Įkraunama...
Įkraunama...

noriu parduoti rankdarbius

QUOTE(Flaxkids @ 2011 05 09, 06:45)
nu mane irgi sunervinot  unsure.gif  jeigu nejuda stazas...reiks siandien pasidometi unsure.gif

Hm. Domejausi tuo, pabandysiu atsakyti. Pati dar nepasirenku VL - ar pažyma, bet dėl stazo man priimtinesnė yra pažyma.
Su verslo liudijimu darbuotojas yra draudziamas pagrindinei pensijos daliai (nes susimoka fiksuota mokesti).
Su pažyma - jei susimokam GPmokestį (5 ar 15 proc), VSD - 28,5, PSD - 9 tai esam draudžiami kaip ir bet kokiame darbe - pilnai. Kaip man aiškino, neapsimoka nerodyti pelno, nes tada nebus nuo ko moketi mokesciu ir soc draudimo 28,5 proc, ir tada nejuda stažas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasakila: 19 spalio 2011 - 10:59
QUOTE(Sarmine @ 2011 08 12, 18:54)
Sveikos  4u.gif

Man iškilo dar keli klausimai : čia apie IVP  smile.gif

1.Jeigu pvz išlaidos didesnės už pelną, gaunasi mokesčiai su minuso ženklu, tai jų mokėti nereiks ar kaip  g.gif

2. Jei pvz toje formoje pildydama išsimant IVP rašau datą, kad IV veiklą pradedu nuo 12d, o IVP man išduoda tik per 5d.d tai vistiek aš ją galiu jau vykdyti nuo 12d ir išlaidas skaičiuoti, ar tik tada kai ją turėsiu rankose?  g.gif

Įstatyme parašyta, kad savikainai galima priskirti tik susijusias islaidas su pardavimu. Tokiu atveju, kaip suprantu, negali visų išlaidų iš karto nurašyti į savikainą, su mintimi, kad po kokių 2-3 metų pradėsi padengti visas išlaidas. Pelnas isryškėja, kai metų pabaigoje padarai inventorizaciją ir sisivedi galutinius skaičiukus.
Atsakyti
QUOTE(Vikadi @ 2011 08 09, 18:01)
Aš tai susiradus esu internete formas tiek čekiam tiek tai knygai (pajamų-išlaidų žurnalui), yra reglamentai, pagal juos kompiuteryje pildau, o čekius suvedu duomenis taip pat ir atspausdinu pirkimo-pardavimo kvitą.

Štai čia nuorodėlė kaip pildyti pajamų irišlaidų apskaitos žurnalą:
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=373429

Čia tokia skaičiuoklė kiek reikės mokęsčių sumokėt:
http://ksaveras.lt/iv_skaiciuokle/

O čia kvitas taip turi atrodyti:
http://www.vmi.lt/fo.../pdf/FR0508.pdf

Vikadi, klausimas, arba toms, kurios pildo sias formas.
Tarkim as per pora metu prigaminau papuosalu, is pradziu sau, paskui siaip laisvalaikiu, taip ir prisikaupe jau kruvele. Dabar noriu parduoti - tai kokias sumas rasyti Apskaitos zurnale i isigijimo islaidas (ar tai butu savikaina)? g.gif medziagu pirkimo cekiu su tiksliom sumom nebeturiu (na galima atkapstyti kainas internete jei ka), naudojau isardzius kelis nebenesiojamus papuosalus... doh.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Rasakila @ 2011 10 19, 11:35)
Hm. Domejausi tuo, pabandysiu atsakyti. Pati dar nepasirenku VL - ar pažyma, bet dėl stazo man priimtinesnė yra pažyma.
Su verslo liudijimu darbuotojas yra draudziamas pagrindinei pensijos daliai  (nes susimoka fiksuota mokesti).
Su pažyma - jei susimokam GPmokestį (5 ar 15 proc), VSD -  28,5, PSD - 9 tai esam draudžiami kaip ir bet kokiame darbe - pilnai. Kaip man aiškino, neapsimoka nerodyti pelno, nes tada nebus nuo ko moketi mokesciu ir soc draudimo 28,5 proc, ir tada nejuda stažas.

tik va labai tada pasidaro liudna jeigu pastoji ir tau nieko nebepriklauso... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Hoveja @ 2011 11 20, 15:54)
Vikadi, klausimas, arba toms, kurios pildo sias formas.
Tarkim as per pora metu prigaminau papuosalu, is pradziu sau, paskui siaip laisvalaikiu, taip ir prisikaupe jau kruvele. Dabar noriu parduoti - tai kokias sumas rasyti Apskaitos zurnale i isigijimo islaidas (ar tai butu savikaina)? g.gif  medziagu pirkimo cekiu su tiksliom sumom nebeturiu (na galima atkapstyti kainas internete jei ka), naudojau isardzius kelis nebenesiojamus papuosalus...  doh.gif  lotuliukas.gif

