Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Geresnė duonelė sava, kad ir juoda, negu pyragas ant svetimos lentynos

user posted image

Senoji tema 1
Senoji tema 2
Senoji tema 3
Senoji tema 4
Senoji tema 5
Senoji tema 6

Ingredientus duonos kepimui perkam čia

Skaičiai ir raidės ant miltų pakelio šalia pavadinimo reiškia jų kokybę ir vertę sveikatai. Tiksliau sakant, tai reiškia, kiek kartų prieš malimą miltai buvo valomi ir/ar lupami. Skaičiai, nurodyti ant pakuotės, pavyzdžiui, 550 ar 1 600, rodo, koks miltuose likęs pelenų kiekis. Kuo skaičius mažesnis, tuo miltai bus baltesni.
Gardiems kepiniams reikėtų miltų, kurių pakuotė pažymėta skaičiumi 405, nes tai – patys balčiausi miltai. Raidės A, B, C, D, E, F, G rodo glitimo kiekį. Glitimas – baltymų kompleksas, kuris leidžia tešlai gerai kilti.
Plikytai ar mielinei tešlai reikia, kad glitimo indeksas būtų kuo didesnis – tuomet tešla geriau kyla. Tokiu atveju ieškokite miltų, kurie pažymėti raide, esančia arčiau abėcėlės pradžios – A arba B. Kepant kepinius iš trapios tešlos arba biskvitinės tinka ir mažesnio glitimo miltai, pažymėti C ar D raidėmis.
Dažniausiai kepant duoną duonkepėje su sausomis mielėmis, mieles reikia dėti pačias paskutines ir neleisti joms susiliesti su skystais ingredientai anksčiau, nei pradeda maišyti. Tuo tarpu šlapias mieles maišom su nedideliu kiekiu cukraus, šiltu vandeniu ar pienu (kaip recepte aprašyta) ir dedam vienus iš pirmųjų ingredientų kartu su kitais skysčiais.

Matavimo vienetai
1/5 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1 ml
1/4 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1.25 ml
1/2 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 2.5 ml
1 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 5 ml
1 tablespoon (valgomasis šaukštas) = 15 ml
1 fluid ounce (skysčio uncija) = 30 ml
1/4 cup (puodelio/stiklinės) = 60 ml
1/3 cup (puodelio/stiklinės) = 80 ml
1/2 cup (puodelio/stiklinės) = 120 ml
2/3 cup (puodelio/stiklinės) = 160 ml
3/4 cup (puodelio/stiklinės) = 180 ml
1 cup (puodelio/stiklinės) = 240 ml
2 cup (puodelio/stiklinės) = 475 ml
1 quart (kvorta) = 1 liter (litras)
1/2 inch (colis) = 1.25 cm
1 inch (colis) = 2.5 cm

Tūrio matavimas
125 ml = 4 fl oz (uncija)
150 ml = 1/4 pint (pinta)
175 ml = 6 fl oz
250 ml = 8 fl oz
300 ml = 1/2 pint
350 ml = 12 fl oz
400 ml = 14 fl oz
450 ml = 3/4 pint
500 ml = 16 fl oz
550 ml = 18 fl oz
600 ml = 1 pint
750 ml = 1 1/4 pint
900 ml = 1 1/2 pint
1 litre = 1 3/4 pint

Svorio matavimai
15 g = 1/2 oz
30 g = 1 oz
60 g = 2 oz
90 g = 3 oz
125 g = 4 oz
175 g = 6 oz
250 g = 8 oz
300 g = 10 oz
375 g = 12 oz
400 g = 13 oz
425 g = 14 oz
500 g = 1 lb (svaras)
750 g = 1 1/2 lb
1 kg = 2 lb

1 stiklinė (250 ml):
Miltų = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietinės = 250g
Aliejaus = 230 g
Ištirpinto margarino = 180 g
Grietinėlės = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Džiūvėsėlių = 125g
Manu kruopų = 200g
Razinų = 160g
Aguonų = 150g
Riešutų = 130 g
Valgomasis šaukštas:
Miltų = 25g
Krakmolo = 30g
Cukraus = 25 g
Druskos = 30 g
Citrinos rūgšties = 25g
Sodos = 28g
Grietinės = 25g
Sviesto = 50g
Aliejaus = 20g
Ištirpinto margarino = 15g
Grietinėlės = 15g
Kondensuoto pieno = 30g
Džiūvėsėlių = 15g
Manu kruopų = 25g
Kakavos = 20g
Razinų = 25g
Aguonų = 15g
Cinamono = 20g
Maltos kavos = 20g
Riešutų = 30 g

