Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų konkursas „Pietūs mažiesiems“

QUOTE(cezi @ 2009 11 17, 10:14)
Jūs visiškai teisi, kiekvienas turi savo nuomonę, tik nesuprantu kodėl man negalima išsakyti savosios ir išgirsti nenuginčijamų argumentų, kas galbūt galėtų pakeisti mano nuomonę (kurių aš kol kas neišgirdau nė vieno)

o kiti galbūt nesupranta kodėl negali išsakyti savosios be jokių pretenzijų keisti jūsiškę neužsipulti su reikalavimais neginčijamų (!) argumentų. tame juk ir esmė kad nuomonės nebūtinai turi sutapti o ir pati jokių neginčijamų argumentų kas įtakojo jūsų nuomonę nepateikėt rolleyes.gif be to juk dėl to sveikas - nesveikas diskusija bereikšmė, nes tvirtinami visokie patiekalai, toli gražu nebūtinai sveiki, taip kad galima atsipalaiduoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2009 11 17, 01:21)
sriubytes nera gana

Kodėl negana pietums sočios vitaminingos sriubos? g.gif Nežinau, bet jei aš verdu sriubą, negaminu antro patiekalo. Jei gaminu antrą, neverdu sriubos unsure.gif . Vėl blogai? smile.gif Bet rimtai, pas mus pietūs gaminami iš vieno patiekalo ( neskaitant daržovių salotų, jų pritaisau įvairių, nes vienas vaikas nemėgsta pomidorų, kitas žirnelių).
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 11 17, 10:14)
Jūs visiškai teisi, kiekvienas turi savo nuomonę, tik nesuprantu kodėl man negalima išsakyti savosios ir išgirsti nenuginčijamų argumentų, kas galbūt galėtų pakeisti mano nuomonę (kurių aš kol kas neišgirdau nė vieno)

o kodėl kažkas turėtų ją keisti?
QUOTE(Aidulia @ 2009 11 17, 10:40)
Kodėl negana pietums sočios vitaminingos sriubos? g.gif  Nežinau, bet jei aš verdu sriubą, negaminu antro patiekalo. Jei gaminu antrą, neverdu sriubos unsure.gif . Vėl blogai? smile.gif  Bet rimtai, pas mus pietūs gaminami iš vieno patiekalo ( neskaitant daržovių salotų, jų pritaisau įvairių, nes vienas vaikas nemėgsta pomidorų, kitas žirnelių).

aš irgi jei verdu sriubą negaminu antro. blush2.gif
ir šeima po sriubos išalksta greičiau negu normaliai pavalgiusi. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 11 17, 11:14)

pirma reik moket savo nuomone pasakyt be izeidinejimu. Apie wc popieriu tai jau tyciojimasis is kitokio supratimo apie sveika maista, nei tavo wink.gif
QUOTE(Aidulia @ 2009 11 17, 11:40)
Kodėl negana pietums sočios vitaminingos sriubos? g.gif  Nežinau, bet jei aš verdu sriubą, negaminu antro patiekalo. Jei gaminu antrą, neverdu sriubos unsure.gif . Vėl blogai? smile.gif  Bet rimtai, pas mus pietūs gaminami iš vieno patiekalo ( neskaitant daržovių salotų, jų pritaisau įvairių, nes vienas vaikas nemėgsta pomidorų, kitas žirnelių).