Ir mane domintu g.gif
Bet realiai galvojant, tai turbut negalima atbuline data (na isigytos zaliavos anksciau nei popieriai) rasyti islaidas g.gif bent jau taip mastau g.gif
Atsakyti
QUOTE(*CHOCOLADE* @ 2011 11 21, 15:45)
Ir mane domintu  g.gif
Bet realiai galvojant, tai turbut negalima atbuline data (na isigytos zaliavos anksciau nei popieriai) rasyti islaidas  g.gif bent jau taip mastau  g.gif

Galima ir iš anksto įsigyti žaliavų, prekių, bet tai turi būti protingas laikotarpis (taip man paaiškino VMĮ). Aišku, tą "protingą laikotarpį" gali kiekvienas suprasti skirtingai.
Čekiai būtini, neužteks kainų iš interneto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2011 11 21, 16:08)
Galima ir iš anksto įsigyti žaliavų, prekių, bet tai turi būti protingas laikotarpis (taip man paaiškino VMĮ). Aišku, tą "protingą laikotarpį" gali kiekvienas suprasti skirtingai.
Čekiai būtini, neužteks kainų iš interneto 4u.gif

na kiek man zinoma cekiu neuztenka reikia saskaitas fakturas tureti smile.gif
cekiai benzo ir pasto tinka o visa kita saskaitos fakturos,
Atsakyti
QUOTE(Flaxkids @ 2011 11 21, 16:43)

O kur jus randat informaciją, kieno čekiai, o kieno jau tik PVM saskaitos/fakturos tinka? Kodėl pvz. jums pašto čekiai tinka, o nereikia paste prašyt saskaitos išrašyt? Su kuom tai susiję? Aš pašte visada prašau sąskaitą išrašyt g.gif O gal nereikia?
Atsakyti
QUOTE(varla @ 2011 11 21, 19:52)
O kur jus randat informaciją, kieno čekiai, o kieno jau tik PVM saskaitos/fakturos tinka? Kodėl pvz. jums pašto čekiai tinka, o nereikia paste prašyt saskaitos išrašyt? Su kuom tai susiję? Aš pašte visada prašau sąskaitą išrašyt  g.gif  O gal nereikia?

uzregistravus veikla si informacija buna suteikiama i elektronini pasta smile.gif arba nurodyti linkai kur galima apie tai smulkiau pasiskaityti, o jeigu kazko nesupranti skambiniesi i vmi ir paaiskina. as pasto islaidoms neprasau saskaitos,bet jau voko pirkimas i ta ceki jeigu iskaiciuotas ta pati jau netinka jam reikia saskaitos fakturos bet as del 1 lt neprasau, man uztenka cekio bent jau uz siuntima. turiu buhaltere kuri man situos dalykus issiaiskino.
Atsakyti
QUOTE(Flaxkids @ 2011 11 21, 22:29)
uzregistravus veikla si informacija buna suteikiama i elektronini pasta smile.gif arba nurodyti linkai kur galima apie tai smulkiau pasiskaityti, o jeigu kazko nesupranti skambiniesi i vmi ir paaiskina. as pasto islaidoms neprasau saskaitos,bet jau voko pirkimas i ta ceki jeigu iskaiciuotas ta pati jau netinka jam reikia saskaitos fakturos bet as del 1 lt neprasau, man uztenka cekio bent jau uz siuntima. turiu buhaltere kuri man situos dalykus issiaiskino.

aaa... bet tai čia apie ind. veiklą, o išsiėmus VL, niekas nieko neaiškina ir jokių linkų negausi. O jei ir klausi ką skambindamasi, tai 4 kartus paskambinus tuo pačiu klausimu, gausi 3 skirtingus atsakymus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Flaxkids @ 2011 11 21, 16:43)

o tai kaip tada, jei as traktuoju, kaip savo daiktu ispardavima..? nu nesiojau pati tuos papuosalus, o dabar parduodu. Nepirkau tada su fakturom...
Atsakyti
QUOTE(Hoveja @ 2011 11 24, 12:54)
o tai kaip tada, jei as traktuoju, kaip savo daiktu ispardavima..? nu nesiojau pati tuos papuosalus, o dabar parduodu. Nepirkau tada su fakturom...

nelabai supratau ka norejot pasakyti..ta prasme perpardavineti norite?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flaxkids: 24 lapkričio 2011 - 16:22