Įkraunama...
Įkraunama...

noriu parduoti rankdarbius

QUOTE(Pakalnučių Pieva @ 2012 01 03, 04:25)
Ne man idomu ar verslo liudijimas suteikia teise parduoti savo darbus tokio pobudzio puslapyje kaip etsy.com? ten kaip ir internetine prekyba bet kaip ir nekuriama atskira interneto parduotuve (asmeninis interneto puslapis), kuriam jau patento neuztenka. tai va ir pasimetus. idomu ka jus kitos galvoja siuo klausimu? kaip reiktu iforminti prekyba tokio pobudzio puslapyje g.gif

Man išaiškino, kad jeigu aš noriu prekiauti internetu, verslo liudijimas netinka. O Etsy iš Jūsų nieko neperka, tai tėra įmonė, kuri suteikia Jums galimybę savo platformoje susikurti parduotuvytę ir joje prekiausite juk Jūs, o ne Etsy. Jie tik savo procentą pasiims už pardavimus ir už kiekvienos prekės įkelimą kažkiek centų. Tai kuo čia skiriasi nuo elektroninės parduotuvės, kurią turiu aš? Aš taip pat ne pati sukūriau parduotuvės šabloną, ir serveris ne mano, aš naudojuosi šablonų kūrėjo ir hostingo teikėjo paslaugomis ir jam už tai moku (tą patį daro ir Etsy). Bet tam, kad prekiaučiau legaliai turėjau išsiimti individualios veiklos pažymą.
Atsakyti
Malibu ,o man aiskino ,kad galiu prekiausu su verslo liudijimu ir internete ,bet negaliu tureti savo internetines parduotuves su krepseliais.tai vat ir neaisku kaip tame etsyje.
Atsakyti
Duosiu labai gerą patarimą - pateikite šį klausimą VMI raštu, o ne žodžiu ir laukite oficialaus išaiškinimo, kurį paskui saugokite savo el.pašto dėžutėje, kad jeigu ką nors ne taip padarysite, kaip vėliau paaiškės, neliktumėte kalta. Nes jeigu išsiimsite verslo liudijimą ir prekiausite internetu ir jus pagaus, norės kokią baudą įpaišyti, kad galėtumėte oficialiu jų pačių atsakymu pamojuoti jiems prieš nosį. O ką sakė jums kokia nors konsultantė žodžiu tikrai neįrodysite. Mano vyras investuoja ir turėjo specifinių klausimų, o kadangi konsultantė buvo nepatyrusi, pripasakojo "pievų". Gerai, kad vyras siuntė užklausimą el.paštu - gautas atsakymas raštu buvo kardinaliai priešingas gautam žodžiu. O kaltas liktų kas? Žinoma, mokesčių mokėtojas.
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2012 01 03, 17:31)
Duosiu labai gerą patarimą - pateikite šį klausimą VMI raštu, o ne žodžiu ir laukite oficialaus išaiškinimo, kurį paskui saugokite savo el.pašto dėžutėje, kad jeigu ką nors ne taip padarysite, kaip vėliau paaiškės, neliktumėte kalta. Nes jeigu išsiimsite verslo liudijimą ir prekiausite internetu ir jus pagaus, norės kokią baudą įpaišyti, kad galėtumėte oficialiu jų pačių atsakymu pamojuoti jiems prieš nosį. O ką sakė jums kokia nors konsultantė žodžiu tikrai neįrodysite. Mano vyras investuoja ir turėjo specifinių klausimų, o kadangi konsultantė buvo nepatyrusi, pripasakojo "pievų". Gerai, kad vyras siuntė užklausimą el.paštu - gautas atsakymas raštu buvo kardinaliai priešingas gautam žodžiu. O kaltas liktų kas? Žinoma, mokesčių mokėtojas.

kazin ar ten mokesciu inspekcijoj zino kas ten per puslapis tas ETSY.com unsure.gif
Atsakyti
VMI dabar tik raštu konsultuoja, buten dėl jau įvardintų priežasčių, kad nepatyręs konsultantas nepripasytų, kad būtų laiko išsamiai atsakyt, ri gyventojas galėtų remtis dokumentu.
Atsakyti
Merginos, paklausiu gal ir naiviai, bet ar norint atsidaryti savo temą šiame Rankdarbių skyrelyje SM, reikia būt "legalizavusis", t.y. turėt verslo liudijimą ar individualios veiklos pažymėjimą? g.gif
Norėčiau ir aš pabandyt savo darbeliais pasidalint, bet nežinau, ar jais kas nors susidomės, nesinori iškart tą liudijimą įsigyt, visko gerai nepaskaičiavus.
Atsakyti
Jei tai rankdarbiai,pacios daryti,manau nieko tokio,kiek suprantu,dauguma cia taip prekiauja(papildomai,taip sakant,is savo ranku uzdirba biggrin.gif )o jus nubausti gali TIK mokesciu inspekcija(nemanau,kad ji"daaugo"iki tokiu ypac smulkiu prekiautoju internete),o verslo pazyma reikalinga jums jei jau noresit imtis placiu mastu,pvz.prekiauti mugese ,priduoti prekes parduotuvem ir pan.
Atsakyti
o,kas zino,kad kazkas is pacios mokesciu inspekcijos nepanores uzsisakyti jusu darbelio smile.gif va butent del tos priezasties dauguma cia turinciu savo temas ir yra legalizavusios savo veikla ax.gif Ar tu smarkus verslininkas,ar tik keleta savo darbeliu parduodi,jiems vienodai.Baudzia visus smile.gif
Atsakyti
Gal, kam pagelbes. Misko gerybiu ypatingai isskirti, galetu ir rankdarbininkus isskirti biggrin.gif

http://mic.vmi.lt/do...o?id=1000098655
Papildyta:
QUOTE(Viliuteee @ 2012 01 05, 10:20)
o,kas zino,kad kazkas is pacios mokesciu inspekcijos nepanores uzsisakyti jusu darbelio smile.gif va butent del tos priezasties dauguma cia turinciu savo temas ir yra legalizavusios savo veikla ax.gif Ar tu smarkus verslininkas,ar tik keleta savo darbeliu parduodi,jiems vienodai.Baudzia visus smile.gif