Ilgio matavimas
5 mm = 1/4 inch (colio)
1 cm = 1/2 inch
2.5 cm = 1 inch
5 cm = 2 inch
7 cm = 3 inch
10 cm = 4 inch
12 cm = 5 inch
15 cm = 6 inch
18 cm = 7 inch
20 cm = 8 inch
23 cm = 9 inch
25 cm = 10 inch
28 cm = 11 inch
30 cm = 12 inch

smikės duona.
*mamytės* duona.
smilos duona iš NTV.
radastelės ruginė duona "Skanumėlis."
radastelės Lengva ruginė duona.
radastelės Ypatinga ruginė.
Amalios duonos rinkiniai (Balta, razinų, viso grūdo, pasūkų, cibulinė, septynių rūšių grūdų, saulėgrąžų, kaimiška, duona su raugu)
kris rusiška juoda duona.
Sonatinos duona skruzdinimui "PAN CARRE"
nomkės7 duona.
Baisos duona.
nomkės7 forminė duona.
nomkės7 duona su jogurtu ir valstiečių duona.
nomkės7 duona su fetos sūriu, medetkų žiedlapiais ir čiobreliais.
baltanosio duonelė su razinomis.
Portukės duona -Žiedas su šonine.
Katu duona su varškės kremu.
Katu duona su įvairiomis sėklomis.
Portukės ruginė duona su kmynais.
fortos Nomedos ruginė duona.
nomkės7 patobulintas Portukės duonos receptas.
Katu Kapučino - šokolado duona.
nomkės7 rupių miltų duona ir kvietinis ragaišis.
Katu duona "Babka".
Katu Banana Nut Yeast Bread (Bread Machine) ir Banana Chocolate Chip Bread ( Breadmaker 1 1/2 Lb. Loaf).
fortos džūkiška grikinė boba ir Velykinė pynė.
Katu Morkų - ananasų mielinė duona.
fortos bananų ir datulių duonelė ir saldi Velykinė duonelė.
fortos pasūkų duona.
spiglio balta duona.
fortos juoda duona.
spiglio duona su džiovintais pomidorais.
spiglio duona su garstyčiomis.
spiglio duona "pica."
nomkės7 duona su šafranu.
jblmami duona vazonuose.
fortos duona su jogurtu.
spiglio duona su grikių miltais.
fortos duona su dilgelėm.
Nanatos duona su "gyva tešla".
fortos duona balta kaip pyragas.
nomkės7 paskaičiuotos proporcijos fortos duonai su dilgelėms.
Katu avižinių dribsnių duona.
Katu fantastiška cinamoninė razinų duona.
fortos duonos skrebučiai.
baltanosio avižinių dribsnių duona.
segtuko sostinės keksas.
nomkės7 eksperimentinė duona su kefyru.
Katu pyragas "Saulė" ir mielinis pyragas su varške.
jobuko ruginė duona su raugu.
dekoltė valstiečių duona.
Katu linų sėmenų duona (Flax Seed Bread).
rutuluxo balta duona.
rutuluxo duona su razinomis.
rutuluxo duona su džiovintais pomidorais.
Eglės 22 arabiška duona.
vaiduliukės duona.
rutuluxo duonas su razinomis.
vaiduliukės rupių miltų kvietinė duona.
Sonatinos duona su bulvių dribsniais.
Mamos Tanios duona su varškyte.
kobriuko Borodino duona.
jblmami graikų ūkininko duona.
Endedndu duona.
Paprasta ruginė duona.
Receptai duonos mašinai (angliškai).
Kaip spręsti problemas iškilusias kepant duoną su duonos kepimo mašina (rusiškai).
Rutulux aštri duona
regna duonos vyniotinis su prieskoniais
Mamos Gretos duona
Kobriuko super skani duonytė
Mamos Gretos duona su alyvuogėmis
Voveros nesijotų kvietinių miltų duona
Regnos graikinių riešutų duona
Mamos Gretos duona su riešutais ir vaisiais
Mamos Gretos saldi duona su riešutais
Regnos graikinių riešutų duona
Guvilės Ciabatta
Mrs.R Duona, kepama aparate
Slatkiuke duona pagal Sonatinos "Lenkiška duona"
Mamos Gretos džemų receptai
Mrs.R pusrytinė duonelė
Nikkė raugintų kopūstų duona su kmynais angliškai
Nikkė keksas zebras
Mrs.R bulvinės bandelės rusiškai
Voveros bananinė duonelė su riešutais
Nexta citrininis pyragas
Mama Greta citrininis pyragas
Mamos Gretos migdolų pyragas ir vaisinis keksas
Mrs.R "Sveika Duona be raugo, mielių, cukraus, druskos ir t.t.. , "Gyvos tešlos duona" ir "Gyva tešla"
Aistuzeles juoda duona su saulėgrąžomis
FedeSperanza gyvos tešlos proporcijos
mamos Gretos duonelė su džiovintomis slyvomis
Mrs.R saldus batonas ir juoda ruginė duona
Nexta prancūziškas batonas
mama Greta bandelės su lašinukais
Anafora kasdieninis batonas
mama Greta sezamų duonelė
katu sviestinės bandelės
