pas mane VR yra ne prekybai o gamybai.tai reiskia,kad pati gamini ir pati parduodi.VR nereikia rodyti islaidu.butinai reikes deklaruoti pajamas,jei jos nevirsyja 150 tukst.tai nieko papildomai ir nereikes moketi.as tiesiog susimoku iki metu galo ir ramiai sau dirbu.o pavasari deklaruoju.
turint invaliduma tai rodos,kad 50 proc.pigiau.bet neapsigauk,kaip rasiau ,kad su juridiniais asmenim[galerijos,parduotuves ir kita...] yra kazkiek kitaip.
Turiu nėrimui išsiėmusi individualią veiklą, yra kodai skirtingi kepurėms, pledukams, batukams ir pan. Viską pildydavau į vieną žurnalą ir nesukau galvos. Šiandien paskambinusi į mokesčių inspekciją likau "maloniai" nustebinta. Man ten dirbanti moteris pasakė kad kiekvienam atskiram kodui turiu vesti atskirą žurnalą. Akys vos neišlipo ant kaktos, nes niekas anksčiau nėra sakęs kad vos ne kiekvienam drabužiui reikia atskirų žurnalų. Tuo labiau kad ir savo mieste teko ne kartą eiti konsultuotis, nė puse lūpų neprasitarta kad kas nors netinka. Tai dabar ir galvoju negu eiti ir visus 8 žurnalus atskirai vesti bet kaip tada įvardinti komplektukus kur yra bendrai kepurės ir batukai
kiek žinau, tai dar ir internetinei prekybai yra atskiras žurnalas
Man irgi VMI nieks nepasakė/neperspėjo, kad kiekvienam kodui savas žurnalas
Man irgi VMI nieks nepasakė/neperspėjo, kad kiekvienam kodui savas žurnalas
QUOTE(Niktė @ 2013 10 28, 11:10)
Turiu nėrimui išsiėmusi individualią veiklą, yra kodai skirtingi kepurėms, pledukams, batukams ir pan. Viską pildydavau į vieną žurnalą ir nesukau galvos. Šiandien paskambinusi į mokesčių inspekciją likau "maloniai" nustebinta. Man ten dirbanti moteris pasakė kad kiekvienam atskiram kodui turiu vesti atskirą žurnalą. Akys vos neišlipo ant kaktos, nes niekas anksčiau nėra sakęs kad vos ne kiekvienam drabužiui reikia atskirų žurnalų. Tuo labiau kad ir savo mieste teko ne kartą eiti konsultuotis, nė puse lūpų neprasitarta kad kas nors netinka. Tai dabar ir galvoju negu eiti ir visus 8 žurnalus atskirai vesti bet kaip tada įvardinti komplektukus kur yra bendrai kepurės ir batukai
as galvoju apie pazyma, nes irgi noriu parduoti siek tiek rankdarbiu. tai nebus didelis verslas, gali buti kad bus menesiu, kai nieko neparduosiu. idomu, kaip una, jeigu isvis mazai parduoti, kokius mokescius sumoket reikia ir kaip del psd mokejimo tokiu atveju (esu drausta valstybes kaip auginanti mazameti vaika).
Dėl tų kodų uždaviau ir elektroniniu paštu klausimą, nes visiškai nelogiška. Vieno žurnalo nesugebu užsipildyti, o apie aštuonis... tyliu
Aš esu ir dirbanti ir turiu tris vaikus bet nuo PSD niekas neatleidžia. Mokesčiai mokasi kai deklaruoji pajamas už praėjusius metus. Jeigu pajamų negavai, tai deklaruoji nulines pajamas ir nieko mokėti nereikia
Aš esu ir dirbanti ir turiu tris vaikus bet nuo PSD niekas neatleidžia. Mokesčiai mokasi kai deklaruoji pajamas už praėjusius metus. Jeigu pajamų negavai, tai deklaruoji nulines pajamas ir nieko mokėti nereikia
QUOTE(Niktė @ 2013 10 29, 16:46)
Dėl tų kodų uždaviau ir elektroniniu paštu klausimą, nes visiškai nelogiška. Vieno žurnalo nesugebu užsipildyti, o apie aštuonis... tyliu
Man kažką ligonių kasose patarė susitvarkyti. Tik jau nepamenu ką. Bet ar tik ne PSD?
Sveikos!
Perskaiciau viska, bet atsakymo niekur nera. Laisvalaikiu pagaminu keleta rankdarbiu is saldainiu. Juos noretu supirkti parduotuve. Kokiu dokumentu man reiketu?
Perskaiciau viska, bet atsakymo niekur nera. Laisvalaikiu pagaminu keleta rankdarbiu is saldainiu. Juos noretu supirkti parduotuve. Kokiu dokumentu man reiketu?
QUOTE(Niktė @ 2013 10 29, 15:46)
Su individualios pažyma nuo PSD dirbančius tikrai atleidžia-vyras dirba ir turi indvidualios pažymą PSD nereikai mokėti, tik papildomai į sodrą reikėjo kažkokį ten prašymą parašyt nuėjus. Moka tik deklaravęs tuos 9% sodrai ir GPM.
QUOTE(sapnelyte @ 2014 04 15, 19:42)
Su individualios pažyma nuo PSD dirbančius tikrai atleidžia-vyras dirba ir turi indvidualios pažymą PSD nereikai mokėti, tik papildomai į sodrą reikėjo kažkokį ten prašymą parašyt nuėjus. Moka tik deklaravęs tuos 9% sodrai ir GPM.
PSD ir yra 9%. Būtent juos ir moka po pajamų deklaravimo. O prašymo reikia, kad nereiktų kas mėnesį mokėt po 90lt.
QUOTE(sapnelyte @ 2014 04 15, 20:42)
Neatleidzia. Tik dirbantis pagal darbo sutarti ir turintis IDV gali PSD kas menesi nemoketi, o sumoketi metams pasibaigus nuo 1/2 apmokestinamuju pajamu.
O del veiklos kodu, kad nereiketu pildyti daug zurnalu, pasikeiskite i "bendrini", kur veikla nurodo 2 pirmi skaiciai, o toliau keturi nuliai
Registruokites IDV (individuali veikla). Rankdarbiai nepriklauso laisvuju profesiju grupei, todel pajamu mokestis bus 5 %. Mokescius mokesite tik nuo gauto pelno metams pasibaigus.