Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

geneira - as nesijoju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(geneira @ 2009 11 13, 23:01)
turiu klausimuką: ar jūs miltus persijojat?

As tai niekada schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2009 11 13, 23:16)
geneira - as nesijoju  ax.gif

tai gal dėl to sukrenta? nes aš sijoju g.gif
Papildyta:
QUOTE(geneira @ 2009 11 13, 23:01)
Ir dar: ar mamytės duonai nereikia riebalų? ir tikrai kepti 2 val? gal galiu kepti kokia programa? na pavyzdžiui:nesijotų miltų duonai (programa skirta kepti duoną iš miltų su sėlenomis

g.gif

ne į temą, bet labai sudomino
jogurto sūris
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geneira: 13 lapkričio 2009 - 23:33
Nataliuncik - ačiū už jaukius namučius 4u.gif

Ir dar norėjau padėkoti, tik neatsimenu, kam ax.gif Už užtepėlę iš šaldyto kefyro - gėris neišpasakytas thumbup.gif Bandau vis su kitokiais prieskoniais, skanu ką bedėtum. Šiandien maišiau su bulvių prieskoniais, o valgėm su spagečiais biggrin.gif
QUOTE(geneira @ 2009 11 13, 11:12)
sweikutės
kepiau saldžią bulką su vaisiais ir riešutais.

Labai spalvota ir linksma duonelė thumbup.gif

QUOTE(Letta @ 2009 11 13, 15:52)
Vis ruošiausi ir niekaip neprisiruošdavau parodyt savo duonelę su naminiu raugu.

Oho, net iš nuotraukos matosi kokia minkšta ir puri duona, fantastika bigsmile.gif

QUOTE(geneira @ 2009 11 13, 23:01)
turiu klausimuką: ar jūs miltus persijojat?

Visada persijoju. Vieną iš pirmų kepimų nepersijojau ir duonoj liko miltų gumulėlių. Labai nepatiko, daugiau tos klaidos nedarau. Be to, persijojant miltai gauna daugiau deguonies, o tai duoda purumą. Apie sijoklius jau pasakojau ax.gif Parsisiunčiau pobrangiai iš ebėjaus, po to Kaune radau pigiau, o dabar Delonoj dar pigiau yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sikste @ 2009 11 13, 22:31)
Gal man kas gali paaiskinti ka as ne taip darau. kodel kepant duona su ruginiais miltais man nesigauna  verysad.gif  isbandziau 2 receptus ir gaunu akmeni, beje as kepu orkaitej, nes duonkepes neturiu. duonele kyla graziai, visada siltai kildinu, ir ziuriu kad butu pakile mazdug dvigubai. balta duona gerai gaunas, bet va jei yra ruginiu miltu tai labai kieta gaunasi. paskutini kart mamytes duona isbandziau, na viduj dar nieko, bet atpjauti tai jegu reikia begales. galvoju gal per maza temperatura nustatau, nes kepu taip pat kaip balta duonele. Labai aciu jums is anksto uz atsakymus  4u.gif


Man irgi gaudavosi kieta pluta, vos įmanoma atpjauti.
Lung mane pakonsultavo (ačiū jai 4u.gif ), tai dabar liuks.
Nežinau kame esmė, bet tešlą dedu į įkaitintą molinį indą. Orkaitėje pastatau indelį su vandeniu ir kepu 10 min. 230, o paskui sumažinu iki 200. Iškeptą duoną iškarto įvynioju į sušlapintą ir išgręžtą virtuvinį rankšluostį ir palieku, kad atauštų.

Nataliunčik, įkyrėsiu aš tau, bet dar reikia konsultacijos dėl raugo 4u.gif Vakar vakare pamaitinau pirmą kartą, šiandien jau pakilo trigubai. Dabar žiūriu jau pradeda bliukšti. Kad jį maitinti dar kartą, kada dėt į šaldytuvą ir kada jau galima naudoti?
Atsakyti
QUOTE(Lung @ 2009 11 14, 00:25)
Visada persijoju. Vieną iš pirmų kepimų nepersijojau ir duonoj liko miltų gumulėlių. Labai nepatiko, daugiau tos klaidos nedarau.

