Lukrecij@, labai grazios skylutes duonoje
as siandien kepiau juoda rugine duona su zemes riesutais. radau namie nelukstentu skrudintu zemes riesutu tai iberiau sauja, ir ziauriai skanu gavosi
aciu
su riesutais dar nebandziau, dedu tik saulegrazu,kmynu ir semenu, bet noriu pabandyti issikeptu su vrta trinta bulve, lb skanu, bet niekap bulves nenusiskutu
As sian bandysiu susukta (suvyniota) nezinau, kaip apibudint, kvietine duona kept. Jei gerai gausis imesiu foto.
bus idomu paziuret
QUOTE(Lukrecij@ @ 2009 12 02, 15:24)
aciu
su riesutais dar nebandziau, dedu tik saulegrazu,kmynu ir semenu, bet noriu pabandyti issikeptu su vrta trinta bulve, lb skanu, bet niekap bulves nenusiskutu
Būtinai pabandyk, jei dar tokios nekepei. Kai išvirsi bulves, tai tą skystį irgi panaudok duonai.
QUOTE(Terra2 @ 2009 12 02, 15:52)
Būtinai pabandyk, jei dar tokios nekepei. Kai išvirsi bulves, tai tą skystį irgi panaudok duonai.
\kaip tai? kas per perceptas us bulvem?
viskas tas pats tik i maisyma idedama trintu bulviu
Na va, kepiau ir aš duonelę su ruginiais miltais. Gavosi net labai skani. Pasirinkau vieną receptą iš jūsų pasiūlytos gausybės, šiek tiek modernizavau pagal save ir gavosi nu labai skani duonelė. Man prie jos nereikia jokių priedų, su balinta kava ar arbata jos riekė pusryčiams - vienas gardumas
Pagrindu ėmiau šį receptą:
"Lenkiška duona":
Tik jį perdirbau pagal save (turiu tokią ydą, retai kada laikausi tikslios receptūros, dažnai paeksperimentuoju )
225 g ruginių miltų (dėjau 250 gr., nes mušiau kiaušinį)
225 g kvietinių miltų
2 a. š. kmynų
2 a. š. druskos ( bėriau 1 a.š., nes šoninė duoda sūrumo)
20 g šviežių mielių (7 g sausų) (bėriau 15 gr. sausų mielių, nes ir miltų buvo daugiau, ir dar papildomų ingredientų primaišiau)
150 ml šilto pieno (pyliau 300 ml. pieno)
1 a. š. skysto medaus (medaus dėjau sriubinį šaukštą su dideliu kaupu, mėgstu truputi salsvą duonelę )
150 ml šilto vandens (visai nepyliau)
Vandens visai nepyliau, keičiau liesu pienu, mušiau 1 kiaušinį, šliūkštelėjau šaukštą alyvuogių aliejaus, įbėriau žiūpsnelį džiovintų svogūnų, įbėriau porą gerų šaukštų skrudintų kanapių sėklų ir darrrr ... supjausčiau smulkiais kubeliais šalto rūkymo šoninės apie 150 gr. ir taipogi subėriau į tešlą.
Duonikė gavosi superinė, prie jos net sviestuko man nebereikia. Tik pastabėlė, kadangi šoninė pati turi sūrumo, tai druskos užtenka 1 a. šaukštelio.
Pagrindu ėmiau šį receptą:
"Lenkiška duona":
Tik jį perdirbau pagal save (turiu tokią ydą, retai kada laikausi tikslios receptūros, dažnai paeksperimentuoju )
225 g ruginių miltų (dėjau 250 gr., nes mušiau kiaušinį)
225 g kvietinių miltų
2 a. š. kmynų
2 a. š. druskos ( bėriau 1 a.š., nes šoninė duoda sūrumo)
20 g šviežių mielių (7 g sausų) (bėriau 15 gr. sausų mielių, nes ir miltų buvo daugiau, ir dar papildomų ingredientų primaišiau)
150 ml šilto pieno (pyliau 300 ml. pieno)
1 a. š. skysto medaus (medaus dėjau sriubinį šaukštą su dideliu kaupu, mėgstu truputi salsvą duonelę )
150 ml šilto vandens (visai nepyliau)
Vandens visai nepyliau, keičiau liesu pienu, mušiau 1 kiaušinį, šliūkštelėjau šaukštą alyvuogių aliejaus, įbėriau žiūpsnelį džiovintų svogūnų, įbėriau porą gerų šaukštų skrudintų kanapių sėklų ir darrrr ... supjausčiau smulkiais kubeliais šalto rūkymo šoninės apie 150 gr. ir taipogi subėriau į tešlą.
Duonikė gavosi superinė, prie jos net sviestuko man nebereikia. Tik pastabėlė, kadangi šoninė pati turi sūrumo, tai druskos užtenka 1 a. šaukštelio.
