na o aš balsuosiu pirmiausiai už receptą ir jo pateikimą, ne už papuošimus
QUOTE(Olive* @ 2009 11 18, 12:37)
bet kol kas kokybisku foto laaabai mazai
si blyneliu recepta butinai reiks isbandyti
si blyneliu recepta butinai reiks isbandyti
Aš taip pat šitą jau nusižiūrėjus gamint
QUOTE(frederica @ 2009 11 17, 23:21)
Laiveliai, ar kažkur užtupdytos akelės,šypsenėlė, man nesukelia jokių blogų emocijų, na ,bet visi tie........... ai nebesikartosiu
tai - FOTOKONKURSAS, negi tau įdomu žiūrėti į su telefonu nufotkintą paprastą sriubą ar mėsgalį su bulvėmis?
Papildyta:
QUOTE(Ninna_Ricci @ 2009 11 18, 10:17)
Man asmeniškai nesveikas maistas tas, kuriame yra konservantų, glutamatų ir kito panašaus "gėrio". O visa kita, manau, jei su saiku - kodėl gi ne?
Apie konkursą - manau svarbiausia estetiškas, o ir įdomus (nes juk vaikams) pateikimas, toliau sudėtis ir gamybos procesas. Pirmiausiai man patiekalas turės patikt vizualiai, čia juk fotokonkursas.
Apie konkursą - manau svarbiausia estetiškas, o ir įdomus (nes juk vaikams) pateikimas, toliau sudėtis ir gamybos procesas. Pirmiausiai man patiekalas turės patikt vizualiai, čia juk fotokonkursas.
QUOTE(c-girl @ 2009 11 18, 02:59)
Nu dabar tai papriestarausiu Kaitinamas pomidoras isskiria ne negera medziaga, o atvirksciai Negaliu nutylet kai pamatau klaidinga info
Pomidorai turi priesvezine medziaga lycopene . Valgant sviezius pomidorus lycopene organizmas neisisavina, o va kaitinant pomidora lycopene lasteliu sieneles kazkaip suskaldomos ir lycopene tada zmogaus organizmo isisavinamas Todel netgi labai sveika valgyti pomidoru padazus, ketciupa, salsa, konservuotus pomidorus ir t.t. Zinoma nepamirstant, kad vitaminu gausu svieziuose pomidoruose o su veziu kariaujanciu lycopene gausu apdorotuose(kaitintuose) pomidoruose.
Kas skaito angliskai galima pasiskaitytiMy Webpage
manau galit rasti kazka ir lietuviskai
Pomidorai turi priesvezine medziaga lycopene . Valgant sviezius pomidorus lycopene organizmas neisisavina, o va kaitinant pomidora lycopene lasteliu sieneles kazkaip suskaldomos ir lycopene tada zmogaus organizmo isisavinamas Todel netgi labai sveika valgyti pomidoru padazus, ketciupa, salsa, konservuotus pomidorus ir t.t. Zinoma nepamirstant, kad vitaminu gausu svieziuose pomidoruose o su veziu kariaujanciu lycopene gausu apdorotuose(kaitintuose) pomidoruose.
Kas skaito angliskai galima pasiskaitytiMy Webpage
manau galit rasti kazka ir lietuviskai
Nu dabar tai tau ačiū
Nes pries pora menesiu skaiciau "sveikas zmogus" zurnale kinieciu mokslininko straipsni, kad kaitinti pomidorai kenksmingi.
Dabar vel galesiu be sąžinės graužaties pomidorinę sriubytę gamint
nu 6itie blynai tai labai skanūs
šiand padariau pusryčiams,tai šeimynai labai patiko mano balsą tikrai gaus
ir užvakar tą cukinijų sriubą dariausi,nu visai nieko
šiand padariau pusryčiams,tai šeimynai labai patiko mano balsą tikrai gaus
ir užvakar tą cukinijų sriubą dariausi,nu visai nieko
QUOTE(l'eau @ 2009 11 18, 11:50)
na o aš balsuosiu pirmiausiai už receptą ir jo pateikimą, ne už papuošimus
Aš irgi pirmiausia balsuosiu už receptą, jo gaminimo paprastumą ir galimybę varijuoti ingridientais
O papuošimus galima jau eigos pabaigoje sugalvoti. Svarbu, kad skanu būtu
QUOTE(ŽuvelėNEauksinė @ 2009 11 18, 12:10)
nu 6itie blynai tai labai skanūs
šiand padariau pusryčiams,tai šeimynai labai patiko mano balsą tikrai gaus
ir užvakar tą cukinijų sriubą dariausi,nu visai nieko
šiand padariau pusryčiams,tai šeimynai labai patiko mano balsą tikrai gaus
ir užvakar tą cukinijų sriubą dariausi,nu visai nieko
nedasakiau kurie blynai
va šitie
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 18, 12:08)
tai - FOTOKONKURSAS, negi tau įdomu žiūrėti į su telefonu nufotkintą paprastą sriubą ar mėsgalį su bulvėmis?
