Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų konkursas „Pietūs mažiesiems“

QUOTE(cezi @ 2009 11 17, 11:00)
niekad nesusimastėt, kad yra grupė vaikų, kurie itin nevalgūs ir turi per mažą svorį, ir mamos ir pasakas seka, ir dainas dainuoja, ir nuostabiai gražius patiekalus ruošia tik tam, kad vaikas nors kasnelį prarytų. Ir tikrai norėtų pasisemti idėjų, ką dar įdomaus gali padaryti?
mano sūnus toks, nevalgiukas. Todėl toks patiekalų pateikimas kaip šrekas, laiveliai ar kirmėliukas man išsigelbėjimas.
Lauksiu daugiau tokių idėjų smile.gif
Atsakyti
Sėdėdama svarstau g.gif ... jei jau taip reikia tuos produktus derinti, tai kam dar apskritai gaminti, prikerti pusryčiams dešros, pietums - sviesto, vakarienei - duonos, g.gif va jums ir dienos sumuštinis g.gif priešpiečiams gal tiktų cielas kopūsto lapas g.gif Gi pjaustant irgi žūva vitaminai g.gif

Labai viliojantis dienos racionas...
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 11 17, 14:55)
Sėdėdama svarstau g.gif ... jei jau taip reikia tuos produktus derinti, tai kam dar apskritai gaminti, prikerti pusryčiams dešros, pietums - sviesto, vakarienei - duonos,  g.gif va jums ir dienos sumuštinis g.gif priešpiečiams gal tiktų cielas kopūsto lapas g.gif Gi pjaustant irgi žūva vitaminai g.gif

Labai viliojantis dienos racionas...

tikrai, kad... biggrin.gif
galiu pasakyti, kad net visokios manekenės, sportininkai vistiek šlamštiško maisto neatsisako, nu nes neišeina, tai vienas iš gana didelių gyvenimo malonumų - skaniai pavalgyti... nu tai apie ką mes čia dabar? smile.gif nekibkim jau prie bulvytės su mėsyte, a? nebent kam tai tikrai labai į sveikatą taip kankintis ir nesuvalgyti gardesnio kąsnelio ax.gif
Atsakyti
Labai dėkoju konkurso dalyvėms už tikrai Vaikiškus patiekalus, mano "vegetarė" sakė mielai suvalgytų tą kirmėliuką ar kitus mėsiškus patiekaliukus vien turbūt dėl to pateikimo thumbup.gif Išmėginsim ryt kurį nors receptuką, patogu-daug naudingų receptukų vienoj vietoj, tikrai dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 17, 15:12)
tikrai, kad...  biggrin.gif
galiu pasakyti, kad net visokios manekenės, sportininkai vistiek šlamštiško maisto neatsisako, nu nes neišeina, tai vienas iš gana didelių gyvenimo malonumų - skaniai pavalgyti... nu tai apie ką mes čia dabar? smile.gif nekibkim jau prie bulvytės su mėsyte, a? nebent kam tai tikrai labai į sveikatą taip kankintis ir nesuvalgyti gardesnio kąsnelio ax.gif

drinks_cheers.gif
Yra labai daug ligų, kuriomis sergant gyvybiškai reikalingos dietos ir ten jau negali nukrypti nuo tikslaus raciono, bet netgi tokių sunkių ligoniukų mamos gali tikrai pasidairyti ir išėmę netinkamus produktus pradžiuginti savo ligoniukus gražiais patiekalais, nes tokiems zuikiams tik ir belieka džiaugtis vaizdu, nes daugelis skanėstų ne jiem

Ir aš niekaip nesuprantu kam reikia taip kankinti sveikus vaikus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 17 lapkričio 2009 - 15:19
manes neklauskit biggrin.gif as cia tik pagal kitas mamas pacitavau kad nesveika... as nesu sveikuole, uz tai man vakar visos pasake kad nera cia ko didziuotis tongue.gif taip kad manes sveiko maisto gaminimu, ar derinimu nieko neklauskit smile.gif
Atsakyti
Truputi paofftopinsiu smile.gif Nors, jei pagalvot, ne toks jau čia ir offtopas...

