu, to aisku ir buti negali. man nieko neraq slyksciau, kai vaikai visiskai negerbia savo tevu, neklauso, oziuojasi (jau tokio amziaus, kada ir supratimas sioks toks turtu buti). taigi, as tokios nuomones, kad vaikas kada reikia turi buti nubaustas.
Atsakyti
QUOTE(vikusituka @ 2011 02 12, 18:51)
idomios diskusijos  4u.gif
pirma karta esu gavusi nuo mociutes (buvo isterijos priepuolis, melynavau, pradejau dusti, po keliu ryksteliu tapau auksinis vaikas). zinojom, kas yra dirzas, jo bijojom, privengem biggrin.gif mociutei sakau aciu, mamai irgi. gavom, vadinasi reikejo ax.gif ir niekas nesako, kad reikia plakti ta vaika, kol randai liks, tpfu tpfu tpfu, to aisku ir buti negali. man nieko neraq slyksciau, kai vaikai visiskai negerbia savo tevu, neklauso, oziuojasi (jau tokio amziaus, kada ir supratimas sioks toks turtu buti). taigi, as tokios nuomones, kad vaikas kada reikia turi buti nubaustas.

o man nieko ner baisiau, kad auklejimas priveda prie to, kad smurtas , ir dar pries silpnesni, laikomas norma doh.gif jusu ziniai, protingi ir vaikus mylintys tevai ir be " ryksteliu" randa , kaip nubaust vaika g.gif
man labai jusu gaila...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nada...: 12 vasario 2011 - 20:00
QUOTE(Nada... @ 2011 02 12, 20:57)
o man nieko ner baisiau, kad auklejimas priveda prie to, kad smurtas , ir dar pries silpnesni, laikomas norma  doh.gif  jusu ziniai, protingi ir vaikus mylintys tevai ir be " ryksteliu"  randa , kaip nubaust vaika  g.gif 
man labai jusu gaila...

Tai ką siūlot? Gal psichologines bausmes? blink.gif blink.gif doh.gif
Atsakyti