Įkraunama...
Įkraunama...

noriu parduoti rankdarbius

QUOTE(knielita @ 2010 10 12, 12:51)
Individualia veikla turejau del kiek kitokios veiklos nei rankdarbiai, bet dabar tai jau nera aktualu, per krize uzsidare daug keliu, teko ir man stabdyti  ax.gif Tik tiek kad tuo metu jau auginau mazylius ir nereikejo moket  doh.gif Kazkaip galvojau, kad ir dabar tas pats  doh.gif O cia ziuriu kad kaip diena taip naujiena  doh.gif

žinokit nuoširdžiai sakau keista, nes jūsiškiai žiūriu 2008 gimimo mano 2007 , tai kažkaip taikiau tikrai,kad skirtumo neatimtų, tik virš 2 metų pradėjau vykdyti veiklą g.gif
Atsakyti
Domiuosi ir aš, bet sunkiai sekasi susigaudyt įstatymų labirintuose doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zirziliukas: 13 spalio 2010 - 14:48
QUOTE(Naktibalda @ 2010 10 12, 13:09)
žinokit nuoširdžiai sakau keista, nes jūsiškiai žiūriu 2008 gimimo mano 2007 , tai kažkaip taikiau tikrai,kad skirtumo neatimtų, tik virš 2 metų pradėjau vykdyti veiklą  g.gif

Ir man paciai keista, Bet gal itakojo tai, kad pajamos buvo labai mazos man nereikejo nieko moket g.gif Nes deklaruoti pajamas kasmet teko, bet niekas nieko g.gif Dabar kai pagalvoju gal pajamos buvo tokios mazos, jog net nepriklause g.gif unsure.gif Ar gali sitaip buti?
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2010 10 14, 07:59)
Ir man paciai keista, Bet gal itakojo tai, kad pajamos buvo labai mazos man nereikejo nieko moket  g.gif Nes deklaruoti pajamas kasmet teko, bet niekas nieko  g.gif Dabar kai pagalvoju gal pajamos buvo tokios mazos, jog net nepriklause  g.gif  unsure.gif Ar gali sitaip buti?

na ,kad ne , jie nežiūri į tai unsure.gif , na jei deklaravot ir negavot jokių nepriemokų tai gerai, bet iš tiesų tikrai keista , taigi mūsų valstybėje pasiskolink pas kaimyną, bet mokesčius sumokėk lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Prisidedu ir as prie jusu diskusiju. Labai aktuali tema. Bendrai skaitydama sia tema susidariau nuomone, kad mamytems, auginancioms vaikiukus iki 2 metuku, norincioms prekiauti savo rankdarbiais geriausia tai atlikti pagal gamybos verslo liudijima. Tada nenuims vaiko pinigeliu. Taciau reikes tuos 72 lt. i menesy moketi uz sveikatos draudima. Bet, jei nueinu i ligoniu kasas ir susitvarkau popierius del sveikatos draudimo kol vaikui sueis 18 metu, tada nereiketu moketi tu 72 lt. (mano vyras dirba valstybineje istaigoje- jis draustas).
Su verslo liudijimu galiu stoveti mugese, galiu internete tureti savo galerija (su savo kontaktais), galiu deti ivairius skelbimus..

Parasykite mamytes ar gerai as cia jus supratau?
Bandziau apibendrinti visa man aktualia informacija kuria gavau is jusu.

Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2010 10 14, 15:24)
na ,kad ne , jie nežiūri į tai  unsure.gif , na jei deklaravot ir negavot jokių nepriemokų tai gerai, bet iš tiesų tikrai keista , taigi mūsų valstybėje pasiskolink pas kaimyną, bet mokesčius sumokėk  lotuliukas.gif

Pati nesuprantu kodel, arba man pasiseke arba dar gausiu susimoket unsure.gif unsure.gif Tikiuosi kad bus pirmasis var. blush2.gif unsure.gif

