Įkraunama...
Įkraunama...

noriu parduoti rankdarbius

QUOTE(wioletine @ 2011 08 11, 23:38)
prekiauti internetu galima, bet ne parduotuve su krepseli, o paprastai galerija, plius negalima naudotis pastu, kurjareis ir t.t. jei turit verslo liudijima. tipo pats turi pristatyti gamini.
o tos motereles kur isdavineja liudijimus bei individualia veikla realiai pacios ne viska zino, jei labiau pradedi klausineti, tai pas konsultantus siuncia.

o cia birzelio menesio straipsnis http://www.alfa.lt/s...11-06-01_12-18/

Puikus atsakymas, Wioletine, į visus čia rūpimus klausimus, kokiu atveju galima dirbti su liudijimu, kokiu - su pažyma.
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2011 08 11, 23:04)
na taip, bet moki ne nustatytą tarifą, o moki procentą nuo pelno  g.gif

Bet ne mažiau 72Lt g.gif Jeigu mėnesio pajamas deklaruosit didesnes nei minimali mėnesinė alga, reikės mokėt daugiau nei 72 Lt g.gif

wioletine, metinis gyventojų pajamų mokestis ir yra mokestis už patentą.
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2011 08 12, 09:38)
Bet ne mažiau 72Lt g.gif  Jeigu mėnesio pajamas deklaruosit didesnes nei minimali mėnesinė alga, reikės mokėt daugiau nei 72 Lt g.gif
wioletine, metinis gyventojų pajamų mokestis   ir yra mokestis už patentą.

Taip, jeigu mėnesinės pajamos bus didesnės nei 800 Lt, tuomet tų 9 proc. PSD bus didesnis nei 72 Lt, bet kai daugiau uždirbi, tai nesunku ir tuos 9 proc. susimokėti, tačiau įsivaizduokite, kad niekur nedirbate, tik IV su pažyma r verslo liudijimu turite, neturite vaikų iki 8 m. ir todėl turite kas mėnesį mokėti tuos 72 Lt. Kaip visi žinome, verslas per mėnesį neįsisuka, todėl tikrai yra tikimybė, kad pradžioje net ir tų 800 Lt neuždirbsite. O vis tiek turėsite mokėti 72 Lt ir tos PSD permokos (nes tokiu atveju išeis, kad PSD bus sumokėta ne 9 proc. nuo pajamų, o daugiau) jums niekas negrąžins.

Taip, mokestis už verslo liudijimą ir yra fiksuotas gyventojų pajamų mokestis, kurį nustato kiekviena savivaldybė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Malibu: 12 rugpjūčio 2011 - 08:47
QUOTE(Malibu @ 2011 08 11, 23:42)
bendravau ne su viena auksaranke, kuri taip pat prekiauja internetu - tai joms visoms buvo pasakyta, jog internetinė parduotuvė galima tik su IV su pažyma, bet ne verslo liudijimu.
Dėl verslo liudijimo - minusas toms, kurios nedirba pagal darbo sutartį: be fiksuoto pajamų mokesčio, kuris šiuo metu yra nedidelis (kiek ten blansyte minejo? 200-300 Lt), reikia mokėti PSD 72 Lt ir pusę bazinės pensijos, kuri šiuo metu yra 360 Lt, tai pusė yra 180 Lt. Taigi, per mėnesį vien PSD su SODRA susidaro 252 Lt, na ir išdalinkite ir pridėkite dar metinį gyventojų pajamų mokestį, tai apie 300 Lt per mėnesį išeina mokesčiams. O kiek realiai rankdarbiautojos per mėnesį uždirba. Ar bent minimumą užsidirba?

man tikrai niekas neminejo apie prekes pristatyma pastu ar kaip kitaip.klause tik kur zadu pardavineti.niekaip nesuprantu prasmes to ,kad pastu negalima ,o pristatant galima.gi pastu irgi gali cekiuka israsyti. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blansyte: 12 rugpjūčio 2011 - 09:58
QUOTE(blansyte @ 2011 08 12, 10:27)
mano svogeris daug metu dirba su verslo liudijimu,jis moka visus pilnus mokescius ir per menesi jam iseina 209 lt. 

man tikrai niekas neminejo apie prekes pristatyma pastu ar kaip kitaip.klause tik kur zadu pardavineti.niekaip nesuprantu prasmes to ,kad pastu negalima ,o pristatant galima.gi pastu irgi gali cekiuka israsyti. doh.gif

Mergaitės, gal visgi neklausykite, ką vienas ar kitas žmogus jums giriasi, kaip mažai mokesčių jis moka. Kas pageidauja, persiųsiu VMI atmintinę power point pavidalu, kurią man persiuntė VMI. O čia ištrauka apie Sodros mokestį žmonėms, besiverčiantiems su verslo liudijimu:

Mokama įmoka bazinei pensijai gauti yra lygi 50 proc. bazinės pensijos dydžio (nuo 2008-08 – 180 Lt).