nes kaip ir meduota sake, po sriubos greiciau isalkstama, tada prasideda visokie uzkandziavimai ir baigiasi sooocia vakariene pries lipant i lova. O pavalgius normalius pietus(gali but tarp sriubytes ir antro patiekalo ir kazkiek laiko tarpas) nesinores jokiu uzkandziavimu ir galima bus normaliai be vargu maitintis 5 kartus per para. Tada turesim normlia medziagu apykaita, nebus jokiu gastritu ir t.t. Aisku, gal kam ir gerai betkaip maitintis. Bet kai prisimenu kaip ejau i mokykla ir buvau su virsvoriu, kai sverdavo sesute visos klases mergaites ir visad sakydavo nutukimas, tai ir dabar girdziu ta zodi;arba budavo daznos skrandzio bedos, . Todel tikrai stengiuosi ugdyt(neliguistai) savo vaikams teisingus maitinimosi iprocius, kad netektu vaikams patirt tai, kas man vaikystej buvo skaudu.
O tereikejo kad mano mamyte ikistu tuos nenorimus pusrycius, kad duotu mesyte su darzovem, kad pyragelius ir torciukus duodu ne pries lipant i lova... vsi darom klaidu, bet kai yra svetimu klaidu is kuriu galima mokintis, tai ir mokausi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stebukle: 17 lapkričio 2009 - 11:22
o aš gaminu ir sriuba ir antra ir dar kompotą dažnai verdu , vaikui iki trijų metų net duona turėjau laiko bei bulką iškept , jau nekalbu apie pasikartojančius patiekalus dvejų savaičių begije ,niekada nesikartojo vis kažka naujo sugalvodavau kad tik tas maistas įvairesnis būtu. daržovės ir vaisiai būtinas kiekvienos dienos atributas , ir ? jau galima save vadint nerealia šeimininke ir dabar visiems pasakot kokia aš šauni o jus va ne nes pilat pieną į bulvių košė? anaiptol ne ,paprasčiausiai mums taip valgyt yra skanu , tiesiog visi turi savo supratimą apie sveika maistą , ir nereikia alpt dėl tos grietinėlės ar pieno , yra daug baisesniu dalyku pvz kai metu vaikas pietums valgo sasyskas , priešpiečiams sūrėlį ( kurių skonio jis dar tikrai turėtu nežinot) ir tie patys blyneliai mažam vaikui yra netinkami , bet čia konkursas jau mokyklinukams o jie jau daug maž kaip suaugę gali paragaut ir silkes pietums su "nesveikom" bulvėm , ir bulvių košė su pienų ir kotletu , ir taip toliau ir panašiai , žiūrėkit SAVO vaikų sveikatos rūpinkitės jais , o ne kiškit nosį į svetimas lėkštes vaidindamos idealias... nors taip tikrai nėra , sveikas maistas aplamai skaitosi maistas be jokių priedų , esu tikra visu Jūsų vaikai žino sūrelių , jogurtų sausainiu ir pan skonį , reiškia maitinasi ne taip jau ir sveikai kaip bandoma papasakot . tiesiog galima pasakyt patiko nepatiko pasakot ir tiek , be jokių o Dieve šito šlamšto aš ir šuniui neduočiau o siaube tai taip nesuderinta ir nesubalansuota (kokie madingi išsireiškima) , aš sutinku ir žinau kad pienas su mėsa nėra sveika , ir dauguma tai žino bet daugumai tai skanu ir nenumirė dar kažkaip .. viskas kas čia rašoma nėra pasisakymai - aš nedaryčiau nes ... o yra tiesiog nenormaliai puolama į kraštutinumus kaip ir visose konkursuose deja doh.gif kartoju dar karta parodykit ką mokat JUS , ir mes aptarsim ar atitinka 100 sveika vaiko mitybą , bet ar išdrįs didžiosios visu galu meistres ir kritikes ta padaryt? abejoju kažkodėl . net iš pasisakymu galima pajaust kas dalyvauja o kas ne.

Kitas dalykas iki pykinimo nusibodusi fraze , mano nuomonė - priimkit nuomonė ir pan. Bet vistiek to nemoka padaryt visa laiką yra peršama savo nuomonė , o jei su ją nesutinka prasideda kitokie kraštutinumai o ne rietai ir lendama į asmeniškumus doh.gif vienu žodžių patampa bobų turgus . Kažkaip nemokama išreikšt tos kritikos be pažeminimo ir kažkokio smerkimo , keista bet nesistebiu tuom .

P.S morka ir obuolys ant tuščio skrandžio , yra net labai nesveika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2009 11 17, 11:19)
pirma reik moket savo nuomone pasakyt be izeidinejimu. Apie wc popieriu tai jau tyciojimasis is kitokio supratimo apie sveika maista, nei tavo wink.gif

