Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų konkursas „Pietūs mažiesiems“

Cukinijų kugelis tai iš ties puikiai atrodo thumbup.gif , o dar savikaina nereali. Manau, tikrai sudomins tuos konkurso užsakovus.
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2009 11 17, 23:21)
Pilnai suprantu ir nevalgiukų mamas, nors mano vaikai valgo gerai, teko savaitei ''priglausti'' vieną nevalgiuką biggrin.gif ''Atiduodama'' mama, man taip ir pasakė- nevalgo nieko schmoll.gif
Ką gi gyvena vaikas pas mane, reikia maitinti biggrin.gif  Susitvarkėm lotuliukas.gif , be Šrekų, kirmėlyčių ir kitų mylimų personažų lotuliukas.gif
Visų pirma pabandžiau paaiškinti,kad vaikui reikia valgyti, kad jis augtų.
Vaikai nori augti. Kategorijos sveikas ar nesveikas vaikams sunkiau suprantamos, o motyvas augti dideliam - pakankamai aiškus. Sakiau,kad jis bus greitas kaip tėtis ir  jo vyresnis brolis. Sumelavau...,kad tokį maistą mėgsta jo mylimas herojus( mikė pūkuotukas), nupirkau lėkštutę su mike, tai jį paskatindavo suvalgyti nors pusę porcijos pasiūlyto maisto, kad tik greičiau išlystų mikės akytės. Leidau rinktis mėgstamą maistą( iš to ką siūliau) , atsisakė mėsos, nekišau...,padėjau atskiroje lėkštutėje ir pasakiau, jei nenori nevalgyk, jei sugalvosi paragauk.( paragavo biggrin.gif )
Jokiu būdu nedariau iš maisto kažkokių personažų ir pan., vaikui 5m.
Nejaugi 7-10 metų vaikams reikia tokių vykruntasų lėkštėse g.gif , na gal ir klystu...vaikas vaikui nelygu.
Laiveliai, ar kažkur užtupdytos akelės,šypsenėlė,  man nesukelia jokių blogų emocijų, na ,bet visi tie........... ai nebesikartosiu biggrin.gif

Aha ir pati paskaityk ką parašei, tu tiek prišokinėjai su svetimu vaiku (o vaikai paprastai į svetimo pastabas reaguoja labiau nei į savo) per vieną savaitgalį!!!!!!!
o mamom taip reikia kasdien!!
Tai kaip supratau siūlai mamom kasdien po naują lėkštę pirkt rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(baltė @ 2009 11 18, 17:39)
Cukinijų kugelis tai iš ties puikiai atrodo thumbup.gif

thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(frederica @ 2009 11 18, 17:24)
Pasuoju mirksiukas.gif
Kiekviena auginam savo vaikus,pagal savo supratimą,linkėdamos jiems tik geriausio.Kiekviena turim savo supratimą apie estetiką. Kiekviena turim supratimą kas turi būti vaiko lėkštėje,kas ne.
Pasilepinimui 4u.gif
user posted image

Mieloji, juk čia konkursas paprastom mamytėm, ne profesionaliems fotografams, dizaineriams, estetikams ir kitokiems ...etikams doh.gif
Manau, kad labai nevykęs palyginimas

Be to kyla mintis, jei jau vaikiškų patiekalų nėra reikalo dekoruot, tai kam po velnių reikia tas braškes ten bokštu statyt g.gif
Papildyta:
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 11 17, 22:17)
Gal as "nenormali", bet tie visi astunkojai, keturkojai, srekai ir visi kiti "padarai" man nepatinka....  unsure.gif  Jie man primena "kaimo baliukuose" taip populiarias idarytas lydekas, papuostas skutinetais ridikeliais, porais beigi "rastais"  is majonezo... dar vietoj akiu ten privaledavo buti  pjaustytos alyvuoges....doh.gif  doh.gif  Kai pagalvoji, kad kazkokia "bufetava" visa tai dare savo svariomis? rankytemis, tai kazkaip  schmoll.gif  schmoll.gif 
Aisku, cia mamos daro savo vaikams, ju papuostas maistas yra kas kita, nei restorano "tetu", taciau man, nuotrauku "zuiretojai" ir potencialiai valgytojai, tai nera labai jau miela....
Visgi pasilieku prie tos pacios nuomones, kad skanias man "normalus", nenuciupinetas maistas.... ax.gif 
Prasau neisizeisti, cia tik mano niekam neidomi nuomone  4u.gif

Na ir aš dar pamenu tas "bufetavas", tik dabar laikai tai pasikeitė ir restoranuose maistą gamina su vienkartinėm pirštinėm smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 18 lapkričio 2009 - 18:13
QUOTE(cezi @ 2009 11 18, 17:18)
Mieloji, juk čia konkursas paprastom mamytėm, ne profesionaliems fotografams, dizaineriams, estetikams ir kitokiems ...etikams doh.gif 
Manau, kad labai nevykęs palyginimas

bet ir paprastos mamytės su paprasta technika,gali maistą pateikti estetiškai mirksiukas.gif
kad ir paimkim,laivelius (pirmas pasitaikęs pvz atsidarius), tiesiog padėk kotletą į lįkštę, įmesk šaukštą košės,dar nematant,kad per šoną kristų,šone daržovių padėliok,... ir padėk tokią lėkštę šalia,kokia konkurse, jei reiktų rinktis vaikui, kai ir 12kamečiui, kažkaip nežinau kiek paimtų paprastą lėkštę...