Regna švediška duona su alyvuogėmis
Katu Bostono ruda duona
Katu Sveikuoliška spanguolių ir graikiškų riešutų duona
mama Greta duona su varškės sūriu ir krapais
Triule kvietinis ir ruginis raugas
Mrs.R picos duona, beždžionių duona ir bulvių bandelės
Mrs.R ruginė duona su raugu
panterele35 Linų duona
Šilingės ruginė duona
Mrs.R modifikuota ruginė duona su raugu
Kukurūzų duona (angliškai)
Panterele35 kukurūzų duona
Triule duoninės bandelės
Triule rusiškas bagetas
Mrs.R Rugelis ir Palenica
Avenita ruginė duona su kmynais
Katu raugo dienoraštis ir Angelų duona
Mrs.R keksas
nataliuncik‘o Duona Herkulesas Ervidėjus
nataliuncik‘o ryžių duona su abrikosais
Kirameki Cinamono ir spanguolių duona
Kirameki duonytė su ruginiais miltais ir grietine
Kirameki Rusiška ruginė duona ir Grikių miltų duona su vaisiais
Pietų Karolinos ryžių duona
nataliuncik‘o ruginė duona su alum
Hala arba šiašiapynė
nataliuncik‘o ruginė duonytė
Kirameki Vokiška kaimiška duonelė ir Riebi ruginė duona
pantereles Tosterio duona
Renatelem Spanguolių - aguonų keksas
tortanas
fortos Šventine duona, Kvietinis ragaišis, Prancūziška duona, Rugine duona, Ruginiai paplotėliai su sezamu sėklomis
pantereles Duona su arachisu pasta
Chudo testo
Grissini
Mrs. R Itališkos bandelės, Ciabata
mamos_Gretos Rikotos ir špinatu duona - pyragas
laukines cibuline
Lung Vyniotinių pyragas
Šilingės kasdieninis batonas
Lung duonelė
Krisl‘os Naminė ruginė duona
garbanes Itališka duona su rozmarinu
Krisl‘os Velykinis pyragas su razinomis
J@lant‘os Ruginė duona
Sąstingio laikų batonas
jadzkos duonytė
Elik‘os Garstyčių ir alaus duona
Terr‘os duonytė su kumpiu ir alumi
laurechk‘os ruginė duonelė
lioliukes Balta saldi duonele su džiovintais slyvom
nataliuncik‘o duona su alyvuogėm
Ninin bandelės
Laumikė Ruginė duona su gira
Laumikė Balta duona su džiovintomis vyšniomis
Laumikė Balta duona su šviežiais agurkais ir krapais
Laumikė Duona su džiovintais grybais ir česnaku
Laumikė Duona su ryžių miltais
Mrs. R DEGINTO CUKRAUS SIRUPAS
nataliuncik‘o batonas
slogos balta duona
jadzkos duona su 5-ių grūdų dribsniais
Mrs. R aguoninis mielinis zebriukas
Maria- Duona su sūriu ir krapais
Lung varškės pyragas
Avenitos Rupių miltų bandelės - Vollkornsemmeln
murrrkos bananinis pyragas
Terros SAVA
Elikos Plikyta ruginė duona
nataliuncik‘oduonelė
Lung kvietinė duona su juodaisiais sezamais
Terros plikyta kvietinė duona su salyklų
J@lantos Cinamoninės bandeles
jadzkos duona su rugių kruopom
Indiška duona Chapati
jadzkos elementari duona su įdomiais priedais
paidukes Varškės pyragas
Laumikės ruginę-kvietinę duoną su raugu
FedeSperanza duona ant kopūstų lapų
Elikos Duona su sėlenomis
Elikos Balta duona su kiaušiniu
nataliuncik‘o Dž. slyvų duonelė
nataliuncik‘o šeimos duona
murrrkos Saldus pyragas
Elikos Duona su varške ir sūriu
nataliuncik‘o Slyvų-varškės pyragas
Lett‘os Balta sviestinė duona su razinomis
Lung Balta kvietinė duona su majonezu
balta duona su kmynais
Jundos cinamoninė duoną su imbieru [/b]
nataliuncik‘o duona su raugų
Lung Obuolių šarlotė
nataliuncik‘o miežinė duona
nataliuncik‘o Greita duonele
Sikstes Rusiška juoda ruginė duona
nataliuncik‘o Sveikuolių duona
mamos_Gretos Grūdėta morkų ir razinų duonelė
Trolėmolės Vyšnių ir marcipano pyragas
Mrs. R Rudeninė moliūgų duona
Lett‘os Duona su linų sėmenimis ir sėlenomis
Lung Niujorko duona arba Duona be minkymo
Terr‘os Mandarininė duona
Renatelem dzūkiška duona ir Zervynų kaimo duona
Lett‘os Balta sviestinė duona su razinomis
nataliuncik‘o Picos duona
Trolėmolės Sveikuolių duona
grange duona
Elikos Braškinė duona
Mrs.R. Šventinė mielinė pynė
nataliuncik‘o Sūrio duona
pantereles35 Duona be plutelės
Lung duoniukai - sausainukai
Elikos Itališka duona
nataliuncik‘o Miežinė duona su prancūziškom garstyčiom