nes kaip ir meduota sake, po sriubos greiciau isalkstama, tada prasideda visokie uzkandziavimai ir baigiasi sooocia vakariene pries lipant i lova. O pavalgius normalius pietus(gali but tarp sriubytes ir antro patiekalo ir kazkiek laiko tarpas) nesinores jokiu uzkandziavimu ir galima bus normaliai be vargu maitintis 5 kartus per para. Tada turesim normlia medziagu apykaita, nebus jokiu gastritu ir t.t. Aisku, gal kam ir gerai betkaip maitintis. Bet kai prisimenu kaip ejau i mokykla ir buvau su virsvoriu, kai sverdavo sesute visos klases mergaites ir visad sakydavo nutukimas, tai ir dabar girdziu ta zodi;arba budavo daznos skrandzio bedos, . Todel tikrai stengiuosi ugdyt(neliguistai) savo vaikams teisingus maitinimosi iprocius, kad netektu vaikams patirt tai, kas man vaikystej buvo skaudu.
O tereikejo kad mano mamyte ikistu tuos nenorimus pusrycius, kad duotu mesyte su darzovem, kad pyragelius ir torciukus duodu ne pries lipant i lova... vsi darom klaidu, bet kai yra svetimu klaidu is kuriu galima mokintis, tai ir mokausi.

Kaip mes puikiai sutariam, aš paklaust nespėjau, o jūs jau atsakėt (patvirtinot mano įtarimus, nes man tai pasirodė labai panašu į desperatišką bandymą sukūsti ir sukūdinti kitus). Na bet ne visiems vaikams reikalingos drastiškos dietos, net sakyčiau nereikalingos visai, jei nėra jokio sveikatos sutrikimo. Nereikia jų sprausti į manekenių rėmus ir įvarinėti kompleksus. Sutinku kai vaikas turi viršsvorio (o jei net ir neturi) nereikia jiems prieš miegą kišti tortus, čipsus ir limonadus, bet paniškai reguliuoti ir sverti kiekvieną jų kasnį tai jau ryškiai per daug. Gal tiesiog mylėkit juos tokius kokie jie yra.
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 11 17, 11:43)
, žiūrėkit SAVO vaikų sveikatos rūpinkitės jais , o ne kiškit nosį į svetimas lėkštes vaidindamos idealias...

atleisk, bet manau pasikarščiavai.
yra žmonių kuriem kritika priimtina, tam, kad kažką blogai daro iš nežinojimo. ir nori daryti geriau.
Atsakyti
ir dar jei jau taip ,sriuba negali būt pagrindinis patiekalas daržoviene turi būt verdama be jokios mėsos ( mėsos nuoviras nors ir skanus yra labai labai nesveikas dalykas , o ankščiau jo girdydavo net sunkiausius ligonius.. didžiule klaida ) , ir valgoma be jokių grietinių, sriuba padeda antro patiekalo virškinimui , nuo daržovienes susidaro daugiau skrandžio sulčių ir skrandis pasiruošęs priimt sunkesni maistą . tokiu dalyku yra labai daug pagal visas knygas vadovėlius ir rekomendacijas vistiek negyvensi , žmonės užauga ir sveiki ir protingi valgydami ir "nesubalansuota" maistą .
Papildyta:
QUOTE(*meduota* @ 2009 11 17, 11:46)
atleisk, bet manau pasikarščiavai.
yra žmonių kuriem kritika priimtina, tam, kad kažką blogai daro iš nežinojimo. ir nori daryti geriau.

tai aš ir sakau , reikia mokėt kritikuot , o visa vadinama kritika kuri vyksta čia labiau panaši į kažkoki žeminimą , nu vnž nemokama kritikuot tinkamai smile.gif ne , ne visos nemoka , yra postu kurie parašyti tikrai protingai nelendant į asmeniškumus bet deja tokiu vienetai .. dauguma mano kad moka parašyt teisinga kritika bet jie taip tik mano..
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 11 17, 12:43)

