Labas dienas
kažkada visai nesenai klausiau Jūsų nuomonės apie duonkepę, tai va, turiu savo kenwoodą su dviem kepimo indais jau porą savaičių, dirba idealiai kasdien, kartais ir ne po vieną ir ne po du kartus. Gal tik kartą Borodino duonelė nelabai iškilo, bet čia, jaučiu, kaltas žmogiškasis faktorius. Labai dėkui už visus receptus ir patarimus.. Daug išbandyta, dar daugiau laukia..
Angele, gal vis tik čia ne duonkepėj esmė, o proporcijose, sudėtyse? Mano Kenwoodas 350-tas kepa IDEALIAI. Tiesa, visada žiūriu į minkomą tešlą, - būna, kad įberiu miltų papildomai, būna, kad šliukšteliu vandens.
Bet šiandien aš čia su nukrypimu - kažkur kažkas minėjo, kad kepa duonkepėj...kugelį.. Nugi nugi, va gi na.. o kiek loko kepat? Ans gi toks nemenks gaunas )
Ir vyniotinius minėjot.. Čia kalba apie kuriuos eina?
Ir...gal matėt kur papildomų kenwoodo mentelių maišymo?
QUOTE(Terra2 @ 2009 11 16, 08:58)
Duonos baltumas priklauso nuo miltų, bet jei tu kepi tą pačią bulką tik skirtingomis programomis, tai tikrai ilgesnė programa truputį keičią spalvą intensyvesne, ar kaip čia pasakius sodresne. Na gaunasi tokia labiau "vyresnė"(subrendusi)
taip ta pacia visiskai tik aisku kai kepu ilgu rezimu dedu perpus maziau mieliu mums ta baltesne kepta greitu rezimu labiau patinka vakar vakarop iskepiautai vietoj vakarienes puskepaliuka ir suvalgem visi draugiskai viena be jokiu sviestu, uztepeliu, uogieniu
QUOTE(ratuto @ 2009 11 16, 09:04)
Bet šiandien aš čia su nukrypimu - kažkur kažkas minėjo, kad kepa duonkepėj...kugelį.. Nugi nugi, va gi na.. o kiek loko kepat? Ans gi toks nemenks gaunas )
Ir vyniotinius minėjot.. Čia kalba apie kuriuos eina?
Ir vyniotinius minėjot.. Čia kalba apie kuriuos eina?
Aš kepiau kugelį ir netikrą zuikį, geriausia iškepa, kai masės pusės kibiriuko
Vyniotinius, tai pvzd. Zebriuką
QUOTE(nataliuncik @ 2009 11 16, 11:23)
Aš kepiau kugelį ir netikrą zuikį, geriausia iškepa, kai masės pusės kibiriuko
Vyniotinius, tai pvzd. Zebriuką
Vyniotinius, tai pvzd. Zebriuką
..masės pusę kibiriuko.. tai kad ten man vienai tada aš gi stora besotė )
Nu gerai, tarkim dviem ))..
Žiek, o kiek laiko maždaug? 30 - 60 - 90 - 120 minučių?
Ainu skaityt apie Zebriuką
QUOTE(ratuto @ 2009 11 16, 13:38)
..masės pusę kibiriuko.. tai kad ten man vienai tada aš gi stora besotė )
Nu gerai, tarkim dviem ))..
Žiek, o kiek laiko maždaug? 30 - 60 - 90 - 120 minučių?
Ainu skaityt apie Zebriuką
Nu gerai, tarkim dviem ))..
Žiek, o kiek laiko maždaug? 30 - 60 - 90 - 120 minučių?
Ainu skaityt apie Zebriuką
Pas mane kepimo programa 1val.
QUOTE(nataliuncik @ 2009 11 16, 13:52)
Pas mane kepimo programa 1val.
Pas mani reguliuojas laikas... Ok, ačiūūūū.. bandymu būdu nusistatysiu .. net seilės nubėgo
QUOTE(ratuto @ 2009 11 16, 13:57)
Pas mani reguliuojas laikas... Ok, ačiūūūū.. bandymu būdu nusistatysiu .. net seilės nubėgo
Jei galima nustatyt kepimo laiką, tai bandykit ir pilną kibirėlį, tik tikrinkit su pagaliukų ar išsikepė
nataliuncik, pasidalink savo recepteliu juodos duonos su slyvom
QUOTE(Margareta @ 2009 11 16, 16:04)
nataliuncik, pasidalink savo recepteliu juodos duonos su slyvom
Rugine duona su slyvom
370 ml vandens
50 ml aliejaus
600 g ruginių miltu
200 g kvietinių miltu
50-70 g dž. slyvų
350 g raugo
2 a.š. druskos
Užminkyt tešlą ir palikt šiltai (aš užminkau su minkymo programa prieš miegą ir palieku nakčiai, o ryte taimeris suveikia ir man atsikeliant lauke šilta duonyte)
aciu labai
QUOTE(Margareta @ 2009 11 16, 16:56)
aciu labai
Į sveikatytę
O tu būtent sau norėjai? Kad mažulkai pilviukas neskaudėtu
QUOTE(nataliuncik @ 2009 11 16, 17:07)
tai kad dz. slyvos sako mazylio pilvukui nekenkia sau sau nerejau