QUOTE(Upė @ 2009 12 02, 18:56)
Na va, kepiau ir aš duonelę su ruginiais miltais. Gavosi net labai skani. Pasirinkau vieną receptą iš jūsų pasiūlytos gausybės, šiek tiek modernizavau pagal save ir gavosi nu labai skani duonelė. Man prie jos nereikia jokių priedų, su balinta kava ar arbata jos riekė pusryčiams - vienas gardumas
Pagrindu ėmiau šį receptą:
"Lenkiška duona":
Tik jį perdirbau pagal save (turiu tokią ydą, retai kada laikausi tikslios receptūros, dažnai paeksperimentuoju )
225 g ruginių miltų (dėjau 250 gr., nes mušiau kiaušinį)
225 g kvietinių miltų
2 a. š. kmynų
2 a. š. druskos ( bėriau 1 a.š., nes šoninė duoda sūrumo)
20 g šviežių mielių (7 g sausų) (bėriau 15 gr. sausų mielių, nes ir miltų buvo daugiau, ir dar papildomų ingredientų primaišiau)
150 ml šilto pieno (pyliau 300 ml. pieno)
1 a. š. skysto medaus (medaus dėjau sriubinį šaukštą su dideliu kaupu, mėgstu truputi salsvą duonelę )
150 ml šilto vandens (visai nepyliau)
Vandens visai nepyliau, keičiau liesu pienu, mušiau 1 kiaušinį, šliūkštelėjau šaukštą alyvuogių aliejaus, įbėriau žiūpsnelį džiovintų svogūnų, įbėriau porą gerų šaukštų skrudintų kanapių sėklų ir darrrr ... supjausčiau smulkiais kubeliais šalto rūkymo šoninės apie 150 gr. ir taipogi subėriau į tešlą.
Duonikė gavosi superinė, prie jos net sviestuko man nebereikia. Tik pastabėlė, kadangi šoninė pati turi sūrumo, tai druskos užtenka 1 a. šaukštelio.
Pagrindu ėmiau šį receptą:
"Lenkiška duona":
Tik jį perdirbau pagal save (turiu tokią ydą, retai kada laikausi tikslios receptūros, dažnai paeksperimentuoju )
225 g ruginių miltų (dėjau 250 gr., nes mušiau kiaušinį)
225 g kvietinių miltų
2 a. š. kmynų
2 a. š. druskos ( bėriau 1 a.š., nes šoninė duoda sūrumo)
20 g šviežių mielių (7 g sausų) (bėriau 15 gr. sausų mielių, nes ir miltų buvo daugiau, ir dar papildomų ingredientų primaišiau)
150 ml šilto pieno (pyliau 300 ml. pieno)
1 a. š. skysto medaus (medaus dėjau sriubinį šaukštą su dideliu kaupu, mėgstu truputi salsvą duonelę )
150 ml šilto vandens (visai nepyliau)
Vandens visai nepyliau, keičiau liesu pienu, mušiau 1 kiaušinį, šliūkštelėjau šaukštą alyvuogių aliejaus, įbėriau žiūpsnelį džiovintų svogūnų, įbėriau porą gerų šaukštų skrudintų kanapių sėklų ir darrrr ... supjausčiau smulkiais kubeliais šalto rūkymo šoninės apie 150 gr. ir taipogi subėriau į tešlą.
Duonikė gavosi superinė, prie jos net sviestuko man nebereikia. Tik pastabėlė, kadangi šoninė pati turi sūrumo, tai druskos užtenka 1 a. šaukštelio.
na ir puiku, svarbu kad pats pasidarai ko tau reikia
QUOTE(geneira @ 2009 12 02, 12:08)
Sweikutės
Kur visos? nejaugi nebekepat duonelės? gal kas kokią skanią galėtų pasiūlyti? kepiau mamytės duonelę, paprastą batoną, majonezinę (su improvizacijom...), vaisinę... Vis galvoju raugą pasigaminti, tada gal didesnis duonelių pasirinkimas būtų
Kur visos? nejaugi nebekepat duonelės? gal kas kokią skanią galėtų pasiūlyti? kepiau mamytės duonelę, paprastą batoną, majonezinę (su improvizacijom...), vaisinę... Vis galvoju raugą pasigaminti, tada gal didesnis duonelių pasirinkimas būtų
Aš tai kasdien, net du kart dienon kepu, dar užsiciklinau ant avižinės, tai dvigubą porciją padarau ir pirmyn
QUOTE(Lukrecij@ @ 2009 12 02, 14:24)
su riesutais dar nebandziau, dedu tik saulegrazu,kmynu ir semenu, bet noriu pabandyti issikeptu su vrta trinta bulve, lb skanu, bet niekap bulves nenusiskutu
Aš kepiau bulvinė duona, skanumėlis
Sveikos. Kepu sia juoda duona. klausimas kepusiom- ar tesla turi but kieta? Nes kai palaikiau viska uzpilus verdanciu vandeniu, vos isminkiau as tesla.... Dabar kildau... Ziuresiu kas gausis... O jau salyklo kvapas Kaip giros... Vaikai ateje tai paklause- kas cia taip smirda???
QUOTE(laurechka @ 2009 12 02, 20:18)
Sveikos. Kepu sia juoda duona. klausimas kepusiom- ar tesla turi but kieta? Nes kai palaikiau viska uzpilus verdanciu vandeniu, vos isminkiau as tesla.... Dabar kildau... Ziuresiu kas gausis... O jau salyklo kvapas Kaip giros... Vaikai ateje tai paklause- kas cia taip smirda???
Tešla ir turi būt kieta, pastovės savo laiką, pakils ir statyk kept. Puikai gaunasi jei laikais nurodymų