Įkraunama...
Įkraunama...

noriu parduoti rankdarbius

QUOTE(varla @ 2010 10 08, 20:47)
Butent, auginanti viena, na o kai mums padeda sutuoktiniai auginti vaikus  tongue.gif

aš ne viena auginu biggrin.gif bet šiuo 5 punktu gali pasinaudoti tik vienas iš tėvų rolleyes.gif Jeigu abu nedirbs pagal darbo sutartis, o turės ind.veiklą, tai vienas vis tiek turės mokėti PSD ax.gif

Man irgi sutuoktinis padeda biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jutare: 08 spalio 2010 - 20:08
Nesupratau ..
Tai jeigu as esu vaiko prieziuroje o vyras bedarbis .. Cia negalioja ? blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(erikae @ 2010 09 29, 14:14)
Tai buvo atsakyta, kad JOKS verslo liudijimas nesuteikia teises prekiauti internetu. (Atsiskaitymai pavedimu ir uzsakymu priemimas elektroniniu pastu ir yra internetie prekyba) Tokiai veiklai jau reikalinga Imone arba individualios veiklos pazyma (kuri "nuima" motinystes ismokas. )

1. pagal vmi traktuote "prekyba internetu" yra registruoros internetines parduotuves veikla. tai reiskia, kad viesoje erdveje yra skelbiama prekė, jos kaina ir priimas užsakymas. jei potencialus klientas pamate internete bet kur jusu skelbimą apie parduodamas prekes ir su jumis asmeniškai susisieke bet kokiu būdu, atejo pestute, paskambino, parasė laišką, jus suderinote kaina ir pristatymo buda, ta nera prekyba internetu.
2. atsiskaitymo būdas pavedimu ir užsakymu priemimas e-pastu - tikrai netraktuojama kaip internetinė parduotuve.
siuo atveju vmi konsultantai konsultuoja pagal savo asmeninio suvokimo laipsnį. ne keikvienas sedinti svmi konsultavimo skyriuje iš viso turi supratimą kas yra internetinė parduotuvė.
Atsakyti
QUOTE(erikae @ 2010 10 08, 21:51)
Nesupratau ..
Tai jeigu as esu vaiko prieziuroje o vyras bedarbis .. Cia negalioja ?  blush2.gif  blush2.gif

tokiu atveju reikėtų teirautis konkrečiai Ligonių kasose. Bet maniškis dirba pagal darbo sutartį, o aš turiu ind.veiklą. Tai susitvarkiau, kad kol vyriausiam iš dviejų vaikų sueis 18 metų, esu socialiai apdrausta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jutare @ 2010 10 10, 17:46)
tokiu atveju reikėtų teirautis konkrečiai Ligonių kasose. Bet maniškis dirba pagal darbo sutartį, o aš turiu ind.veiklą. Tai susitvarkiau, kad kol vyriausiam iš dviejų vaikų sueis 18 metų, esu socialiai apdrausta ax.gif

Kazkokios nesamones g.gif
O man aiskino taip:
Taip, kol jus esate tik vaiku mama, t.y. nedirbate, o tik auginate tuos savo du vaikus, tai valstybe jus draudzia. Bet tik kai zengi ta zingsni pats uzsidirbti pinigu, t.y. issiperki V.L., valstybe jau nebedraudzia, turi pats moketi doh.gif
Tai dabar kaip cia suprasti unsure.gif ? Ryt is pat ryto skambinsiu i Ligoniu kasas rolleyes.gif
Atsakyti
Jeigu turi individualia veikla nereikia moketi 72 Lt. kas menesi, zinoma jei esi socialiai drausta, et kadagi esam mazameciu mamos, kitos turincios daugiau mazyliu nei viena tai visos esam draustos 4u.gif
Bet jei imat ne individualia veikla, bet verslo liudijima tuomet nesvarbu ar dirbat, ar turit vaiku salia reikia moketi po 72 Lt. kas menesi ax.gif
Pati tik uzdariau individualia veikla, tad tikrai zinau kas turi ja moketi siu pinigeliu nereikia, bet lieka neaisku ar nereikes ateityje ax.gif Bet ind.veikla ir verslo liudijimas skirtingi dalykai tad reikia ziuretis ka labiau apsimoka imti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2010 10 11, 10:25)
Jeigu turi individualia veikla nereikia moketi 72 Lt. kas menesi, zinoma jei esi socialiai drausta, et kadagi esam mazameciu mamos, kitos turincios daugiau mazyliu nei viena tai visos esam draustos  4u.gif
Bet jei imat ne individualia veikla, bet verslo liudijima tuomet nesvarbu ar dirbat, ar turit vaiku salia reikia moketi po 72 Lt. kas menesi  ax.gif
Pati tik uzdariau individualia veikla, tad tikrai zinau kas turi ja moketi siu pinigeliu nereikia, bet lieka neaisku ar nereikes ateityje  ax.gif Bet ind.veikla ir verslo liudijimas skirtingi dalykai tad reikia ziuretis ka labiau apsimoka imti  mirksiukas.gif

