Įkraunama...
Įkraunama...

noriu parduoti rankdarbius

QUOTE(J@lanta @ 2012 01 08, 17:54)

per ne vienerius metus kiek esu registruota sm'e tikrai ne kartą pirkau iš merginų kur turi rankdarbių temas, tai tik viena į siuntinuką įdėjo išrašytą sąskaitėlę, visos kitos - ne  cool.gif

As dirbu su VL,bet saskaiteles rasau ,tik kai praso ,nes nera jokos butinybes ju rasyti.
Atsakyti
Labuks,
gal sudomintu pasiulymas kartu imti per Kaziuko muge Vilniuje palapine? butent ranku darbo zaisliukai, aksesuarai vaikams? Vienai brangoka, o ir linksmiau butu kartu smile.gif rasykite lukoslingas@gmail.com wink.gif
Atsakyti
QUOTE(blansyte @ 2012 01 08, 20:15)
As dirbu su VL,bet saskaiteles rasau ,tik kai praso ,nes nera jokos butinybes ju rasyti.

Tai gi atidžiai pasikaitinėkit Atimintinę išsiėmusiems VL - su VL ir nereikia paprastiems pirkėjams išrašyt sąskaitų, nebet pirktų taip pat su VL dirbantis asmuo ir to reikėtų jam dėl darbo. O šiaip - privatiems asmenims - sąskaitos, arba tiksliau pinigų priėmimo kvitai - išrašomi tik jiems pageidaujant.
g.gif kokio galo man, asmeniniam naudojimui perkančiai auskariukus ar veltas šlepetes, turėtų būti reikalinga sąskaita lotuliukas.gif
Atsakyti
manes ir tik vieną kartą paprašė išrašyti saskaitėle,bet kadangi ėmė parduotuvė tai nei kiek nenustebau,o šiaip ir aš neišrašau,kaip ir nebuvo butinybės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(blansyte @ 2012 01 03, 14:25)
Malibu ,o man aiskino ,kad galiu prekiausu su verslo liudijimu ir internete ,bet negaliu tureti savo internetines parduotuves su krepseliais.tai vat ir neaisku kaip tame etsyje.

man sake ta pati.
kiekvienais metais issimant VL as dar perklausiu, nes sis klausimas pastoviai kabo ivairiose interneto diskusijose, ir ne karto nepasake kitaip. VL turiu 4 metus ir darbuotojos skirtingos, kuriu klausiau.
Atsakyti
etsy's nėra konkretaus žmogaus interneto parduotuvė-tai kaip tarpininkas,kur mes talpinam savo papuošalus-o su kokiu patentu ar be jo ten talpinam nėra skirtumo,nes pasikartosiu-parduotuvė nėra konkrečiai vieno žmogaus smile.gif na bent kolkas niekas man nekniso proto dėl to,kai klausiau vmi smile.gif
Atsakyti
paciam etsiui tai tikrai nera skirtumo kaip ten kas prekiauja,legaliai ar nelegaliai.manau ,kad dauguma ten nelegalu. biggrin.gif
Atsakyti
sakot, kad Etsy yra tarpininkas ir parduotuvių, kuriose rankdarbių kūrėjai parduoda savo gaminius savininkas? Tai gal pakuomentuotumėte kas parašyta šioje nuorodoje (pasirinkau pirmą pasitaikiusią):
http://www.etsy.com/...ref=seller_info

Ką reiškia shop owner ir po ja parašytas pardavėjo pseudonimas ar vardas ir pavardė?

Kad parduotuvės savininkas yra minėtas kūrėjas, ar kad parduotuvės savininkas yra etsy?