Niekada nesusimasciau, kad reiketu miltus persijoti g.gif Tiesa, ir miltu gumuleliu niekada nebuvo rolleyes.gif
Reikes kada pabandyti persijoti...
Atsakyti
Trolėmolė, aš po pirmo maitinimo jau kitą dieną kepiau batoną, Po to kito maitinimo gali statyt į šaldytuvą
Miltus nesijoju, tingiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(geneira @ 2009 11 14, 00:01)

Ir dar: ar mamytės duonai nereikia riebalų? ir tikrai kepti 2 val? gal galiu kepti kokia programa? na pavyzdžiui:nesijotų miltų duonai (programa skirta kepti duoną iš miltų su sėlenomis

kaip tik vakar kepiau mamytes duonele, gavosi super thumbup.gif riebalu nedejau, mieliu dejau kaip nurodyta - 2 saukstus. miltus dedama pasisveriau, kad kita karta kepant paprasciau butu - i plikini dejau 300 g vandens ir 160 g kvietiniu miltu, veliau i tesla sudejau 250 g vandens, 160 g ruginiu miltu ir 480 g kvietiniu miltu. Kvietinius miltus naudoju 812C. Visa kita pagal recepta. Tik kad geriau issiminkytu pirmiausiai ijungiau tiesiog teslos minkymo programa ir paminkiau apie 10 min. Po to ja isjungiau ir ijungiau programa, kuri pas mane vadinasi "bread rich in omega 3 fatty acids". ji skirta tokiai sunkesniai duonai, kur ieina ir ruginiai miltai ir skiriasi nuo kitu programu ilgesniu minkymu, o iskilusia tesla perminko tik viena karta. kepa 1 val ir to pilnai uzteko.
Atsakyti
Nesuprantu, kas daros mano duonkepej, uzvakar kepiau majonezine duona, dejau du saukstelius mieliu, bet ji visai nepakilo, iskept iskepe, bet tokia zema su suplysusiu stogu, vakar kepiau tosterine (anksciau kepdavau, buvo viskas tvarkoj), ir vel nepakilo, iskepe, stogas iplyso, bet liko zema. Langa, duris virtuves uzdariau, kad nebutu skersvejo, kame cia reikalas?
Atsakyti
QUOTE(panterele35 @ 2009 11 15, 14:58)
Nesuprantu, kas daros mano duonkepej, uzvakar kepiau majonezine duona, dejau du saukstelius mieliu, bet ji visai nepakilo, iskept iskepe, bet tokia zema su suplysusiu stogu, vakar kepiau tosterine (anksciau kepdavau, buvo viskas tvarkoj), ir vel nepakilo, iskepe, stogas iplyso, bet liko zema. Langa, duris virtuves uzdariau, kad nebutu skersvejo, kame cia reikalas?

Gal mielės paseno, pabandyk jos pakeist
Atsakyti
QUOTE(panterele35 @ 2009 11 15, 15:58)
Nesuprantu, kas daros mano duonkepej, uzvakar kepiau majonezine duona, dejau du saukstelius mieliu, bet ji visai nepakilo, iskept iskepe, bet tokia zema su suplysusiu stogu, vakar kepiau tosterine (anksciau kepdavau, buvo viskas tvarkoj), ir vel nepakilo, iskepe, stogas iplyso, bet liko zema. Langa, duris virtuves uzdariau, kad nebutu skersvejo, kame cia reikalas?

Tai gal ne duonkepei, o mielems kazkas nutiko g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2009 11 15, 16:11)
Tai gal ne duonkepei, o mielems kazkas nutiko g.gif ?




Ir as pagalvojau, kad gal cia vis delto mieles kaltos. Bet jos jau pasibaige, pirksiu ir bandysiu kept ir tada ziuresim, kas cia kaltas verysad.gif
Atsakyti