Sveikutes
dabar bandau majonezine duonele ne su mielem o su kvietiniu raugu tikiuosi kad iskils ar kas jau yra bande tai?
sveikos kepėjėlės
aš vis kepu duonelę, ir dabar kepasi,bet kitų reikalų pilna, nespėju parašyti
paskutiniu metu darau duonelę ne iš receptų, o tokią paprastą, įjungiu kad jau maišytųsi, sudedu kmynus, aliejų ir dalį kvietinių miltų, juos užlikau karštu vandeniu, tada dedu druską, cukrų, dar miltų, dažniausiai maišau su skrudintais miežinais, na ir mielių pridedu, visą procesą stebiu, jei trūksta dadedu miltų, kai išmaišo viską ir kai pusantros valandos pastovi įjungtą duonkepė, išimu maišymo menteles ir išjungiu duonkepę, kai mano akimis [akankamai pakyla įjungiu kepimo programą
o daugiau kišuosi į duonkelės darbą dėl to, kad ji mano galva pertrumpai kildina, papildomas pusvalandis ar valanda kildinimo, tikrai padeda
tiesa, kažkam reikia pieno miltelių?prašau parašykit man až,nes nekasdien paskaitau
aš vis kepu duonelę, ir dabar kepasi,bet kitų reikalų pilna, nespėju parašyti
paskutiniu metu darau duonelę ne iš receptų, o tokią paprastą, įjungiu kad jau maišytųsi, sudedu kmynus, aliejų ir dalį kvietinių miltų, juos užlikau karštu vandeniu, tada dedu druską, cukrų, dar miltų, dažniausiai maišau su skrudintais miežinais, na ir mielių pridedu, visą procesą stebiu, jei trūksta dadedu miltų, kai išmaišo viską ir kai pusantros valandos pastovi įjungtą duonkepė, išimu maišymo menteles ir išjungiu duonkepę, kai mano akimis [akankamai pakyla įjungiu kepimo programą
o daugiau kišuosi į duonkelės darbą dėl to, kad ji mano galva pertrumpai kildina, papildomas pusvalandis ar valanda kildinimo, tikrai padeda
tiesa, kažkam reikia pieno miltelių?prašau parašykit man až,nes nekasdien paskaitau
QUOTE(Margareta @ 2009 11 29, 12:18)
idomus tavo raugo receptas sakai per 2 dienas isrugsta? ir nereik primaitinti? o kvapas kaip raugo buna ne prasmirdusiu kojniu?
kvapas rugstus kaip ir priklauso raugui na o namie pasmirdusiom kojinem nebent prie vyro lovos smirda
as radau toki recepta raugo, nete, pabandziau, isejo, o kadangi to minkalo vis pasilieku kaip raugui, tai iki sekancio maisymo jis dar parugsta tai pats tas,o jei veliau nei po 2d kepu sekanti karta tai rauga dedu i saldytuva kad maziau rugtu,nors dabar galeciau kept kas diena, kaimynai draugai ir artimieji duonele kaip mat isgraibsto
na o rauga ir duonos minkala laikau Tuperware dubenyse kurie skirti teslai dabar yra 10ltr dubuo, tai i ji ir maisau, kai pakyla parugsta buna pats tas
vyras ir sako pirk pramonine krosni statyk ir varyk bizni , na bet man dar mokytis ir mokytis ta duona kept,pirmi kartai visai prasti buvo,dabar jau iseina puikiai
QUOTE(Lukrecij@ @ 2009 11 29, 16:28)
kvapas rugstus kaip ir priklauso raugui na o namie pasmirdusiom kojinem nebent prie vyro lovos smirda
nugi reiks pabandyti, nes mano raugas perrugo man rodos ismeciau..pasidare kazkokis keistas
tai dabar reik raugti nauja...
jei sitas gerit isrugsta tai super, nes tradiciskai tai vo sne savaite laiko reik zaisti
Sveikos kepėjėlės. Jungiuosi ir aš į jūsų gretas. Vakar nusipirkau duonkepę, tačiau taip jau išėjo, kad ji be instrukcijos. Modelis BIFINETT VBM 300. Ant paties aparato yra valdymo mygtukai su vokiškai surašytomis programomis. Jas išsiverčiau, bet kaip suprantu, ją galima programuoti dar kažkaip. Gal kuri turit tokią duonkepę ir galėtumėt pagelbėti. Labai norėtųsi turėti jos instrukciją. Internete man nepavyko jos aptikti.
Štai valdymo mygtukų programos: (tikiuosi teisingai jas išsiverčiau) Bet man norėtųsi kuo platesnės informacijos.
