Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų konkursas „Pietūs mažiesiems“

QUOTE(Ninna_Ricci @ 2009 11 24, 20:42)
Aš su tuo, kuris tau patinka, kažkada pusę nago su geru gabalu piršto nusivariau unsure.gif Tai po to karto nebenaudoju tokio schmoll.gif

man jis irgi neaiškus pasirodė, nemokėčiau su tokiu nieko daryti biggrin.gif man tas pirmesnis senesnis tarybinis variantas geriau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 11 24, 22:06)
Baisiai tingiu kuistis po visa tema, ieskodama "sveikuoliu" citatu. Gal rytoj...
Bet per kelis puslapius visgi radau keleta, kuriu noreciau paklausti, kokie bietus butu sveiki?
Dar Meduotos noriu paklausti to paties...

As nepiktai - noriu zinoti  lotuliukas.gif

Na, kad jau reikalauji pasiaiškint....\

Nesu sveikuolė ax.gif Valgom ir dešrelių (jau rašiau), ir kitokių visokių dalykų, kurių prie sveikuolių maisto nepriskirčiau, bet... Nenaudoju sintetinių prieskonių. Stengiuos nepirkt jokių produktų, kuriuose yra konservantų, gliutomatų (sk.stipriklių) ir kitos chemijos. Neperku vaikams jokių limonadų, čipsų ir pan. Nevalgom makdonaldinio maisto. Nesakau, kad neduokdie paragaus - vyresnysis pas draugus vis tiek užkramto, bet pati neperku ir neskatinu to vartot. Nes tos medžiagos, jei jų gaut dažnai, gali sukelt ligas, kurios vilksis visą gyvenimą kartu. Juk visuose tose produktuose tos chemijos deda pagal paskaičiavimus, kurie daromi imant suaugusio organizmo pajėgumus, o ne vaiko.

O kad parašiau kas nepatinka, tai... Nu juk tai MANO NUOMONĖ lotuliukas.gif
Nepiktai aš, jei ką mirksiukas.gif Ir balandėlių receptas mna labai "prie dūšios", jaučiu ryt gaminsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 11 24, 21:51)
Neuzskaitytum omleto is ekologisko kiausinio.. Kodel?  biggrin.gif

Aš gal tik veislinių vištų kiaušinius pripažįstu, esmė ne ekologijoj net, o vištos kilmės dokumentuose biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 24 lapkričio 2009 - 21:14
Tai kas nors visgi parasys, ka sveiko gamina vaikams?
Atsakyti
ats : smile.gif

ne kažin kokie mes sveikuoliai esame,bet yra produktų,kurių niekad neperkam,o jei kas atveža atvažiavę į svečius,tai gražioj formoj duodam atgal išsinešimui smile.gif

neperkam jokių sasyskų,vegetų,net ir santa maria prieskonių(o jau jų sudėtis kokia...), traškučių,saldainiukų,kur dažniausiai viliojančiai prie kasų sudėti būna,parduotuvinių tortų(mano jautrus pasiligojęs skrandis labai geras testeris,dėl to jam dėkinga,kad išmokau gaminti naminius tortus,aisq ne taip dailiai papuostus),limonadų,visokiausių padažų,daugelio sūrelių su želė gabaliukais(kai nebus daug sergančiu,pastudijuokit parduotuvėje būtent su želė gabaliukais sūrelių sudėtį...), jau maltų mėsų(perku gabaliukais ir pati matau ką susimalu)...už kg sasyskų galima nusipirkti gerą kg geros mėsos,iš kurios galima pasigaminti visokių drugelių,laivelių,aštuonkojų ar baibokų biggrin.gif

visoms sveikuolėms sveikuoliškas medutis wink.gif ir nesipykim dėl sveikuoliškų-nesveikuoliškų skanėstų-vieningos nuomonės vis tiek nebus smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Ninna_Ricci @ 2009 11 24, 20:42)
Aš su tuo, kuris tau patinka, kažkada pusę nago su geru gabalu piršto nusivariau unsure.gif Tai po to karto nebenaudoju tokio schmoll.gif

Taip aštrus daiktelis, bet kai įpranti, tai kitko į rankas pasiimt nebenoriu. Jau daugiau kaip 10 metų naudoju, kas pamato kokoiu greičiu aš lupu, tai sako "ir aš tokio noriu". Netgi prisižadėjau vienam draugui padovanot smile.gif

QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 24, 20:54)
man jis irgi neaiškus pasirodė, nemokėčiau su tokiu nieko daryti biggrin.gif man tas pirmesnis senesnis tarybinis variantas geriau smile.gif

Na, va, o man ne schmoll.gif man tarp jų didelis skirtumas. Ir daugelis sako, jog peiliu geriau, nes neva skustukas nepatogus, o nepatogus dažniau būtent tas pirmas, po kurio daugelis nebebando ir to antro, nes galvoja, jog bus tas pats. wink.gif

Ką čia parašius, kad būtų labiau į temą g.gif Na, peržiūrėjau ir visai daug skaniai atrodančių patiekalų. Na, ir kainos tikrai labai mažos... Turbūt nemoku skaičiuot lotuliukas.gif , bet atsiimu abejones dėl kainos mažumo, manau, kad gaminant didesnį kiekį tikrai kainos realios smile.gif

Aš irgi nesu sveikuolė, bet einu ta linkme. Kas liečia vaikus ypač. Vien tas faktas, kad nematau, kas daržely valgoma, tai bent namuse stengiuosi duoti tai, kas sveika, natūralu ir t.t.

O temoje nesant sveikuoliu, negalima aptarinėti patiekalų? Juk pakanka žinoti, kas yra sveika, o ne būti sveikuoliu. Manau, aptarimai kyla dėl temos aprašymo "...sveikai, skaniai ir pigiai..." wink.gif To ir ieškoma nuotraukoje ir recepte. smile.gif
Atsakyti
Sapokliaka, aš tik stengiuosi savo vaiką maitinti maistu kuris yra vertingas, vadovautis sveikos mitybos patarimais.
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2009 11 24, 22:35)
Sapokliaka, aš  tik stengiuosi savo vaiką maitinti maistu kuris yra vertingas, vadovautis sveikos mitybos patarimais.

Tai gal galetum parasyti bent viena savo vaiko pietu patiekala? Be nuotrauku, tik sudedamasias pagrindines dalis 4u.gif
Aciu is anksto

Olaiva, Jus neperkat vaikams jokiu jokiu saldainiu? Net sokoladiniu ar naturalaus sokolado? Kiek metu jusu vaikams?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sapokliaka: 24 lapkričio 2009 - 22:16
QUOTE(baltė @ 2009 11 24, 18:30)

aš kaip tik su antruoju stebuklu (skustuku) neįprantu, man tarybinis geriau biggrin.gif
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 11 24, 21:24)
Tai kas nors visgi parasys, ka sveiko gamina vaikams?

valgo tą patį ką ir mes, tik mūsų maistas pritaikytas taip ,
kad galėtų valgyti ir vaikai biggrin.gif , tai taip išeina vaikai truputį nesveikai , o mes suaugę truputį sveikiau nei šiaip valgytume biggrin.gif

o dešrelės, koldūnų pakelis guli budinčiu režimu visada, nes nežinai kada kas gyvenime gali atsitikti ax.gif , prisieina ir pavartojam netgi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktibalda: 24 lapkričio 2009 - 23:00
QUOTE(Naktibalda @ 2009 11 24, 22:43)

o dešrelės, koldūnų pakelis guli budinčiu režimu visada, nes nežinai kada kas gyvenime gali atsitikti  ax.gif , prisieina ir pavartojam netgi  biggrin.gif

drinks_cheers.gif Va va...mes irgi nekertame jų nuolat, bet juk būna "dienų lyg tyčia"... doh.gif

Pavydas i man ima, kaip jūs taip šauniai tvarkotės, jokių dešrelių, jokių saldainių...gal vienkiemy gyvenat kur tongue.gif

O šiaip esu tos nuomonės, kad kas per daug , tas ir nesveika. O kartais paragauti galima to ko noriu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2009 11 25, 11:38)

Pavydas i man ima, kaip jūs taip šauniai tvarkotės, jokių dešrelių, jokių saldainių...gal vienkiemy gyvenat kur  tongue.gif

tai kad i vienkiemius siais laikais autoparduotuves atvaziuoja mirksiukas.gif

idomiai diskutuojat rolleyes.gif
Atsakyti
atsirado dar vienas receptų konkursas, šįkart kalėdinis. ir vėl rėmėjų biggrin.gif
Atsakyti