Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų konkursas „Pietūs mažiesiems“

QUOTE(*meduota* @ 2009 11 19, 21:38)
Balte, žiauriai čia jūs smile.gif

Nesupratau, ką parašiau žiauriai?
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2009 11 19, 23:36)
O man labai tie. Kai esu prijaučianti vegetarė ir tikrai ja tapsiu (einu link to) ir žinau daug žmonių nemėgstančių ir nevalgančių mėsos. Bet, kaip minėjau, lietuviai mėgsta daaaug mėsos: tris kart per dieną doh.gif O paskui ir visos kraujotakos ligos su kaupu pasireiškia. Na, bet čia jau ne į temą.

O jei kalbant į temą, tai man varškės apkepas labai fainai atrodo, gaila tik, kad mažoji jos nemėgsta (nieko su varške). Be žinau, kad pamėgs... Tik laiko klausimas bigsmile.gif

Ne į temą, bet... Niekada nesupratau tų, kurie atsisako gyvulinės kilmės maisto. Nors čia dar puse bėdos. Baisiausia, kad jie ir vaikams ne(be)duoda tokio maisto.
O kad mėsa kenkia..... Daug versijų yra, bet... Ar žinot, kad sojos pupelės, kurias taip garbina vegetarai - moteriškas maistas ir labai netgi kenksmingas vyrams?

Na, bet čia offtopas.... Atsiprašau 4u.gif Nors beveik visa ita tema - grynas offtopas...
Papildyta:
QUOTE(Rustė @ 2009 11 19, 23:53)
taip ir yra, autorė parašė (pažįstu ją), kad būtent fokusavimo čia esmė, nes žinau, kad ne su muiline fotografuoja wink.gif
klysti wink.gif

autorė pakeis kita foto.

Kodėl nusprendė keist? g.gif Juk labai gera foto buvo...
Atsakyti
QUOTE(Ninna_Ricci @ 2009 11 19, 21:10)
Na, jei ir blurino, tai labai tvarkingai tą padarė, nes fokusas eina į priekinę gabaliuko dalį, bet pats tas kraštelis, kuris arčiausiai ir vėl išplaukęs. Tai sakyč, jei ir blurino, tai labai profi mirksiukas.gif Viskas apgalvota smile.gif Man paprasčiau taip nufotkint. Manau ir foto autorei taip pat, nes fotikas neprastas toks (vėl gi - iš efixo matau) smile.gif

kaip tik nublurinti labai lengva,nieko sudėtingo tame nėra,tas pats kas du kart du biggrin.gif
pas mane avatre irgi bluras,o vat net nepasakytum,irgi atrodo kaip fokusuotė wink.gif
tj jei neblurinta fotkė,tai kam keičia? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ŽuvelėNEauksinė @ 2009 11 20, 00:23)
kaip tik nublurinti labai lengva,nieko sudėtingo tame nėra,tas pats kas du kart du biggrin.gif 
pas mane avatre irgi bluras,o vat net nepasakytum,irgi atrodo kaip fokusuotė wink.gif
tj jei neblurinta fotkė,tai kam keičia? smile.gif

Tai tame ir esmė, kad jei tvarkingai užblurini, tai nelabai ir atskirsi. Bet dažniausiai matosi blurinta ar ne, ypač tiems, kurie tuo užsiima. Tavo avataras pernelyg mažas, kad drįsčiau spėt blurintas jis ar ne smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ninna_Ricci: 19 lapkričio 2009 - 22:27
QUOTE(Ninna_Ricci @ 2009 11 19, 22:10)
Kodėl nusprendė keist? g.gif Juk labai gera foto buvo...

įdės kitą, su kitokiu fokusavimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2009 11 19, 22:53)

autorė pakeis kita foto.

QUOTE(Rustė @ 2009 11 19, 23:30)
įdės kitą, su kitokiu fokusavimu smile.gif

Jetus, pasakyk kad nekeistų blink.gif . Labai graži nuotrauka.

Mano vaikai išsirinko blynelius ir apkepą biggrin.gif . Pasakiau, kad rintųsi ką norėtų valgyti mokykloje. O durniukai kaip apsidžiaugė. Sako: mamyte, tikrai mūsų mokykloje duos tokį maistą? bigsmile.gif
Atsakyti
Ar bandėt jau kas nors cukinijų apkepą? Labai smalsu ax.gif Aš pati nemėgėja cukinojos, bet norėtųsi pabandyti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2009 11 19, 21:26)
Bandau, jei vaikas valgo pietus mokykloje,kokiu būdu jis gaus patiekalą su Šreku?
1.  jūs jam atnešite pati?
2.  įdėsite su savimi?
3.  ar nuo mano mokyklos baigimo taip viskas pasikeit$, kad dabar jau galima užsisakyti kaip restorane?

Gal jau baigiam,vistiek nesusišnekam.

bandau ir aš, eilinį kartą unsure.gif prie ko čia mokykla? rengėjai to nerašė aprašyme, kad jie organizuoja maitinimą mokyklose, tai nereiškia, kad supermamos turi tapti mokyklų virėjomis, viešpatie tu su viešpačiukais doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
Ne į temą, bet... Niekada nesupratau tų, kurie atsisako gyvulinės kilmės maisto. Nors čia dar puse bėdos. Baisiausia, kad jie ir vaikams ne(be)duoda tokio maisto.
O kad mėsa kenkia..... Daug versijų yra, bet... Ar žinot, kad sojos pupelės, kurias taip garbina vegetarai - moteriškas maistas ir labai netgi kenksmingas vyrams?

žiūriu, kad aš tau visur pritariu biggrin.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2009 11 19, 20:27)
vat ko nesuprantu, to nesuprantu.
ką čia veikia blynai, varškės apkepas....
man tai ne tie patiekalai kurie tiktų pietums schmoll.gif

Didesnes nesamones nesu girdejusi biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(frederica @ 2009 11 19, 21:26)
Bandau, jei vaikas valgo pietus mokykloje,kokiu būdu jis gaus patiekalą su Šreku?
1.  jūs jam atnešite pati?
2.  įdėsite su savimi?
3.  ar nuo mano mokyklos baigimo taip viskas pasikeit$, kad dabar jau galima užsisakyti kaip restorane?

Dar yra is savaitgaliai.... cool.gif unsure.gif

Papildyta:
As noriu pagirti visas mamytes kurios turi tiek fantazijos gaminti "srekus", astuonkojus ir t.t. Ir palinketi kantrybes arba nelysti i aptarimu tema 4u.gif
Atsakyti
Ar žinot, kad sojos pupelės, kurias taip garbina vegetarai - moteriškas maistas ir labai netgi kenksmingas vyrams?

Na, nepažįstu aš Jūsų/Tavęs, bet beveik esu tikra, kad daugiau išmanau apie mitybą, racioną, sveiką mitybą ir t.t. Kadangi tuo domiuosi jau daugiau kaip dešimt metų. Šiaip vegetarai n kartų išradingesni patiekalų ruošime, nes jiems tenka suderinti maistingumą, skonį bei daugelį kitų dalykų. Daug paprasčiau paskrudint kokį karbonadą ir nieko nebereikia galvoti. Ypač vakarienei. Kas LT įprasta. doh.gif Kas dėl sojos, tai tegul vyrai ir nevalgo jos kasdien. Beje, mano vyras nėra vegetaras. Šiaip vegetarizmas yra ištisa filosofija, o ne tik maisto pasirinkimas, taip gali atrodyti tik nieko apie tai neišmanant, o turint išankstinį nusistatymą. Pvz. mano hemoglobino kiekis kraujyje yra pavydėtinai aukštas, turint omeny, kad mėsos nemėgstu ir valgau tik labai mažai ir labai retai (tenka ragauti, ką gaminu šeimai). Tiesiog reikia šiek tiek pastangų ir tai daroma ne per vieną dieną.
Atsakyti
Idėjų daug, tačiau norint galima prisikabinti. Tai prie serviravimo tai prie klaidų, tai prie foto.
Man asmeniškai akį patraukė cukinijų plokštainis, tačiau yra klaidų ingredientų sąraše ir gamyboje...Rašo kalakutiena, o jau apkepo gamyboje - kumpis...Tai ir tampa neaišku, kas ten dėta. Kiaulienos kumpis taip pigiai neatsieitų. Norėjau gaminti, bet va, dėl išeigos ir suabejojau...Na, bet tingiu skaičiuot. Todėl kepiau vakar bulvių ir cukinijos plokštainį su spirgučiais. Labai skanu buvo.
Beje, mamytės, kai dedat receptus, į kainą, manau reikia įdėti ir priedus, nes foto būna su jais, pvz, grietine.
Čia tik tas užkliuvo, bet norint panagrinėti, tokių klaidų ne viena bus...
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2009 11 20, 02:47)
Na, nepažįstu aš Jūsų/Tavęs, bet beveik esu tikra, kad daugiau išmanau apie mitybą, racioną, sveiką mitybą ir t.t. Kadangi tuo domiuosi jau daugiau kaip dešimt metų. Šiaip vegetarai n kartų išradingesni patiekalų ruošime, nes jiems tenka suderinti maistingumą, skonį bei daugelį kitų dalykų. Daug paprasčiau paskrudint kokį karbonadą ir nieko nebereikia galvoti. Ypač vakarienei. Kas LT įprasta. doh.gif  Kas dėl sojos, tai tegul vyrai ir nevalgo jos kasdien. Beje, mano vyras nėra vegetaras. Šiaip vegetarizmas yra ištisa filosofija, o ne tik maisto pasirinkimas, taip gali atrodyti tik nieko apie tai neišmanant, o turint išankstinį nusistatymą. Pvz. mano hemoglobino kiekis kraujyje yra pavydėtinai aukštas, turint omeny, kad mėsos nemėgstu ir valgau tik labai mažai ir labai retai (tenka ragauti, ką gaminu šeimai). Tiesiog reikia šiek tiek pastangų ir tai daroma ne per vieną dieną.

Aga, o taip pat lietuviai labai mėgsta "menkint" oponentą išstatydami į priekį savo išprūsimą, nors ir parašo, kad "nepažįstu aš Jūsų/Tavęs..." biggrin.gif

Jei aš apie kažką visiškai nieko neišmanau, tai ir tyliu smile.gif Šiuo atveju kažkiek išmanau, todėl ir pasisakiau. Aš pati nesu didelė mėsos gerbėja, kaip ir mano vyresnysis sūnus. O va kiti trys šeimos nariai labai valgo.
Valgyt vakarienei baltiminį maistą dar ir kaip sveiką, tad jei tas karbonadas suvalgomas ne per pietus, o vakare - valio smile.gif O ir toms, kurios "kūdinasi" labai gerai, nes tam, kad suvirškint tą karbonadą, reikia vos ne visos to karbonado vertės energijos suvartot, t.y. tiek kcal sudegint, kiek jame ir yra.
Bet ne apie tai čia tema... Beje, gyvulinės kilmės maistas ne tik dėl lengvai įsisavinamos geležies vartojamas. Kad jau taip domitės, tai turbūt žinot, kodėl dar mirksiukas.gif
Ai... Dar parašysiu.... Taip, filosofija... Kiekvienas atsirenkam tai, kas arčiausiai dūšios, ar mados... Bet... Kuo agurkas ne gyvybė? Kodėl višta statoma aukščiau salotos lapo? Tik todėl, kad turi akis ir gali bėgiot?... Čia pamąstymui....

Nenoriu, jog pagalvotumėt, kad užsipuoliau 4u.gif Tieisog užkabinot ta tema. Nieko prieš Jus asmeniškai neturiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 20, 01:10)
bandau ir aš, eilinį kartą unsure.gif prie ko čia mokykla? rengėjai to nerašė aprašyme, kad jie organizuoja maitinimą mokyklose, tai nereiškia, kad supermamos turi tapti mokyklų virėjomis, viešpatie tu su viešpačiukais doh.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:

žiūriu, kad aš tau visur pritariu biggrin.gif  drinks_cheers.gif

Ir man nesuvokiama - prie ko čia smulkiaserijinė maisto gamyba? g.gif

Keista, ane? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ninna_Ricci: 20 lapkričio 2009 - 10:56