Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų konkursas „Pietūs mažiesiems“

smile.gif+2009 11 24, 18:41-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2009 11 24, 18:41)

o toms dešrelėms tai visiškai vienodai kaip jas vadina  hihihi.gif

tai ir tegul wink.gif
Atsakyti
smile.gif+2009 11 24, 18:31-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2009 11 24, 18:31)
o tai kiek jūs manot valgyklinis maistas kainuotų, atmetus visus antkainius, manot tik už produktus sumokat? Kas ten nerealaus, gi kiekį žiūrėkit. Ne po vieną porciją gi žmonės gamina. biggrin.gif

Tai, aš žiūriu, žiuriu į tą kiekį... ir vistiek nelabai realu... g.gif Gal nemoku gaminti taip taupiai smile.gif Man preliminariai kažkur apie 4-4,5 lt gaunasi. Aišku, majonezo net kainos nežinau, nes jo jau daug metų nevalgau... tongue.gif
Papildyta:
smile.gif+2009 11 24, 18:41-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2009 11 24, 18:41)
jo, man ir Mažulėlė čia pasirodė kaip didžiausia konfliktuotoja, kur prasisuka, ten skandalai  hihihi.gif  laugh.gif
Papildyta:

tai su peiliu kaip...negalima ar nepadoru?  unsure.gif

man iš esmės jokio skirtumo, aš čia savišvietai domiuosi bigsmile.gif
Papildyta:

o toms dešrelėms tai visiškai vienodai kaip jas vadina  hihihi.gif

Mažutėlė čia ne prie ko, čia tik jūsų bėda, jei taip galvojat. Aš kalbėjau apie temos atmosferą, o ne apie konkretų asmenį. Galima ir peiliu lupti daržoves, tiesiog skustuku ir greičiau, ir gražiau. Man pvz. restorane neteko kampuotų bulvių valgyti. Namuose ok, bet juk čia yra fotokonkursas, turi būti gražu ir kitiems... Bet gal jau reik rišt tas kalbas, nes tikrai jau spamas eina kaip reikiant. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninna_Ricci @ 2009 11 24, 19:25)

Man užkliuvo tų balandėlių kitaip aprašyme sultinys. Kaži ar čia tas sintetinis turėtas imeny? Su skonio stiprikliais? g.gif

Ir dešrelių sveiku maistu nepavadinčiau, bet kartais pietums būna ir pas mus blush2.gif

Merginos, nu jus ir bjaurios doh.gif
Ninna_Ricci, cia as ne tik tau - ir kitoms, tik cituoti tingiu..

Kabinejates prie visko :
Sveika, nesveika, yra skonio stipriklis, desreles swoon.gif , bulves ne taip nuskustos.. Koks siaubas.....

Cia FOTOkonkursas. Ziurekite i grazias nuotraukas, maisto isvaizda - recepta galesite pasikeisti - vietoj sintetinio buljono idesite tikra, vietoj pirktu desreliu - namines, bulves galite nugludinti iki tobulos formos... doh.gif
Pasiskaicius jusu toks vaizdas, kad visos cia taaaaaaaaaaaaaaaaaip sveikai maitinates, kad net pavydu... wub.gif

Mesos tikriausiai jokios nevalgote, nes ji arba lenkiska, arba siaip nesveika (kiauliena, pvz.)
Darzoves - lenkiskos.
Pienas parduotuveje - su antibiotikais, visokiais E ir t.t.
Sureliai ir kiti varskes produktai - nerealus nuodas....
Makaronu kilme parduotuvese taip pat neaiski.
O kiausiniai?? Ji gi lenkiski ir nelaisveje augintu vistu... schmoll.gif
Nebent cia visos tokios turtingos, kad perka ekologiska jautiena turgeliuose po 50 lt uz kilograma (beje, jos kilme taip pat nera 100 % ekologiska)....

Tai ka Jus, kritikuotojos, valgote?