Kiek žinote natūralių monoproduktų? Natūralių tikrąją prasme, t.y. "iš gamtos". Galiu atsakyt - nei vieno smile.gif Nes gamtoje tokių paprasčiausiai nėra. Visi monoproduktai tai žmogaus kūrybos vaisius smile.gif Pvz. sviestas, cukrus ir t.t. Tad tai, kad gamtoje nėra tokių maisto produktų ar "neužveda ant minties", jog visa ta teorija apie atskirai valgomus angliavandenius, baltymus, riebalus - nelabai reali?
Be to, pasidomėkit "sveikos" mitybos garbintojos, kokiu būdu maistas virškinamas - būsit nustebintos mirksiukas.gif

Tai tiek offtopo.

Sužavėjo laivelių idėja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninna_Ricci @ 2009 11 17, 17:35)
Sužavėjo laivelių idėja thumbup.gif

mane irgi rolleyes.gif ir kirmeliukas labai fainas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olive*: 17 lapkričio 2009 - 16:54
Manau vienos tiesos tikrai nerasim,kas sveika,kas ne...
Ar pastebėjot kaip keičiasi net tų pačių gydytojų nuomonės.
Auginu sūnų 15 ir dukrytę 2, tai gimus sūnui ir gimus dukrai,gydytojų nurodymai kaip auginti pasikeitė 360 laipsniu kampu...tai kuris iš jų dabar sveikas g.gif
Pvz.,apie druską...visad įsivaizdavau,kad druska tai blogis...visada mėgau sūriai,neštumo metu atpratau, taip džiaugiausi lotuliukas.gif Dabar,visai neseniai kreipiausi į gydytojus dėl mažo kraujospūdžio- ir ką ...patarimas,kuo sūriau valgyti ir kuo daugiau gerti. Tai va ir žinok žmogau kas gerai , o kas ne.
QUOTE(Lera @ 2009 11 17, 13:24)
o šiaip bananai yra tikras geris gamtos duotoj storoj pakuotei ir šiap daug naudingo turi , net medžiagos kaip ir šokoladas kuris pakelia nuotaika smile.gif

Va kaip ir bananai.Puikus vaisius ,turi puikių savybių...,bet...į Lietuvą jis atkeliauja žalias( skinami neprinokę), nokinamas kamerose,dujomis,jau čia Lietuvoje. Taigi, jei gyventumėme kraštuose, kur galima jį valgyti prinokusį savaime- puiku. Tačiau mes,su visomis jo gerosiomis savybėmis gauname ir kenksmingų...Suaugusiam gal ir nieko,bet va mažiems vaikams,jie kategoriškai draudžiami.
Vakare bananai netinka vartoti, todėl,kad yra labai koloringi ir sunkiai virškinami.Dėl tos pačios priežasties, suvalgytas ''ant tuščio''skrandžio, sukelia rūgštingumą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 17 lapkričio 2009 - 17:26
ko gero beveik viskas gerai, kas su saiku. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2009 11 17, 19:23)
ko gero beveik viskas gerai, kas su saiku. smile.gif

Pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Va būtent,saikas thumbup.gif
Nes jei klausyt visųpatarimų tai doh.gif ,juo labiau,kad keičiasi jie taip greitai,kad net nespėji susivokti.
Mano draugė tikra sveikuolė, jos naujai išgirsta versija apie mėsą,tai,kad sveikiausia mėsa yra kepta ant laužo.Logikos tame gal ir galimarasti- greit iškepa, angliukas taip pat sveika...O va ar iš ties taip yra?
Kaip ir su daržovėm, kaip apdorots sveikiausios?
A. virtos
B. apdorotos garais
C.keptos
Aš turbūt galvočiau,kad apdorotos garais g.gif
O va,tiesa ta,kad trumpai keptos, taip žūsta mažiausiai vitaminų.Mažiausiai lieka ilgai troškintose daržovėse.
Ir vėl...visais būdais apdorojant, daržovės turi būti kuo šviežesnės.Kaip gi tu žmogau žinosi kokio šviežumo jos,jei perki parduotuvėje ar turguje.
Ir būk sveikas,kad nori.
Atsakyti