geneira - as nesijoju
QUOTE(geneira @ 2009 11 13, 23:01)
turiu klausimuką: ar jūs miltus persijojat?
As tai niekada
QUOTE(Nerutė @ 2009 11 13, 23:16)
geneira - as nesijoju
tai gal dėl to sukrenta? nes aš sijoju
Papildyta:
QUOTE(geneira @ 2009 11 13, 23:01)
Ir dar: ar mamytės duonai nereikia riebalų? ir tikrai kepti 2 val? gal galiu kepti kokia programa? na pavyzdžiui:nesijotų miltų duonai (programa skirta kepti duoną iš miltų su sėlenomis
ne į temą, bet labai sudomino
jogurto sūris
Nataliuncik - ačiū už jaukius namučius
Ir dar norėjau padėkoti, tik neatsimenu, kam Už užtepėlę iš šaldyto kefyro - gėris neišpasakytas Bandau vis su kitokiais prieskoniais, skanu ką bedėtum. Šiandien maišiau su bulvių prieskoniais, o valgėm su spagečiais
Labai spalvota ir linksma duonelė
Oho, net iš nuotraukos matosi kokia minkšta ir puri duona, fantastika
Visada persijoju. Vieną iš pirmų kepimų nepersijojau ir duonoj liko miltų gumulėlių. Labai nepatiko, daugiau tos klaidos nedarau. Be to, persijojant miltai gauna daugiau deguonies, o tai duoda purumą. Apie sijoklius jau pasakojau Parsisiunčiau pobrangiai iš ebėjaus, po to Kaune radau pigiau, o dabar Delonoj dar pigiau yra
Ir dar norėjau padėkoti, tik neatsimenu, kam Už užtepėlę iš šaldyto kefyro - gėris neišpasakytas Bandau vis su kitokiais prieskoniais, skanu ką bedėtum. Šiandien maišiau su bulvių prieskoniais, o valgėm su spagečiais
QUOTE(geneira @ 2009 11 13, 11:12)
Labai spalvota ir linksma duonelė
QUOTE(Letta @ 2009 11 13, 15:52)
Vis ruošiausi ir niekaip neprisiruošdavau parodyt savo duonelę su naminiu raugu.
Oho, net iš nuotraukos matosi kokia minkšta ir puri duona, fantastika
QUOTE(geneira @ 2009 11 13, 23:01)
turiu klausimuką: ar jūs miltus persijojat?
Visada persijoju. Vieną iš pirmų kepimų nepersijojau ir duonoj liko miltų gumulėlių. Labai nepatiko, daugiau tos klaidos nedarau. Be to, persijojant miltai gauna daugiau deguonies, o tai duoda purumą. Apie sijoklius jau pasakojau Parsisiunčiau pobrangiai iš ebėjaus, po to Kaune radau pigiau, o dabar Delonoj dar pigiau yra
QUOTE(Sikste @ 2009 11 13, 22:31)
Gal man kas gali paaiskinti ka as ne taip darau. kodel kepant duona su ruginiais miltais man nesigauna isbandziau 2 receptus ir gaunu akmeni, beje as kepu orkaitej, nes duonkepes neturiu. duonele kyla graziai, visada siltai kildinu, ir ziuriu kad butu pakile mazdug dvigubai. balta duona gerai gaunas, bet va jei yra ruginiu miltu tai labai kieta gaunasi. paskutini kart mamytes duona isbandziau, na viduj dar nieko, bet atpjauti tai jegu reikia begales. galvoju gal per maza temperatura nustatau, nes kepu taip pat kaip balta duonele. Labai aciu jums is anksto uz atsakymus
Man irgi gaudavosi kieta pluta, vos įmanoma atpjauti.
Lung mane pakonsultavo (ačiū jai ), tai dabar liuks.
Nežinau kame esmė, bet tešlą dedu į įkaitintą molinį indą. Orkaitėje pastatau indelį su vandeniu ir kepu 10 min. 230, o paskui sumažinu iki 200. Iškeptą duoną iškarto įvynioju į sušlapintą ir išgręžtą virtuvinį rankšluostį ir palieku, kad atauštų.
