Įkraunama...
Įkraunama...

noriu parduoti rankdarbius

QUOTE(Viksė @ 2014 05 18, 20:43)
Registruokites IDV (individuali veikla). Rankdarbiai nepriklauso laisvuju profesiju grupei, todel pajamu mokestis bus 5 %. Mokescius mokesite tik nuo gauto pelno metams pasibaigus.

Ačiū už atsakymą 4u.gif

O kur fiksuojamas gautas pelnas?
Atsakyti
pildote metine pajamu deklaracija GPM308.
Va cia galima atsisiusti info http://www.vmi.lt/lt/?itemId=10826906
Atsakyti
QUOTE(Viksė @ 2014 05 18, 22:14)
pildote metine pajamu deklaracija GPM308.
Va cia galima atsisiusti info  http://www.vmi.lt/lt/?itemId=10826906

susipažinau su šiuo leidiniu smile.gif Kaip pirmą kartą susidūrusiai yra ir neaiškumo ax.gif

Galvoju dar nuvykti prie progos į VMI ten pasiteirauti rolleyes.gif
Atsakyti
Merginos,

kas tinkamiausia būtų Verslo liudijimas, Individualios veiklos pažymėjimas, mažoji bendrija. Noriu parduoti savo rankdarbius legaliai: tiek Etsy, tiek bandyčiau laimę mugėse.

Pati esu studentė, tai bijau, kad mokesčiai bus didesni nei pelnas... doh.gif
Atsakyti
Mazaja bendrija atmeskite is karto, tada jau geriau UAB-a kurti. Verslo liudijimas-is karto teks susimoketi. Manyciau IDV-geriausias variantas. Mokesite mokescius tik nuo metinio rezultato, jei jis bus.
Atsakyti
QUOTE(Viksė @ 2014 06 14, 13:52)
Mazaja bendrija atmeskite is karto, tada jau geriau UAB-a kurti. Verslo liudijimas-is karto teks susimoketi. Manyciau IDV-geriausias variantas. Mokesite mokescius tik nuo metinio rezultato, jei jis bus.

Ačiū.
O dar klausimas dėl Individualios veiklos: kas mėnesį reiks mokėti PSD, po 72 LT?
Nes pati studijuoju, darbo kol kas neturiu.
O kokie dar mokesčiai IV priklauso nuo pajamų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vysnaite1: 14 birželio 2014 - 16:41
Ne, kol studijuojate PSD kas menesi moketi nereikia. Sumoketi reikes metams pasibaigus nuo 1/2 pajamu. Taip pat soc.draudimas ir GPM 5%, nes rankdarbiai nepriskiriami laisvuju profesiju kategorijai. Koks bus pelnas, priklausys tik nuo Jusu wink.gif
Atsakyti
Skaiciau apie naują turgelį CUPe šeštadieniais,pasidomėkit,galėsit prekiauti
Atsakyti
Sudomino mane tas turgelis, bet taisyklese parasyta:
Prekiaukite savo kūrybos daiktais, tačiau svarbu, kad jų dalis nesudarytų daugumos visų jūsų turimų prekiu
Draudžiama prekiauti pelno siekiantiems fiziniams asmenims...

Jei mezgu ir turiu IDV, tai visi darbai 100% bus mano gamybos ir bet kokia prekyba yra pelno siekimas smile.gif Uzklausiau ju, ar galeciau prekiauti, bet atsakymo nesulaukiu....
Atsakyti
QUOTE(Viksė @ 2014 07 09, 18:13)
Sudomino mane tas turgelis, bet taisyklese parasyta:
Prekiaukite  savo kūrybos daiktais, tačiau svarbu, kad jų dalis nesudarytų daugumos visų jūsų turimų prekiu
Draudžiama prekiauti pelno siekiantiems fiziniams asmenims...

Jei mezgu ir turiu IDV, tai visi darbai 100% bus mano gamybos ir bet kokia prekyba yra pelno siekimas smile.gif Uzklausiau ju, ar galeciau prekiauti, bet atsakymo nesulaukiu....

Jau issiaiskinau-prekiauti su IDV galima, jei kam nors aktuali sita informacija
Atsakyti
Turiu IVP, parduodu rankdarbius internetu ir siuvykloje, noriu paklausti koki dokumentą reikia išrašyti klijentui (kvitą, sąskaitą-fakturą) ar nieko nereikia tik į žurnlą įrašyti, kad pardaviau?

Ačiū smile.gif
Atsakyti
Kiek žinau pagal patentą dirbant reikia ir kvitą žmogui išrašyti. Toks kur rašosi du lapai, orginalas klientui, o tas blankusis geltonas popieriukas pačiam lieka...
Bet kam tada tas žurnalas? Gi pajamas ir iš tų kvitų gali suskaičiuot...
Atsakyti