QUOTE(Aidulia @ 2009 11 14, 12:32)
maniškiai kaip tik skundžiasi, kad mokykloje daržovių turi kaulyti. Ketinu eiti pakalbėti su virėjom, kad maniškiams vietoj bulvių daržovių daugiau dėtų , nes turbūt lieka, va kalbat, jog daugelis vaikų nemėgsta (o mano vaikai nevalgo tų valgyklinių drėgnų bulvių). O dėl Šreko .... gal ir patiktų toks menas 3 metų vaikams, maniškiai tai juokėsi . Nepadarė jiems įspūdžio.
neskau,kad tokių vaikų nėra,bet jų mažuma papraščiausiai kitos mamos nelabai ir pratina prie tų daržovių
o dėl kruopų,atsimenu mano tėtis,kai aš dar maža buvau,darydavo vėdarus iš kvietinių/miežinių kruopų baisiai skanu būdavo,bet kažkodėl nebedaro
QUOTE(ŽuvelėNEauksinė @ 2009 11 14, 17:49)
atsimenu mano tėtis,kai aš dar maža buvau,darydavo vėdarus iš kvietinių/miežinių kruopų baisiai skanu būdavo,bet kažkodėl nebedaro
niam . Tavo tėtis aukštaitis?
Prisiminiau ko mano vaikai nevalgo - vėdarų. Jokių. Sūnelis pamatęs kavinėje tėtuko užsakymą- apsivėmė
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 13, 13:03)
http://www.supermama...p...&phid=19113
nu super, ką ir kalbėjau, čia gi ne šiaip valgių konkursas, o vaikų valgių, tai bent jau man visa kita nublanksta prieš šią kompoziciją
nu super, ką ir kalbėjau, čia gi ne šiaip valgių konkursas, o vaikų valgių, tai bent jau man visa kita nublanksta prieš šią kompoziciją
As irgi tik iejau i konkursa, is karto susizavejau Sreku Nuostabi ideja - kiekviena mama gali padaryt kad ir kitoki personaza, kuri vaikiukas myli
QUOTE(Aidulia @ 2009 11 14, 17:24)
niam . Tavo tėtis aukštaitis?
Prisiminiau ko mano vaikai nevalgo - vėdarų. Jokių. Sūnelis pamatęs kavinėje tėtuko užsakymą- apsivėmė
Taip,aukštaitis
oho,siurprizas tėtukui neblogas
MB irgi žiaugčioja nuo vėdarų kvapo
o aš juos labai mėgstu tik dal savęs vienos nesidarau
QUOTE(Lera @ 2009 11 13, 18:47)
Man irgi gražu , jau įsivaizduoju kaip tokius žmogėliukus daro mokyklos virėjos
QUOTE(Glen @ 2009 11 14, 12:02)
Saunus manau konkursas,bet tikrai nebalsuosiu uz visokius veidukus ale Srekiukus ir t.t kokiam vaiku baliui tai taip galima pridaryt prigalvot grazu ir stala puosia tikrai,bet mokykloj virejos tokiu groziu manau sunkiai sudelios,ir taip sukasi kaip vejai moterytes.Is patirties kalbu.
