Man labai patiko Žaliasis Šreko pasimatymas
QUOTE(Pelene @ 2009 11 14, 23:36)
Kaip tik saunu, kai yra isradingu mamu - isivaizduoju tokio vaikiuko pvz. gimtadieni, turint tokia isradinga mama
Papildyta:
Na pas Jus ir fantazija
Pvz. mano nei vienas vaikas nemegsta kiausinio ir tikrai net jeigu, kaip Jus sakot, padaryciau is jo pelyte, tai vis tiek jie to kiausinio nevalgytu O va, gimtadienio diena dariau ir pelytes, ir eziukus - buvo grazus stalo papuosimas
Papildyta:
Na pas Jus ir fantazija
Pvz. mano nei vienas vaikas nemegsta kiausinio ir tikrai net jeigu, kaip Jus sakot, padaryciau is jo pelyte, tai vis tiek jie to kiausinio nevalgytu O va, gimtadienio diena dariau ir pelytes, ir eziukus - buvo grazus stalo papuosimas
Gražus papuošimas ,bet nevalgomas
Dėkui,su fantazija man tikrai viskas gerai , nesiskundžiu.
Aš ir gimtadienių stalus puošiu, gal net per daug , lankstau laivelius, veriu vaisių, sumuštinių vėrinukus, kepu keksiukust.t. ir t.t
Mėgstu švarias lėkštes, gražiai serviruotą stalą, kokybišką maistą .
Šreko receptukas man net labai patiko, pateikimas man nepriimtinas, dėl grožio nesiginčiju- vienam gražu, kitam ne, vienam skanu šrekai, kitam ne.
Prie recepto ir foto nesikabinau( jei atidžiai skitėte), tiesiog užkliuvo, kaip kai kurios džiaugiasi...o koks skanus šrekas ... gal suvalgykim ir Fioną , o ir šiaip mylimų personažų dar begalės ...suvalgykim ir juos.
Aš ne prieš nuotrauką ar receptą, aš prieš tai, kad pačios sąmoningai mokom vaikus ''suvalgyti'' tuos kuriuos mylim
Tai, koks turi būti vaiko tortas, kad jis nevalgytų to "ką myli"? Be gėlyčių, gyvunėlių ir t.t.? Mintis įdomi, bet man rods su ja kiek perlenkta. Vaikas vis tik mąsto kitaip nei suaugęs ir savo mąstymo jam nelabai galim primest. Antra vertus jei aš pati suvalgyčiau kokį širdelės formos pyragėlį, nors vaizduotę šiokią tokią turiu, man ji tikrai nedarytų paralelių su kažkokia konkrečia širdimi. Gal ir be reikalo. Ir nelaikykim kvailiukais vaikų, kurie valgydami tiek ir tesuprastų, kad valgo personažą, o ne maistą. Galų gale "suvalgyti" (būtent kabutėse) reikšmė nėra tiesiogiai susijusi su valgymu, ne vaikai, o suaugę tam žodžiui davė tokias reikšmes, kurias tik suaugę ir žino. Jei ta paralelė būtų tiesioginė apskritai reikėtų uždrausti valgyti, nes "valgyti" gi negerai, nereikia to vaikų mokint.
Va, labas rytas
Va, labas rytas
QUOTE(frederica @ 2009 11 14, 22:06)
Nuotraukos nesudirbinėjau
Vienos džiaugiasi , kad nuostabi įdėja ir kad daugiau galima prigalvot mylimų herojų valgymui.
Aš džiaugiuosi,kad mano vaikai valgo barščius, juos vadindami sriuba.
Vienos džiaugiasi , kad nuostabi įdėja ir kad daugiau galima prigalvot mylimų herojų valgymui.
Aš džiaugiuosi,kad mano vaikai valgo barščius, juos vadindami sriuba.
oi kaip perdedate....
kad čia pateikė kaip šreką,tai nereiškia kad ir kasdienybėje,savo vaikams šrekus maitina,nesamonė juk
+2009 11 15, 11:30-->
Sutinku, gal kie ir sutirštintos spalvos, bet paprastai tokiose trukpose žinutėse taip jau būna...sunku trumpai nusakyti mintį, kad būtų visiškai suprantama.
Gal mano fantazija per daug laki, bet aš po šiai dienai nevalgau žirnelių, prisimindama kaip mano mama, juos užsmeigus ant šakutės, šokinėdavo po lėkštę, sakydama,kad tai varlytė ( buvau baisiai nevalgi,griebdavosi visokų gudrybių)
Dėl vaikų gudrumo nei kiek nesiginčiju, vaikai ateina į šį gyvenimą su nuostabia nuojauta, jie žino gal net daugiau nei mes, vėliau mes juos sugadiname.
Tortas, koks turėtų būti tortas , su vaikiuko nuotrauka per visą tortą- tada galima bus gražiai padalinti- ausytę seneliui, akytę močiutei, kitas likusias dalis, kas kam skaniau
Aš visai nepiktai, tik pamąstymui...gal nedarykim iš vaikų kvailiukų, jie tikrai nekvaili, tai ir elkimes su jais atitinkamai.