Apskaičiuojamos proporcingai galiojimo laikui.

Asmenys, ketinantys įsigyti verslo liudijimus trumpesniam negu 3 mėnesių laikotarpiui, privalo iš anksto sumokėti SDĮ už visą verslo liudijimo galiojimo laikotarpį, t. y. 180 litų už mėnesį. SDĮ gali būti skaičiuojamas ir kiekvienai atskirai verslo liudijimo galiojimo dienai. Asmenys, įsigiję verslo liudijimus 3 mėnesių ar ilgesniam laikotarpiui, SDĮ moka nuo veiklos pradžios iki pabaigos, t. y. mokama kartą per ketvirtį, ne vėliau kaip iki ketvirčio pirmo mėnesio 15 dienos. Avansu sumokėtos įmokos negrąžinamos.

Papildyta:
Moka privalomojo sveikatos draudimo įmokas – PSD 9 proc. kiekvieną
mėnesį nuo MMA – 72 Lt; pasibaigus metams perskaičiuojamas, ir, jei
reikia, iki kitų metų gegužės 1 dienos, primokamas skirtumas, kad įmoka
sudarytų 9 proc. nuo 12 MMA (9600 x 9 proc.) 864 Lt, išskyrus dirbančius
ir apdraustus valstybės lėšomis.

Gyventojai, vykdantys individualią veiklą įsigijus verslo liudijimą, PSD
įmokas už veiklos vykdymo mėnesius (šiuo metu – 72 Lt kas mėnesį)
privalės mokėti net ir tuo atveju, jeigu jie dar gauna ir darbo užmokesčio
pajamas (nuo kurių yra sumokamos PSD įmokos) arba yra draudžiami
valstybės lėšomis (pavyzdžiui, pensininkai).

Šie gyventojai turės teisę PSD įmokas sumokėti kartą per metus, tačiau
ne vėliau kaip iki kitų metų gegužės 1 dienos.

Papildyta:
QUOTE(blansyte @ 2011 08 12, 10:27)

Paštu ar kurjeriu pristatymas reiškia, kad naudojiesi trečiųjų asmenų paslaugomis, ne pats vienas savarankiškai visą pardavimą vykdai. Man tai irgi mažai tame logikos, bet ką padarysi.
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2011 08 12, 09:47)
Taip, jeigu mėnesinės pajamos bus didesnės nei 800 Lt, tuomet tų 9 proc. PSD bus didesnis nei 72 Lt, bet kai daugiau uždirbi, tai nesunku ir tuos 9 proc. susimokėti, tačiau įsivaizduokite, kad niekur nedirbate, tik IV su pažyma r verslo liudijimu turite, neturite vaikų iki 8 m. ir todėl turite kas mėnesį mokėti tuos 72 Lt. Kaip visi žinome, verslas per mėnesį neįsisuka, todėl tikrai yra tikimybė, kad pradžioje net ir tų 800 Lt neuždirbsite. O vis tiek turėsite mokėti 72 Lt ir tos PSD permokos (nes tokiu atveju išeis, kad PSD bus sumokėta ne 9 proc. nuo pajamų, o daugiau) jums niekas negrąžins.

Mano mintis buvo ta, kad ar tu turi vieną vaiką iki 8m., ar du iki 18m. ir dirbdama su i.v. pažyma, sakykim negauni pelno ar gauni visai simbolišką, nesiekiantį minimaslios algos, vistiek į mėnesį turi susimokėt tuos 72 Lt

Turėjau verslo liudijimą, dabar ruošiuosi imt i.v. pažymą, tai mano žinios tokios g.gif

Dėl to pristatymo paštu ar kurjeriu nežinau..., jeigu neriboji veiklos vietos(kur šiais metais kaina vienoda riboji ar ne, kas anksčiau žymiai skyrėsi), jeigu ir yra nusižengimas, tai labai jau mažas-nepastebės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2011 08 12, 11:24)
Mano mintis buvo ta, kad ar tu turi vieną vaiką iki 8m., ar du iki 18m.  ir dirbdama su i.v. pažyma, sakykim negauni pelno ar gauni visai simbolišką, nesiekiantį minimaslios algos, vistiek į mėnesį turi susimokėt tuos 72 Lt

