Šiandien kepiau pagal KATU receptą duoną su varške. Skonis kaip varškės spurgų. Kol kas man pati skaniausia mano iškepta duonytė.
Tiesa, vėl nusipirkau duoninių miltų 812B ( Katu man atrodo dėjo 550D ), kaip ir Katu vietoj vandens pyliau pieną. Varškės dar turėjau darytos iš šaldyto kefyro.
Duona su varškės kremu (Cream Cheese Yeast Bread)
1/2 puodelio vandens
1/2 puodelio minkšto varškės kremo (Cheese Cream)
2 valg. šaukštai minkšto sviesto
1 plaktas kiaušinis
4 valg. šaukštai cukraus
1 arb. šaukštelis druskos
3 puodeliai miltų duonai (bread flour)
1 1/2 arb. šaukštelio sausų mielių.
Sudėti visus ingridientus pagal duonkepės rekomendacijas. Išminkyti duonkepėje tešlą, tada išimti iš duonkepės, suformuoti kepaliuką, dėti į riebalais pateptą duonos skardą (23x13 cm), uždengti ir leisti padvigubėti. Kepti 180 laipsniu orkaitėje apie 35 minutes.
Mano komentarai: aš vietoj vandens pyliau pieną, dėjau mūsų švelniosios varškės visą induką (naudojau tą riebesnę, žalioj pakuotėj, berods 7 proc.). Miltus ėmiau 550C. Cukraus dėjau 5 šaukštus, ens netyčia vyras užkalbino ir pamečiau skaičių. Kai duonkepė užminkė tešlą, iš karto dėjau ją į silikoninį stačiakapmį indą (skirtas duonai kepti, kepu jame ir keksus, labai panaši forma) ir pašovia uį orkaitę. Kitą kartą bandysiu kepri pačioje duonkepėje. Šį kartą viską dariau pagal originalų receptą. Tikrai skanus ragaišis, valgia uir vieną, ir su Nuttela. Pusę vyras išnešė tetai, lauksiu iš jos komentarų... Skonis kiek kitoks, nei tų įprastinių ragaišių (be sūrio) - gal jis kiek drėgnesnis (bent kol karštas), minkštesnis.
QUOTE(Terra2 @ 2009 12 03, 16:24)
Na, aš specialiai neverdu bulvių tam reikalui. Paprastai naudoju bulvių košę kai nebesusivalgo ir lieka nuo kokio nors pietų gaminimo. Ir dedu apie 2-3gerus v.š. Tik tada reikia apie 10ml sumažinti skysčius ir mažiau dėti druskos. Su bulvių košė duonelė gaunasi minkšta, visiškai netrupa ir malonaus skonio. Duonos skonį pagerina ir bet koks nuoviras nuo daržovių (pvz. bulvių, kopūstų)
Papildyta:
Čia kaip supratau, jau pakilusi tešla yra padalijama į 4 dalis ir į kiekvieną įdėta įdaro, ar ne? Tik nesupratau ar čia duona ar keksas? Klok receptą!
Papildyta:
Čia kaip supratau, jau pakilusi tešla yra padalijama į 4 dalis ir į kiekvieną įdėta įdaro, ar ne? Tik nesupratau ar čia duona ar keksas? Klok receptą!
Viska labai gerai supratai, pakildinta tesla padalijamai 4 dalis, truputi iskociojama dedama kokiu tik nori idaru, suvyniojama, dedama i duonkepe ir kepama. Cia duona, o ne keksas.
QUOTE(panterele35 @ 2009 12 03, 18:34)
Viska labai gerai supratai, pakildinta tesla padalijamai 4 dalis, truputi iskociojama dedama kokiu tik nori idaru, suvyniojama, dedama i duonkepe ir kepama. Cia duona, o ne keksas.
o koki idara tu darei?
QUOTE(Lukrecij@ @ 2009 12 03, 17:41)
o koki idara tu darei?