kaip bebūtų,čia konkursas ir visų pirma krenta į akis vaizdas ax.gif
kodėl niekas nekomentavo koldūnų pvz.? iki skausmo žinomas receptas, tiesiog eilinė foto, nekrentanti per daug į akis ax.gif visgi pateikus kažkaip kitaip, galbūt būtų daugiau dėmesio..na ,taip mėgiama frazė,mano nuomone biggrin.gif
kaip bebūtų,kiekvienam teisė rinktis,už ką balsuot smile.gif
Asmeniškai aš balsuosiu tik už gražiai pateiktas foto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2009 11 18, 17:39)
Cukinijų kugelis tai iš ties puikiai atrodo thumbup.gif , o dar savikaina nereali. Manau, tikrai sudomins tuos konkurso užsakovus.

maniškiai nevalgytų...
cukinijų jie nemėgsta nuo mažens...nebent gerai "paslėptos" kur troškinyje šios daržovės sueitų...

aš cukinijų irgi per labai nemėgstu, bet tas apkepukas skaniai atrodo, suku galvą gal surizikuoti - MB patiktų wink.gif

Atsakyti
QUOTE(grange @ 2009 11 18, 18:33)
bet ir paprastos mamytės su paprasta technika,gali maistą pateikti estetiškai  mirksiukas.gif
kad ir paimkim,laivelius (pirmas pasitaikęs pvz atsidarius), tiesiog padėk kotletą į lįkštę, įmesk šaukštą košės,dar nematant,kad per šoną kristų,šone daržovių padėliok,... ir padėk tokią lėkštę šalia,kokia konkurse, jei reiktų rinktis vaikui, kai ir 12kamečiui, kažkaip nežinau kiek paimtų paprastą lėkštę...

kaip bebūtų,čia konkursas ir visų pirma krenta į akis vaizdas  ax.gif
kodėl niekas nekomentavo koldūnų pvz.? iki skausmo žinomas receptas, tiesiog eilinė foto, nekrentanti per daug į akis  ax.gif visgi pateikus kažkaip kitaip, galbūt būtų daugiau dėmesio..na ,taip mėgiama frazė,mano nuomone  biggrin.gif
kaip bebūtų,kiekvienam teisė rinktis,už ką balsuot smile.gif
Asmeniškai aš balsuosiu tik už gražiai pateiktas foto  4u.gif

Nu tas tai taip, bet skaičiau čia ir tokių nuomonių, kad tie laiveliai, šrekai, kirmėliukai ir t.t. tai net labai neskoninga, o tie kurie pateikti paprastai yra liuks, be to kaip tada pateikti koldūnus? tam tikrai reikia daug profesionalių žinių

o kad vaikai net ir vyresni rinktųsi tokį tai net labai pritariu (net aš pati rinkčiausi)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 18 lapkričio 2009 - 18:42
QUOTE(Rustė @ 2009 11 18, 18:36)
maniškiai nevalgytų...
cukinijų jie nemėgsta nuo mažens...nebent gerai "paslėptos" kur troškinyje šios daržovės sueitų...

aš cukinijų irgi per labai nemėgstu, bet tas apkepukas skaniai atrodo, suku galvą gal surizikuoti - MB patiktų wink.gif

Žinai su cukinijom ir pas mane bėda didelė buvo, vyrui nė už ką neįkišdavau, ką jau ten apie vaikus, kol neparekomendavo man vieno receptuko su makaronais, dabar visi albstam dėl jo, tai va aš žiūrau į tą apkepuką ir seilė tysta...
Atsakyti
thumbup.gif mano favoritas drugelis parskrido thumbup.gif

user posted image

ir dar net gražesne forma super mamyte biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(marbela @ 2009 11 18, 21:34)
thumbup.gif  mano favoritas drugelis parskrido  thumbup.gif

user posted image

ir dar net gražesne forma super mamyte  biggrin.gif

Šitas tai tiesiog niam essen.gif clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(marbela @ 2009 11 18, 20:34)
thumbup.gif  mano favoritas drugelis parskrido  thumbup.gif

ir dar net gražesne forma super mamyte  biggrin.gif

Va dabar tai thumbup.gif thumbup.gif Ir tie zirneliai kaip gerai sugalvoti ir tinka. Kaip zolyte smile.gif
Atsakyti
pats patiekalas tikrai jau atrodo valgytinas, tik tie lapai visą nuotraukos grožį gadina (čia tik nuomonė, nepulkit). žiūriu ir receptas pakeistas, be kepimo ir medaus. o va kažkieno patarimo 'rašykit kad pieno pilta - bus sveika' paklausyta hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 11 18, 21:18)
pats patiekalas tikrai jau atrodo valgytinas, tik tie lapai visą nuotraukos grožį gadina (čia tik nuomonė, nepulkit). žiūriu ir receptas pakeistas, be kepimo ir medaus. o va kažkieno patarimo 'rašykit kad pieno pilta - bus sveika' paklausyta hihihi.gif

mastau.gif nemanau kad nematė kad lapai foto yra (čia gėlė greičiausiai) ir nepatraukė mastau.gif čia gal reik fantaziją įjungt ir isivaizduot kad gamtoj drugelys ar dar ką mastau.gif
o pieno tai ir pradžioj buvo kiek pamenu su grikiais
Atsakyti
bet pakeistas receptas vistiek - nebe kepta su medum, o virta, kečupo papuošimas virto lašeliu kečupo, atsirado žirneliai. nežinau, gal kažkam patinak, man tai juokinga toks prisitaikėliškumas kaip ir po kelių 'vaj vaj vaj koks šrekas wub.gif ' atsiradusi masė papuošimų. matyt kad laikysiuos savo nuomonės ir balsuosiu už originalius receptus su gražiu pateikimu, o ne pataikavimą viešajai nuomonei ir visokius veidukus, gėlytes ir panašiai. nepulkit tik labai kam tokie dalykai patinka smile.gif
Atsakyti