Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

as tai isigudrinau bandeles kept rageliu pavidalu biggrin.gif idaras neisbega taip pat ax.gif
Atsakyti
Duonkepiu menteles palyginimui :
cia

ir cia

O salykla butina uzpilt karstu vandeniu ar uztenka tik paprastai i tesla idet jo ir viskas???
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2009 12 21, 12:43)
Duonkepiu menteles palyginimui :
cia

ir cia

O salykla butina uzpilt karstu vandeniu ar uztenka tik paprastai i tesla idet jo ir viskas???

kai salyklas uzplikytas tai ir kvapas stipresnis ir spalva tamsesne thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2009 12 21, 06:46)
Įdomu kaip verčiasi salyklas į anglų kalbą, nes pagal tai kaip jis atrodo, turiu panašių nusipirkus  g.gif


Salyklas angliškai 'malt'.


QUOTE(Terra2 @ 2009 12 21, 08:57)
Pagal tą receptą jau kepiau daug kartų. Tešla gaunasi normali, nelimpa prie rankų. Na , jei atrodo skystoka, įberk kokį pusę šaukšto miltų dar.  Tą tešlą naudoju ir pyragams, bei vyniotiniams kepti. Visada gerai gaunasi.


Aš įverčiau dar kokį 100 g miltų ir viskas gavosi fantastiškai. Kaip namai kvepia kitą dieną...

QUOTE(Mrs. R @ 2009 12 21, 10:52)
Tikiu, kad ne tik sausainius kepat, bet ir namus tvarkot, renku mūsų kaimo bibliotekai skaitymo -žurnalų, knygų - jei kas ruošiatės išmesti - mielai paimsiu. Tiesa, tiek Vlniu, tiek Kn lankysiu jau po nauju...


Turiu kelias knygas po dvi ir kaip tik galvojau kokiai bibliotekai atiduoti. Dukros mokyklos bibliotekai netinka, nes ne visos vaikams tinkamos. Jei domina, parašykit AŽ.
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2009 12 21, 06:46)
Bandau įsivaizduoti tavo pyragą. Kodėl dėjai vieną ant kito, o ne vieną šalia kito ? Kokį vaizdą radai ryte ? Kokia konsistencija pyrago gavosi ? Kaip bandelės ar kaip nuodos ?

čia Lung receptukas mirksiukas.gif
ir esu kepusi su aguonomis - teko dalinti į 4 dalis - prapjovus visai smagus "suraitytas" vaizdelis, dar gerai, kad į kiekvieną tokią "dešrikę" gali įvynioti skirtingą įdarą ir bus kepinukas miksas

dar pagalvojau kai klausei ką daryti, kad įdaras neišbėgtų iš bandelių - parašysu ką prisiminiau apie uogienės įdarus - aš tarkim kepu su mamos duotomis naminėmis, jos gerulės, tokios tirštos, o vat teko porą kartų kepti "Trupiniuotį" su pirktine tai pro viršutinį sluoksnį yra prasisunkusi uogienė, tuomet ieškojau info sm'e ir kepinių temoje ir aptikau, jog tokiems saldiems kepiniams yra naudojama spec. kepiniams uogienė, ji tirštesnė ir su ja išbėgimų nebūna mirksiukas.gif
QUOTE(laurechka @ 2009 12 21, 12:43)
O salykla butina uzpilt karstu vandeniu ar uztenka tik paprastai i tesla idet jo ir viskas???

salyklą visda plikau, tačiau ne atskirai - supilu į duonkepę iš akies salyklo, tuomet dar ruginius rupiai maltus miltus ir užplikau, permaišau su šaukštu ir palieku pusvalandžiui pastovėti, tada likusius produktus sudedu ir kepu ruginę duonikę mirksiukas.gif

Nataliuncik naują temą reik kurti, nes nebus kur plepėti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(J@lanta @ 2009 12 21, 13:35)


dar pagalvojau kai klausei ką daryti, kad įdaras neišbėgtų iš bandelių - parašysu ką prisiminiau apie uogienės įdarus - aš tarkim kepu su mamos duotomis naminėmis, jos gerulės, tokios tirštos, o vat teko porą kartų kepti "Trupiniuotį" su pirktine tai pro viršutinį sluoksnį yra prasisunkusi uogienė, tuomet ieškojau info sm'e ir kepinių temoje ir aptikau, jog tokiems saldiems kepiniams yra naudojama spec. kepiniams uogienė, ji tirštesnė ir su ja išbėgimų nebūna  mirksiukas.gif



kazkur skaiciau kad i uogienes, dzemus deda krakmola ir tada neisbega, tik neisivaizduoju kaip ten ji reikia deti g.gif
Atsakyti
Dar turiu klausima Terrai2. O kas būtų jei tą skanią kūčiukų tešlą po pakildinimo duonkepėj ir iškeptume duonkepėj? Ar gautųs pyragas kažin? Nes tešla labai gardi smile.gif

Kepu kvietinę duoną su džiov. pomidorais pagal delonos receptą. Darysiu jūsų aptartą lydytą sūrelį ir jaučiu viskas kartu bus labai gardu smile.gif O jūs nepastebėjote, kad kai daugiau visko gaminat, noris kviestis svečius dažniau? Nes norisi, kad kažkas visa tai valgytų ir girtų smile.gif

Salyklo sauso niekad neplikiau, bet man su juo viskas idealiai gaunas.

