Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų konkursas „Pietūs mažiesiems“

na o aš balsuosiu pirmiausiai už receptą ir jo pateikimą, ne už papuošimus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Olive* @ 2009 11 18, 12:37)
drinks_cheers.gif bet kol kas kokybisku foto laaabai mazai  rolleyes.gif

si blyneliu recepta butinai reiks isbandyti user posted image  thumbup.gif

Aš taip pat šitą jau nusižiūrėjus gamint bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2009 11 17, 23:21)
Laiveliai, ar kažkur užtupdytos akelės,šypsenėlė,  man nesukelia jokių blogų emocijų, na ,bet visi tie........... ai nebesikartosiu biggrin.gif

tai - FOTOKONKURSAS, negi tau įdomu žiūrėti į su telefonu nufotkintą paprastą sriubą ar mėsgalį su bulvėmis? g.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Ninna_Ricci @ 2009 11 18, 10:17)
Man asmeniškai nesveikas maistas tas, kuriame yra konservantų, glutamatų ir kito panašaus "gėrio". O visa kita, manau, jei su saiku - kodėl gi ne?
Apie konkursą - manau svarbiausia estetiškas, o ir įdomus (nes juk vaikams) pateikimas, toliau sudėtis ir gamybos procesas. Pirmiausiai man patiekalas turės patikt vizualiai, čia juk fotokonkursas.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(c-girl @ 2009 11 18, 02:59)
Nu dabar tai papriestarausiu cool.gif  Kaitinamas pomidoras isskiria ne negera medziaga, o atvirksciai mirksiukas.gif Negaliu nutylet kai pamatau klaidinga info cool.gif

Pomidorai turi priesvezine medziaga lycopene . Valgant sviezius pomidorus lycopene organizmas neisisavina, o va kaitinant pomidora lycopene lasteliu sieneles kazkaip suskaldomos ir lycopene tada zmogaus organizmo isisavinamas ax.gif Todel netgi labai sveika valgyti pomidoru padazus, ketciupa, salsa, konservuotus pomidorus ir t.t. Zinoma nepamirstant, kad vitaminu gausu svieziuose pomidoruose mirksiukas.gif  o su veziu kariaujanciu lycopene gausu apdorotuose(kaitintuose) pomidoruose.

Kas skaito angliskai galima pasiskaitytiMy Webpage
manau galit rasti kazka ir lietuviskai ax.gif

Nu dabar tai tau ačiū smile.gif
Nes pries pora menesiu skaiciau "sveikas zmogus" zurnale kinieciu mokslininko straipsni, kad kaitinti pomidorai kenksmingi.
Dabar vel galesiu be sąžinės graužaties pomidorinę sriubytę gamint assa.gif assa.gif
Atsakyti
nu 6itie blynai tai thumbup.gif labai skanūs wub.gif
šiand padariau pusryčiams,tai šeimynai labai patiko thumbup.gif mano balsą tikrai gaus smile.gif
ir užvakar tą cukinijų sriubą dariausi,nu visai nieko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 11 18, 11:50)
na o aš balsuosiu pirmiausiai už receptą ir jo pateikimą, ne už papuošimus rolleyes.gif

Aš irgi pirmiausia balsuosiu už receptą, jo gaminimo paprastumą ir galimybę varijuoti ingridientais smile.gif
O papuošimus galima jau eigos pabaigoje sugalvoti. Svarbu, kad skanu būtu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramziukė: 18 lapkričio 2009 - 14:26
QUOTE(ŽuvelėNEauksinė @ 2009 11 18, 12:10)
nu 6itie blynai tai thumbup.gif labai skanūs wub.gif
šiand padariau pusryčiams,tai šeimynai labai patiko thumbup.gif mano balsą tikrai gaus smile.gif
ir užvakar tą cukinijų sriubą dariausi,nu visai nieko mirksiukas.gif

nedasakiau kurie blynai doh.gif blush2.gif biggrin.gif
va šitie biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 18, 12:08)
tai - FOTOKONKURSAS, negi tau įdomu žiūrėti į su telefonu nufotkintą paprastą sriubą ar mėsgalį su bulvėmis? g.gif  doh.gif
Papildyta:

Kadangi taip įnirtingai daužai galvą, pabandysiu paaiškinti.
Taip, tai FOTOKONKURSAS.Fotokonkursas, 7-10 metų vaikams, receptas + nuotrauka.
Taip manęs nežavi ''tokie'' patiekalai.Bandau paaiškinti kodėl.
Vaiko maitinimosi įpročiai formuojasi iki 2,3 metų.
Dažniausiai nevalgo 2-6 metų vaikai.Šiuo amžiaus tarpsniu vaikui tenka apdoroti nenusakomą kiekį informacijos.
Maistas - vienas iš informacijos šaltinių. Tačiau jei jos pakankamai aplinkoje, vaikas gali valgyti mažiau. Žaidžiančiam, aplinką tyrinėjančiam vaikui maistas nėra pagrindinės svarbos objektas. Tačiau aš noriu pabrėžti,kad žaisti reikėtų ne lėkštėje.Būtent dėl šios priežasties taip pateiktas maistas manęs nežavi.
Nevalgiam vaikui galymą pasiūlyti derybas, pavalgius pažaisti ''stalo'' žaidimą, ar supliekti kortomis.Leisti pasirinkti šios dienos patiekalą, vaikai mėgsta rinktis. Leisti kartu gaminti, pvz., pačio pjaustytos salotos bus kur kas skanesnės.
Taigi čia šitaip žaidžiame su mažesniais.
Primenu, FOTOKONKURSAS 7-10 metų vaikams.
Todėl Stebuklės pastebėjimas buvo įpač taiklus.Žmogui šiek tiek išmanančiam vaikų psichologiją, net nereikia žiūrėti į kitų mamyčių profilį, iš jų postų supranti kokio amžiaus vaikai.
Taigi ir vėl primenu, FOTOKONKURSAS 7-10 METŲ vaikams.
Šio tarpsnio vaikai nevalgo dėl visai kitų priežasčių. Ir, bent jau aš manau, kad tokio amžiaus vaikas, jau turėtų suvokti, kad maistas nėra skirtas žaidimui.
P.S Man nepatiko ne pats Šrekas, kaip po Šrekas, nekomentavau foto nei kaip foto, nei kaip recepto.
Mane suglumino mamyčių džiaugsmas...kaip nuostabu, kaip gerai, kiek personažų galiu pagaminti savo vaikui, kaip gerai,kad su 7,10 - mečiu galiu žaisti lėkštėje.