Ruginio raugo paruošimas
Tekstas ir foto, o iš čia

Pirma diena

- 1stiklinė šilto, švaraus virinto vandens
- 1stiklinė ruginiu miltu
Švariame inde(geriausia apiplikit dar karštu vandeniu) gerai išmaišyt miltus su vandeniu, kad gautųsi vientisa mase be gumulėlių, perdėti į 3l sterilizuotą švarų stiklainį, uždengti plėvelę arba marlę. Laikyti 2 d. kamb. temperatūroje.
Pamaitinsime po 48val.
Raugo kvapas turėtu buti truputi rūgštokas su burbuliukais. Dabar atėjo laikas pamaitint raugą. Paimam pusę stiklinės(galima truputuką daugiau) ruginių miltų ir sumaišom su puse stiklines vandens, gerai išmaišom ir įmaišom į mūsų raugą.
Foto raugo-trečia diena

Ketvirta diena
Jei viskas buvo padaryta teisingai, ir raugas buvo laikomas nevėsioje vietoje, tada pakeitimai turi būti matomi iš karto. Raugas padidės pusantro-dviem kartais ir išaugs iki viršaus (raugas įgis putoto rūgštaus kvapo masės formą). Bet puvimo kvapo neturėtų būti. Raugo skonis turi būt rūgštus.
Dabar pamaitinsim raugą antrą kartą. Norėdami tai padaryti, sumaišome ruginių miltų stiklinę su stiklinę vandens. Viską gerai išmaišyti ir įmaišom į mūsų raugą ir paliekame dar vienai dienai.
Raugas yra paruoštas ir gali būti naudojamas duonos kepime. Tinkamai paruoštas raugas turi būt grietinės konsistencijos, rūgštaus skonio ir burbuliuot.
Pasilikti 60-80g raugo, uždengt dangčiu ir pastatyt į šaldytuvą, taip raugą galima laikyti iki dviejų savaičių. Jei būtina, paruošti naują raugą, tai sumaišom miltus su vandeniu ir įmaišom į mūsų paliktą raugą, ir paliekam šiltai16-24 val.
Jei paliktas raugas turės pelėsiais atsiduodantį kvapą, reiškia jis sugedo. Tokiu atveju, visą procesą pradedam iš naujo.

