Įkraunama...
Įkraunama...

1997m gimusių paaugliukų mamos

QUOTE(skurdas @ 2010 11 19, 13:41)
didcio siemet tikrai neverciau ir nieko nesakiau kad reikia ar nereikia eiti ruostis sutvirtinimo sakramentui, bet jis pats parejes pasake mama as siemet ruosiuosi sutvirtinimo sakramentui smile.gif.

nu verta kartais susimastyti kadmes tevai turim vaikams parodyti kelia

ei arteja kariuomenes diena ar sveikinate savo seimu vyrus ?

aš saviškiams pasiūliau ar ruošitės dukrytei eina 10 metai pirmos komunijos, o sūnui 14-ti sutvirtinimo , jie pasakė kur nori ruoštis (mes galim rinktis kurioje bažnyčioje) taigi abu pasakė kad nori , tai pasiėmiau anketas, užsipildėm ir ramiai sau abu eina, vienas vieną dieną kitas kitą, o aš lankau kursus su mergyte man ten patinka...jokios prievartos jokio nenoro...mokytojos moka sudominti...

Sutinku kad vaikams reikia parodyti kelią, kartais pabandyti išlaikyti tame kelyje, juk ir mums pasitaiko kad kažko nesinori, bet padarai ir paskui džiaugiesi...aišku perlenkti nereikia...

Nesveikinu vyrų su kariuomenės diena, kažkaip nematau reikalo, mano vyrui neteko tarnauti...galiu jį pasveikinti su jo profesijos diena...

Atsakyti
"mes tevai turim vaikams parodyti kelia" bet kokį kelią? Tą kurį renkamės mes-tėvai? Bet yra daug kitų, nemažiau geresnių kelių.
Mūsų, kaip tėvų pareiga manyčiau yra užauginti vaikus kiek įmanoma geresniais žmonėmis.

Tokios diskusijos niekada neturi pabaigos, niekada nebūna prieinama vieningos nuomonės drinks_cheers.gif - todėl kaip ir bevertės yra, nes vistiek kiekvienas liekame prie savosios mirksiukas.gif

Jei mano sūnus tikrai pats norės sutvirtinimo sakramento - tikrai neprieštarausiu. Ir tikrai su juo yra apie tai diskutuojama, kalbama, bet paskutinį sprendimą vaikas turės priimti pats - ir taip mes, kaip tėvai labai daug kur sprendimus priimame už vaikus, pasiteisindami kad jie per maži, per kvaili, nesupranta ir pan. Sutinku su Praavil - svarbiausia neperlenkti 4u.gif - tiek verčiant, tiek duodant laisvę rinktis mirksiukas.gif Labai smagu, kad mokytojai sudomina drinks_cheers.gif , maniškio vyresnėlio auklėtoja yra tikybos mokytoja, pati matau kaip vaikas keičiasi - dalyvavo ir parapijos namų renginyje - kurį paruošė auklėtoja. Ir man tai tikrai patinka, nors manau žinant kad aš pati ateistė gali atrodyti keista - bet tikėjimas, bet kokia religija, nieko blogo nedaro; netgi atvirkščiai - kaip tik mokina būti geresniais žmonėmis smile.gif

Skurdas, mes neverčiame vaiko eiti į mokyklą - tiesiog paaiškiname kam tai reikalinga JAM; ir vaikas žino, kad mokosi sau, dėl savęs - ne dėl mūsų. Ir žino, kad tėvai privalo jį išlaikyti, kol jis mokosi - tad logika paprasta: nenori mokytis - tegul išsilaiko save pats smile.gif Žiauru? Bet toks gyvenimas. Yra ne tik vaiko teisės, yra ir jo pareigos - tik pas mus visuomenėje įprasta labiau akcentuoti teises. O gaila, labiau reikėtų akcentuoti būtent pareigas...

Ir aš nesveikinu su kariuomenės diena - nes pas mane šeimoje nėra karių ax.gif , nėra tarnavusių kariuomenėje. Sveikinam su tėvo diena 4u.gif ir aišku mane sveikina su mamos diena - moters dienos kažkaip irgi nelabai minim schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Artemidė ~: 19 lapkričio 2010 - 14:06
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2010 11 19, 15:02)
Yra ne tik vaiko teisės, yra ir jo pareigos - tik pas mus visuomenėje įprasta labiau akcentuoti teises. O gaila, labiau reikėtų akcentuoti būtent pareigas...

