QUOTE(klee @ 2009 11 16, 18:35)
Nusipirkau duonkepe ir noreciau issikepti duona Borodino. Bet jai reikia salyklo. Kakur pas jus, kazkurioj temoj buvau aptikusi minint, kad vietoj salyklo bandysit naudoti giros misini. Labai temos issipletusios, tai trumpindama savo laika noriu paklausti ar bandet kas nors su gira daryti? Jei taip, tai kokiu santykiu dedat i tesla, nes ten ieina ir mieles. Kaip tada su receptinem mielem, kiek ju deti?
O gal kas zinot kur ta salykla galima nusipirkti. Radau kazkur, bet 25 kg , man tiek per daug.
O gal kas zinot kur ta salykla galima nusipirkti. Radau kazkur, bet 25 kg , man tiek per daug.
Aš naudoju Klingų giros salyklą. T.y. nuėjau į Rimi, nusipirkau pakelį giros, ten yra keli maišeliai salyklo.. Gardžiai kvepia )).. Borodino duona puikios spalvos ir kvapo...
Bet tai darau todėl, kad esu ne vilnietė, siuntimui iš delonos klaupiuos
QUOTE(AngeleZ @ 2009 11 16, 19:43)
ratuto mano duonkepė ir kenwood 350 su dviem kibirėliais. Jei išeina duonelė Jums tai tikriausiai išeis ir man.Produktų dėjimo tvarkos nesilaikiau ir ir nebuvau atidarius dangčio pažiūrėti tešlos, maniau, kad negalima. Iš klaidų mokysiuos
Išeis išeis.. Aš visad pilu pirm skystį, paskum birius produktus.. cukrų, druską, mieles į skirtingus kampus.. Pradėjau nuo paprastesnių - sumuštinių, duonos be plutelės.
Manau, kad kol tešla minkosi, gali žiūrėti drąsiai. Mergytės čia daug pasakojo kas ir kaip. Iš savo tik 2 savaičių patirties sakau taip - jei tešlos gumuliukas rieda pasieniais palikdamas tešlos šliužes (na, palikdamas trumpam, iki kol toliau pasiridena), barstau miltais. Jei tešla rutuliojasi ir skilineja - šliukšteliu vandens. Tik tiek miltų, tiek vandens pridėk po mažai - po šaukštą..ir vėl žiūrėk.
QUOTE(Nerutė @ 2009 11 16, 20:15)
hmmmdaug ingredientu neturiu, jau laikas man i delona majonezines dar nekepiau irgi
majonezinė buvo itin puri, bet aiškiai kepinti svogūnai duonoj ne mūsų šeimai. Nors šiaip juos dievinam. Nuo duonos kvapo su svogūnais buvo negera
QUOTE(Give2Get @ 2009 11 16, 21:12)
Papasakokite kokias duonkepes turite tam skirtoje temoje, nes nelabai ten kas pasisako. Šiuo metu renkuosi kokią pirkti. Duoną jau bandžiau kepti orkaitėję, ruginę, gavosi skani, bet kai atšalo kietoka, sunkiai pjaustoma. Domina ar daug elektros valgo duonkepės?
Atėjau čia į temą patarimo - klausiau, ar kas turi iš topšopo duonkepę, nes man imponavo apvalus kibirėlis.. Kažkas užsiminė, kad Kenwoodo duonkepės turi 2 kibirėlius - stačiakampį ir apvalų. Mani tai papirko...na, dar dizainas ir konvekcija... ir dar - esu patenkinta kita Kenwood turima technika. Kiek elektros? pažiek į W. maniškė - 600 W. Įtariu, kad pilnus 600 naudoja tik paskrudinimui....na, gal įkaitimui...