Kvietinio raugo paruošimas
Tekstas ir foto, o iš čia, be to visas procesas smulkiai ir aiškiai pavaizduotas ir čia

- 200 g kvietinių miltų
- 90-100 ml vandens
- 1a.š.aliejaus
- 1a.š. medaus

Medų ištirpinam vandenyje, sumaišom su sijotais miltais, įpilam augalinio aliejaus ir minkom tešlą. Iš tešlos formuojam kamuoliuką, viršuje darom kryžiaus formos pjūvį, ir paliekam kambario temperatūroje dubenėlyje ar stiklainyje uždengus rankšluosčių arba marle.
Paliekam tešlą trim dienom, kurių metu ji turėtų pradėti rūgti. Antros dienos pabaigoje jau bus matomi pokyčiai, pjūvis šiek tiek susilies, o tešla pradės burbuliuot.
Po trijų parų tešla suskystės, ant paviršiaus susidarys burbuliukai ir tešla bus „tinklinės“ struktūros.
Prieš naudojimą šio raugo, geriausia jį dar pora kartu pamaitint. Tam reikės į raugą įdėt 100-120g miltų, 50-60 ml vandens ir viską gerai išmaišyt iki vientisos masės. Po šito reikia palikt 12-20val. šiltoj vietoj.
Šis raugas labai gerai laikosi šaldytuve. Tik reikia neužmiršt du kartus per savaitę pamaitint.
Kvietinis raugas švelnesnis už ruginį ir su juo gerai kept kvietinę duoną/batoną. 500 g miltų prireiks 150-200g kvietinio raugo ir tuo tarpu reikės sumažint 70-100g miltų ir 70-150ml skysčių kiekį nurodytą recepte (tiksliau matysis kai maišysim tešlą).

Iš pradžių gal ir atrodys, kad nieko jums nesigauna, bet neskubėkit ir viskas pasiseks. Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
Nataliuncik 4u.gif

QUOTE(Margareta @ 2009 11 12, 10:45)
as tai turiu toki klausima ne i duonos tema, bet prie mielines teslos  ax.gif siaip niekad mieliuniu gaminiu nekepdavau, bet dabar kai yra kas uzminko tesla tai pradejau kepti mielines bandeles, bet beda kad turbut kazkaip blogai kepu jas, nes man iskepa sausokos tokios  g.gif vyras man bande logiskai ismastes aiskinti kad tipo is pradziu reik kepti ant aukstos temperaturos kad uzsidetu plutele o paskui sumazinti taip anot jo neisgaruotu dregme  unsure.gif gal jus zinot kaip cia turetu buti?  smile.gif

aha man ir idomu biggrin.gif

mestelk recepta mieliniu bandeliu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2009 11 12, 13:12)
Nataliuncik  4u.gif
aha man ir idomu  biggrin.gif

mestelk recepta mieliniu bandeliu  blush2.gif


bandziau tokia tesla pagal Sonatina
Itališkos bandelės

450 g kvietinių miltų
7 g sausų mielių
2 a. š. druskos
2 a. š. cukraus
1 v. š. aliejaus
300 ml šilto vandens

as kelias įdariau dešrelėm ir kelias paprastas, dalį tešlos padėjau į šaldiklį, nes skaniau valgyti šviežias nei kad stovėtų kelias dienas iškeptos. tešla minkšta elestinga, bet vat sakau nemoku iskepti turbut doh.gif

tas pats su
Cinamono bandelėmis

1puodelis šilto pieno
2kambario temperatūros kiaušiniai
1/3 puodelio tirpinto sviesto ar margarino
4 1/2 puodelio kvietinių miltų
1 a.š. druskos
1/2 puodelio cukraus
2 1/2 a.š. sausų mielių

įdarui:
cukraus
cinamono
minksto sviesto ar margarino

kai tesla paruošta iškočioti, aptepti sviestu, apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu, suvynioti ir tą vyniotinį supjausyti riekelėmis. Dėti į skardą ir dar pakildinus pusvalandį kepti 205C 15 min

aš dariau iš pusės normos, man labai skanios, net vis tiek ne tokios purios kaip norėtūsi g.gif
Atsakyti
aciu wink.gif nusikopinau, reiks pamegint kada smile.gif
Atsakyti
Nataliunčik, gal pakonsultuotum ax.gif
Vakar užminkiau tą raugą, įdėjau kamuoliuką į stiklainį ir uždengiau jį marlės gabalėliu. Šiandien pažiūrėjau, tai kamuoliuko viršus apdžiūvęs, tokia plutelė užsidėjusi... Ar taip ir turi būti? Gal reikėjo dėt į mažesnį indą ir sandariai uždengti?
Atsakyti
Sveikutės,
užmaišiau ruginę duoną, kaip buvo parašyta prie ruginio raugo receptūros - 1/3 ar daugiau raugo, miltų, druskos, vandens. Dabar kyla smile.gif
O kad raugas pakyla, o po to subliūkšta, tai čia daugiau temperatūra kalta, ar vėl jį reikia maitinti? Skaičiau vienos mamytės pasidalinimą, kad nepamaitintas, bet maitinau vakar vakare, užkilo, ryte vėl subliuško. Turiu nemažai raugo, jei ši duonelė pavyks, ieškosiu kitų receptų, pas mus kaip tik įkurtuvės, tai susivalgys, jei gera bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2009 11 12, 14:34)
Nataliunčik, gal pakonsultuotum  ax.gif
Vakar užminkiau tą raugą, įdėjau kamuoliuką į stiklainį ir uždengiau jį marlės gabalėliu. Šiandien pažiūrėjau, tai kamuoliuko viršus apdžiūvęs, tokia plutelė užsidėjusi... Ar taip ir turi būti? Gal reikėjo dėt į mažesnį indą ir sandariai uždengti?