Papildyta:
Kadangi taip įnirtingai daužai galvą, pabandysiu paaiškinti.Papildyta:
Taip, tai FOTOKONKURSAS.Fotokonkursas, 7-10 metų vaikams, receptas + nuotrauka.
Taip manęs nežavi ''tokie'' patiekalai.Bandau paaiškinti kodėl.
Vaiko maitinimosi įpročiai formuojasi iki 2,3 metų.
Dažniausiai nevalgo 2-6 metų vaikai.Šiuo amžiaus tarpsniu vaikui tenka apdoroti nenusakomą kiekį informacijos.
Maistas - vienas iš informacijos šaltinių. Tačiau jei jos pakankamai aplinkoje, vaikas gali valgyti mažiau. Žaidžiančiam, aplinką tyrinėjančiam vaikui maistas nėra pagrindinės svarbos objektas. Tačiau aš noriu pabrėžti,kad žaisti reikėtų ne lėkštėje.Būtent dėl šios priežasties taip pateiktas maistas manęs nežavi.
Nevalgiam vaikui galymą pasiūlyti derybas, pavalgius pažaisti ''stalo'' žaidimą, ar supliekti kortomis.Leisti pasirinkti šios dienos patiekalą, vaikai mėgsta rinktis. Leisti kartu gaminti, pvz., pačio pjaustytos salotos bus kur kas skanesnės.
Taigi čia šitaip žaidžiame su mažesniais.
Primenu, FOTOKONKURSAS 7-10 metų vaikams.
Todėl Stebuklės pastebėjimas buvo įpač taiklus.Žmogui šiek tiek išmanančiam vaikų psichologiją, net nereikia žiūrėti į kitų mamyčių profilį, iš jų postų supranti kokio amžiaus vaikai.
Taigi ir vėl primenu, FOTOKONKURSAS 7-10 METŲ vaikams.
Šio tarpsnio vaikai nevalgo dėl visai kitų priežasčių. Ir, bent jau aš manau, kad tokio amžiaus vaikas, jau turėtų suvokti, kad maistas nėra skirtas žaidimui.
P.S Man nepatiko ne pats Šrekas, kaip po Šrekas, nekomentavau foto nei kaip foto, nei kaip recepto.
Mane suglumino mamyčių džiaugsmas...kaip nuostabu, kaip gerai, kiek personažų galiu pagaminti savo vaikui, kaip gerai,kad su 7,10 - mečiu galiu žaisti lėkštėje.
o jei jau taip išsiplėčiau, tai konkrečiai Šreko patiekalui, galiu pridėti dar ir tai, kad visos šaltos- mėlyna, melva, žydra, pilka spalvos mažina apetitą. Visos šiltos- geltona, oranžinė, raudona - kelia.Tai gal geriau užtieskim oranžinės spalvos staltiesę, pateikim estetiškai maistą, o po pietų sužaiskim kokį žaidimą.
Sekmės visoms
Atsiprašau, Šreko recepto autorės, nieko prieš patį receptą( visi man tolygūs būtų jei tai būtų pvz., raudonkepuraitė, bembis ir t.t,), tiesiog taip jau gavos, kad tokį pažaidimą lėkštėje šį kart įvardijau šreku.
Nesuprantu kas blogo tame, kod ikimokyklinukų mamos apsidžiaugė, jog rado naujų idėjų savo nevalgiukių racionui praturtint?