QUOTE(Carolina212 @ 2010 10 22, 13:27)
Sveikos mamytes,

Prisidedu ir as prie jusu diskusiju. Labai aktuali tema. Bendrai skaitydama sia tema susidariau nuomone, kad mamytems, auginancioms vaikiukus iki 2 metuku, norincioms prekiauti savo rankdarbiais  geriausia tai atlikti pagal gamybos verslo liudijima. Tada nenuims vaiko pinigeliu. Taciau reikes tuos 72 lt. i menesy moketi uz sveikatos draudima. Bet, jei nueinu i ligoniu kasas ir susitvarkau popierius del sveikatos draudimo kol vaikui sueis 18 metu, tada nereiketu moketi tu 72 lt. (mano vyras dirba valstybineje istaigoje- jis draustas).
Su verslo liudijimu galiu stoveti mugese, galiu internete tureti savo galerija (su savo kontaktais), galiu deti ivairius skelbimus..

Kiek suprantu 72 Lt. bus privalomi bet kuriuo atveju. Zmogus dirbantis ir salia turintis Verslo liudijima privalo dar karta susimoketi 72 Lt. nors dirba pilnu etatu ir nuskaiciuoja jam visus mokescius kaip priklauso jau darbovieteje ax.gif Tad ir auginant mazylius teks sumoketi kas menesi tuos 72 Lt.
Atsakyti
QUOTE(Carolina212 @ 2010 10 22, 14:27)
Sveikos mamytes,

Prisidedu ir as prie jusu diskusiju. Labai aktuali tema. Bendrai skaitydama sia tema susidariau nuomone, kad mamytems, auginancioms vaikiukus iki 2 metuku, norincioms prekiauti savo rankdarbiais  geriausia tai atlikti pagal gamybos verslo liudijima. Tada nenuims vaiko pinigeliu. Taciau reikes tuos 72 lt. i menesy moketi uz sveikatos draudima. Bet, jei nueinu i ligoniu kasas ir susitvarkau popierius del sveikatos draudimo kol vaikui sueis 18 metu, tada nereiketu moketi tu 72 lt. (mano vyras dirba valstybineje istaigoje- jis draustas).

Dėl PSD:
IDV pagal VL - fiksuota įmoka 72lt/mėn
IDV pagal pažymą - 9% nuo 50% apmokestinamųjų pajamų
Tiek pirmu tiek antru atveju vykdant veiklą avansu PSD įmokų galima nemokėti (sumokama deklaravus pajamas), jeigu asmuo moka ir (arba) už jį yra mokamos Sveikatos draudimo įstatymo 17 str. 1 ir 2 dalyse nurodytos sveikatos draudimo įmokos arba jeigu jis yra asmuo, išvardytas Sveikatos draudimo įstatymo 6 str. 4 dalyje. (t.y. dirba kitur pagal DS, yra pensininkas, vienas iš tėvų auginantis vaiką iki 8 metų, taip pat vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis du ir daugiau nepilnamečių vaikų ir t.t., įstatyme išvardinta).
Atsakyti
QUOTE(Kriistina @ 2010 10 26, 13:30)
Dėl PSD:
IDV pagal VL - fiksuota įmoka 72lt/mėn
IDV pagal pažymą - 9% nuo 50% apmokestinamųjų pajamų
Tiek pirmu tiek antru atveju vykdant veiklą avansu PSD įmokų galima nemokėti (sumokama deklaravus pajamas), jeigu asmuo moka ir (arba) už jį yra mokamos Sveikatos draudimo įstatymo 17 str. 1 ir 2 dalyse nurodytos sveikatos draudimo įmokos arba jeigu jis yra asmuo, išvardytas Sveikatos draudimo įstatymo 6 str. 4 dalyje. (t.y. dirba kitur pagal DS, yra pensininkas, vienas iš tėvų auginantis vaiką iki 8 metų, taip pat vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis du ir daugiau nepilnamečių vaikų ir t.t., įstatyme išvardinta).

