QUOTE(blansyte @ 2011 08 12, 10:27)
mano svogeris daug metu dirba su verslo liudijimu,jis moka visus pilnus mokescius ir per menesi jam iseina 209 lt.
man tikrai niekas neminejo apie prekes pristatyma pastu ar kaip kitaip.klause tik kur zadu pardavineti.niekaip nesuprantu prasmes to ,kad pastu negalima ,o pristatant galima.gi pastu irgi gali cekiuka israsyti.
Mergaitės, gal visgi neklausykite, ką vienas ar kitas žmogus jums giriasi, kaip mažai mokesčių jis moka. Kas pageidauja, persiųsiu VMI atmintinę power point pavidalu, kurią man persiuntė VMI. O čia ištrauka apie Sodros mokestį žmonėms, besiverčiantiems su verslo liudijimu:
Mokama įmoka bazinei pensijai gauti yra lygi 50 proc. bazinės pensijos dydžio (nuo 2008-08 180 Lt).
Apskaičiuojamos proporcingai galiojimo laikui.
Asmenys, ketinantys įsigyti verslo liudijimus trumpesniam negu 3 mėnesių laikotarpiui, privalo iš anksto sumokėti SDĮ už visą verslo liudijimo galiojimo laikotarpį, t. y. 180 litų už mėnesį. SDĮ gali būti skaičiuojamas ir kiekvienai atskirai verslo liudijimo galiojimo dienai. Asmenys, įsigiję verslo liudijimus 3 mėnesių ar ilgesniam laikotarpiui, SDĮ moka nuo veiklos pradžios iki pabaigos, t. y. mokama kartą per ketvirtį, ne vėliau kaip iki ketvirčio pirmo mėnesio 15 dienos. Avansu sumokėtos įmokos negrąžinamos.
Papildyta:
Moka privalomojo sveikatos draudimo įmokas PSD 9 proc. kiekvieną
mėnesį nuo MMA 72 Lt; pasibaigus metams perskaičiuojamas, ir, jei
reikia, iki kitų metų gegužės 1 dienos, primokamas skirtumas, kad įmoka
sudarytų 9 proc. nuo 12 MMA (9600 x 9 proc.) 864 Lt, išskyrus dirbančius
ir apdraustus valstybės lėšomis.
Gyventojai, vykdantys individualią veiklą įsigijus verslo liudijimą, PSD
įmokas už veiklos vykdymo mėnesius (šiuo metu 72 Lt kas mėnesį)
privalės mokėti net ir tuo atveju, jeigu jie dar gauna ir darbo užmokesčio
pajamas (nuo kurių yra sumokamos PSD įmokos) arba yra draudžiami
valstybės lėšomis (pavyzdžiui, pensininkai).
Šie gyventojai turės teisę PSD įmokas sumokėti kartą per metus, tačiau
ne vėliau kaip iki kitų metų gegužės 1 dienos.
Papildyta:
QUOTE(blansyte @ 2011 08 12, 10:27)
man tikrai niekas neminejo apie prekes pristatyma pastu ar kaip kitaip.klause tik kur zadu pardavineti.niekaip nesuprantu prasmes to ,kad pastu negalima ,o pristatant galima.gi pastu irgi gali cekiuka israsyti.
Paštu ar kurjeriu pristatymas reiškia, kad naudojiesi trečiųjų asmenų paslaugomis, ne pats vienas savarankiškai visą pardavimą vykdai. Man tai irgi mažai tame logikos, bet ką padarysi.