Vienas idaras: isspaustas cesnakas, krapai, alyvogiu aliejus
antras idaras: adzika
Galvoju, kad galima surio-majonezo, pomidoru padazo, baziliko ir daug ivairiu
Mergytės, kaip verčiasi whole wheat ir rye pavadinimai į lietuviškus ? Rye kiek žinau rugiai, o ww pamirštu pastoviai
Kepiau šiandien duonytę su ww ir grikių miltais bei sėklytėm ,kurių pavadinimo irgi išversti negaliu. Gavosi labai ruda, sunki, skani duonytė. Jei mokėčiau raugus daryti, sakyčiau visai būtų netoli panašios į lietuvišką
Tik turėjom išvažiuoti netikėtai, duonelė baigė kepti valandą iki mūsų grįžimo, tai perdžiuvo plutelė paviršinė. Bet visviena jaučiu ir jei laiku būčiau išėmus, plutelė būt buvusi labai negraži, graublėta. Ar nieko jei ir rudą duonelę patepsiu kiaušinio tryniu ?
Baltą jau tepu jums patarus, gaunasi nuostabūs rezultatai.
Labai pamėgom baltą duonytė su parmažano sūriu ir juodais pipirais. Jau tokia skani gaunasi. Šiandien specialiai išvyriau sriubytę, užtepiau ant tos baltos duonos česnakinio sviesto. Buvo nerealiai skanus derinukas
Kepiau šiandien duonytę su ww ir grikių miltais bei sėklytėm ,kurių pavadinimo irgi išversti negaliu. Gavosi labai ruda, sunki, skani duonytė. Jei mokėčiau raugus daryti, sakyčiau visai būtų netoli panašios į lietuvišką
Tik turėjom išvažiuoti netikėtai, duonelė baigė kepti valandą iki mūsų grįžimo, tai perdžiuvo plutelė paviršinė. Bet visviena jaučiu ir jei laiku būčiau išėmus, plutelė būt buvusi labai negraži, graublėta. Ar nieko jei ir rudą duonelę patepsiu kiaušinio tryniu ?
Baltą jau tepu jums patarus, gaunasi nuostabūs rezultatai.
Labai pamėgom baltą duonytė su parmažano sūriu ir juodais pipirais. Jau tokia skani gaunasi. Šiandien specialiai išvyriau sriubytę, užtepiau ant tos baltos duonos česnakinio sviesto. Buvo nerealiai skanus derinukas
QUOTE(Taurė @ 2009 12 04, 09:05)
Labai pamėgom baltą duonytė su parmažano sūriu ir juodais pipirais.
Taure, o kur receptas tos duonos su pipirais?
vakar vakare kepiau nataliuncik'o Dziovintu slynu duonele
va sita http://www.supermama...?...5625&st=216
labai patiko..dar silta lapnojau su pienu o siandien pusryciamsu varske kaip skanu..
as dar idejau zemes riesutu..tikrai rekomenduoju...tas cinamonas taip kvepia
nataliuncik, aciu uz recepta
va sita http://www.supermama...?...5625&st=216
labai patiko..dar silta lapnojau su pienu o siandien pusryciamsu varske kaip skanu..
as dar idejau zemes riesutu..tikrai rekomenduoju...tas cinamonas taip kvepia
nataliuncik, aciu uz recepta
QUOTE(Taurė @ 2009 12 04, 09:05)
Mergytės, kaip verčiasi whole wheat ir rye pavadinimai į lietuviškus ? Rye kiek žinau rugiai, o ww pamirštu pastoviai
whole wheat tai čia pilnas grūdas, nesmulkintas, man atrodo
o aš darau pyragą, savo gamybos, pažiūrėsiu kas gausis, pridėjau pieno miltelių,obuolių smulkiai pripjausčiau, pakepintų pasmulkintų lazdyno riešutų dar įdėjau, na ir aišku sviestas, vanduo, miltai, cukrus, druska,mielės, dabar kyla
cesnakinis idaras mano MB lb tiktu
na o duonos pluta kaip anksciau rasiau reikia suvilgyti pienu pusvalandi pries baigiant kept, o kad pluta butu minksta uzdengti po kepimo, karstame vandenyje mirkyta drobule