hihihi.gif kodel kisi nosi i svetima lekste hihihi.gif
o jei rimtai, kodel nesveika?
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 11 17, 11:43)
o aš gaminu ir sriuba ir antra ir dar  kompotą dažnai verdu , vaikui iki trijų metų net duona turėjau laiko bei bulką iškept , jau nekalbu apie pasikartojančius patiekalus dvejų savaičių begije ,niekada nesikartojo vis kažka naujo sugalvodavau kad tik tas maistas įvairesnis būtu.  daržovės ir vaisiai būtinas kiekvienos dienos atributas , ir ? jau galima save vadint nerealia šeimininke ir dabar visiems pasakot kokia aš šauni o jus va ne nes pilat pieną į bulvių košė? anaiptol ne ,paprasčiausiai mums taip valgyt yra skanu , tiesiog visi turi savo supratimą apie sveika maistą , ir nereikia alpt dėl tos grietinėlės ar pieno , yra daug baisesniu dalyku pvz kai metu vaikas pietums valgo sasyskas , priešpiečiams sūrėlį ( kurių skonio jis dar tikrai turėtu nežinot) ir tie patys blyneliai mažam vaikui yra netinkami , bet čia konkursas jau mokyklinukams o jie jau daug maž kaip suaugę gali paragaut ir silkes pietums su "nesveikom" bulvėm , ir bulvių košė su pienų ir kotletu , ir taip toliau ir panašiai , žiūrėkit SAVO vaikų sveikatos rūpinkitės jais , o ne kiškit nosį į svetimas lėkštes vaidindamos idealias... nors taip tikrai nėra , sveikas maistas aplamai skaitosi maistas be jokių priedų , esu tikra visu Jūsų vaikai žino sūrelių , jogurtų sausainiu ir pan skonį , reiškia maitinasi ne taip jau ir sveikai kaip bandoma papasakot . tiesiog galima pasakyt patiko nepatiko pasakot ir tiek , be jokių o Dieve šito šlamšto aš ir šuniui neduočiau o siaube tai taip nesuderinta ir nesubalansuota (kokie madingi išsireiškima) , aš sutinku ir žinau kad pienas su mėsa nėra sveika , ir dauguma tai žino bet daugumai tai skanu ir nenumirė dar kažkaip .. viskas kas čia rašoma nėra pasisakymai - aš nedaryčiau nes ... o yra tiesiog nenormaliai puolama į kraštutinumus kaip ir visose konkursuose deja  doh.gif kartoju dar karta parodykit ką mokat JUS , ir mes aptarsim ar atitinka 100 sveika vaiko mitybą , bet ar išdrįs didžiosios visu galu meistres ir kritikes ta padaryt? abejoju kažkodėl . net iš pasisakymu galima pajaust kas dalyvauja o kas ne.

Kitas dalykas iki pykinimo nusibodusi fraze , mano nuomonė - priimkit nuomonė ir pan. Bet vistiek to nemoka padaryt visa laiką yra peršama savo nuomonė , o jei su ją nesutinka prasideda kitokie kraštutinumai o ne rietai ir lendama į asmeniškumus  doh.gif  vienu žodžių patampa bobų turgus . Kažkaip nemokama išreikšt tos kritikos be pažeminimo ir kažkokio smerkimo , keista bet nesistebiu tuom .

"maladėc" drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 11 17, 11:49)
tai aš ir sakau , reikia mokėt kritikuot , o visa vadinama kritika kuri vyksta čia labiau panaši į kažkoki žeminimą , nu vnž nemokama kritikuot tinkamai  smile.gif  ne , ne visos nemoka , yra postu kurie parašyti tikrai protingai nelendant į asmeniškumus bet deja tokiu vienetai .. dauguma mano kad moka parašyt teisinga kritika bet jie taip tik mano..

nepamirškim to, kad kiekvienas tuos pačius žodžius gali priimti skirtingai.
vienas kaip patarimą, kitas kaip kritiką, trečias kaip pokštą. nė vienas nežinom kokia intonacija jie buvo parašyti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 11 17, 12:45)
Kaip mes puikiai sutariam, aš paklaust nespėjau, o jūs jau atsakėt (patvirtinot mano įtarimus, nes man tai pasirodė labai panašu į desperatišką bandymą sukūsti ir sukūdinti kitus). Na bet ne visiems vaikams reikalingos drastiškos dietos, net sakyčiau nereikalingos visai, jei nėra jokio sveikatos sutrikimo. Nereikia jų sprausti į manekenių rėmus ir įvarinėti kompleksus. Sutinku kai vaikas turi viršsvorio (o jei net ir neturi) nereikia jiems prieš miegą kišti tortus, čipsus ir limonadus, bet paniškai reguliuoti ir sverti kiekvieną jų kasnį tai jau ryškiai per daug. Gal tiesiog mylėkit juos tokius kokie jie yra.

itarimu nepatvirtinau. Nes tai nera dieta. Tai yra sveikos gyvensenos pagrindai, neleidziantys sustoreti(suploneti) priverstiniu budu. I manikenes niekas nesispaudzia, nes jos maitinasi tikrai ne pagal sveikos gyvensenos pagrindus kad atitiktu savo manikeniskus standartus. Vaikus savo visi myli ir stengiasi kad butu jie laimingi, saugus ir t.t. tai as ir darau smile.gif tiesiog jei diskutuojam tai diskutuojam, nereikia tu asmeniskumu.
Atsakyti