pasukos tipo kaip kefyras nia? zinau kad pasuku nemegstu o kefyra labai
QUOTE(Taurė @ 2009 11 21, 19:37)
Mergytės, kas yra salyklas ir pasukos ? Jaučiu nei vieno nei kito nerasiu parudotuvėse
Ir dar gal žinote kas yra vital gluten ? Mano receptų knygelėje daug kur reikia jo dėti, o nežinau kas tai yra
Ir dar gal žinote kas yra vital gluten ? Mano receptų knygelėje daug kur reikia jo dėti, o nežinau kas tai yra
pasukos siaip yra toks skystimas, kuris lieka sumusus sviesta, taciau pardese pardevineja kiokias pasukas
http://www.pienozvai...os/pasukos/1106
o salyklas angliskai jei neklystu malt
Taure, Airijoj kefyras toks skystalas, tai manau LT jis butu kaip pasukos... Buttermilk vadinas pas mus... Salyklo dar neuztikau niekur cia, ale jau laukiu siuntinio, sese delonoj nupirko man
QUOTE(Margareta @ 2009 11 21, 14:43)
pasukos siaip yra toks skystimas, kuris lieka sumusus sviesta, taciau pardese pardevineja kiokias pasukas
http://www.pienozvai...os/pasukos/1106
o salyklas angliskai jei neklystu malt
http://www.pienozvai...os/pasukos/1106
o salyklas angliskai jei neklystu malt
Ieškosiu
QUOTE(laurechka @ 2009 11 21, 17:20)
Taure, Airijoj kefyras toks skystalas, tai manau LT jis butu kaip pasukos... Buttermilk vadinas pas mus... Salyklo dar neuztikau niekur cia, ale jau laukiu siuntinio, sese delonoj nupirko man
pas mus buttermilk kaip normalus kefyras. Šiandien specialiai pažiūrėjau, nėr nieko nekefyriško
Ką tik iškepė whole wheat kepalėlis ir žiauriai nusivylusi esu
Recepte dedama to buttermilk. Viską matavau labai atsargiai, o duona neiškilo pakankamai. Kai minkėsi tešla, man toks vaizdas buvo, kad jau tada perkieta, skysčio lyg trūktų, bet bijojau dadėti
Gal miltų perdaug primatavau, žodžiu mokytis man ir mokytis Šiaip skonis geras, bet kažkas padaryta negerai
Ir dar, pluta viršutinė visa perdžiūvus iškepė. Kai buvo signalas išimti mentelei, išiminėdama mačiau, kad jau tada plutelė apžiūvusi dėjosi ant žalios tešlos. Vienžo klaiki nesėkmė
Recepte dedama to buttermilk. Viską matavau labai atsargiai, o duona neiškilo pakankamai. Kai minkėsi tešla, man toks vaizdas buvo, kad jau tada perkieta, skysčio lyg trūktų, bet bijojau dadėti
Gal miltų perdaug primatavau, žodžiu mokytis man ir mokytis Šiaip skonis geras, bet kažkas padaryta negerai
Ir dar, pluta viršutinė visa perdžiūvus iškepė. Kai buvo signalas išimti mentelei, išiminėdama mačiau, kad jau tada plutelė apžiūvusi dėjosi ant žalios tešlos. Vienžo klaiki nesėkmė
QUOTE(Taurė @ 2009 11 22, 10:57)
Ką tik iškepė whole wheat kepalėlis ir žiauriai nusivylusi esu
Recepte dedama to buttermilk. Viską matavau labai atsargiai, o duona neiškilo pakankamai. Kai minkėsi tešla, man toks vaizdas buvo, kad jau tada perkieta, skysčio lyg trūktų, bet bijojau dadėti
Gal miltų perdaug primatavau, žodžiu mokytis man ir mokytis Šiaip skonis geras, bet kažkas padaryta negerai
Ir dar, pluta viršutinė visa perdžiūvus iškepė. Kai buvo signalas išimti mentelei, išiminėdama mačiau, kad jau tada plutelė apžiūvusi dėjosi ant žalios tešlos. Vienžo klaiki nesėkmė
Recepte dedama to buttermilk. Viską matavau labai atsargiai, o duona neiškilo pakankamai. Kai minkėsi tešla, man toks vaizdas buvo, kad jau tada perkieta, skysčio lyg trūktų, bet bijojau dadėti
Gal miltų perdaug primatavau, žodžiu mokytis man ir mokytis Šiaip skonis geras, bet kažkas padaryta negerai
Ir dar, pluta viršutinė visa perdžiūvus iškepė. Kai buvo signalas išimti mentelei, išiminėdama mačiau, kad jau tada plutelė apžiūvusi dėjosi ant žalios tešlos. Vienžo klaiki nesėkmė
Man visada tokia kietoka gaunasi, bet plutelė nesideda. Gal dar pabandyk kitą receptą. Ar darei su greita programa ? Pabandyk iš kitokių miltų kepti.