JAu mačiau reklamą kur primenama kad yra ne tik teises bet ir pareigos...nes tikrai iš tų pernelyg didelių teisių vaikai gali didelius ragus išsiauginti, paskui vienos bėdos...ale diskutuoti šia tema irgi labai sudėtinga...kartais bijau pasakoti kokių darbelių duodu savo vaikams, nes kai kas laikosi nuomonės kad didesnis vaikas neprivalo padėti pvz. parvesti vaiko iš darželio, ar padaboti mažesnio per atostogas už tai dičkiui moka pinigus ir panašiai ... mano galva šeimoj reik vienas kitam pagelbėti, aišku irgi neperlenkiant, tiesiog pasikvieti vaikus padirbėti kartu, ir išmoksta kažko nauja...už pagalbą galima gi palepinti sladainiais...greičiau atlikus darbą lieka laiko pasivėžinti dviračiais , nuvažiuoti pasimaudyti ar panašiai...
Atsakyti
QUOTE(praavil @ 2010 11 19, 14:33)
JAu mačiau reklamą kur primenama kad yra ne tik teises bet ir pareigos...nes tikrai iš tų pernelyg didelių teisių vaikai gali didelius ragus išsiauginti, paskui vienos bėdos...ale diskutuoti šia tema irgi labai sudėtinga...kartais bijau pasakoti kokių darbelių duodu savo vaikams, nes kai kas laikosi nuomonės kad didesnis vaikas neprivalo padėti pvz. parvesti vaiko iš darželio, ar padaboti mažesnio per atostogas už tai dičkiui moka pinigus ir panašiai ... mano galva šeimoj reik vienas kitam pagelbėti, aišku irgi neperlenkiant, tiesiog pasikvieti vaikus padirbėti kartu, ir išmoksta kažko nauja...už pagalbą galima gi palepinti sladainiais...greičiau atlikus darbą lieka laiko pasivėžinti dviračiais , nuvažiuoti pasimaudyti ar panašiai...

drinks_cheers.gif tikrai sudėtinga. Vaikas neprivalo daryti tam tikrų darbų, bet visgi mano nuomone turėtų padėti tėvams daugelyje gyvenimiškų situacijų. Tam tikri mainai nėra blogai, bet už viską mokėti pinigus - yra nesąmonė. Jūs gi už išskalbtus vaiko rūbus neprašote, kad vaikas jums mokėtų. O juk skalbti neprivalote ar ne wink.gif gali ir pats išsiskalbti kaip moka ax.gif
Tiesiog kiekviena šeima turi vienokias ar kitokias taisykles, elgesio normas, susiskirstymą darbais namuose. Ir tiek darže, tiek kieme, tiek namuose visus darbus privalo dirbti visi šeimos nariai 4u.gif - tiesiog kiekvienam pagal amžių, pagal sugebėjimus mirksiukas.gif

Nemačiau reklamos, jau keletą metų nežiūriu TV blush2.gif - tad jei tokia jau yra, tai sakyčiau geras žingsnis link to, kad vaikams pirmiau bus dėstomos jų pareigos, po to ir teisės drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikos kur visos dingusios bene sniegas uzsinigo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(skurdas @ 2010 12 02, 20:53)

Labukas

Nu akurat užpustė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(skurdas @ 2010 12 02, 19:53)

buvo užpustę - bet parvykom į LT, o čia sniegelio nedaug tongue.gif

Mano vyresnėlis prasirgo šią savaitę doh.gif , pirmas krito mažiukas - kažkas panašaus į Roto virusą wacko.gif po to aš kelionėje doh.gif , o po to sužinojau kad vyresnėlis irgi.
Bet dabar jau beveik sveiki esam rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Artemidė ~: 04 gruodžio 2010 - 16:36
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2010 12 04, 17:34)
buvo užpustę - bet parvykom į LT, o čia sniegelio nedaug  tongue.gif

Mano vyresnėlis prasirgo šią savaitę doh.gif , pirmas krito mažiukas - kažkas panašaus į Roto virusą wacko.gif po to aš kelionėje doh.gif , o po to sužinojau kad vyresnėlis irgi.
Bet dabar jau beveik sveiki esam  rolleyes.gif

o tai kur buvot bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(skurdas @ 2010 12 04, 20:45)
o tai kur buvot  bigsmile.gif

smile.gif kaip visada - Skandinavija, darbo kelionė 4u.gif
Atsakyti
aisku, tai turbut oras dabar labai panasus, smile.gif
Atsakyti
QUOTE(skurdas @ 2010 12 06, 19:07)
aisku, tai turbut oras dabar labai panasus, smile.gif

smile.gif šiek tiek - kai čia buvo šalta, ten buvo šilčiau - bet ten pustė kaip Sibire kokiam, kai LT sniegučio nedaug padavė. Bet tiek čia, tiek ten - žiema jau biggrin.gif
Atsakyti
newyear.gif kaip jūsų vaikams sekėsi mokslai - kokie trimestrai?
Atsakyti