Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Nerutė @ 2009 12 09, 23:58)
LUNG pas tave koks pagausejimas prekyvietej, ana kart vaziavau 2 mergeles naujas radau  4u.gif

Aha, pagausėjimas, bet naujokė tik viena mirksiukas.gif (kita tik plaukuoseną kardinaliai pakeitus, daug kas galvoja, kad irgi naujokė biggrin.gif)

Merginos, o ką ruošiatės kepti šventėms? Gal kokių įdomių nekasdieniškų duonelių arba pyragų? Pasidalinkite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lung @ 2009 12 10, 00:14)
Aha, pagausėjimas, bet naujokė tik viena  mirksiukas.gif (kita tik plaukuoseną kardinaliai pakeitus, daug kas galvoja, kad irgi naujokė  biggrin.gif)



ania? nu as tave viena maciau tai man abi naujos laugh.gif

a miltu turi daba? kokiu? man ruginiu reiktu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2009 12 10, 00:19)
ania? nu as tave viena maciau tai man abi naujos laugh.gif

a miltu turi daba? kokiu? man ruginiu reiktu  4u.gif

Na va, išsiaiškinom su naujokėm biggrin.gif

Dabar yra tik rupių miežinių. Ir vos ne cielų kvietinių - šituos siųsiu atgal, ne tokius atvežė doh.gif
O dėl rupių ruginių ir kvietinių kol kas nežinau - jei dabar būtų daugiau norinčių, atsivežčiau kitą savaitę, jei ne - tik po Naujųjų ax.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif žiūriu, smagu čia pas jus ax.gif
o aš sekmadienį susiplanavau kepti duonkepėje pyragą - duoną su moliūgu ax.gif Gavosi savotiškai skani, bet ne viena, o visos 3 doh.gif Na, dar nėra tekę tokio "nuotykio" apturėt doh.gif lotuliukas.gif
Pradžia tai buvo gera - suminkė man duonkepė gražų pagranduką, tada įdėjau tarkuoto moliūgo (čia ir buvo klaida doh.gif ), ir ką jūs manot.. moliūgas, kad pradėjo sultis leisti.. teko miltų kiekį didint.. tada dar teko mielių pridėt, cukraus.. finale gavosi nemažas kiekis tešlos, ir duonkepėje jau nesimaišė gražiai, tai rankomis minkiau lotuliukas.gif užtai to pyrago pakako ir namie, ir darbe, ir dar svečius pavaišint doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 12 10, 00:35)
Nieko, duona čia tik pradžia, po to atsisakysite sausainių, pyragų, jogurtų, dešrų...viską darysit patįs  thumbup.gif

kad sausainiu,pyragu ir tortu jau seniai nebeperkam,namie meistraujam.o va su desrom kaip bus nezinau smile.gif rūkelnyčia po balkonu nelabai kaip atrodytų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kamzelka @ 2009 12 10, 10:49)
kad sausainiu,pyragu ir tortu jau seniai nebeperkam,namie meistraujam.o va su desrom kaip bus nezinau smile.gif rūkelnyčia po balkonu nelabai kaip atrodytų smile.gif


Girdėjau kažkokį pletką, kad puode ant grotelių rūkyt galima, bet nebeatsimenu kaip. Čia lyg Zepterio bajeris. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Margareta @ 2009 12 09, 18:46)
perplauti butinai reik, nes paskui tas sviestas smirda karve  ax.gif mano skoniui tai retas, kuris naminis sviestas buna skanus ir be to specifinio kvapo. as turbut miescione uzkietejus doh.gif

man pakanka pasidaryti prieskonini sviesta is paprasto parduotuvinio  ax.gif


O aš sviestą ir pieną perku iš tokios moterytės, tai parduotuvinio nebesinori net.
Mama darydavo tokius sluoksniuotus sumuštinius su žolelių sviestu, sviesto su kumpiu ir sviesto su kiaušinio tryniu. Atrodė panašiai, tik darydavo su balta arba juoda duona. šito recepto nuorodos net nededu, nes visai kitaip darydavo. user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 10 gruodžio 2009 - 10:29
4u.gif na ir pakvipo cia pas jus bigsmile.gif
Atsakyti
gal kas galit rekomenduoti skanu ir paprastai pagaminama mielini pyraga su aguonomis/razinomis? perziurejau SM bet ne vienas receptas "neuzkabino" blush2.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kamzelka @ 2009 12 10, 09:49)
kad sausainiu,pyragu ir tortu jau seniai nebeperkam,namie meistraujam.o va su desrom kaip bus nezinau smile.gif rūkelnyčia po balkonu nelabai kaip atrodytų smile.gif

Perku mėsą su prieskoniais vytinu, sūrį jau yra receptas, jogurtą darau gyvą su bakterijom, žuvį marinuoju su prieskoniais...ir taip viskas, nes pradedi viena duona, o po to kaip grandinine reakcija blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(dzhina @ 2009 12 10, 13:37)
gal kas galit rekomenduoti skanu ir paprastai pagaminama mielini pyraga su aguonomis/razinomis? perziurejau SM bet ne vienas receptas "neuzkabino" blush2.gif
Aciu 4u.gif

Zebriuką daryk
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2009 12 10, 14:37)
gal kas galit rekomenduoti skanu ir paprastai pagaminama mielini pyraga su aguonomis/razinomis? perziurejau SM bet ne vienas receptas "neuzkabino" blush2.gif
Aciu 4u.gif

Aš kepu tokį
Mielinis pyragas"VIENAS IŠ TRIJŲ" (su razinomis, aguonomis arba sezamu)
550gr kvietinių miltų
250ml pieno
3v.š cukraus
2a.š. sausų mielių
1,5a.š druskos
4v.š aliejaus( galima dėti svietą, bet aliejus sveikiau)
1 kiaušinis
gera sauja razinų, sezamo sėklų arba aguonų.
Kiaušinį paplakti ir viską sudėti pagal duonkepės eiliškumą į konteinerį, išskyrus razinas. Šį pyragą kepiau įvairiai ir duonkepėje su "saldžios duonos' programa, su pagrindinės duonos programa ir orkaitėje. Tada duonkepė tik suminkė tešlą, pakildinau ir į orkaitę. Galima supinti pynę, apibarstyti sezamu ar aguonomis.
Razinas, prieš sudedant, nuplaunu, nudžiovinu ir pavolioju miltuose.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2009 12 10, 14:14)
Aš kepu tokį
Mielinis pyragas"VIENAS IŠ TRIJŲ" (su razinomis, aguonomis arba sezamu)


Aciu laaabai 4u.gif viskas paprasta ir aisku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 12 10, 16:14)
Perku mėsą su prieskoniais vytinu, sūrį jau yra receptas, jogurtą darau gyvą su bakterijom, žuvį marinuoju su prieskoniais...ir taip viskas, nes pradedi viena duona, o po to kaip grandinine reakcija blush2.gif



Gal marinuoji ir jautiena vytint, MB praso jautienos zalios sudytos ar vytintos, bet as siuo klausimu "zalia" blush2.gif
Atsakyti