Įkraunama...
Įkraunama...

noriu parduoti rankdarbius

Sveikos, merginos 4u.gif

Lyg jau 100 kartų buvo kalbėta, bet vis tiek noriu pasitikslinti, kad paskui nebūtų siurprizų biggrin.gif

Jeigu esu dirbanti pilnu etatu (t.y. esu socialiai drausta) ir dar priedo išsiimu individualios veiklos pažymą, tai kiek šiuo atveju gaunu mokėti PSD?
Prievolės mokėti kas mėnesį po 72 lt man nėra, taigi galėsiu susimokėti kitais metais, pildydama deklaraciją. Bet jeigu tie 9% nuo pusės pelno (kaip priklauso mokėti su pažyma) nesudaro tų 864 lt per metus (72 lt x 12 mėn.), tai aš moku tiek, kiek gaunasi (tarkime, pelnas 1000 lt, PSD skaičiuojamas 9% nuo 500 lt = 45 lt)? Ar visgi yra 9% nuo pusės pelno, bet ne mažiau, nei 864 lt per metus? lotuliukas.gif O jeigu pelno iš viso nėra, tai kaip tada? Žodžiu, susibalamūtinau dėl to PSD apskaičiavimo doh.gif Su kitais mokesčiais (VSD, GPM) viskas aišku lyg ir unsure.gif
Labai ačiū, jei kas paprotins 4u.gif
Atsakyti
turiu klausima apie verslo liudijimo pajamu islaidu zurnalo pildyma. pirmoje skiltyje kur "eiles numeris" tai reikia kiekviena menesi vel pradeti nuo 1? ar kaip pradedi nuo pirmos VL isigijimo dienos taip ir tesi ta skaiciu iki "begalybes"? blush2.gif
Atsakyti
Aš nuo pirmo visad pradedavau smile.gif bet tu žurnaliukų su v. l. niekas netikrina ax.gif
Atsakyti
QUOTE(yyla @ 2012 07 12, 19:03)
Aš nuo pirmo visad pradedavau smile.gif bet tu žurnaliukų su v. l. niekas netikrina ax.gif

Tikrina tikrina, man kelis kartus kvietėsi į VMI ir tikrino doh.gif
Atsakyti
Merginos, nori paklausti, o medienos gaminių dekoravimas (deginimo būdu) kokiai veiklai priklauso išsiimant patentą, pagal veiklų sąrašą. Kiek skaitinėjau tą sąrašą, tai konkrečios tokios veiklos neradau.
Gal kas, darančių dekupažą, ėmėtės patentus, nes darbai panašūs.
Atsakyti
QUOTE(Hennessy @ 2012 07 02, 14:42)
Sveikos, merginos  4u.gif

Lyg jau 100 kartų buvo kalbėta, bet vis tiek noriu pasitikslinti, kad paskui nebūtų siurprizų  biggrin.gif

Jeigu esu dirbanti pilnu etatu (t.y. esu socialiai drausta) ir dar priedo išsiimu individualios veiklos pažymą, tai kiek šiuo atveju gaunu mokėti PSD?
Prievolės mokėti kas mėnesį po 72 lt man nėra, taigi galėsiu susimokėti kitais metais, pildydama deklaraciją. Bet jeigu tie 9% nuo pusės pelno (kaip priklauso mokėti su pažyma) nesudaro tų 864 lt per metus (72 lt x 12 mėn.), tai aš moku tiek, kiek gaunasi (tarkime, pelnas 1000 lt, PSD skaičiuojamas 9% nuo 500 lt = 45 lt)? Ar visgi yra 9% nuo pusės pelno, bet ne mažiau, nei 864 lt per metus?  lotuliukas.gif  O jeigu pelno iš viso nėra, tai kaip tada? Žodžiu, susibalamūtinau dėl to PSD apskaičiavimo  doh.gif  Su kitais mokesčiais (VSD, GPM) viskas aišku lyg ir  unsure.gif
Labai ačiū, jei kas paprotins  4u.gif

as analogiskai turiu- pilna etata ir IDV pazyma. kitais metais deklaruosiu pirmakart su pazyma IV. Mano kitokia veikla, tai as nurasau i "zaliavas" 30 proc. pajamu, nuo puses ju moku 9 proc. sodrai ir 15 proc. pajamu mokescio.
Atsakyti

! 
Čia yra patarimų, informacijos dalinimosi ir pan tema. Ji nėra skirta skelbimams
Atsakyti
kiek siamet yra sveikatos mokestis kasmenesi?

Atsakyti
Nuo sausio 1d. PSD - 90,00 Lt.
Atsakyti
aciu 4u.gif
Atsakyti
Merginos reikia skubios pagalbos help.gif help.gif help.gif help.gif Kas užsiimate veltų gaminių gamyba dirbate pagal verslo liudijimą ar individualios veiklos pažymą? Domiuosi, nes norių išsiimti verslo liudijimą, bet ...... Kadangi verslo liudijimo iki šiol nesu turėjusi, tai nelabai susiorientuoju blush2.gif Pabandžiau elektroniniu būdu per e-VMĮ užpildyti prašymą verslo liudijimo išdavimui, bet tarp veiklos kodų neradau, namo manymu, tinkamo ir pasiskambinau į VMĮ konsultacijos. Atsakymo negavau tik Statistikos departamento telefono numerį, kur man sudiktavo kodus pagal mano veiklą, bet ...... šie kodai 6 ženkliai, kai VMĮ prašymo formoje 3 ženkliai g.gif Vėl skambinau į VMĮ bandžiau išsiaiškinti doh.gif doh.gif doh.gif Valandą laiko aiškinausi blink.gif ir reziume - man pareiškė, kad veltiems gaminiams gaminti reikalinga individualios veiklos pažyma!!!! Tai kaip yra iš tikrųjų, nes esu girdėjusi, kad merginos pagal verslo liudijimus dirba (gal ir kodą galėtumėt nurodyti) g.gif

Labai, labai dėkinga už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zamba: 20 vasario 2013 - 17:27
Esu girdėjusi iš kalbų kad neria ar mezga pagal VL, bet realiai tai VL tokiai veiklai neišduodamas, o tik InV. manau šiuo atveju irgi yra tas pats, kad kažkas sumaišė pavadinimus ax.gif
Atsakyti