1. Normales brot. - normali, paprasta duona.
2. Weissbrot. - balta duona.
3. Vollkornbrot. - nesijotų miltų duona.
4. Susses brot. - saldi duona.
5.schnellbacken. - greitas kepimas
6. Hefeteig. - mielinės tešlos duona.
7. Nudelteig. - makaronų, koldūnų tešlos užminkymas.
8. Butter. - ??? Sviestas??? Kas čia, kokia sviestinė tešla, tipo, smėlinė???
9. Marmalade. - marmaledui virti.
10. Nur backen - tik kepimas.
Dar naivus klausimėlis. Kepiau su ja mielinės tešlos duonelę, užstačiau ant 6 programos, bet man tik išminkė ir pakildino tešlą, o aš įsivaizdavau, kad ši programa tą duonikę iš karto ir iškeps. Teko pajungti dar kepimo (10) programą. Kitų programų dar nebandžiau, gal jas užstačius ne tik išminkys, bet iš karto, be papildomo nustatymo ir iškeps?
Čia radau visą krūvą receptų, obettačiau su kuria programa kurį receptą kepti man nelabai aišku. Tai va, kreipiuosi į jau patyrusias ir turinčias kantrybės aiškinti, pagalbos. Bučiau labai dėkinga
Štai valdymo mygtukų programos: (tikiuosi teisingai jas išsiverčiau) Bet man norėtųsi kuo platesnės informacijos.
1. Normales brot. - normali, paprasta duona.
2. Weissbrot. - balta duona.
3. Vollkornbrot. - nesijotų miltų duona.
4. Susses brot. - saldi duona.
5.schnellbacken. - greitas kepimas
6. Hefeteig. - mielinės tešlos duona.
7. Nudelteig. - makaronų, koldūnų tešlos užminkymas.
8. Butter. - ??? Sviestas??? Kas čia, kokia sviestinė tešla, tipo, smėlinė???
9. Marmalade. - marmaledui virti.
10. Nur backen - tik kepimas.
Dar naivus klausimėlis. Kepiau su ja mielinės tešlos duonelę, užstačiau ant 6 programos, bet man tik išminkė ir pakildino tešlą, o aš įsivaizdavau, kad ši programa tą duonikę iš karto ir iškeps. Teko pajungti dar kepimo (10) programą. Kitų programų dar nebandžiau, gal jas užstačius ne tik išminkys, bet iš karto, be papildomo nustatymo ir iškeps?
Čia radau visą krūvą receptų, obettačiau su kuria programa kurį receptą kepti man nelabai aišku. Tai va, kreipiuosi į jau patyrusias ir turinčias kantrybės aiškinti, pagalbos. Bučiau labai dėkinga
visos, naujai prie musu prisijungusios.
Dar neteko sutikti nei vienos, kuriai nepasiteisintu sava duonele
Argumentai musu gal ir skirtingi, bet visos esam patenkintos
Upe - neteisingai verti 6 programa - ji skirta mielinei teslai ruosti (bet puikiai paruosia ir bet kokia kita tesla (koldunams, ceburekams ir ttt), nors tau tai neaktualu, nes turi 7 programa ). Is tokios mielines teslos sauniai kepamos pynes, bandeles, picos....
Paprastai, jei recepte nenurodoma kitaip, kepame 1 Pagrindine, Normal programa.
Daugiau galiu pasakyt tik isbandzius tavo duonkepe Mergaitems sauniai pavyksta ir su trumpaja programa iskept balta duona (maniske duonkepe to nepadaro arba mano ne toks skonis...)
Butter, bus matyt, sodos kepiniai. Kepam keksus (tik maisom paprastai ne duonkepej, o dubeny, nes kepimo milteliai nemegsta but ilgai makaluojami su skysciais....)
Lukrecija - as, kai esu pritinginti, medini sauksta visad palieku dubeny Nes ryt vis vien tuo paciu minkau.... Gal ir isties geriau kyla
Dar neteko sutikti nei vienos, kuriai nepasiteisintu sava duonele
Argumentai musu gal ir skirtingi, bet visos esam patenkintos
Upe - neteisingai verti 6 programa - ji skirta mielinei teslai ruosti (bet puikiai paruosia ir bet kokia kita tesla (koldunams, ceburekams ir ttt), nors tau tai neaktualu, nes turi 7 programa ). Is tokios mielines teslos sauniai kepamos pynes, bandeles, picos....
Paprastai, jei recepte nenurodoma kitaip, kepame 1 Pagrindine, Normal programa.
Daugiau galiu pasakyt tik isbandzius tavo duonkepe Mergaitems sauniai pavyksta ir su trumpaja programa iskept balta duona (maniske duonkepe to nepadaro arba mano ne toks skonis...)
Butter, bus matyt, sodos kepiniai. Kepam keksus (tik maisom paprastai ne duonkepej, o dubeny, nes kepimo milteliai nemegsta but ilgai makaluojami su skysciais....)
Lukrecija - as, kai esu pritinginti, medini sauksta visad palieku dubeny Nes ryt vis vien tuo paciu minkau.... Gal ir isties geriau kyla
QUOTE(Mrs. R @ 2009 11 29, 21:07)
Butter, bus matyt, sodos kepiniai. Kepam keksus (tik maisom paprastai ne duonkepej, o dubeny, nes kepimo milteliai nemegsta but ilgai makaluojami su skysciais....)