Jau paragavom jogurtinės duonos. Irgi labai gera.
Tik aš dar kiaušinį įdėjau.
Fortos receptas
didelis indelis naturalaus jogurto
20gr.sviesto
a.s.druskos
v.s.cukraus(dejau medu)
540gr.miltu
pokelis sausu mieliu
QUOTE(Nerutė @ 2009 11 21, 20:00)
nu tu matai nu gaunasi sakyciau neblogai alia nebandziau gi C tai negaliu lygint o tai kaip pakiukas tu C atrodo
as tai naudoju kauno grudu 812C, toks oranzinis pakelis. neradau paveiksliuko... perku norfoj, bet maciau ir berods Iki parduotuvese ar maximoj.
Nu bet va raso, kad kitoms ir tie 550D tinka batonams ir net labiau patinka. Tai net nezinau, gal cia ipratimo ar skonio reikalas
QUOTE(Taurė @ 2009 11 22, 05:22)
Ieškosiu
pas mus buttermilk kaip normalus kefyras. Šiandien specialiai pažiūrėjau, nėr nieko nekefyriško
pas mus buttermilk kaip normalus kefyras. Šiandien specialiai pažiūrėjau, nėr nieko nekefyriško
kazkaip nemanau, kad pagadintum duona jei vietoje tu pasuku idetum kefyro
o as vakar kepiau balta duona tipo "Toste" tik pridjau savu priedu, kvieciu gemalu, selenu ir sauleje dziovintu pomidoru, tu kur buna aliejuje. tai gavosi laaabai skani duona
Taurė, žinai, pas mane jei yra namie kefyro, sulčių, pieno, kurios nieks negeria/užsistovėjo, tai visada dedu vietoj vandens, tai kad drąsiai eksperimentuok
Dar žinau kad USA miltai skiriasi nuo LT, ten reikia mažiau dėt mielių. O kur tu gyveni?
Dar žinau kad USA miltai skiriasi nuo LT, ten reikia mažiau dėt mielių. O kur tu gyveni?
Mes Airijoj duonai naudojam Strong miltus. Juose baltymu daug. Dabar naudojam baltus, rudus, rupius (wholemeal ar wholeweat), ruginiu gavom lenkisku.... Sulauksiu siuntinuko ir LT, tai kepsiu su sausu raugu ir salyklu...
Kai kepiau majonezine duona, tai mb net neparagavo... Pas mus kazkaip einamiausia yra stambaus malimo miltu duona... Snd eisu kept su semkom, moliugu seklom ir t.t. Idesiu rec ir foto paskui. Ir gaunas man ji skirtingai... Jei maisau stambius su baltais miltais, iskyla normaliai, jei dedu tik stambius miltus, buna neiskilus, bet skonis panasus...
Kai kepiau majonezine duona, tai mb net neparagavo... Pas mus kazkaip einamiausia yra stambaus malimo miltu duona... Snd eisu kept su semkom, moliugu seklom ir t.t. Idesiu rec ir foto paskui. Ir gaunas man ji skirtingai... Jei maisau stambius su baltais miltais, iskyla normaliai, jei dedu tik stambius miltus, buna neiskilus, bet skonis panasus...