Nelabai supratau doh.gif Tai net verslo liudiima turintiems nereikia moketi? MAno seimoje yra konkretus atvejis, asmuo dirbantis r dar turintis verslo liudijima deklaraves pajamas nustero, jog privalo susimoketi PSD, t.y. suma netoli 600 Lt. eita i mokescius, issiimtos pazymos is Sodros nieko nepagelbejo, gavo atsakyma rastu, jog PSD jam privalu susimoketi, net jei jis dirbantis ir draustas asmuo ax.gif
O sicia parasyta lyg ir neturetu buti mokama g.gif Ar kalba vis tik eina apie individualia veikla, o ne verslo liudijima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knielita: 26 spalio 2010 - 18:13
Kalba apie tai, kad dirbantis pagal DS arba draustas valstybės lėšomis kas mėnesį PSD įmokų gali nemokėti. Deklaravus pajamas tiek turintiems VL (šiuo metu 72lt/mėn), tiek vykdantiems veiklą pagal pažymą (9% nuo 50% apmokestinamųjų pajamų) sumokėti įmokas reikės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriistina: 26 spalio 2010 - 20:25
QUOTE(Kriistina @ 2010 10 26, 21:00)
Kalba apie tai, kad dirbantis pagal DS arba draustas valstybės lėšomis kas mėnesį PSD įmokų gali nemokėti. Deklaravus pajamas tiek turintiems VL (šiuo metu 72lt/mėn), tiek vykdantiems veiklą pagal pažymą (9%  nuo 50% apmokestinamųjų pajamų) sumokėti įmokas reikės.

drinks_cheers.gif rinkau kruvą postų į kuriuos atsakyti ir va, radau kas jau išsamiai atsakė thumbup.gif
Bet aš tik dėl IV žinau.
Pradžioje irgi VMI aiskino, kad nesvarbu kiek tu dirbi veiklų nuskaičiuoja minimumą 72 lt nuo kiekvienos veiklos.
tarkim, kaip pencininkui - nuo pensijos.
Pagal jo darba, dar karta.
Jei dar turi veiklą kitą, ir nuo tos veiklos vėl min. 72 lt/men.
Taip aiškino vasario men kai domėjausi. bet tai ne tiesa, nes jie patys nežinojo kaip interpretuoti įstatymus.

Tačiau dabar patys aiškina kad jei neuždirbi tiek, kad IV nuo 50% pelno skaičiuojant 9% sudarytų 72 lt/men, tai reikia mokėti apskaičiuotą procento dalį kokia ji gaunasi.

Pvz. Pelnas 200 lt (pajamos minus savikaina)
PSD 200/2 * 9% = 9 lt
VSD 200/2 * 28,5 % = 28,5 lt
Pelno mokestis (200-9-28.5) * 15% = 24.38 lt

Grynasis pelnas, tai kas jau lieka grynai į kišenę 200-9-28.5-24.38 = 138.12 lt

Tad grubiai skaičiuojant valstybei sumokam visų mokesčių apie 31% nuo pelno.
Atsakyti
Ir dar, tom kurios nori kad IV pajamas įskaičiutų į dekreto ir motinystės išmokas.

Reikia kievieną mėn. iki paskutinės mėnesio dienos susimokėti avansu VSD, t.y. 28,5 proc. nuo 50 proc pelno. Bei iki sekančio mėnesio 15 d. pateiti sodrai SAV pranešimą apie savarankiškai dirbančius asmenis, kur nurodyti savo pajamas nuo kurių skaičiuojam VSD. Tačiau avansu sumokėtos įmokos negrąžinamos ir netikslinamos. Todėl bėnt jau aš, jas mokėjau kiek mažesnes. Galutinės sumos vistiek bus perskaičiuotos kai teiksim deklaracijas, tada sumokėsiu pelno mokestį, nedamokėtą VSD dalį ir PSD.

Jei avansu VSD nemokamos, tai po deklaracijos pateikimo niekas neperskaičiuos ir motinystės išmokų.
Atsakyti
Sveikos,
mano klausimas gal šiek tiek bus ir nukrypęs nuo temos "noriu parduoti", nes aš noriu padėti parduoti smile.gif
turiu e-parduotuvę, ir norėčiau ten talpinti rankdarbius vaikučiams, visas administravimas vyktų per mane, tačiau mastau, ar toks pardavimas turi būti apiformintas sutartimis ar nebūtinai? g.gif Elektroninė parduotuvė yra veikiančios įmonės ax.gif
Atsakyti