Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Upė @ 2009 12 02, 17:56)
Vandens visai nepyliau, keičiau liesu pienu, mušiau 1 kiaušinį, šliūkštelėjau šaukštą alyvuogių aliejaus, įbėriau žiūpsnelį džiovintų svogūnų, įbėriau porą gerų šaukštų skrudintų kanapių sėklų ir darrrr  biggrin.gif  ...  supjausčiau smulkiais kubeliais šalto rūkymo šoninės apie 150 gr. ir taipogi subėriau į tešlą.
Duonikė gavosi superinė, prie jos net sviestuko man nebereikia. Tik pastabėlė, kadangi šoninė pati turi sūrumo, tai druskos užtenka 1 a. šaukštelio.

Upe, o gal pasidalinsit iš kur kanapių sėklas perkat ? 4u.gif
Atsakyti
as jau senokai kepiau duona su bulvem - puikiai tinka bulviu kose is pakelio, vat su bulviu dribsniais ne taip skanu...

Siand kepiau ciabata - tesla rauginau per nakti. Viskas ok, ale skyluciu man dar per mazai unsure.gif Mazu tesla per kieta buvo, mazu per trumpai perminkius kildziau. Visumoj skanu (skaniausia is bandytu), bandysim isgaut daug skyliu...

Laurechka- rankom minkei? As pagal save tirstuma reguliuojuos....
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 12 02, 18:24)
Tešla ir turi būt kieta, pastovės savo laiką, pakils ir statyk kept. Puikai gaunasi jei laikais nurodymų

Aisq, nes dariau viska pgl nurodymus.... Dabar pastatyta salia radiatoriaus.... Kazkaip susivelynau, tai bus duona naktipieciams biggrin.gif
Atsakyti
ledum - as perku is aliejus.com - jie turi parduotuves
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 12 02, 18:31)
Laurechka- rankom minkei? As pagal save tirstuma reguliuojuos....

Aga, rankom minkiau. Nes jei buciau duonkepej, but reikeje manau daugiau skysciu, nebutu pavezus duonkepe....
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2009 12 02, 22:18)
Sveikos. Kepu sia juoda duona. klausimas kepusiom- ar tesla turi but kieta? Nes kai palaikiau viska uzpilus verdanciu vandeniu, vos isminkiau as tesla.... Dabar kildau... Ziuresiu kas gausis... O jau salyklo kvapas wub.gif  Kaip giros... Vaikai ateje tai paklause- kas cia taip smirda??? biggrin.gif

kiek as bandziau tai lb kietos teslos nedarau vos minksyesne nei plastelinas,tada geriau pakyla ir skylutes grazesnes, o jei labai kieta tada turi ilgai kilt, o kuo ilgiau stovi tuo labiau rugsteja,tiesa paskuttiniais kartais i maisyma pylaiu po pakeli pasuku, tai tik surugstino ta duona man, o siandien uzmaisiau supienu ir vandeniu paziuresim kaip gausis, nenoriu as tos rugscios duonos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 12 02, 20:36)

Ir aš kai atradau tą parduotuvę, tai ir prieskonius, ir žoleles, ir aliejų ten perkam drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 12 02, 21:36)

4u.gif 4u.gif 4u.gif Labai ačiū. O ar gali būti, kad jų puslapy neįrašytos kanapių sėklos.
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2009 12 02, 20:18)
O jau salyklo kvapas wub.gif  Kaip giros... Vaikai ateje tai paklause- kas cia taip smirda??? biggrin.gif

būtum buvusi pas mane namuose liepos mėn, kai parsivežiau 50kg tik ką pagaminto šviežio salyklo, visi namai gira gira gira kvepėjo lotuliukas.gif kol merginos neatsiėmė jo

Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2009 12 02, 20:29)
Upe, o gal pasidalinsit iš kur kanapių sėklas perkat ?  4u.gif

čia 4u.gif
QUOTE(Mrs. R @ 2009 12 02, 20:36)

user posted image
būtent, pačioje parduotuvėje tų kanapių ir yra, tiek skrudintų, tiek ne. Gėris, ne parduotuvė. Daug ką tik iš ten perkuosi.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 12 02, 19:04)
Aš tai kasdien, net du kart dienon kepu, dar užsiciklinau ant avižinės, tai dvigubą porciją padarau ir pirmyn  blush2.gif
Aš kepiau bulvinė duona, skanumėlis  thumbup.gif

sveikos, na man ta su avižiniais dribsniais ir kefyru schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Upė @ 2009 12 02, 22:50)
čia  4u.gif

user posted image
būtent, pačioje parduotuvėje tų kanapių ir yra, tiek skrudintų, tiek ne. Gėris, ne parduotuvė. Daug ką tik iš ten perkuosi.

Man dar patinka dž. jūros kopūstai, prieš porą dienu net duoną su jais dariau

QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 12 02, 23:16)
sveikos, na man ta su avižiniais dribsniais ir kefyru  schmoll.gif

Na matai, kiekvienam savo

O čia mano avižinė duonelė blush2.gif
user posted image
Atsakyti