Ačiū už pastebėjimą. Vakar kepiau kalėdinius pyragus, tešlą maišiau su duonkepe, paskui stebėjausi, kad taip mažai pakilo.
Papildyta:
Dar radau lietuvišką puslapį kur kalbama apie duonos kepimą.
http://savaites.blogspot.com/
Amerikietiška duona
Prancūziškas batonas su įdaru
Ruginė duona
Gruziniška duona
Žalios Varnos Pusryčių batonai
Žalios Varnos Itališka duona ciabatta
Žiupsnelio Druskos Itališka naminė duona
QUOTE(Mrs. R @ 2009 11 29, 20:07)
Butter, bus matyt, sodos kepiniai. Kepam keksus (tik maisom paprastai ne duonkepej, o dubeny, nes kepimo milteliai nemegsta but ilgai makaluojami su skysciais....)
O jeigu maisyti duonkepej - tai kada ideti kepimo miltelius? Pries kiek laiko iki maisymo pabaigos? Pas mane maiso 24 minutes
kiek as skaiciau, tai kepiniai su kepimo milteliais gaminami taip: sumaisomi visi slapi produktai, isplakami ir co, pagal recepta, tada kep milteliai maisomi su sausa mase ir viskas beriama i plakini, maisoma tik tiek, kad issimaisytu, bet ne tiek, kiek mielinei teslai ir skubiai dedama kept.
rsc - paprastai rekomenduojama kepimo miltelius sumaisyti bent su trupuciu miltu, o dar geriau - su visu reikalingu miltu kiekiu, kad tolygiai pasiskirstytu, tai sunku but pasakyt, kokiu momentu bert i duonkepe, na, tada, kai beri miltus Todel ir sakau - viska plaku mixeriu ir dedu i duonkepe tik kept arba - maisau duonkepej, bet kai jau ismaiso, programa isjungiu ir jungiu kepima, nemaskatuoju teslos visa laika.
rsc - paprastai rekomenduojama kepimo miltelius sumaisyti bent su trupuciu miltu, o dar geriau - su visu reikalingu miltu kiekiu, kad tolygiai pasiskirstytu, tai sunku but pasakyt, kokiu momentu bert i duonkepe, na, tada, kai beri miltus Todel ir sakau - viska plaku mixeriu ir dedu i duonkepe tik kept arba - maisau duonkepej, bet kai jau ismaiso, programa isjungiu ir jungiu kepima, nemaskatuoju teslos visa laika.
QUOTE(Mrs. R @ 2009 11 29, 22:07)
visos, naujai prie musu prisijungusios.
Lukrecija - as, kai esu pritinginti, medini sauksta visad palieku dubeny Nes ryt vis vien tuo paciu minkau.... Gal ir isties geriau kyla
Lukrecija - as, kai esu pritinginti, medini sauksta visad palieku dubeny Nes ryt vis vien tuo paciu minkau.... Gal ir isties geriau kyla
as minkau su Tuperware teslos mentle ji lb faina, man su mediniais nepatinka, bet pastebejau kad palikus sauksta ne tik kad rugstis sutilesne, bet man jau ji per didele, reikia papildomai deti cukraus, tai daugiau jo ir nepalikinesiu
na o as is savo MB zvengiau,kai iskepiau ta nei duona nei batona tai ejo rataiss apie virtuve, tai valgo su sviestu,tai su uogiene, tai su mesa, na is karto nekreipiau demesio bet kai atejau ir paziurejau kas liko is kepalo tai raiciausi is juoko , na bet man tai kaip pagyrimas kad skanu o pats sako na jau pritines netelpa, ale taip skanu kad neatsilaikau,o dar silta istraukei
na o dabar vel uzkaiitus kepu pilna orkaite , stengiuosi tada kai elektra pigesne, bet jau viskas uzsakuta sau tik kepaliuka pasiliksiu nes jau nebeliko
QUOTE(Mrs. R @ 2009 11 29, 20:07)
Labai ačiū už paaiškinimus.
Užvakar kepiau baltą duoną su riešutais, razinomis ir medumi. Suvalgėm ant smūgio, labai skani ji karšta buvo. Vakar kepiau mielinės tešlos pyragą su obuolių įdaru. Irgi labai skaniai gavosi. Aš šiaip kepinėjimuose ne naujokė, pyragai ir bandelės dažnai kepamos mano namuose, tik orkaitėje. Bet vat duonelės nesu kepusi. Ir duonkepė man dar neišsiaiškinta naujovė Tai šiandien ieškausi ruginės duonos kokio skanaus recepto. Pabandysiu su pirma programa kepti, kaip ir buvo rekomenduota
Uzsimaniau ir as duonkepes, ale brangios nenoriu, mazu nenaudosiu gal galit patarti ar sita gera http://www.topshop.l...e...irp=8&pcs=1 ? ar geriau kokios kitos paieskot?