Taure nepergyvenk, nu butu kazkas ne taip jei viskas imtu ir gautusi visada
kepiau sian pagaliau majonezine, bet.... be krapu ir be svogunu dejau sezamo, krapu, semenu mazdaug po sauksta valgoma ir 100 gr dejau rupiu miltu likusius 380 malsenos auksciausios rusies dickis mano subrokino kad neskanu - bet as to ir tikejaus nes jam skanu baltas batonas be priedu ir juoda duona visi kiti mielai ragavo nes nesenai atauso
QUOTE(Mrs. R @ 2009 11 22, 20:39)
kas kas cia atsitiko jai?
siaip tai tfiu tfiu tfiu bet man duona su naminiu raugu nepelyja o prisimenu parduotuveine duona tai pastoviai pelesis isimesdavo
QUOTE(Margareta @ 2009 11 22, 06:11)
kazkaip nemanau, kad pagadintum duona jei vietoje tu pasuku idetum kefyro
Dėjau viską ko prašo receptas, o receptą naudojau iš duonkepės knygelės
QUOTE(nataliuncik @ 2009 11 22, 07:37)
Taurė, žinai, pas mane jei yra namie kefyro, sulčių, pieno, kurios nieks negeria/užsistovėjo, tai visada dedu vietoj vandens, tai kad drąsiai eksperimentuok
Dar žinau kad USA miltai skiriasi nuo LT, ten reikia mažiau dėt mielių. O kur tu gyveni?
Dar žinau kad USA miltai skiriasi nuo LT, ten reikia mažiau dėt mielių. O kur tu gyveni?
Gyvenu JAV. Miltus naudojau tokius kokie nurodyti recepte. Šiandien pamačiau, kad permažai mielių įdėjau. Ten prašė 2 ir 3/4 šaukštelio, o aš tik 2 įdėjau
Šiandien kepiau baltą duonytę su parmashan sūriu ir pipirais. Gavosi labai labai skani, bus prie dažnai kepamų, nes visi šeimos nariai įvertino 10 balų
Tik toks klausimukas. Kai kepiau iš mixo, duonytės plutelė iškepė labai graži, glotni ir gražiai paskrudusi. Kai kepu iš receptų, pluta nelygi, nelabai gražios spalvos ir skyla kažkurioje vietoje. Ar taip ir turi būti ar galima patepti žalią tešlą kai išiminėju mentelę. MB aiškina, kad reikia patepti, bet sakiau netepsiu kol jūs nepapasakosit ką daryti
QUOTE(Taurė @ 2009 11 23, 10:44)
MB aiškina, kad reikia patepti, bet sakiau netepsiu kol jūs nepapasakosit ką daryti
Aš kartais palyginu vandeniu sudrėkinusi rankas prieš prasidedant kepimo programai Kelis kartus buvau paviršių patepliojusi kiaušinio baltymu (čia jau tepliojau teptuku, skirtu tam reikalui. Taip pat prieš prasidedant kepimo programai).
Bet jei matau, kad kepaliukas iškilęs ir paviršius gražiai lygus, tada jau nieko nedarau
O kai skyla normalu ?
QUOTE(Margareta @ 2009 11 22, 19:40)
sita turetu buti saldi? is kefyro, kaip suprantu rugsti varske gaunasi aciu jums
visiškai nerūgšti. Labai skani risotta gaunasi. Man su kefyru patiko labiau, nes gaunasi kremas, o ne paprasta varškė
Aš kažkaip dėl to nesu susimąsčiusi - gerai tai ar ne. Tik pastebėjau, kad kai kamuoliukas susisuka dailiai, tada viršus neskyla. O dailiai man susisuka, kai kamuoliukas būna minkštesnis. Kai tešla kietesnė, tai ir susiminko ji ne tokia dailia forma. Tiksliau, kai minkštesnė, tai ji sugula gražiai, o kai kietesnė - tada tada ir skilimų būna, ir labai grublėtas paviršius pasitaiko (toks kaip ežiukas). Gerai tai ar blogai, tikrai nežinau
Taurė, pabandyk su kiaušinio trynių patept, nustebsi
Kepiau vakar nataliuncik batona. Niam. Ryte beveik visa su vaikais ir sukapojom Kepiau sumustiniu duonos programa.
Labukas,
Sakykit, o i ta varskes krema is rugpienio dedat dar kokiu zoleliu ar priedu?
Bais susigundziau pabandyt pasidaryt
Sakykit, o i ta varskes krema is rugpienio dedat dar kokiu zoleliu ar priedu?
Bais susigundziau pabandyt pasidaryt
QUOTE(vakare-tyla @ 2009 11 23, 15:08)
Labukas,
Sakykit, o i ta varskes krema is rugpienio dedat dar kokiu zoleliu ar priedu?
Bais susigundziau pabandyt pasidaryt
Sakykit, o i ta varskes krema is rugpienio dedat dar kokiu zoleliu ar priedu?
Bais susigundziau pabandyt pasidaryt
Jau pasidarot tą varškę, tai jau tada galit dėti ko tik širdis ar skrandis geidžia
QUOTE(mama_Greta @ 2009 11 22, 20:03)
O man kur kas labiau patiko varskyte pagal sita recepta http://www.zaidimuai...ta-ricotta.html
Visai kaip rikota
Visai kaip rikota
As dariau dusyk is kefyro, man nepatiko, gaunasi tas pats kefyras tik su prieskoniais (na man nesigavo kazkodel tokia kokia pavaizduota foto, atitirpo ir liko skystas kefyras, i varske visai net nepanasu), ispyliau i kriaukle, o stai dariau pagal si recepta, tai visai kas kita, gavosi tikra rikota