REZIUME:
V.L.: Reikia moket 72 Lt/men, bet vaiko auginimo atostogose esancioms (kam priklauso) pinigeliu nenuima, moki tik uz verslo liudijimo issipirkima + sodra.
Ind. I.: 72 Lt/men. moket nereikia, bet nuima tuos auksciau minetus vaiku pinigelius, plus reikia moket 15% nuo pajamu arba 33 % nuo pelno pasirinktinai + sodra.
Ar taip???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varla: 11 spalio 2010 - 09:30
QUOTE(varla @ 2010 10 11, 10:29)
REZIUME:
V.L.: Reikia moket 72 Lt/men, bet vaiko auginimo atostogose esancioms (kam priklauso) pinigeliu nenuima, moki tik uz verslo liudijimo issipirkima + sodra.
Ind. I.:   72 Lt/men. moket nereikia, bet nuima tuos auksciau minetus vaiku pinigelius, plus reikia moket 15% nuo pajamu arba 33 % nuo pelno pasirinktinai + sodra.
Ar taip???

Cia jau panasiau i tiesa biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
esu tik ką po pokalbio su savo VMI konsultante 4u.gif
turintiems individualią veiklą ir turintiems lengvatas, augantiems du vaikus , dieninio skyriaus studentams, dirbantiems ir t.t

15proc. nuo pelno valstybei
50proc. nuo pelno 28,5 proc soc. draudimas
9 proc sveikatos

gerumas tik tame, kad nereikia mokėti avansu, fiksuoto mokesčio 72lt , o tik deklaruojant ateinantį pavasarį sumokėti pinigėlius šiuos. Iš pradžių mane gąsdino skaičiai, dabar reiktų paskaičiuoti kaip čia geriau, ar tas pats kaip buvo, ar blogiau , o gal net geriau laugh.gif

visiems kitiems reikia mokėti einamuoju periodu šį mokestį 72lt

na va lygtai viską supratau teisingai,
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2010 10 11, 12:00)

15proc. nuo pelno valstybei
50proc. nuo  pelno 28,5 proc soc. draudimas
9 proc sveikatos

15% + 50% + 28,5% + 9% = 102,5%

čia kažkas ne taip, ne tik kad nieko neuždirbi, bet ir primokėt reikia doh.gif
Atsakyti
ne ne taip

biggrin.gif , kvailai paaiškinau
pelnas 1000lt
tai 15*1000 valstybei pelno mokestis
1000/2 * 28,5 soc.
išsiaiškinau ir 1000/2 *9 proc. sveikatos draudimas

taigi skirtumas pav nuo pernai metų mokėti reiks netgi mažiau biggrin.gif ,nuo 1000lt išlošiam 2,5 lt bigsmile.gif

bet čia mamytės toms kas turi tas valstybės lengvatas. t.y valstybės draustiems, kitus atvejus reiktų vėl aiškintis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(varla @ 2010 10 11, 09:29)
REZIUME:
Ind. I.:   72 Lt/men. moket nereikia, bet nuima tuos auksciau minetus vaiku pinigelius, plus reikia moket 15% nuo pajamu arba 33 % nuo pelno pasirinktinai + sodra.
Ar taip???

Jei augini mazyli ir gauni ismokas motinystes atostogu nenuima pinigeliu schmoll.gif Gali gauti is Sodros ir tureti individualia veikla 4u.gif Bent as auginau ir turejau, tik kasmet deklaruoti pajamas reikejo, bet dabar panasu kad visi tures ax.gif
Atsakyti