Turėjau verslo liudijimą, dabar ruošiuosi imt i.v. pažymą, tai mano žinios tokios g.gif
Dėl to pristatymo paštu ar kurjeriu nežinau..., jeigu neriboji veiklos vietos(kur šiais metais kaina vienoda riboji ar ne, kas anksčiau žymiai skyrėsi), jeigu ir yra nusižengimas, tai labai jau mažas-nepastebės biggrin.gif

Jūs neteisi. Jeigu auginate vaiką iki 8 metų jums nereikia mokėti kas mėnesį 72 Lt. 9 proc. PSD susimokėti teks kitais metais deklaruojant pajamas, aišku, jeigu tokių buvo. Jeigu pajamų nebuvo, tuomet ir 9 proc. nuo nulio sudarys nulį, o jeigu uždirbote tik kokį 1000 per visus metus, tuomet jūsų PSD už visus metus tebus 90 Lt, o ne 72 Lt kas mėnesį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Malibu: 12 rugpjūčio 2011 - 10:33
QUOTE(Malibu @ 2011 08 12, 11:29)
Jūs neteisi. Jeigu auginate vaiką iki 8 metų jums nereikia mokėti kas mėnesį 72 Lt. 9 proc. PSD susimokėti teks kitais metais deklaruojant pajamas, aišku, jeigu tokių buvo. Jeigu pajamų nebuvo, tuomet ir 9 proc. nuo nulio sudarys nulį, o jeigu uždirbote tik kokį 1000 per visus metus, tuomet jūsų PSD už visus metus tebus 90 Lt, o ne 72 Lt kas mėnesį.

tai paskaicius, susidaro nuomone individuali veikla tikrai geriau rolleyes.gif

o del pasto, kurjeriu ir as nesuprantu, nu nera tame logikos g.gif
nes tarkim velejos, neaugina pacios aviu, nekerpa ju, negamina vilnos ir t.t. o tada jau daro gamini. visos perka gatava vilna, tai reiskia irgi trecias asmuo dasidejo g.gif
bet pas mus valstybeje tikrai daug nelogisku dalyku, bet zinoti juos reikia, nes nezinojimas neatleidzia nuo atsakomybes.
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2011 08 12, 11:29)

Ačiū,pagaliau aišku karsta.gif , buvau girdėjusi , kad taip. Bet man, kai pradėjau domėtis, aiškino kitaip...
Vadinasi gerai jei taip biggrin.gif su ind. v. pažyma mažiau apribojimų nei su verslo liudijimu ir gali mažiau mokėti, tuo pačiu ir pensiją mažesnę gausiu unsure.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wioletine @ 2011 08 12, 11:41)
tai paskaicius, susidaro nuomone individuali veikla tikrai geriau rolleyes.gif

o del pasto, kurjeriu ir as nesuprantu, nu nera tame logikos  g.gif
nes tarkim velejos, neaugina pacios aviu, nekerpa ju, negamina vilnos  ir t.t. o tada jau daro gamini. visos perka gatava vilna, tai reiskia irgi trecias asmuo dasidejo g.gif
bet pas mus valstybeje tikrai daug nelogisku dalyku, bet zinoti juos reikia, nes nezinojimas neatleidzia nuo atsakomybes.

o čia jau lyrinis nukrypimas biggrin.gif , čia Lt čia lietūs lyja, jei ras kas jiems mokės mokesčius visus ir sukraus doh.gif aš kaip įteisinau savo veiklą tai buvo mažiaus gimtadienis, po metų gavau grąsinantį laišką, dėl motinystės išmokos permokos, kol laišką perskaičiau spėjau palaidoti visą vyro algą lotuliukas.gif , paskui skaitau ir negaliu patkėti, aš likau skoloje už vien dieną 1,82 cnt, grasino net anstoliais lotuliukas.gif , o sodra iš vis man buvo įsisiukus į mano sąskaitas doh.gif , kaip savoje piniginėje kaip tik įkrenta pinigas taip ir nėra doh.gif , paskambinau sakau ar ne per gerai čia jums, gal ir man palikit truputį doh.gif , oi sako apsirikom tuoj grąžinsim, nuskaičiuoti tai sekundžių tikslumu skaičiavo, o grąžinti neskuba kažkaip ...tipo ne taip greitai ...čia LT ir nieko nepadarysi...įstatymai ...nekomentuojami
Atsakyti
viena aisku ,kad niekas neaisku doh.gif doh.gif
musu valstybe geriausias salygas suteikia nelegaliems prekeiviams ,o ne tiems kurie nori dirbti saziningai. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blansyte: 12 rugpjūčio 2011 - 13:26
Pašto ir kurjerio paslaugomis, jei jūs turit GAMYBOS verslo liudijimą, galit visiškai legaliai naudotis.
Verslo liudijimas PREKYBAI tokios teisės nesuteikia.
Atsakyti