Įkraunama...
Įkraunama...

noriu parduoti rankdarbius

QUOTE(knielita @ 2010 10 11, 13:18)
Jei augini mazyli ir gauni ismokas motinystes atostogu nenuima pinigeliu  schmoll.gif Gali gauti is Sodros ir tureti individualia veikla  4u.gif Bent as auginau ir turejau, tik kasmet deklaruoti pajamas reikejo, bet dabar panasu kad visi tures  ax.gif

gal ne apie individualią veiklą kalbat, gal su tuo vadinamu pagal seną patentą, nes su veikla tai tikrai skirtumą nuima, kiek uždirbai tiek nuima nuo gaunamos pašalpos g.gif , čia mano žiniomis unsure.gif
Atsakyti
na va susiskambinau su sodra dar
kas auginate vaikus turite nuvykti pagal savo gyvenamą vietą į sodrą ir nusivežus savo dokumentą ir vaikų, susitvarkyti dokumentus dėl valstybės draudimo , bent Klaipėdoj sakė sutvarkysim ir atgaline data cool.gif

Knielita skambinau dėl visų mokesčių , jei turi patentą tai sodra neliečia, uždirbtų pinigėlių ir gaunamos išmokos, o va jei turi individualią veiklą tai moka pašalpos tik skirtumą, pagal pasirinkimą arba deklaruoti kas mėnesį ir negausi skirtumo pašalpos, arba gale metų deklaruojant pajams jie suformuos permoką ir reiks grąžinti jiems skolą.

taigi mamos neapsirikit , kas gaunat pašalpą labai gerai paskaičiuokit, jums geriausias var. yra vadinamas patentas , kaip vaikui sueina 2 metai tuomet jums teisė rinktis veikla ar patentas
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2010 10 11, 13:20)
na va susiskambinau su sodra dar
kas auginate vaikus turite nuvykti pagal savo gyvenamą vietą į sodrą ir nusivežus savo dokumentą ir vaikų, susitvarkyti dokumentus dėl valstybės draudimo , bent Klaipėdoj sakė sutvarkysim ir atgaline data  cool.gif

Knielita skambinau dėl visų mokesčių , jei turi patentą tai sodra neliečia, uždirbtų pinigėlių ir gaunamos išmokos, o va jei turi individualią veiklą tai moka pašalpos tik skirtumą, pagal pasirinkimą arba deklaruoti kas mėnesį ir negausi skirtumo pašalpos, arba gale metų deklaruojant pajams jie suformuos permoką ir reiks grąžinti jiems skolą.

taigi mamos neapsirikit , kas gaunat pašalpą labai gerai paskaičiuokit, jums geriausias var. yra vadinamas patentas , kaip vaikui sueina 2 metai tuomet jums teisė rinktis veikla ar patentas

Matyt tada mano zinios pasenusios, nes anksciau kai turejau ir auginau mazylius nenueme blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2010 10 11, 15:13)
Matyt tada mano zinios pasenusios, nes anksciau kai turejau ir auginau mazylius nenueme  blush2.gif

jei dar aktualu, pasiskambinčiau į savo teritorines ligonių kasas, ir sodrą, dėl visų šitų reikalų, na dėl visa pikta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(varla @ 2010 10 11, 10:29)
REZIUME:
V.L.: Reikia moket 72 Lt/men, bet vaiko auginimo atostogose esancioms (kam priklauso) pinigeliu nenuima, moki tik uz verslo liudijimo issipirkima + sodra.
Ind. I.:   72 Lt/men. moket nereikia, bet nuima tuos auksciau minetus vaiku pinigelius, plus reikia moket 15% nuo pajamu arba 33 % nuo pelno pasirinktinai + sodra.
Ar taip???

Beja, katik pati dar kai ka issiaiskinau - kai esi vaiko auginimo atostogose iki 3 metu, tai ir Sodrai nicnieko nereikia moket. Tik po to kai pasibaigs atostogos smile.gif
Cia pernai subalamutino mane kazkas, sumokejau i sodra pati. Dabar sako man - ten pas Jus permoketa daug, Jums gi nieko nereik moket doh.gif
Atsakyti
Vėlgi įnešiu sumaišties, nes pati norėjau individualios veiklos. Esu VPA, jeigu įsigyju individualią veiklą, man sodra nebemoka nieko, jokios išmokos, jokio skirtumo smile.gif nesvarbu, gali būti per mėn mano iš individualios veikos ir 50 lt ir 500 uždirbama, aš netenku teisės gauti motinystės išmoką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(varla @ 2010 10 11, 15:38)
Beja, katik pati dar kai ka issiaiskinau - kai esi vaiko auginimo atostogose iki 3 metu, tai ir Sodrai nicnieko nereikia moket. Tik po to kai pasibaigs atostogos  smile.gif
Cia pernai subalamutino mane kazkas, sumokejau i sodra pati. Dabar sako man - ten pas Jus permoketa daug, Jums gi nieko nereik moket  doh.gif