Man asmeniškai ir pačiai skaniau valgyt gražiai patiektą maistą. Nemanau, kad vaikas, o ypač mokyklinukas būtų toks "berazumis", kad nesuprastu, jog tai maistas, o ne žaislas. Tiesiog smagiau valgyt ne šiaip kotletą, o kotletą-laivelį, ar ne šiaip blyną, o besišypsantį ir tarsi geros dienos linkintį blyną. Juk ir patys kažkodėl labiau mėgstam iš gražiai dekoruoto puodelio kavą gert, o ne šiaip kokio plastikinio indelio... Visa esmė estetikos suvokime. Man ta pati cukinijų sriuba atrodytų skaniau, jei būtų kaip nors papuošta (nebūtina ant jos šreko paišyt, bet kokia petražolės šakelė ar tų pačių cukinijos gabaliukų gėlytė mane asmeniškai geriau nuteiktų). O dabar tematau kažkokį geltoną... net nežinau kaip pavadint, kad neįžeist autorės Paskaičius receptą suvokiu, kad tai, kas nuotraukoje, tūrėtų būti skanu, bet... Juk tai FOTOKONKURSAS
Papildyta:
Psio.... Varau kept cukinijų kugelio Jau toks gerulis atrodo, kad seilė iki bambos tysta vien prisiminus, o žiūrėt ramia dūšia tai apskritai negaliu
Man asmeniškai ir pačiai skaniau valgyt gražiai patiektą maistą. Nemanau, kad vaikas, o ypač mokyklinukas būtų toks "berazumis", kad nesuprastu, jog tai maistas, o ne žaislas. Tiesiog smagiau valgyt ne šiaip kotletą, o kotletą-laivelį, ar ne šiaip blyną, o besišypsantį ir tarsi geros dienos linkintį blyną. Juk ir patys kažkodėl labiau mėgstam iš gražiai dekoruoto puodelio kavą gert, o ne šiaip kokio plastikinio indelio... Visa esmė estetikos suvokime. Man ta pati cukinijų sriuba atrodytų skaniau, jei būtų kaip nors papuošta (nebūtina ant jos šreko paišyt, bet kokia petražolės šakelė ar tų pačių cukinijos gabaliukų gėlytė mane asmeniškai geriau nuteiktų). O dabar tematau kažkokį geltoną... net nežinau kaip pavadint, kad neįžeist autorės Paskaičius receptą suvokiu, kad tai, kas nuotraukoje, tūrėtų būti skanu, bet... Juk tai FOTOKONKURSAS
Papildyta:
Psio.... Varau kept cukinijų kugelio Jau toks gerulis atrodo, kad seilė iki bambos tysta vien prisiminus, o žiūrėt ramia dūšia tai apskritai negaliu
QUOTE(Stebukle @ 2009 11 18, 11:15)
Nu dabar tai tau ačiū
Nes pries pora menesiu skaiciau "sveikas zmogus" zurnale kinieciu mokslininko straipsni, kad kaitinti pomidorai kenksmingi.
Dabar vel galesiu be sąžinės graužaties pomidorinę sriubytę gamint
Nes pries pora menesiu skaiciau "sveikas zmogus" zurnale kinieciu mokslininko straipsni, kad kaitinti pomidorai kenksmingi.
Dabar vel galesiu be sąžinės graužaties pomidorinę sriubytę gamint
I sveikata kai saka
Pas mus labai daznai sako, kad valgykit pomidoru sriubas, padazus, salsas ir t.t. O ipatingai vyrams ir berniukams pataria, nes ta medziaga lycopene apsaugo nuo prostatos vezio
QUOTE(frederica @ 2009 11 18, 15:35)
Primenu, FOTOKONKURSAS 7-10 metų vaikams.
Taigi ir vėl primenu, FOTOKONKURSAS 7-10 METŲ vaikams.
Taigi ir vėl primenu, FOTOKONKURSAS 7-10 METŲ vaikams.
o kur parašyta, kad konkursas nevalgiukams? nepastebėjau kažkaip
tai ok, jei jau šitaip, tai nerenkim vaikų boružytėm, nepirkim jiems žaislų ir t.t. ir pan., lai suvokia, kad gyvenimas, tai ne žaidimas, o boružėlė negali būti ant rūbo, nes ji vabalas, kuris skraido po laukus
ir kur jau čia nesidaužysi kaktos
jei tu neleidi vaikui pabūti vaiku, tai susilaikyk nuo komentarų ir leisk kitiems