as tai isigudrinau bandeles kept rageliu pavidalu idaras neisbega taip pat
QUOTE(Taurė @ 2009 12 21, 06:46)
Įdomu kaip verčiasi salyklas į anglų kalbą, nes pagal tai kaip jis atrodo, turiu panašių nusipirkus
Salyklas angliškai 'malt'.
QUOTE(Terra2 @ 2009 12 21, 08:57)
Pagal tą receptą jau kepiau daug kartų. Tešla gaunasi normali, nelimpa prie rankų. Na , jei atrodo skystoka, įberk kokį pusę šaukšto miltų dar. Tą tešlą naudoju ir pyragams, bei vyniotiniams kepti. Visada gerai gaunasi.
Aš įverčiau dar kokį 100 g miltų ir viskas gavosi fantastiškai. Kaip namai kvepia kitą dieną...
QUOTE(Mrs. R @ 2009 12 21, 10:52)
Tikiu, kad ne tik sausainius kepat, bet ir namus tvarkot, renku mūsų kaimo bibliotekai skaitymo -žurnalų, knygų - jei kas ruošiatės išmesti - mielai paimsiu. Tiesa, tiek Vlniu, tiek Kn lankysiu jau po nauju...
Turiu kelias knygas po dvi ir kaip tik galvojau kokiai bibliotekai atiduoti. Dukros mokyklos bibliotekai netinka, nes ne visos vaikams tinkamos. Jei domina, parašykit AŽ.
QUOTE(Taurė @ 2009 12 21, 06:46)
Bandau įsivaizduoti tavo pyragą. Kodėl dėjai vieną ant kito, o ne vieną šalia kito ? Kokį vaizdą radai ryte ? Kokia konsistencija pyrago gavosi ? Kaip bandelės ar kaip nuodos ?
čia Lung receptukas
ir esu kepusi su aguonomis - teko dalinti į 4 dalis - prapjovus visai smagus "suraitytas" vaizdelis, dar gerai, kad į kiekvieną tokią "dešrikę" gali įvynioti skirtingą įdarą ir bus kepinukas miksas
dar pagalvojau kai klausei ką daryti, kad įdaras neišbėgtų iš bandelių - parašysu ką prisiminiau apie uogienės įdarus - aš tarkim kepu su mamos duotomis naminėmis, jos gerulės, tokios tirštos, o vat teko porą kartų kepti "Trupiniuotį" su pirktine tai pro viršutinį sluoksnį yra prasisunkusi uogienė, tuomet ieškojau info sm'e ir kepinių temoje ir aptikau, jog tokiems saldiems kepiniams yra naudojama spec. kepiniams uogienė, ji tirštesnė ir su ja išbėgimų nebūna
QUOTE(laurechka @ 2009 12 21, 12:43)
O salykla butina uzpilt karstu vandeniu ar uztenka tik paprastai i tesla idet jo ir viskas???
salyklą visda plikau, tačiau ne atskirai - supilu į duonkepę iš akies salyklo, tuomet dar ruginius rupiai maltus miltus ir užplikau, permaišau su šaukštu ir palieku pusvalandžiui pastovėti, tada likusius produktus sudedu ir kepu ruginę duonikę
Nataliuncik naują temą reik kurti, nes nebus kur plepėti
QUOTE(J@lanta @ 2009 12 21, 13:35)
dar pagalvojau kai klausei ką daryti, kad įdaras neišbėgtų iš bandelių - parašysu ką prisiminiau apie uogienės įdarus - aš tarkim kepu su mamos duotomis naminėmis, jos gerulės, tokios tirštos, o vat teko porą kartų kepti "Trupiniuotį" su pirktine tai pro viršutinį sluoksnį yra prasisunkusi uogienė, tuomet ieškojau info sm'e ir kepinių temoje ir aptikau, jog tokiems saldiems kepiniams yra naudojama spec. kepiniams uogienė, ji tirštesnė ir su ja išbėgimų nebūna
kazkur skaiciau kad i uogienes, dzemus deda krakmola ir tada neisbega, tik neisivaizduoju kaip ten ji reikia deti
Dar turiu klausima Terrai2. O kas būtų jei tą skanią kūčiukų tešlą po pakildinimo duonkepėj ir iškeptume duonkepėj? Ar gautųs pyragas kažin? Nes tešla labai gardi
Kepu kvietinę duoną su džiov. pomidorais pagal delonos receptą. Darysiu jūsų aptartą lydytą sūrelį ir jaučiu viskas kartu bus labai gardu O jūs nepastebėjote, kad kai daugiau visko gaminat, noris kviestis svečius dažniau? Nes norisi, kad kažkas visa tai valgytų ir girtų
Salyklo sauso niekad neplikiau, bet man su juo viskas idealiai gaunas.
Šįvakar kepsiu meduolius, jų tešloj daug medaus, mielių nėra. Turbūt neapsimoka duonkepėj maišyt ir kildint, nu nebent dėl sodos pakils... Kaip jūs kepat meduolius?
Kepu kvietinę duoną su džiov. pomidorais pagal delonos receptą. Darysiu jūsų aptartą lydytą sūrelį ir jaučiu viskas kartu bus labai gardu O jūs nepastebėjote, kad kai daugiau visko gaminat, noris kviestis svečius dažniau? Nes norisi, kad kažkas visa tai valgytų ir girtų
Salyklo sauso niekad neplikiau, bet man su juo viskas idealiai gaunas.