Man tikrai idomu bigsmile.gif
Ar, idejus, pvz., omleto nuotrauka butina parasyti, kad kiausinis yra is Purnuskiu kaimo, Moletu rajone? Kitaip "neuzskaitysite"..

Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2009 11 24, 19:52)
Mažutėlė čia ne prie ko, čia tik jūsų bėda, jei taip galvojat.

Mažulėlė
Kodėl bėda? Keršys? unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(baltė @ 2009 11 24, 19:52)
Man pvz. restorane neteko kampuotų bulvių valgyti.

man restorane jokių bulvių neteko valgyt verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 11 24, 19:54)
Ar, idejus, pvz., omleto nuotrauka butina parasyti, kad kiausinis yra is  Purnuskiu kaimo, Moletu rajone? Kitaip "neuzskaitysite"..

aš tai Purnuskiu kaimo nežinau, žinok vis tiek neužskaityčiau... verysad.gif
Atsakyti
Purnuskiu kaimas yra vaziuojant nuo Vilniaus i Moletu. Gal ten dar Vilniaus rajonas, nezinau..

Hi, ir kitos sveikuoles, parasykite, prasau, koks turi buti sveikas patiekalas vaikui? Ka jus gaminate pietums? Be nuotrauku ir receptu - tik kas yra sveika?
Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 11 24, 20:10)
Hi, ir kitos sveikuoles, parasykite, prasau, koks turi buti sveikas patiekalas vaikui? Ka jus gaminate pietums? Be nuotrauku ir receptu - tik kas yra sveika?

Ašššš...sveikuolė? bigsmile.gif Iš ko sprendžiate ar taip grynai iš nuojautos?

Pietums dažniausiai negaminu nieko, nes eeee...nes pietūs gaunas ugdymo įstaigose. Jei apie vėliau, tai paprastai patys geriausi pietūs gaunas svečiuos bigsmile.gif Ir pigiau bigsmile.gif Kartais dar valgom ne savo uošvijoj Molėtų rajone . Bet jūs to kaimo nežinosit, tai nesiplėsiu.

Jei domina išsamiau kas įeina į mano kaip sveikuolės racioną, galiu pavardint: lašiniai, rauginti agurkai, rauginti kopūstai, burokėliai, moliūgai, aguročiai, svogūnai, nevalgomos dešrelės, valgomi kotletai, labai mėgstu pupelių sriubą, burokėlių sriubą, valgom blynus, virtas keptas vištas (namines, pirktines, visokias), valgom kiaušinius (vištų, putpelių : keptus, virtus), žuvį (sriuboj ir keptą), valgau koldūnus, ežiukus, kumpį , varkėčius, balandėlius, visokius duonos gaminius, grūdų, kruopų košes, sūrius, sūrelius, jogurtus, kefyrus pieną, vėdarus (kraujinius ir bulvinius), kugelius, apkepus, saldumyyyyyyynus (visus !) . Nugi žinok praktiškai viską valgau išskyrus vieną prieskonį, ale labai užkrito pavadinimas. Pagalvosiu, gal atsiminsiu. g.gif

Va, gelsvės nevalgau, man jos kvapas labai nepatinka. Ot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 24 lapkričio 2009 - 19:44
smile.gif+2009 11 24, 19:03-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2009 11 24, 19:03)

doh.gif nieko nesakysiu, nes pasaka be galo...
Atsakyti
Baisiai tingiu kuistis po visa tema, ieskodama "sveikuoliu" citatu. Gal rytoj...
Bet per kelis puslapius visgi radau keleta, kuriu noreciau paklausti, kokie bietus butu sveiki?

QUOTE(Olaiva @ 2009 11 24, 19:16)
na nežinau,bet man piekiškos dešrelės tai tikrai ne maistas.mėsos jose kiek procentų?  lens.gif manęs augančios jomis nemaitino,gal todėl aš jomis visai nesižaviu.ir mūsų šeima jų niekada niekada neperka  schmoll.gif
o dėl kainos paskaičiavimo,tai ir man buvo sunku.manau,kad kaina šiam konkurse labai jau slidus reikalas  cool.gif

QUOTE(Ninna_Ricci @ 2009 11 24, 19:25)

Man užkliuvo tų balandėlių kitaip aprašyme sultinys. Kaži ar čia tas sintetinis turėtas imeny? Su skonio stiprikliais? g.gif

Ir dešrelių sveiku maistu nepavadinčiau, bet kartais pietums būna ir pas mus blush2.gif

QUOTE(l'eau @ 2009 11 24, 19:32)
na nežinau, pati dešrelių niekada nevalgiau ir iki šiol nevalgau ir niekam nesiūlau, juolab vaikui. sveiku maistu nepavadinčiau, bet man atrodo visai gražiai, bent už aštunkojį geriau rolleyes.gif

QUOTE(Olaiva @ 2009 11 24, 19:34)
o aš joms dar griežtesnė-aš iš viso jų maistu nepavadinčiau  unsure.gif

Dar Meduotos noriu paklausti to paties...

As nepiktai - noriu zinoti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2009 11 24, 20:40)
doh.gif nieko nesakysiu, nes pasaka be galo...

aha, o jūs galvojat aš nenustebau, kai sužinojau, kad esu sveikuolė ? hihihi.gif

Negaliu sakyt, kad nemalonu, bet va kokiu pagrindu ja buvau pavadinta nelabai ir supratau.
Na nebent tuo, kad Mažulėlę skandaliste išvadinau hihihi.gif

Papildyta:
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 11 24, 21:06)
As nepiktai - noriu zinoti  lotuliukas.gif

Aš beje irgi norėčiau žinoti kokiais pasisakymais apie savo sveikuoliškus pomėgius taip neatsargiai šičia išsidaviau. :]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 24 lapkričio 2009 - 20:26
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 11 24, 19:06)
Baisiai tingiu kuistis po visa tema, ieskodama "sveikuoliu" citatu. Gal rytoj...
Bet per kelis puslapius visgi radau keleta, kuriu noreciau paklausti, kokie bietus butu sveiki?

As nepiktai - noriu zinoti  lotuliukas.gif

na, šiaip aš ir kaip ir sakiau apie dešreles, nors pati jas valgydavau (kartais), kai dar mano "laikais" tų bio nelabai buvo, o ir jų kokybė kaip ir nėra aiški. bet dažniau rinkdavomės šviežias dešreles.
bet kai žinai kokio ten š būna primalta, tai kažkaip nelabai besinori.
tas pats ir su kepenine... (mano vyras dirbo kelias sav. fabrike, kur darydavo paštetus (ne lietuvoj, bet nemanau,kad lt geresnė situacija),tai dabar kai mato mane valgant,sako geriau tu nežinok,ką valgai.... bet kartais taip norisi doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2009 11 24, 20:30)
Prisipažinsiu, tikėjausi šio klausimo, nes tai labai atspindi šią temą, nepraleist progos konfrontuot. Žiūriu, kaip tik Sapokliaka jau ir atsakė.  thumbup.gif Aš pvz. su skustuku morką nulupu per kokias 6 sekundes. Neperdedu. Bet yra du tipai skustukų, tad su tokiu iš viso negaliu nieko skusti, o su tokiu  thumbup.gif

Aš su tuo, kuris tau patinka, kažkada pusę nago su geru gabalu piršto nusivariau unsure.gif Tai po to karto nebenaudoju tokio schmoll.gif
Atsakyti
smile.gif+2009 11 24, 21:20-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2009 11 24, 21:20)

Aš beje irgi norėčiau žinoti kokiais pasisakymais apie savo sveikuoliškus pomėgius taip neatsargiai šičia išsidaviau. :]  

Neuzskaitytum omleto is ekologisko kiausinio.. Kodel? biggrin.gif
Atsakyti