o jei jau taip išsiplėčiau, tai konkrečiai Šreko patiekalui, galiu pridėti dar ir tai, kad visos šaltos- mėlyna, melva, žydra, pilka spalvos mažina apetitą. Visos šiltos- geltona, oranžinė, raudona - kelia.Tai gal geriau užtieskim oranžinės spalvos staltiesę, pateikim estetiškai maistą, o po pietų sužaiskim kokį žaidimą.

Sekmės visoms mirksiukas.gif
Atsiprašau, Šreko recepto autorės, nieko prieš patį receptą( visi man tolygūs būtų jei tai būtų pvz., raudonkepuraitė, bembis ir t.t,), tiesiog taip jau gavos, kad tokį pažaidimą lėkštėje šį kart įvardijau šreku.
Atsakyti
Nesuprantu kas blogo tame, kod ikimokyklinukų mamos apsidžiaugė, jog rado naujų idėjų savo nevalgiukių racionui praturtint? g.gif

Man asmeniškai ir pačiai skaniau valgyt gražiai patiektą maistą. Nemanau, kad vaikas, o ypač mokyklinukas būtų toks "berazumis", kad nesuprastu, jog tai maistas, o ne žaislas. Tiesiog smagiau valgyt ne šiaip kotletą, o kotletą-laivelį, ar ne šiaip blyną, o besišypsantį ir tarsi geros dienos linkintį blyną. Juk ir patys kažkodėl labiau mėgstam iš gražiai dekoruoto puodelio kavą gert, o ne šiaip kokio plastikinio indelio... Visa esmė estetikos suvokime. Man ta pati cukinijų sriuba atrodytų skaniau, jei būtų kaip nors papuošta (nebūtina ant jos šreko paišyt, bet kokia petražolės šakelė ar tų pačių cukinijos gabaliukų gėlytė mane asmeniškai geriau nuteiktų). O dabar tematau kažkokį geltoną... net nežinau kaip pavadint, kad neįžeist autorės ax.gif Paskaičius receptą suvokiu, kad tai, kas nuotraukoje, tūrėtų būti skanu, bet... Juk tai FOTOKONKURSAS doh.gif
Papildyta:
Psio.... Varau kept cukinijų kugelio essen.gif Jau toks gerulis atrodo, kad seilė iki bambos tysta vien prisiminus, o žiūrėt ramia dūšia tai apskritai negaliu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ninna_Ricci: 18 lapkričio 2009 - 16:48
Pasuoju mirksiukas.gif
Kiekviena auginam savo vaikus,pagal savo supratimą,linkėdamos jiems tik geriausio.Kiekviena turim savo supratimą apie estetiką. Kiekviena turim supratimą kas turi būti vaiko lėkštėje,kas ne.
Pasilepinimui 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2009 11 18, 11:15)
Nu dabar tai tau ačiū smile.gif
Nes pries pora menesiu skaiciau "sveikas zmogus" zurnale kinieciu mokslininko straipsni, kad kaitinti pomidorai kenksmingi.
Dabar vel galesiu be sąžinės graužaties pomidorinę sriubytę gamint assa.gif  assa.gif

I sveikata kai saka 4u.gif biggrin.gif
Pas mus labai daznai sako, kad valgykit pomidoru sriubas, padazus, salsas ir t.t. O ipatingai vyrams ir berniukams pataria, nes ta medziaga lycopene apsaugo nuo prostatos vezio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2009 11 18, 15:35)
Primenu, FOTOKONKURSAS 7-10 metų vaikams.
Taigi ir vėl primenu, FOTOKONKURSAS 7-10 METŲ vaikams.

o kur parašyta, kad konkursas nevalgiukams? nepastebėjau kažkaip g.gif

tai ok, jei jau šitaip, tai nerenkim vaikų boružytėm, nepirkim jiems žaislų ir t.t. ir pan., lai suvokia, kad gyvenimas, tai ne žaidimas, o boružėlė negali būti ant rūbo, nes ji vabalas, kuris skraido po laukus doh.gif lotuliukas.gif

ir kur jau čia nesidaužysi kaktos doh.gif lotuliukas.gif

jei tu neleidi vaikui pabūti vaiku, tai susilaikyk nuo komentarų ir leisk kitiems smile.gif
Atsakyti