O kodėl jūs nusprendėt, kad virėjos gamins tuos patiekalus konkurso sąlygose parašyta, kad patiekalas turi būti sveikas ir pigus. taip, rėmėjas teikia maitinimo paslaugas mokyklose, bet niekur neparašyta, kad konkursiniai patiekalai turi būti pritaikyti masinei gamybai. natūralu, kad rėmėjas reklamuodamasis pasisako, kuo verčiasi. o kviečia tai mamas pasidalinti sava fantazija. bent aš taip suprantu konkurso sąlygas
vėdarai - feee, vienintelis tarkuotų bulvių patiekalas taip nepatinkantis, aišku dėl žarnos
dėl daržovių, duokit vaikam bent agurką su medumi, ir skanu, ir sveika. Pomidorą viena bobulytė pamokina kažkada seniai mano mamą bent su cukrumi šiek tiek duoti, atkanda ir padažo į cukrų, taip pat ir su tarkuotomis morkomis... man darydavo tokį kaip atseit kelmelį, taip ir vadindavo mama, sustuma taip apvaliai tas saldintas morkas, tai valgydavau tada, bet dabar tai ne problema razinos, jų ant kiekvieno kampo, labai juk tinka, dar saulėgrąžos kartu
dėl daržovių, duokit vaikam bent agurką su medumi, ir skanu, ir sveika. Pomidorą viena bobulytė pamokina kažkada seniai mano mamą bent su cukrumi šiek tiek duoti, atkanda ir padažo į cukrų, taip pat ir su tarkuotomis morkomis... man darydavo tokį kaip atseit kelmelį, taip ir vadindavo mama, sustuma taip apvaliai tas saldintas morkas, tai valgydavau tada, bet dabar tai ne problema razinos, jų ant kiekvieno kampo, labai juk tinka, dar saulėgrąžos kartu
QUOTE(Pelene @ 2009 11 14, 18:39)
As irgi tik iejau i konkursa, is karto susizavejau Sreku Nuostabi ideja - kiekviena mama gali padaryt kad ir kitoki personaza, kuri vaikiukas myli
Aš tai asmeniškai nesuprantu, kodėl mes pratinam mažus vaikus valgyti savo mylimus herojus
Atsakysit- vaikas nevalgus...todėl bandau viską ,kad tik įkištų į burną... iš kiaušinių darau pelytes, musmires iškepu kotletą- uždedu akytes, nupiešiu burnytę- žmogutis...valgyk, mažuti, valgyt,...nesuprantu kodėl turėčiau valgyt peles, musmires, žmones...
Nieko neturiu prieš prieš estetiškai pateiktą patiekalą, taip sakant malonus vaizdas maloniai nuteikia gomurį , nu, bet valgyt šreką
Vaikus reikėtų pratinti prie normalaus maisto, įvardijant juos esamais vardais.
Įsivaizduokim situaciją, pupeles pavadinam Šabalbonais, maitinam vaikutį tik namuose, vis kartojant, kad tai šabalbonai( kitaip jis pupelių nevalgo)...sukanka tam vaikeliui 7 ,išeina jis į mokyklą...o ten šabalbonų, štrekų, pelyčių, musmirių, ...net žmonių - MENIU nėra...
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 14, 17:55)
atsimenu mano mama man irgi agurkus su cukriuku duodavo
o mano dukra pamidorus,morkas,agurkus laaabai mėgsta,nėra nei dienos,kad jų nevalgytų
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 14, 22:03)
būtina įdomesnę nuotrauką sudirbti? juk čia konkursas ir per jo prizmę reiktų žvelgti, o ne įsivaizduoti, kad ta mama daugiau nieko ir neveikia kaip vaiką herojais peni
Nuotraukos nesudirbinėjau
Vienos džiaugiasi , kad nuostabi įdėja ir kad daugiau galima prigalvot mylimų herojų valgymui.
Aš džiaugiuosi,kad mano vaikai valgo barščius, juos vadindami sriuba.
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 14, 21:03)
būtina įdomesnę nuotrauką sudirbti? juk čia konkursas ir per jo prizmę reiktų žvelgti, o ne įsivaizduoti, kad ta mama daugiau nieko ir neveikia kaip vaiką herojais peni
Kaip tik saunu, kai yra isradingu mamu - isivaizduoju tokio vaikiuko pvz. gimtadieni, turint tokia isradinga mama
Papildyta:
QUOTE(frederica @ 2009 11 14, 20:15)
Vaikus reikėtų pratinti prie normalaus maisto, įvardijant juos esamais vardais.
Įsivaizduokim situaciją, pupeles pavadinam Šabalbonais, maitinam vaikutį tik namuose, vis kartojant, kad tai šabalbonai( kitaip jis pupelių nevalgo)...sukanka tam vaikeliui 7 ,išeina jis į mokyklą...o ten šabalbonų, štrekų, pelyčių, musmirių, ...net žmonių - MENIU nėra...
Na pas Jus ir fantazija
Pvz. mano nei vienas vaikas nemegsta kiausinio ir tikrai net jeigu, kaip Jus sakot, padaryciau is jo pelyte, tai vis tiek jie to kiausinio nevalgytu O va, gimtadienio diena dariau ir pelytes, ir eziukus - buvo grazus stalo papuosimas