Dabar, kai įjungtas šildymas, oras sausokas, ne taip drėgna, geriausia uždengt arba su rankšluosčių arba gali maišiuką uždėt ir padaryt porą skilučiu, neapdžiūs ir kvėpuos raugas
Dabar trupučiuką apipurkšk kur apdžiuvo ir užminkyk ir pastatyk toliau augint smile.gif (kaip supratau kvietinį bandai? bigsmile.gif )
Atsakyti
sweikutės
kepiau saldžią bulką su vaisiais ir riešutais. Skani duonytė viskas ok, tik vėl nesuprantu įkrito vidurys, kai pradėjo kepti... dėjau truputį mažiau mielių nei recepte, tai truputį mažiau sukrito, nei majonezinė duona doh.gif gal čia mielės kaltos? g.gif gal jų per daug? g.gif
va kaip man sukrito (tik kokybė nekokia, nes su telefonu fotkinta blush2.gif )
user posted image
Atsakyti
Geneira, kokia gražuolė duonytė bigsmile.gif Maniau, kad su želė gabaliukais doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Man duonelė dabar sukrenta, kai namie vėsiau arba langas praviras virtuvėj, kai kepa duona.. doh.gif tada jau nesvarbu, kad mielės būna geros...


Vakar kepiau batoną su sezamu greitu režimu. Vos išimta iš duonkepės tapo smaližių taikiniu, nes ant stalo buvo uogienės ir pieno. Juo labiau, kad buvo ruošiamasi arbatos gėrimui. Arbata buvo nukelta kitam kartui, o duonelės neliko per kelias minutes.. teko kepti antrą kepaliuką laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(geneira @ 2009 11 13, 11:12)
sweikutės
kepiau saldžią bulką su vaisiais ir riešutais. Skani duonytė viskas ok, tik vėl nesuprantu įkrito vidurys, kai pradėjo kepti... dėjau truputį mažiau mielių nei recepte, tai truputį mažiau sukrito, nei majonezinė duona  doh.gif  gal čia mielės kaltos?  g.gif  gal jų per daug?  g.gif
va kaip man sukrito (tik kokybė nekokia, nes su telefonu fotkinta  blush2.gif  )
user posted image

Nu ne, dėl mielių taip negali, gal rimtai koks skersvėjis ar kas atidarinėja kai kepasi ? g.gif Bet šiaip, duonytė labai graži thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(geneira @ 2009 11 13, 12:12)
sweikutės
kepiau saldžią bulką su vaisiais ir riešutais. Skani duonytė viskas ok, tik vėl nesuprantu įkrito vidurys, kai pradėjo kepti... dėjau truputį mažiau mielių nei recepte, tai truputį mažiau sukrito, nei majonezinė duona  doh.gif  gal čia mielės kaltos?  g.gif  gal jų per daug?  g.gif
va kaip man sukrito (tik kokybė nekokia, nes su telefonu fotkinta  blush2.gif  )


Mano duonkepės instrukcijoje parašyta, kad jei duona iškyla, o po to sukrinta, gali būti kalti miltai arba taip nutinka dėl per didelio kiekio skysčių. Pabandykit pakeisti miltus arba pamažinti 10-20 ml skysčių.
Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2009 11 13, 15:38)
Mano duonkepės instrukcijoje parašyta, kad jei duona iškyla, o po to sukrinta, gali būti kalti miltai arba taip nutinka dėl per didelio kiekio skysčių. Pabandykit pakeisti miltus arba pamažinti 10-20 ml skysčių.

As irgi tokios pacios nuomones drinks_cheers.gif man sis triukas visuomet suveikia - duona nebesukrenta arba sukrenta kur kas maziau, kas irgi rodo, kad einama teisinga kryptim ir tereikia dar truputi pakoreguoti skysciu/miltu santyki.
Atsakyti