Geros dienos
QUOTE(hi @ 2009 11 15, 11:30)
Tai, koks turi būti vaiko tortas, kad jis nevalgytų to "ką myli"? Be gėlyčių, gyvunėlių ir t.t.? Mintis įdomi, bet man rods su ja kiek perlenkta. Vaikas vis tik mąsto kitaip nei suaugęs ir savo mąstymo jam nelabai galim primest. Antra vertus jei aš pati suvalgyčiau kokį širdelės formos pyragėlį, nors vaizduotę šiokią tokią turiu, man ji tikrai nedarytų paralelių su kažkokia konkrečia širdimi. Gal ir be reikalo. Ir nelaikykim kvailiukais vaikų, kurie valgydami tiek ir tesuprastų, kad valgo personažą, o ne maistą. Galų gale "suvalgyti" (būtent kabutėse) reikšmė nėra tiesiogiai susijusi su valgymu, ne vaikai, o suaugę tam žodžiui davė tokias reikšmes, kurias tik suaugę ir žino. Jei ta paralelė būtų tiesioginė apskritai reikėtų uždrausti valgyti, nes "valgyti" gi negerai, nereikia to vaikų mokint.
Va, labas rytas
Va, labas rytas
Sutinku, gal kie ir sutirštintos spalvos, bet paprastai tokiose trukpose žinutėse taip jau būna...sunku trumpai nusakyti mintį, kad būtų visiškai suprantama.
Gal mano fantazija per daug laki, bet aš po šiai dienai nevalgau žirnelių, prisimindama kaip mano mama, juos užsmeigus ant šakutės, šokinėdavo po lėkštę, sakydama,kad tai varlytė ( buvau baisiai nevalgi,griebdavosi visokų gudrybių)
Dėl vaikų gudrumo nei kiek nesiginčiju, vaikai ateina į šį gyvenimą su nuostabia nuojauta, jie žino gal net daugiau nei mes, vėliau mes juos sugadiname.
Tortas, koks turėtų būti tortas , su vaikiuko nuotrauka per visą tortą- tada galima bus gražiai padalinti- ausytę seneliui, akytę močiutei, kitas likusias dalis, kas kam skaniau
Aš visai nepiktai, tik pamąstymui...gal nedarykim iš vaikų kvailiukų, jie tikrai nekvaili, tai ir elkimes su jais atitinkamai.
Geros dienos
QUOTE(frederica @ 2009 11 15, 13:05)
bet juk rimtai, kai rodo per filmus, jei ant kokio zmogaus supyksta, paima pakabina ant sienos jo fotke ir meto i ji strelytes. O cia uzdeda nuotrauka ant torto ir suvalgo su pasimegavimu
QUOTE(frederica @ 2009 11 15, 13:05)
Labai gražios keksiukų nuotraukos . Ir keksiukai atrodo labai skanūs
QUOTE(frederica @ 2009 11 15, 11:05)
Geros dienos
gi niekas ir nedaro, o kad patiekti maistą gražiai ar su jumoru šiek tiek, nematau nieko blogo..
tik vieniems vaikams toks papuošimas priimtinas,kitiems ne,ir viskas.
man ir pačiai kartais smagiau,kai lėkštėj kokią gražią kompoziciją padarau, ar širdeles it dešrelių ar dar ką
QUOTE(frederica @ 2009 11 14, 20:15)
Įsivaizduokim situaciją, pupeles pavadinam Šabalbonais, maitinam vaikutį tik namuose, vis kartojant, kad tai šabalbonai( kitaip jis pupelių nevalgo)...sukanka tam vaikeliui 7 ,išeina jis į mokyklą...o ten šabalbonų, štrekų, pelyčių, musmirių, ...net žmonių - MENIU nėra...
... kiek žinau, tai šabalbonai yra tos pačios pupelės, tik žemaitiškai ...Taip kad tie šabalbonai tikrai yra momyklos meniu
QUOTE(grange @ 2009 11 15, 14:18)
tik vieniems vaikams toks papuošimas priimtinas,kitiems ne,ir viskas.
man ir pačiai kartais smagiau,kai lėkštėj kokią gražią kompoziciją padarau, ar širdeles it dešrelių ar dar ką
kartais papuostas maistas skaniau valgosi
QUOTE(Stebukle @ 2009 11 15, 13:31)
bet juk rimtai, kai rodo per filmus, jei ant kokio zmogaus supyksta, paima pakabina ant sienos jo fotke ir meto i ji strelytes.
Tai čia jau magija
Na bet vaiko foto ant torto nedėčiau, kažkaip vis tik realus vaizdas ir "ne į temą". O varlytės tai kas - ir realios valgomos
mano receptas neatsiranda, jei yra netinkamas tureciau gaut kokia zinute? ar nelabai? atrodo ir viska gerai uzpildziau