Štai kada atsakysite į tą klausimą, tuomet ir bus aišku, kokią individualios veiklos formą reikia taikyti, norint čia prekiauti. Be abejo Etsy visai vienodai, kokiais pagrindais jūs dirbate, legaliai ar nelegaliai, nes jis savo valstybei mokesčius moka nuo gautų pajamų, o jūsų reikalas ir prievolė atsiskaityti su savąja, o neatsiskaitymo atveju su VMI reikalų turės ne Etsy, bet tie, kurie yra nelegalūs. Taigi, iš esmės tai yra parduotuvės šabloną teikianti sistema, kaip pavyzdžiui ir www.nemokamossvetaines.lt, kurios taip pat ima mokestį, tik jie ima už hostingą, bet įsigijęs pas juos šabloną ir užsisakęs hostingą, tampi parduotuvės savininku, kaip ir etsy, kuris ima kitokį mokestį: už kiekvieno parduodamo daikto talpinimą ir procentą nuo pardavimų. Koks skirtumas tarp jų? Tik mokesčių įvardinimas, bet ir vienu ir kitu atveju gaminių nuotraukas įkeliate jūs, kainą nustatote jūs, pardavimo atveju gaminį pakuojate ir siunčiate jūs. Tai kas yra pardavėjas internetu: etsy ar jūs?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Malibu: 12 sausio 2012 - 15:13
Merginos, atsiprašau, jeigu jau buvo diskutuota, gal praleidau ax.gif
Jeigu verslo liudijimą turi mama (vyras, tėtis, nesvarbu), o mane į jį įrašo kaip padedantį asmenį, ar tai paveiks mano motinystės pašalpą (išėjau dar pagal senesnę tvarką, kai net ir antrais metais negalima turėti draudžiamųjų pajamų). Kaip suprantu, pajamos bus verslo liudijimo turėtojo, o ne mano, bet gal SODRAI tas nerūpi?
Būtų didelis ačiū, jei kas žino ir gali apšviesti rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hennessy @ 2012 01 18, 15:02)
Merginos, atsiprašau, jeigu jau buvo diskutuota, gal praleidau  ax.gif
Jeigu verslo liudijimą turi mama (vyras, tėtis, nesvarbu), o mane į jį įrašo kaip padedantį asmenį,

Kad nuo 2012m. negalima nieko įrašyt, bent jau man taip aiškino.
Atsakyti
QUOTE(aciai @ 2012 01 18, 17:20)
Kad nuo 2012m. negalima nieko įrašyt, bent jau man taip aiškino.

Nuo 2012 m. sausio 1 d. gyventojų prašymu išduotame verslo liudijime gali būti įrašomas vienas iš šių fizinių asmenų: sutuoktinis, tėvas, motina, vaikas nuo 14 metų, globojamasis, globėjas (rūpintojas), tačiau iš veiklos, kuriai buvo išduotas verslo liudijimas, gautas pajamas turi deklaruoti verslo liudijimą įsigijęs gyventojas. Verslo liudijime nurodytas asmuo turi teisę dalyvauti gyventojo vykdomoje veikloje, kuriai išduotas verslo liudijimas.

Čia iš VL atmintinės, parengtos VMI ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2012 01 12, 16:12)
sakot, kad Etsy yra tarpininkas ir parduotuvių, kuriose rankdarbių kūrėjai parduoda savo gaminius savininkas? Tai gal pakuomentuotumėte kas parašyta šioje nuorodoje (pasirinkau pirmą pasitaikiusią):
http://www.etsy.com/...ref=seller_info

Ką reiškia shop owner ir po ja parašytas pardavėjo pseudonimas ar vardas ir pavardė?

Kad parduotuvės savininkas yra minėtas kūrėjas, ar kad parduotuvės savininkas yra etsy?

Štai kada atsakysite į tą klausimą, tuomet ir bus aišku, kokią individualios veiklos formą reikia taikyti, norint čia prekiauti. Be abejo Etsy visai vienodai, kokiais pagrindais jūs dirbate, legaliai ar nelegaliai, nes jis savo valstybei mokesčius moka nuo gautų pajamų, o jūsų reikalas ir prievolė atsiskaityti su savąja, o neatsiskaitymo atveju su VMI reikalų turės ne Etsy, bet tie, kurie yra nelegalūs. Taigi, iš esmės tai yra parduotuvės šabloną teikianti sistema, kaip pavyzdžiui ir www.nemokamossvetaines.lt, kurios taip pat ima mokestį, tik jie ima už hostingą, bet įsigijęs pas juos šabloną ir užsisakęs hostingą, tampi parduotuvės savininku, kaip ir etsy, kuris ima kitokį mokestį: už kiekvieno parduodamo daikto talpinimą ir procentą nuo pardavimų. Koks skirtumas tarp jų? Tik mokesčių įvardinimas, bet ir vienu ir kitu atveju gaminių nuotraukas įkeliate jūs, kainą nustatote jūs, pardavimo atveju gaminį pakuojate ir siunčiate jūs. Tai kas yra pardavėjas internetu: etsy ar jūs?

Tada kodel DU kartus mokesciu inspekcija atraso rastu stai toki sakini kai paklausiau ar galima parduoti savo daryta daikta internete ir issiusti preke pastu?

Citata is ju laisko:
"Kokiu būdu turite prekiauti, apribojimų nėra. Vadinasi, galima prekyba ir internetu, ir paštu."
Atsakyti