Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Geneira, o kokios rūšies miltus naudoji? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 11 13, 13:57)
Nu ne, dėl mielių taip negali, gal rimtai koks skersvėjis ar kas atidarinėja kai kepasi ?  g.gif Bet šiaip, duonytė labai graži  thumbup.gif

na kai kepa nedarinėju, bet kai kildina tai sumąstau praverti ir pavėpsoti blush2.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2009 11 13, 15:13)
Geneira, o kokios rūšies miltus naudoji?  g.gif

Naudoju Šiaulių miltus (kvietiniai miltai, 812D, I rūšies)
Atsakyti
Pastebėjau, kad miltų ir vandens santykis labai priklauso ir nuo pačių miltų. Rupesni ir pilnagrūdžiai reikalauja daugiau skysčių, tuo tarpu kvietiniams dažnai reikia mažiau vandens. ax.gif
Tokią duonelę kaip geneira ir mes kepam thumbup.gif Mūsų šeimos vyrų mėgstamiausia ax.gif Mažasis pamatęs nuotrauką iškart paklausė:"Ar čia saldainukų duona?" lotuliukas.gif
Vis ruošiausi ir niekaip neprisiruošdavau parodyt savo duonelę su naminiu raugu. Susiėmiau pagaliau smile.gif Štai:
[attachmentid=188083]
[attachmentid=188084]
Šįkart dariau ne su ruginiais miltais, o su pilnagrūdžiais kvietiniais. MB sakė, kad geriausia, kokia tik buvo duona su naminiu raugu. O svarbiausia- samagonu neatsiduoda (mat jis labai jautrus alkoholio kvapams- abstinentas) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Letta @ 2009 11 13, 15:52)
Pastebėjau, kad miltų ir vandens santykis labai priklauso ir nuo pačių miltų. Rupesni ir pilnagrūdžiai reikalauja daugiau skysčių, tuo tarpu kvietiniams dažnai reikia mažiau vandens. ax.gif
Tokią duonelę kaip geneira ir mes kepam thumbup.gif Mūsų šeimos vyrų mėgstamiausia  ax.gif Mažasis pamatęs nuotrauką iškart paklausė:"Ar čia saldainukų duona?" lotuliukas.gif
Vis ruošiausi ir niekaip neprisiruošdavau parodyt savo duonelę su naminiu raugu. Susiėmiau pagaliau smile.gif Štai:
[attachmentid=188083]
[attachmentid=188084]
Šįkart dariau ne su ruginiais miltais, o su pilnagrūdžiais kvietiniais. MB sakė, kad geriausia, kokia tik buvo duona su naminiu raugu. O svarbiausia- samagonu neatsiduoda (mat jis labai jautrus alkoholio kvapams- abstinentas) lotuliukas.gif

kaip skaniai atrodo duonytė bigsmile.gif gal receptuką mirksiukas.gif
Atsakyti
Letta, labai grazi duona bigsmile.gif tokia graziai poreta thumbup.gif

norejau paklausti, gal kuri nors kepet juoda juoda su slyvom ar panasiais priedais? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 13 lapkričio 2009 - 18:01
QUOTE(Margareta @ 2009 11 13, 17:33)
Letta, labai grazi duona  bigsmile.gif tokia graziai poreta  thumbup.gif

norejau paklausti, gal kuri nors kepet juoda juoda su slyvom ar panasiais priedais?  g.gif

Aš kepu su džiovintom slyvom, o kai buvo šviežios, ir su šviežiais. O ką?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 11 13, 20:12)
Aš kepu su džiovintom slyvom, o kai buvo šviežios, ir su šviežiais. O ką?