Garantuoju, kad 98 % SM ir ne SM rankdarbininkiu dirba be verslo liudijimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 05 sausio 2012 - 11:31
QUOTE(Aristokratė @ 2012 01 05, 13:21)

Visiskai pritariu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Net mugese,ir tose yra nemaza dalis parduodanciu savo rankdarbius be verslo liudijimo-ju paprasciausiai niekas netikrina(kaip pagalvoji,firmu netikrina,net jei pirstu baksnoji-verkia,kad truksta zmoniu,o cia tokia smulkme) velgi,jei tai tikrai tik pomegis,hobis,kokio bieso dar uz tai turi moket?Kita kalba,jei is to gyvent reikia,bet tada sito forumo tam tikrai neuzteks tongue.gif Jei jau gaudytu tokiu mastu kaip minejo Viliuteee ,tai ka sneket apie skelbimu portalus-ten visus semk ir vezk i mokescius cool.gif o cia ramus forumukas,moderatores biskeli taipogi tvarka priziuri,kad komercija nesuvesetu ir visiem gerai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedruma: 05 sausio 2012 - 22:26
QUOTE(mikke @ 2012 01 04, 15:27)
Merginos, paklausiu gal ir naiviai, bet ar norint atsidaryti savo temą šiame Rankdarbių skyrelyje SM, reikia būt "legalizavusis", t.y. turėt verslo liudijimą ar individualios veiklos pažymėjimą? g.gif
Norėčiau ir aš pabandyt savo darbeliais pasidalint, bet nežinau, ar jais kas nors susidomės, nesinori iškart tą liudijimą įsigyt, visko gerai nepaskaičiavus.

Aš tikrai netikrinu ar turite pažymas ar ne 4u.gif

Aš pati tris metus "sėdėjau tyliai ramiai" Bet galutinai nusprendžiau įsigyti VL. Ne, milijonų neuždirbu, bet noriu naktimis ramiai miegoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(varla @ 2011 12 28, 10:37)
Visų pirmiausiai tai ANYTA nėra šeimos narys  lotuliukas.gif  o anyta. Daugiau parašiau į AŽ  biggrin.gif

galėtumėt ir man a.ž. brūkštelti info mirksiukas.gif
mąstau gal ant mamos paimti, o paimtą 'ant savęs' nutraukčiau dėl tam tikrų priežaščių cool.gif

QUOTE(Pakalnučių Pieva @ 2012 01 03, 03:25)
Ne man idomu ar verslo liudijimas suteikia teise parduoti savo darbus tokio pobudzio puslapyje kaip etsy.com? ten kaip ir internetine prekyba bet kaip ir nekuriama atskira interneto parduotuve (asmeninis interneto puslapis), kuriam jau patento neuztenka. tai va ir pasimetus. idomu ka jus kitos galvoja siuo klausimu? kaip reiktu iforminti prekyba tokio pobudzio puslapyje g.gif

man toks pats klausimas ir ne vien tik dėl Etsy.com
yra Lietuvoje X psl, veikia kaip tarpininkas, ima +20% procentų nuo sumos už tarpininkavimą, už tai suranda klientų, man tik info pateiktų ką pagaminti ir kur išsiųsti, klientas pervęstų pinigėlius man į sąskaitą.
Kaip suprantu IVP tam užtenka ? g.gif

QUOTE(Malibu @ 2012 01 03, 16:31)
Duosiu labai gerą patarimą - pateikite šį klausimą VMI raštu, o ne žodžiu ir laukite oficialaus išaiškinimo, kurį paskui saugokite savo el.pašto dėžutėje

galite brūkštelti kur užklausimus jiems siųsti mirksiukas.gif

'nuplaukė' mano ilgai lauktas dalyvavimas 5d VMI seminare verysad.gif
db vėl mėnesį ar daugiau reiks kito laukti
nesirgo vaikas dar šią žiemą, džiaugiausi, bet per Naujus metus apsirgo - plaučių uždegimas, tai ir tupiu namie jau visą savaitę

QUOTE(Viliuteee @ 2012 01 05, 10:20)

va va, buvo mano pažįstamai taip, ne vienus metus gamino/pardavinėjo papuošaliukus, kol iš jos neužsisakė moteriškaitė iš VMI, tai kaip pirmam kartui gavo įspėjimą, bet nubėgo iškart pasiėmė IVP

QUOTE(Aristokratė @ 2012 01 05, 11:21)

per ne vienerius metus kiek esu registruota sm'e tikrai ne kartą pirkau iš merginų kur turi rankdarbių temas, tai tik viena į siuntinuką įdėjo išrašytą sąskaitėlę, visos kitos - ne cool.gif
Atsakyti