QUOTE(Niktė @ 2010 10 11, 15:41)
Vėlgi įnešiu sumaišties, nes pati norėjau individualios veiklos. Esu VPA, jeigu įsigyju individualią veiklą, man sodra nebemoka nieko, jokios išmokos, jokio skirtumo  smile.gif nesvarbu, gali būti per mėn mano iš individualios veikos ir 50 lt ir 500 uždirbama, aš netenku teisės gauti motinystės išmoką  smile.gif

eina sau kaip diena taip naujiena, aš mokėjau tada , ir iš manęs paėmė g.gif varla sako kad nereikėjo, bet faktas jau nebegrąžins jei ir taip doh.gif

Nikte na man sakė ,kad skirtumą g.gif , skambinau prieš valandą, dar paklausiau ar priklauso nuo miesto sakė ,kad ne biggrin.gif , va čia tai džiunglės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2010 10 11, 15:46)
eina sau kaip diena taip naujiena, aš mokėjau tada , ir iš manęs paėmė  g.gif  varla sako kad nereikėjo, bet faktas jau nebegrąžins jei ir taip  doh.gif

Nikte na man sakė ,kad skirtumą  g.gif , skambinau prieš valandą, dar paklausiau ar priklauso nuo miesto sakė ,kad ne  biggrin.gif , va čia tai džiunglės  doh.gif

Nu tikrai džiunglės, ne kitaip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2010 10 11, 15:46)
Nikte na man sakė ,kad skirtumą  g.gif , skambinau prieš valandą, dar paklausiau ar priklauso nuo miesto sakė ,kad ne  biggrin.gif , va čia tai džiunglės  doh.gif

Aš po tada kai mudvi šnekėjom, nu kiek laiko atgal apie mėnesį pusantro kažkas, buvau nuėjus į mokesčius. Ne skambinau, o nuėjus buvau doh.gif biggrin.gif Kyla klausimas ar jie patys susigaudo kas ir kaip unsure.gif
Atsakyti
nuo liepos 1 labai keitėsi daug įstatymų, čia kontaktai privalomam sveikatos draudimui

Privalomojo sveikatos draudimo klausimais gyventojus konsultuoja šiais telefonais

Valstybinė ligonių kasa prie SAM:
(85) 236 4141, 236 4144, 236 4149;
dėl draustumo nustatymo – 219 7502.

Vilniaus teritorinė ligonių kasa:
Vilniaus apskrityje – 8800 20 040, (85) 266 1333, 266 1339;
Alytaus apskrityje – (8 315) 30 404.

Kauno teritorinė ligonių kasa:
Kauno apskrityje – (837) 322 005, 323 215;
Marijampolės apskrityje – (8343) 68 669.

Klaipėdos teritorinė ligonių kasa:
Klaipėdos apskrityje – 8800 60 303 (nemokamas tel.), (846) 381 779, 380 473, 215 450;
Tauragės apskrityje – (8446) 72 769, 72 765.

Šiaulių teritorinė ligonių kasa:
Šiaulių apskrityje – (841) 520 346;
Telšių apskrityje – (8444) 60 597.

Panevėžio teritorinė ligonių kasa:
Panevėžio apskrityje – (845) 510 414;
Utenos apskrityje – (8389) 59 875.

Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2010 10 11, 13:18)
Jei augini mazyli ir gauni ismokas motinystes atostogu nenuima pinigeliu  schmoll.gif Gali gauti is Sodros ir tureti individualia veikla  4u.gif Bent as auginau ir turejau, tik kasmet deklaruoti pajamas reikejo, bet dabar panasu kad visi tures  ax.gif

bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Butu jega thumbup.gif

QUOTE(Niktė @ 2010 10 11, 15:41)
Vėlgi įnešiu sumaišties, nes pati norėjau individualios veiklos. Esu VPA, jeigu įsigyju individualią veiklą, man sodra nebemoka nieko, jokios išmokos, jokio skirtumo  smile.gif nesvarbu, gali būti per mėn mano iš individualios veikos ir 50 lt ir 500 uždirbama, aš netenku teisės gauti motinystės išmoką  smile.gif

doh.gif doh.gif

As jau nieko nebesuprantu unsure.gif

Siaip issiemiau verslo liudijima ir moku kas menesi mokescius nebijodama kad nuims ismokas.
Bet jau painiavos inesta g.gif schmoll.gif Na kam daro tokias taisykles kai net patys nesugeba susigaudyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2010 10 11, 14:30)
jei dar aktualu, pasiskambinčiau į savo teritorines ligonių kasas, ir sodrą, dėl visų šitų reikalų, na dėl visa pikta  4u.gif

Individualia veikla turejau del kiek kitokios veiklos nei rankdarbiai, bet dabar tai jau nera aktualu, per krize uzsidare daug keliu, teko ir man stabdyti ax.gif Tik tiek kad tuo metu jau auginau mazylius ir nereikejo moket doh.gif Kazkaip galvojau, kad ir dabar tas pats doh.gif O cia ziuriu kad kaip diena taip naujiena doh.gif
Atsakyti