Šįvakar kepsiu meduolius, jų tešloj daug medaus, mielių nėra. Turbūt neapsimoka duonkepėj maišyt ir kildint, nu nebent dėl sodos pakils... Kaip jūs kepat meduolius?
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2009 12 21, 14:09)
* noris kviestis svečius dažniau? Nes norisi, kad kažkas visa tai valgytų ir girtų smile.gif

** Šįvakar kepsiu meduolius, jų tešloj daug medaus, mielių nėra. Turbūt neapsimoka duonkepėj maišyt ir kildint, nu nebent dėl sodos pakils... Kaip jūs kepat meduolius?

* noris noris kviestis - kartais pavyksta, bet dažniau išgirstu atsakymą - ai pas jus mažas vaikas ką čia betrukdysi

kepu visada dvigubą porciją - pusė atiduotu mamai su sese, jos gyvena gretimoje gatvėje, tai ne bėda perduoti, o likusia dalį kertam abu su MB, tačiau jei tai būna saldus kepinys, tai man tenka visą skardą valgyti vienai, na nebent pagelbėja prisikviesti svečiai.
Tačiau jei ne - tai darau taip - čia Fluor-pasta patarimas buvo parašytas rugpjūtinukų temoje, kai buvo įdėtujusi cinamoninių bandelių receptą - reikia tiesiog užšaldyti
tarkim liko namuose visa skarda bandelių - viena jų neįveiksiu, tai pusė sudedu į celofaninį maišiuką ir į šaldiklį
vėliau po savaitės išimu - palaukiu porą valandų kambario temperatūroje ir į mikrobangę pašildyti po to įdėdu - tik būtinai maišelyje užrištam, nes tuomet bandelės neišsausės ir bus minkštos lyg ką tik iškeptos thumbup.gif

** dėl sodos ar abejusu ar pakils
toks kepinys su soda tik kepimo metu pakyla
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2009 12 21, 15:09)
Dar turiu klausima Terrai2. O kas būtų jei tą skanią kūčiukų tešlą po pakildinimo duonkepėj ir iškeptume duonkepėj? Ar gautųs pyragas kažin? Nes tešla labai gardi smile.gif

Kepu kvietinę duoną su džiov. pomidorais pagal delonos receptą. Darysiu jūsų aptartą lydytą sūrelį ir jaučiu viskas kartu bus labai gardu smile.gif O jūs nepastebėjote, kad kai daugiau visko gaminat, noris kviestis svečius dažniau? Nes norisi, kad kažkas visa tai valgytų ir girtų smile.gif

Salyklo sauso niekad neplikiau, bet man su juo viskas idealiai gaunas.

Šįvakar kepsiu meduolius, jų tešloj daug medaus, mielių nėra. Turbūt neapsimoka duonkepėj maišyt ir kildint, nu nebent dėl sodos pakils... Kaip jūs kepat meduolius?

Bandžiau kalėdiniams štolenams tešlą su soda maišyti duonkepėj, tai matyt per daug primakalavo. Merginos komentavo, kad tešla su soda nemėgsta būti ilgai minkoma. Štolenai gavosi kieti kaip plytos. lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(J@lanta @ 2009 12 21, 15:45)
tarkim liko namuose visa skarda bandelių - viena jų neįveiksiu, tai pusė sudedu į celofaninį maišiuką ir į šaldiklį
vėliau po savaitės išimu - palaukiu porą valandų kambario temperatūroje ir į mikrobangę pašildyti po to įdėdu - tik būtinai maišelyje užrištam, nes tuomet bandelės neišsausės ir bus minkštos lyg ką tik iškeptos  thumbup.gif



Aš ir duonos mėgstu turėt šaldikly, jei netikėtai baigtūsi. ax.gif
Atsakyti
Nu pagaminau tą jūsų rekomenduotą lydytą sūrelį, nesitikėjau, kad taip lengva!! Dabar šaldau ir ragausim!

Jolanta, tokių svečių, kurie sako kad dėl mažo vaiko neis, neturim. Aš dažniausiai rugpjūtinukes pasikviečiu ir jos suguža smile.gif Va ir dabar laukiu poros mamų su kleckais, jei nori prisijunk, parašyk į AŽ.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti