QUOTE(baltė @ 2009 11 20, 02:47)
Na, nepažįstu aš Jūsų/Tavęs, bet beveik esu tikra, kad daugiau išmanau apie mitybą, racioną, sveiką mitybą ir t.t. Kadangi tuo domiuosi jau daugiau kaip dešimt metų. Šiaip vegetarai n kartų išradingesni patiekalų ruošime, nes jiems tenka suderinti maistingumą, skonį bei daugelį kitų dalykų. Daug paprasčiau paskrudint kokį karbonadą ir nieko nebereikia galvoti. Ypač vakarienei. Kas LT įprasta.
Kas dėl sojos, tai tegul vyrai ir nevalgo jos kasdien. Beje, mano vyras nėra vegetaras. Šiaip vegetarizmas yra ištisa filosofija, o ne tik maisto pasirinkimas, taip gali atrodyti tik nieko apie tai neišmanant, o turint išankstinį nusistatymą. Pvz. mano hemoglobino kiekis kraujyje yra pavydėtinai aukštas, turint omeny, kad mėsos nemėgstu ir valgau tik labai mažai ir labai retai (tenka ragauti, ką gaminu šeimai). Tiesiog reikia šiek tiek pastangų ir tai daroma ne per vieną dieną.
Aga, o taip pat lietuviai labai mėgsta "menkint" oponentą išstatydami į priekį savo išprūsimą, nors ir parašo, kad "nepažįstu aš Jūsų/Tavęs..."
Jei aš apie kažką visiškai nieko neišmanau, tai ir tyliu
Šiuo atveju kažkiek išmanau, todėl ir pasisakiau. Aš pati nesu didelė mėsos gerbėja, kaip ir mano vyresnysis sūnus. O va kiti trys šeimos nariai labai valgo.
Valgyt vakarienei baltiminį maistą dar ir kaip sveiką, tad jei tas karbonadas suvalgomas ne per pietus, o vakare - valio
O ir toms, kurios "kūdinasi" labai gerai, nes tam, kad suvirškint tą karbonadą, reikia vos ne visos to karbonado vertės energijos suvartot, t.y. tiek kcal sudegint, kiek jame ir yra.
Bet ne apie tai čia tema... Beje, gyvulinės kilmės maistas ne tik dėl lengvai įsisavinamos geležies vartojamas. Kad jau taip domitės, tai turbūt žinot, kodėl dar
Ai... Dar parašysiu.... Taip, filosofija... Kiekvienas atsirenkam tai, kas arčiausiai dūšios, ar mados... Bet... Kuo agurkas ne gyvybė? Kodėl višta statoma aukščiau salotos lapo? Tik todėl, kad turi akis ir gali bėgiot?... Čia pamąstymui....
Nenoriu, jog pagalvotumėt, kad užsipuoliau
Tieisog užkabinot ta tema. Nieko prieš Jus asmeniškai neturiu
Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 20, 01:10)
Ir man nesuvokiama - prie ko čia smulkiaserijinė maisto gamyba?
Keista, ane?