Šįvakar kepsiu meduolius, jų tešloj daug medaus, mielių nėra. Turbūt neapsimoka duonkepėj maišyt ir kildint, nu nebent dėl sodos pakils... Kaip jūs kepat meduolius?
QUOTE(Junda @ 2009 12 21, 14:09)
* noris kviestis svečius dažniau? Nes norisi, kad kažkas visa tai valgytų ir girtų
** Šįvakar kepsiu meduolius, jų tešloj daug medaus, mielių nėra. Turbūt neapsimoka duonkepėj maišyt ir kildint, nu nebent dėl sodos pakils... Kaip jūs kepat meduolius?
** Šįvakar kepsiu meduolius, jų tešloj daug medaus, mielių nėra. Turbūt neapsimoka duonkepėj maišyt ir kildint, nu nebent dėl sodos pakils... Kaip jūs kepat meduolius?
* noris noris kviestis - kartais pavyksta, bet dažniau išgirstu atsakymą - ai pas jus mažas vaikas ką čia betrukdysi
kepu visada dvigubą porciją - pusė atiduotu mamai su sese, jos gyvena gretimoje gatvėje, tai ne bėda perduoti, o likusia dalį kertam abu su MB, tačiau jei tai būna saldus kepinys, tai man tenka visą skardą valgyti vienai, na nebent pagelbėja prisikviesti svečiai.
Tačiau jei ne - tai darau taip - čia Fluor-pasta patarimas buvo parašytas rugpjūtinukų temoje, kai buvo įdėtujusi cinamoninių bandelių receptą - reikia tiesiog užšaldyti
tarkim liko namuose visa skarda bandelių - viena jų neįveiksiu, tai pusė sudedu į celofaninį maišiuką ir į šaldiklį
vėliau po savaitės išimu - palaukiu porą valandų kambario temperatūroje ir į mikrobangę pašildyti po to įdėdu - tik būtinai maišelyje užrištam, nes tuomet bandelės neišsausės ir bus minkštos lyg ką tik iškeptos
** dėl sodos ar abejusu ar pakils
toks kepinys su soda tik kepimo metu pakyla
QUOTE(Junda @ 2009 12 21, 15:09)
Dar turiu klausima Terrai2. O kas būtų jei tą skanią kūčiukų tešlą po pakildinimo duonkepėj ir iškeptume duonkepėj? Ar gautųs pyragas kažin? Nes tešla labai gardi
Kepu kvietinę duoną su džiov. pomidorais pagal delonos receptą. Darysiu jūsų aptartą lydytą sūrelį ir jaučiu viskas kartu bus labai gardu O jūs nepastebėjote, kad kai daugiau visko gaminat, noris kviestis svečius dažniau? Nes norisi, kad kažkas visa tai valgytų ir girtų
Salyklo sauso niekad neplikiau, bet man su juo viskas idealiai gaunas.
Šįvakar kepsiu meduolius, jų tešloj daug medaus, mielių nėra. Turbūt neapsimoka duonkepėj maišyt ir kildint, nu nebent dėl sodos pakils... Kaip jūs kepat meduolius?
Kepu kvietinę duoną su džiov. pomidorais pagal delonos receptą. Darysiu jūsų aptartą lydytą sūrelį ir jaučiu viskas kartu bus labai gardu O jūs nepastebėjote, kad kai daugiau visko gaminat, noris kviestis svečius dažniau? Nes norisi, kad kažkas visa tai valgytų ir girtų
Salyklo sauso niekad neplikiau, bet man su juo viskas idealiai gaunas.
Šįvakar kepsiu meduolius, jų tešloj daug medaus, mielių nėra. Turbūt neapsimoka duonkepėj maišyt ir kildint, nu nebent dėl sodos pakils... Kaip jūs kepat meduolius?
Bandžiau kalėdiniams štolenams tešlą su soda maišyti duonkepėj, tai matyt per daug primakalavo. Merginos komentavo, kad tešla su soda nemėgsta būti ilgai minkoma. Štolenai gavosi kieti kaip plytos.
Papildyta:
QUOTE(J@lanta @ 2009 12 21, 15:45)
tarkim liko namuose visa skarda bandelių - viena jų neįveiksiu, tai pusė sudedu į celofaninį maišiuką ir į šaldiklį
vėliau po savaitės išimu - palaukiu porą valandų kambario temperatūroje ir į mikrobangę pašildyti po to įdėdu - tik būtinai maišelyje užrištam, nes tuomet bandelės neišsausės ir bus minkštos lyg ką tik iškeptos
vėliau po savaitės išimu - palaukiu porą valandų kambario temperatūroje ir į mikrobangę pašildyti po to įdėdu - tik būtinai maišelyje užrištam, nes tuomet bandelės neišsausės ir bus minkštos lyg ką tik iškeptos
Aš ir duonos mėgstu turėt šaldikly, jei netikėtai baigtūsi.
Nu pagaminau tą jūsų rekomenduotą lydytą sūrelį, nesitikėjau, kad taip lengva!! Dabar šaldau ir ragausim!
Jolanta, tokių svečių, kurie sako kad dėl mažo vaiko neis, neturim. Aš dažniausiai rugpjūtinukes pasikviečiu ir jos suguža Va ir dabar laukiu poros mamų su kleckais, jei nori prisijunk, parašyk į AŽ.
Jolanta, tokių svečių, kurie sako kad dėl mažo vaiko neis, neturim. Aš dažniausiai rugpjūtinukes pasikviečiu ir jos suguža Va ir dabar laukiu poros mamų su kleckais, jei nori prisijunk, parašyk į AŽ.
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.