QUOTE(Junda @ 2009 11 26, 13:44)
Tai jų Lietuvoj net nėra?
QUOTE(nataliuncik @ 2009 11 26, 18:30)
PAIDUKE turi kaip nataliuncik ir rase
Kaip įdomu, pasirodo, raugas angliškai yra 'starter', verčiau tokį tekstą ir niekaip nesupratau kas tas yra. Bet davė klientas linką pasiskaityt (http://www.wisegeek.com/what-is-a-bread-starter.htm) ir žiūriu skaitau apie kažką pažįstamo. Bet jokiam LT-EN žodyne raugas nėra taip įvardintas, prasti tie žodynai... Dabar žinosiu, kaip rasti receptų angliškai (Dar raugas vadinamas mother dough.)
Oi, mergaitės, turiu tokią problemėlę.. Per pažįstamą ūkininką pasisekė gauti miltų (iš kažkokio slapto malūno, kuris net nežinau kur randasi, nes man tiesiog, parvežė, kai prasitariau, jog būtų gerai pigesnių miltų kur užsipirkti. Sulaukiau skambučio, kad gavo, tai man teliko iš to ūkininko pasiimti ir pinigėlius sumokėt ). O bėda ne tame, kad miltus gavau, o tame, kad nežinau kur dabar kokie tie miltai.. Tas žmogus man suorganizavo dviejų rūšių ruginių ir dviejų rūšių kvietinių miltų. Aišku, jokių užrašų, jokių lapelių nieko nėr.. tik viename maiše du maišeliai ir kitame maiše du maišeliai. Sako, tu vistiek jau tiek laiko duoną kepi, tai atskirsi Bandžiau pagal spalvą atsekti, kurie yra kurie.. atrodo pasisekė, bet, kad tas tamsumas neką ten ir skiriasi.. gal kokiu puse tono tamsesni vieni.. Sakė, kad vienas maišelis stambesnių, kitas smulkesnių (čia taip pat su ruginiais ir kvietiniais). Bandžiau pirštais atskirti.. patryniau tarp pirštų. aga.. tiek vieni, tiek kiti kone kaip dulkės.. Tai dabar nežinau kaip čia man su jais seksis tą duonelę kepti Juokingiausia, kad jau kai išeidinėjau iš jo, jis man leptelėjo - "kai reikės, tik pasakyk, kokie tau labiausiai tiko, bandysiu dar parvežti". Kai namie apžiūrėjau, tai juokas suėmė.. įdomu, kokių čia reikės prašyt, jei pati neišsiaiškinu kur kokie o miltų tai nemažas kiekis.. suorganizavo man 4 rūšių po 5 kg. tai visumoj kaip ir 20 kg tiesa, ir kainavo tik 20 lt
Gal kas žino kokių gudrybių, kaip atskirti kur kokie miltai?
Gal kas žino kokių gudrybių, kaip atskirti kur kokie miltai?
Juoda duonytė gavosi valgoma... su silkute prikapojom, niam... kai suvalgysim, bandysiu nataliuncik šeimos duoną ,,,
Šiandie nagus suknietėjo išbandyti programą su kepimo milteliais, kad ilgai negaišt, pasinaudojau prie duonkepės siūlomu kekso receptuku, bet neturėjau jokių vaisių, nei razinų, nei cukatų, tai sumečiau šaldytas vyšnias iš kameros, matyt jos man ir pakišo koją, ai dar sviestas, sunkiai maišėsi, nors smulkiais gabaliukais supjausčiau, kai pradėjo kept, jis akivaizdžiai tirpo,,, Ko pasekoje, keksas pasibaigus programai dar buvo žalias ir neapkepusiu viršum, todėl įjungiau dar 10 min. Negi to pakako, Kad sudegtų taip krašteliai ir apačia, bet kvapas nuostabus ir skonis... mmm... burnoj tirpsta, laukiu vyro, kad pasakytų savo nuomonę paragavęs.
Šiandie nagus suknietėjo išbandyti programą su kepimo milteliais, kad ilgai negaišt, pasinaudojau prie duonkepės siūlomu kekso receptuku, bet neturėjau jokių vaisių, nei razinų, nei cukatų, tai sumečiau šaldytas vyšnias iš kameros, matyt jos man ir pakišo koją, ai dar sviestas, sunkiai maišėsi, nors smulkiais gabaliukais supjausčiau, kai pradėjo kept, jis akivaizdžiai tirpo,,, Ko pasekoje, keksas pasibaigus programai dar buvo žalias ir neapkepusiu viršum, todėl įjungiau dar 10 min. Negi to pakako, Kad sudegtų taip krašteliai ir apačia, bet kvapas nuostabus ir skonis... mmm... burnoj tirpsta, laukiu vyro, kad pasakytų savo nuomonę paragavęs.
QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 11 27, 16:03)
Juoda duonytė gavosi valgoma... su silkute prikapojom, niam... kai suvalgysim, bandysiu nataliuncik šeimos duoną ,,,
Šiandie nagus suknietėjo išbandyti programą su kepimo milteliais, kad ilgai negaišt, pasinaudojau prie duonkepės siūlomu kekso receptuku, bet neturėjau jokių vaisių, nei razinų, nei cukatų, tai sumečiau šaldytas vyšnias iš kameros, matyt jos man ir pakišo koją, ai dar sviestas, sunkiai maišėsi, nors smulkiais gabaliukais supjausčiau, kai pradėjo kept, jis akivaizdžiai tirpo,,,
Šiandie nagus suknietėjo išbandyti programą su kepimo milteliais, kad ilgai negaišt, pasinaudojau prie duonkepės siūlomu kekso receptuku, bet neturėjau jokių vaisių, nei razinų, nei cukatų, tai sumečiau šaldytas vyšnias iš kameros, matyt jos man ir pakišo koją, ai dar sviestas, sunkiai maišėsi, nors smulkiais gabaliukais supjausčiau, kai pradėjo kept, jis akivaizdžiai tirpo,,,
Vyšnias reikėjo atšaldyt ir trupučiuką dadėt miltų(nes jie dar savu sulčių paleido), sviestas turėjo būt minkštas, ne iš šaldytuvo, nes pagrindine taisyklė, kepant duoną/pyragus VISKAS turi būt vienodos temperatūros arba šiltesnes
QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 11 27, 16:03)
tai prasom pasidalinti tuo receptu
QUOTE(nataliuncik @ 2009 11 27, 17:04)
Vyšnias reikėjo atšaldyt ir trupučiuką dadėt miltų(nes jie dar savu sulčių paleido), sviestas turėjo būt minkštas, ne iš šaldytuvo, nes pagrindine taisyklė, kepant duoną/pyragus VISKAS turi būt vienodos temperatūros arba šiltesnes
Nataliuncik, žinau ale, kad pas mane nėra kada palauk ... sugalvojau ir einu, nu kitą kart bus planuotas, tai pasistengsiu...
QUOTE(Margareta @ 2009 11 27, 17:08)
tai prasom pasidalinti tuo receptu
Man rodos čia jau toks buvo, bet aš parašysiu su savo nukrypimais tada :
Keksas
1kg "gabaliukas", kepti 1val. 25min.
4 kiaušiniai,
220 g. cukraus,
1,5 pok, vanilino,
1 žiupsnelis druskytės,
2 v.š romo (aš pyliau raudonos devynerios, neapsakomas kvapas)
1,5 citrinos sulčių ir žievelės (dėjau 1 mažą)
220g sviestuko,
450g kv. miltų,
3,5a.š kepimo miltelių,
100g razinų,
100g cukruotų vaisių ( neturėjau nei to nei to, tai įkroviau šaldytų vyšnių, kurias reikia atšildyt ir nusunkt)
kiaušinius su vanilinu ir cukrum paplakti šluotele 5 min, tada pilti į duonkepės indą, dedam produktus pagal eiliškumą duonkepės (pas mane pirmiausia skysčiai, sviestas, tada miltai, kepimo milteliai.
Programa, kepiniams su kepimo milteliais, priedus dedam po supypsėjimo.
skanaus!
Nataliuncik, labas vakaras, ar Jūs avižinę duonelę palikę užmaišytą per naktį minkote rankomis ar duonkepėje? Stengiuosi Jums neįkyrėti, vis skaitau forume , bet kaip naujokei vis iškyla klausimų
QUOTE(AngeleZ @ 2009 11 27, 18:58)
Nataliuncik, labas vakaras, ar Jūs avižinę duonelę palikę užmaišytą per naktį minkote rankomis ar duonkepėje? Stengiuosi Jums neįkyrėti, vis skaitau forume , bet kaip naujokei vis iškyla klausimų
Aš avižinius dribsnius sudedu į bliudą, užpilų kefyrų ir palieku šaldytuve nakčiai (dabar kaip šalta, balkone), net nemaišau, pats permirks Ryte arba kada turiu laiko(būna kad net ir vakare) su šaukštu sumaišau su miltais, druską, aliejum ir kepimo milteliais ir į kepimo formą
Ačiū, šiandien užmaišysiu,ryt kepsiu ir pasigirsiu kaip sekėsi
Šiandien kepiau bandelių
Bandelės su pekano riešutų ir apelsinų džemo įdaru
puodelis 250ml
1 puodelis pieno,
1/4 puodelio grietinės,
1 šaukštas apelsinų džemo,
3 puodeliai miltų,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštelis druskos,
2 šaukšteliai sausų mielių,
Tešlą pasiruošiau su tešlos programa. Tešla susisuko į dailų rutuliuką, o iškilo iki pat kibirėlio viršaus. Padalinau į 12 gabaliukų. Dėjau po šaukštelį įdaro, užspaudžiau ir sudėjusi dar pakildinau apie pusvalandį. Aptepiau plaktu kiaušiniu. Kepiau 20 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Įdarui sumaišiau pusę puodelio apelsinų džemo su žievelėmis ir porą saujų pakepintų pekano riešutų. Tešla nėra saldi, tai įdarą galima dėti ir nesaldų.
Bandelės su pekano riešutų ir apelsinų džemo įdaru
puodelis 250ml
1 puodelis pieno,
1/4 puodelio grietinės,
1 šaukštas apelsinų džemo,
3 puodeliai miltų,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštelis druskos,
2 šaukšteliai sausų mielių,
Tešlą pasiruošiau su tešlos programa. Tešla susisuko į dailų rutuliuką, o iškilo iki pat kibirėlio viršaus. Padalinau į 12 gabaliukų. Dėjau po šaukštelį įdaro, užspaudžiau ir sudėjusi dar pakildinau apie pusvalandį. Aptepiau plaktu kiaušiniu. Kepiau 20 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Įdarui sumaišiau pusę puodelio apelsinų džemo su žievelėmis ir porą saujų pakepintų pekano riešutų. Tešla nėra saldi, tai įdarą galima dėti ir nesaldų.