Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

as turiu klausima biggrin.gif tai kada dedat mieles? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2009 11 19, 09:00)
Puiku! Skanaus!  thumbup.gif


ans Tau sparnelius išbučiuotų, jei galėtų..
AČIŪ smile.gif 4u.gif



QUOTE(nerez @ 2009 11 19, 10:28)
Tik pašaukit eeeei auuuuu, atskubėsiu aš laiku lotuliukas.gif


lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ratuto: 19 lapkričio 2009 - 10:45
QUOTE(Margareta @ 2009 11 19, 10:40)
as turiu klausima  biggrin.gif tai kada dedat mieles?  g.gif


Mileles dedu po pusvalandžio, kai atvėsta plikinys, kartu su likusiais miltais 4u.gif
Atsakyti
Nerez, ačiū 4u.gif Kaip suprantu, be raugo duonutė būtų mažiau rūgšti g.gif Ar labai skiriasi blush2.gif Kol kas bandysiu taip bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 11 19, 10:49)
Nerez, ačiū  4u.gif  Kaip suprantu, be raugo duonutė būtų mažiau rūgšti  g.gif  Ar labai skiriasi  blush2.gif  Kol kas bandysiu taip  bigsmile.gif


Aha, mažiau rūgšti biggrin.gif
P.S. Originaliame Borodino recepte nereikia miltų plikyti, tai viena draugė taip ir kepa - jos šeimai taip skaniau. Bandykit kuris variantas jums labiau patiks... bigsmile.gif Ir medaus aš dedu tuo šaukštus su kaupais, nenubrauktus 4u.gif Vnž be raugo ta duona gaunas net saldoka, o ne rūgšti smile.gif
Atsakyti
o mums tai labai patinka, berots, Jol@ntos rugine duona smile.gif

va sita, tik as nededu kalendru, nes ju nemegstu ax.gif

RUGINĖ DUONA ( skonis kaip „močiutės“ )

4 saukstus salyklo reikia uzplikyti 80 ml verdancio vandens ir gerai ismaisyti.
I duonkepe ipilti 330 ml vandens + ideti plikyta atvesusi salykla
2 dideli saukstai medaus
2 v.s. aliejaus
2 a.s. druskos
550 g miltu (dedu ruginius ir stambaus malimo kvietinius ivairiom proporcijom - bendras svoris 550 g)
1 a.s. kalendros seklu
2 a.s. sausu mieliu
linu seklu, kmynu, kepintu saulegrazu - pagal pageidavima

Atsakyti
QUOTE(nerez @ 2009 11 19, 12:08)
Aha, mažiau rūgšti biggrin.gif 
P.S. Originaliame Borodino recepte nereikia miltų plikyti, tai viena draugė taip ir kepa - jos šeimai taip skaniau. Bandykit kuris variantas jums labiau patiks... bigsmile.gif  Ir medaus aš dedu tuo šaukštus su kaupais, nenubrauktus 4u.gif Vnž be raugo ta duona gaunas net saldoka, o ne rūgšti smile.gif



P.S. Originaliame Borodino recepte dedama kalendros sauksteli, butent tas prieskonis ir duoda tikros Borodino duonos skoni.
Be to as dedu sauksteli obuoliu acto
Atsakyti
Trečias kartas nemelavo.Pagal knygutės receptą greitąja programa iškepiau puikią baltą duonelę. thumbup.gif

Nei Vilkaviškio nei Marijampolės maximoje nėra nei sauso raugo nei salyklo. Turbūt nėra kito kelio kaip pasisųsti iš Vilniaus Jūsų pirmame puslapyje nurodytos parduotuvės. Ruginę duoną be aukščiau minėtų komponentų turbūt neiškepsi? O gal yra ir kitokių varijantų?
Atsakyti
QUOTE(AngeleZ @ 2009 11 19, 20:34)
Ruginę duoną be aukščiau minėtų komponentų turbūt neiškepsi? O gal yra ir kitokių varijantų?

Yra mirksiukas.gif Užsiauginti raugą pačiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AngeleZ @ 2009 11 19, 20:34)
Trečias kartas nemelavo.Pagal knygutės receptą greitąja programa iškepiau puikią baltą duonelę. thumbup.gif

Nei Vilkaviškio nei Marijampolės maximoje nėra nei sauso raugo nei salyklo. Turbūt nėra kito kelio kaip pasisųsti iš Vilniaus Jūsų pirmame puslapyje nurodytos parduotuvės. Ruginę duoną be aukščiau minėtų komponentų turbūt neiškepsi? O gal yra ir kitokių varijantų?

Padaryk naminį raugą ir pirmyn, nereikės ir siustis mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū, Jau atsiverčiau raugo gaminimo receptą ir šiandien pradedu g.gif


Jeigu nesiseks, nepykit kad vėl įkyrėsiu
Atsakyti
Netyčia aptikau ruginius miltus Norfoje (Šiauliuose, Tilžės norfoje). Pamaniau, gal ką sudomins ax.gif svoris, jei neklystu 1,3 kg kaina 3 lt su centais. Tiksliai nepamenu dabar. Kauno grūdų rupūs ruginiai miltai. Pati dar neišbandžiau, bet pirkau ax.gif Iki to tik IKI parduotuvėse teko matyti Ustukių malūno ruginius miltus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elika: 20 lapkričio 2009 - 08:38