Įkraunama...
Įkraunama...

noriu parduoti rankdarbius

QUOTE(erikae @ 2010 09 29, 14:22)
Vilniaus  4u.gif

blink.gif na tada tikrai nesuprantu tokio doh.gif atsakymu skirtumo.
Atsakyti
Tai gerai jus pakosultavo, žinoma, jei prekybos VL išduotas prekybai nuo laikinų prekybos įrenginių, turguje, mugėse, išnešiojamai prekybai, tai tik tais išvardintais būdais ir galima prekiaut.
O jeigu turi gamybos VL, jame tikrai nenurodoma kaip galima pardavinėti savo produkciją.
Atsakyti
QUOTE(Kriistina @ 2010 09 29, 14:27)
Tai gerai jus pakosultavo, žinoma, jei prekybos VL išduotas prekybai nuo laikinų prekybos įrenginių, turguje, mugėse, išnešiojamai prekybai, tai tik tais išvardintais būdais ir galima prekiaut.
O jeigu turi gamybos VL, jame tikrai nenurodoma kaip galima pardavinėti savo produkciją.

doh.gif Tai dabar ir man daejo, ko mes cia su erikae gincijames doh.gif Ogi visiskai skirtingais klausimais doh.gif
Jos klausimas buvo del verlo liudijimo prekybai internetu - tai tokio tikrai nera.
Bet: gamybos verlso liudijimas suteikia teise parduoti savo gamybos preke bet kokiu budu, taigi ir internetu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varla: 29 rugsėjo 2010 - 13:38
QUOTE(Kriistina @ 2010 09 29, 14:27)

Taip po zvaigzdute parasyta:

* Verslo liudijimas suteikia teise prekiauti jame nurodytomis savo gamybos prekemis neisigijus prekybos liudijimo.

As galeciau interpretuoti. Bet kad atsakymas buvo aiskus.

Gal galetumete pagelbeti formuluojant rastiska paklausima i VMI ? blush2.gif As irgi noreciau prekiauti internetu legaliai ir tureti toki popieriu, kad niekas nesikabintu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(varla @ 2010 09 29, 14:38)
doh.gif  Tai dabar ir man daejo, ko mes cia  su erikae  gincijames  doh.gif  Ogi visiskai skirtingais klausimais  doh.gif
Jos klausimas buvo del verlo liudijimo prekybai internetu - tai tokio tikrai nera.
Bet: gamybos verlso liudijimas suteikia teise parduoti savo gamybos preke bet kokiu budu, taigi ir internetu.

Mano VERSLO LIUDIJIMO GRUPE - GAMYBA

Taigi mes kalbame apie ta pati. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erikae @ 2010 09 29, 14:46)
Gal galetumete pagelbeti formuluojant rastiska paklausima i VMI ?  blush2.gif As irgi noreciau prekiauti internetu legaliai ir tureti toki popieriu, kad niekas nesikabintu   4u.gif

As labai paprastai viska surasiau, tiesiog punktais, kurie man rupejo, i kuriuos norejau gauti atsakyma, pabreziau, kokios rusies VL pas mane ir viskas.
Tik atsakyma tai jie raso labai ilgai, as gal apie tris savaites savojo laukiau.
But idomu suzinot mirksiukas.gif , kai jus gausit atsakyma, ar nesiskirs biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varla: 29 rugsėjo 2010 - 13:52
nežaisčiau su laiškais- važiuočiau tiesiai į Vilniaus VMĮ, į konsultaciją 4u.gif (antrame aukšte)
Atsakyti
QUOTE(aleksiuke @ 2010 09 29, 14:57)
nežaisčiau su laiškais- važiuočiau tiesiai į Vilniaus VMĮ, į konsultaciją 4u.gif  (antrame aukšte)

mirksiukas.gif mieloji, tai nėra žaidimas su laiškais schmoll.gif pasiskaityk aukščiau, 4 kart žmogus konsultavosi ir 4 kart gavo skirtingus atsakymus doh.gif ką tu paskui kam įrodysi, kai 5 patikrins? o popieriuky juodu ant balto viskas surašyta ir širdelė rami mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aleksiuke @ 2010 09 29, 14:57)
nežaisčiau su laiškais- važiuočiau tiesiai į Vilniaus VMĮ, į konsultaciją 4u.gif  (antrame aukšte)

Tai kad klausiau telefonu sake vienaip, nuvaziavau sake kitaip. Cia skaitau tai dar kitaip sako... Tai arba as nesuprantu arba jie patys nesupranta..

QUOTE(Kiviukė @ 2010 09 29, 15:00)
mirksiukas.gif  mieloji, tai nėra žaidimas su laiškais  schmoll.gif  pasiskaityk aukščiau, 4 kart žmogus konsultavosi ir 4 kart gavo skirtingus atsakymus  doh.gif ką tu paskui kam įrodysi, kai 5 patikrins? o popieriuky juodu ant balto viskas surašyta ir širdelė rami  mirksiukas.gif

Vat butent drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
Žinoma, geriau pasiteiraukit raštu, bus tikrai ramiau mirksiukas.gif
Aš asmeniškai, tiesiog manau, kad inspektorė suprato, jog teiraujatės apie du skirtingus VL (gamybos ir prekybos).
Atsakyti
VMI patys skesta tuose istatymu labirintuose, ju daznuose pasikeitimuose... ir kazi, ar tie, kurie kuria istatymus, patys supranta g.gif

Eisit ar rasysit, vistiek nezinosit visu galima ir negalima doh.gif. Telieka is visu atsakymu susidaryti palankiausia strategija lotuliukas.gif
Atsakyti
Taigi ir aš noriu legalizuoti savo prekybą, bet irgi kiek konsultavo VMI, tai ten pačios nieko nežino, varto varto tas knygutes... Bet išsiaiškinau tiek, kad prekyba internetu leidžiama, žodžiu galima dėti skelbimus apie atliekamas paslaugas ir t.t. bet negalima turėti internetinės parduotuvės, nes kaip jie sako, parduotuvė yra parduotuvė, nesvarbu reali ar internetinė, ten jau reikia kitokių dokumentų. Man iš esmės nesvarbu turėti verslo liudijimą, ar individualią veiklą, nes man jau baigėsi vaiko auginimo atostogos, tik tiek, kad kiti dokumentai baisiai brangūs, ypač, kai tas uždarbis simbolinis. Tai dabar ir nežinau ką daryti, kokius dokumentus išsiimti, nes noriu turėti internetinę parduotuvę. Reiks pasinaudoti patarimu kreiptis raštu į VMI. O gal kas turit internetinę parduotuvę ir žinot, kokius dokumentus reikia turėti?
Atsakyti
Merginos, jei norite įsteigti internetinę parduotuvę, turite turėti kaip minimum individualią veiklą (gali būti ir kitoks verslo modelis, pvz uab), patentas netinka. bet jei norite tiesiog parduoti kokiai kitai parduotuvei, tuomet užtenka patento. arba jei susikursite internetinį puslapį, per kurį nebus tiesioginio atsiskaitymo, tuomet irgi užtenka patentą turėti (vienintelis man į galvą šovęs pvz - www.dramblione.lt). jei turite klausimų, rašykit man į až, nes į šią temukę užsukau atsitiktinai 4u.gif sekmės visoms verslauti
Atsakyti