juoda rugine duonele? gal pakomentuotum recepta? ar paprasciausiai i ipratsta kasdiene juoda duona idejai slyvu? noreciau iskepti tokia bet svarstau kaip cia ko idejus..kartu bijau kad su slyvom gali buti per saldi g.gif vis gi ne batonas butu...
Atsakyti
Sveikutės,
taigi mano duonelė - valgoma smile.gif Kepiau pagal receptą, kur prie ruginio raugo, giedriaus_v puslapyje yra.
bekildama ir bekepdama susiplojo gana nemažai, gal per skysta buvo tešla, nors atrodė šiaip kieta gana. Pluta irgi kietoka, nors ir vandenuku purškėm, bet prie raugintų kopūstų ar baltos mišrainės tinka. smile.gif Taigi užraugiau kitą, nes raugo dar buvo, ir bandysiu dar kartą smile.gif O raugą patalpinau į šaldytuvą.
Atsakyti
Gal man kas gali paaiskinti ka as ne taip darau. kodel kepant duona su ruginiais miltais man nesigauna verysad.gif isbandziau 2 receptus ir gaunu akmeni, beje as kepu orkaitej, nes duonkepes neturiu. duonele kyla graziai, visada siltai kildinu, ir ziuriu kad butu pakile mazdug dvigubai. balta duona gerai gaunas, bet va jei yra ruginiu miltu tai labai kieta gaunasi. paskutini kart mamytes duona isbandziau, na viduj dar nieko, bet atpjauti tai jegu reikia begales. galvoju gal per maza temperatura nustatau, nes kepu taip pat kaip balta duonele. Labai aciu jums is anksto uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Letta @ 2009 11 13, 16:52)
Pastebėjau, kad miltų ir vandens santykis labai priklauso ir nuo pačių miltų. Rupesni ir pilnagrūdžiai reikalauja daugiau skysčių, tuo tarpu kvietiniams dažnai reikia mažiau vandens. ax.gif
Tokią duonelę kaip geneira ir mes kepam thumbup.gif Mūsų šeimos vyrų mėgstamiausia  ax.gif Mažasis pamatęs nuotrauką iškart paklausė:"Ar čia saldainukų duona?" lotuliukas.gif
Vis ruošiausi ir niekaip neprisiruošdavau parodyt savo duonelę su naminiu raugu. Susiėmiau pagaliau smile.gif Štai:
[attachmentid=188083]
[attachmentid=188084]
Šįkart dariau ne su ruginiais miltais, o su pilnagrūdžiais kvietiniais. MB sakė, kad geriausia, kokia tik buvo duona su naminiu raugu. O svarbiausia- samagonu neatsiduoda (mat jis labai jautrus alkoholio kvapams- abstinentas) lotuliukas.gif


Aha. laukiam receptuko smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Sikste @ 2009 11 13, 22:31)
Gal man kas gali paaiskinti ka as ne taip darau. kodel kepant duona su ruginiais miltais man nesigauna  verysad.gif  isbandziau 2 receptus ir gaunu akmeni, beje as kepu orkaitej, nes duonkepes neturiu. duonele kyla graziai, visada siltai kildinu, ir ziuriu kad butu pakile mazdug dvigubai. balta duona gerai gaunas, bet va jei yra ruginiu miltu tai labai kieta gaunasi. paskutini kart mamytes duona isbandziau, na viduj dar nieko, bet atpjauti tai jegu reikia begales. galvoju gal per maza temperatura nustatau, nes kepu taip pat kaip balta duonele. Labai aciu jums is anksto uz atsakymus  4u.gif


Mano irgi kieta buvo, bandysiu kitą receptą. Pasidalinsiu įspūdžiais.
kepiau iš raugo 1/3 ir ruginių miltų ir vandens. pakildinau, bet gavos kieta.. Bet valgoma.
Atsakyti
sveikos gyvos,

visai neturejau laiko sia sav, tai kepiau duona is picos misinio. Radau pirkti daigintu dziovintu grudu - labai puikiai tiko thumbup.gif Duona buvo ypatingai minksta, kadangi nedejau daugiau jokiu prieskoniu - pica tikrai nekvepejo :0
Buvau pas kaimynus PL, prisipirkau Maka domowa po 0,55zl/kg bigsmile.gif Vel kepsiu ax.gif
Atsakyti
turiu klausimuką: ar jūs miltus persijojat?
Ir dar: ar mamytės duonai nereikia riebalų? ir tikrai kepti 2 val? gal galiu kepti kokia programa? na pavyzdžiui:nesijotų miltų duonai (programa skirta kepti duoną iš miltų su sėlenomis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geneira: 13 lapkričio 2009 - 23:18