Nataliunčik, įkyrėsiu aš tau, bet dar reikia konsultacijos dėl raugo Vakar vakare pamaitinau pirmą kartą, šiandien jau pakilo trigubai. Dabar žiūriu jau pradeda bliukšti. Kad jį maitinti dar kartą, kada dėt į šaldytuvą ir kada jau galima naudoti?
QUOTE(Lung @ 2009 11 14, 00:25)
Visada persijoju. Vieną iš pirmų kepimų nepersijojau ir duonoj liko miltų gumulėlių. Labai nepatiko, daugiau tos klaidos nedarau.
Niekada nesusimasciau, kad reiketu miltus persijoti Tiesa, ir miltu gumuleliu niekada nebuvo
Reikes kada pabandyti persijoti...
Trolėmolė, aš po pirmo maitinimo jau kitą dieną kepiau batoną, Po to kito maitinimo gali statyt į šaldytuvą
Miltus nesijoju, tingiu
Miltus nesijoju, tingiu
QUOTE(geneira @ 2009 11 14, 00:01)
Ir dar: ar mamytės duonai nereikia riebalų? ir tikrai kepti 2 val? gal galiu kepti kokia programa? na pavyzdžiui:nesijotų miltų duonai (programa skirta kepti duoną iš miltų su sėlenomis
kaip tik vakar kepiau mamytes duonele, gavosi super riebalu nedejau, mieliu dejau kaip nurodyta - 2 saukstus. miltus dedama pasisveriau, kad kita karta kepant paprasciau butu - i plikini dejau 300 g vandens ir 160 g kvietiniu miltu, veliau i tesla sudejau 250 g vandens, 160 g ruginiu miltu ir 480 g kvietiniu miltu. Kvietinius miltus naudoju 812C. Visa kita pagal recepta. Tik kad geriau issiminkytu pirmiausiai ijungiau tiesiog teslos minkymo programa ir paminkiau apie 10 min. Po to ja isjungiau ir ijungiau programa, kuri pas mane vadinasi "bread rich in omega 3 fatty acids". ji skirta tokiai sunkesniai duonai, kur ieina ir ruginiai miltai ir skiriasi nuo kitu programu ilgesniu minkymu, o iskilusia tesla perminko tik viena karta. kepa 1 val ir to pilnai uzteko.
Nesuprantu, kas daros mano duonkepej, uzvakar kepiau majonezine duona, dejau du saukstelius mieliu, bet ji visai nepakilo, iskept iskepe, bet tokia zema su suplysusiu stogu, vakar kepiau tosterine (anksciau kepdavau, buvo viskas tvarkoj), ir vel nepakilo, iskepe, stogas iplyso, bet liko zema. Langa, duris virtuves uzdariau, kad nebutu skersvejo, kame cia reikalas?
QUOTE(panterele35 @ 2009 11 15, 14:58)
Nesuprantu, kas daros mano duonkepej, uzvakar kepiau majonezine duona, dejau du saukstelius mieliu, bet ji visai nepakilo, iskept iskepe, bet tokia zema su suplysusiu stogu, vakar kepiau tosterine (anksciau kepdavau, buvo viskas tvarkoj), ir vel nepakilo, iskepe, stogas iplyso, bet liko zema. Langa, duris virtuves uzdariau, kad nebutu skersvejo, kame cia reikalas?
Gal mielės paseno, pabandyk jos pakeist
QUOTE(panterele35 @ 2009 11 15, 15:58)
Nesuprantu, kas daros mano duonkepej, uzvakar kepiau majonezine duona, dejau du saukstelius mieliu, bet ji visai nepakilo, iskept iskepe, bet tokia zema su suplysusiu stogu, vakar kepiau tosterine (anksciau kepdavau, buvo viskas tvarkoj), ir vel nepakilo, iskepe, stogas iplyso, bet liko zema. Langa, duris virtuves uzdariau, kad nebutu skersvejo, kame cia reikalas?
Tai gal ne duonkepei, o mielems kazkas nutiko ?
QUOTE(mama_Greta @ 2009 11 15, 16:11)
Tai gal ne duonkepei, o mielems kazkas nutiko ?
Ir as pagalvojau, kad gal cia vis delto mieles kaltos. Bet jos jau pasibaige, pirksiu ir bandysiu kept ir tada ziuresim, kas cia kaltas