na o man paskutinis maisymas nepasiseke, iskilo duona bet pavelavau kept, tai vel sukrito, dar imaisiau raugo ir vel kildinu siandien visa diena, tai lyg ir kyla bet jau lb letai
na o duonos pluta kaip anksciau rasiau reikia suvilgyti pienu pusvalandi pries baigiant kept, o kad pluta butu minksta uzdengti po kepimo, karstame vandenyje mirkyta drobule
na o man paskutinis maisymas nepasiseke, iskilo duona bet pavelavau kept, tai vel sukrito, dar imaisiau raugo ir vel kildinu siandien visa diena, tai lyg ir kyla bet jau lb letai
QUOTE(Terra2 @ 2009 12 03, 15:24)
Na, aš specialiai neverdu bulvių tam reikalui. Paprastai naudoju bulvių košę kai nebesusivalgo ir lieka nuo kokio nors pietų gaminimo. Ir dedu apie 2-3gerus v.š. Tik tada reikia apie 10ml sumažinti skysčius ir mažiau dėti druskos. Su bulvių košė duonelė gaunasi minkšta, visiškai netrupa ir malonaus skonio. Duonos skonį pagerina ir bet koks nuoviras nuo daržovių (pvz. bulvių, kopūstų)
Ir aš niekad specialiai nedarau, per daug tinginė esu, ką namie randu nesuvalgyto, tą ir dedu
QUOTE(Taurė @ 2009 12 04, 08:05)
Tik turėjom išvažiuoti netikėtai, duonelė baigė kepti valandą iki mūsų grįžimo, tai perdžiuvo plutelė paviršinė. Bet visviena jaučiu ir jei laiku būčiau išėmus, plutelė būt buvusi labai negraži, graublėta. Ar nieko jei ir rudą duonelę patepsiu kiaušinio tryniu ?
Baltą jau tepu jums patarus, gaunasi nuostabūs rezultatai.
Pas mane tokia pluta būna kai kepu su pilno grudo programą arba truputuka per mažai vandens. Kitą karta įdėk į maišiuką, nebus tokia kieta pluta
QUOTE(Margareta @ 2009 12 04, 14:34)
vakar vakare kepiau nataliuncik'o Dziovintu slynu duonele
nataliuncik, aciu uz recepta
nataliuncik, aciu uz recepta
Prašom
sveikos
dabar jau visom keturiom jungiuosi jūsų kepėjėlių temoje.šiandien pagaliau atvežė mūsų užsakytą duonkepę,tai ir pradėjome kepti.turiu jautrų skrandį.parduotuvinė duona mažai kuri man tinka,apie batonus iš viso nekalbu...
mėgstu tokią kaip senovinė,kai būna šlapia,guminė.receptų knygoje susiradom,ir žinokit kokia skani gavosi
o dabar keksas kepa
pirmoji "Fermerių"duonelė:
dabar jau visom keturiom jungiuosi jūsų kepėjėlių temoje.šiandien pagaliau atvežė mūsų užsakytą duonkepę,tai ir pradėjome kepti.turiu jautrų skrandį.parduotuvinė duona mažai kuri man tinka,apie batonus iš viso nekalbu...
mėgstu tokią kaip senovinė,kai būna šlapia,guminė.receptų knygoje susiradom,ir žinokit kokia skani gavosi
o dabar keksas kepa
pirmoji "Fermerių"duonelė:
QUOTE(kamzelka @ 2009 12 04, 16:46)
sveikos
dabar jau visom keturiom jungiuosi jūsų kepėjėlių temoje.šiandien pagaliau atvežė mūsų užsakytą duonkepę,tai ir pradėjome kepti.turiu jautrų skrandį.parduotuvinė duona mažai kuri man tinka,apie batonus iš viso nekalbu...
mėgstu tokią kaip senovinė,kai būna šlapia,guminė.receptų knygoje susiradom,ir žinokit kokia skani gavosi
o dabar keksas kepa
pirmoji "Fermerių"duonelė:
dabar jau visom keturiom jungiuosi jūsų kepėjėlių temoje.šiandien pagaliau atvežė mūsų užsakytą duonkepę,tai ir pradėjome kepti.turiu jautrų skrandį.parduotuvinė duona mažai kuri man tinka,apie batonus iš viso nekalbu...
mėgstu tokią kaip senovinė,kai būna šlapia,guminė.receptų knygoje susiradom,ir žinokit kokia skani gavosi
o dabar keksas kepa
pirmoji "Fermerių"duonelė:
Koks grožis Galima receptuką ?